Лечение на възпаление на венците при деца: качествени и ефективни методи

Лечение на възпаление на венците при деца — достъпни лекарства в домашни условия

Приветствам всички, които отделиха време, за да посетите този малък сайт. Темата на дискусията – лечение на възпаление на венците при деца. За тези, които не знаят, какво е гингивит – това е възпаление на венците, което възниква при травми, инфекции и т.н. Вие и у себе си, то със сигурност сте забелязали, не веднъж. Ако при възрастен този проблем причинява дискомфорт, а след това на децата е много по-трудно. От дете под, толкова повече неприятности. Губи апетит, нарушен сън, така и настроение в такова състояние едва ли ще бъде добър. Нататък распишу подробности, за да ви е по-лесно да решат този въпрос.

А гингивит ли е? За симптомите

Не толкова отдавна се случи история. Тъй като аз се занимавам с дентална тематика, при мен дойде да вървят нагоре роднина, която има малко дете. Точно дойде да вървят нагоре, в сълзи, паникуя и ме пита какво е това?

На въпрос за това инфекция ли е, аз честно отговори, че няма представа. Защо? Защото диагнози трябва да се постави от лекар. Не е баща с майка, не са запознати (дори ако той е на петнадесет години, преди учех в медицинския), а лекарят, занимаващ се специално по направление на медицината (в този случай стоматология), което проучва нещо «подобно». Тоест, ако ви боли зъб – на зъболекар, ухо – към Лора. Не в Гугъл, не на съседите, и на човек, който е учил определи, какво точно се е случило с вас. Той има възможност да ви проучване изпратите.

Има такова нещо, като диференциална диагноза. Това е, когато трябва да са симптоми на едно заболяване да се разграничи от други подобни, но са свързани със съвсем друга болест.

Когато някаква мръсотия засяга венците, важно е да се оправи, възпаление на венците или, например, за въвеждане в експлоатация. И така, как точно изглеждат симптоми на възпаление на венците? В остра форма:

 • кървене на венците;
 • подпухналостта межзубных папили и венците;
 • зачервяване на венците;
 • болезненост по време на хранене и при миене на зъбите.

Ако болестта преминава в хронична форма, се появява синюшность на венците.

В повечето случаи при първичния преглед, можете да откриете на:

 • изобилието на плака върху зъбите;
 • зъбен камък;
 • не вылеченные зъби с кариес.

Ако венците се отдалечава от зъба, то голяма е вероятността, че това не гингивит и пародонтит. Ако гингивит при деца се лекува дори често срещано явление полосканиями устата и «примочками», а след това на по-опасни заболявания на венците може да доведе дори до загуба на зъбите.

Причините се крият не само в лоша хигиена. Често децата страдат от тази болест и в периода, когато те са млечни/постоянни зъби. Децата дърпат в устата си ръце, играчки, често травмируют от тях на венците. Това също води до появата на описаните по-горе симптоми.

READ  Изваждането на зъбите под обща анестезия: цени и отзиви от пациенти

Защо се развива детски възпаление на венците?

Основната причина за подобно заболяване – това е микрофлора на плака върху зъбите. Некачествена хигиена на устната кухина води до появата на зъбна плака, а микрофлора на последния, на свой ред, силно произвежда медиатори на възпалението и токсини. Когато те оказват влияние върху десну, това провокира активни възпалителни процеси в нея, проявяващи се кровоточивостью, отечностью и другото.

Забележка! С други думи, главният фактор за развитие на заболяване на меките отлагания и петна по зъбите, има некачествена хигиена.

Освен това, има и други фактори, които допринасят за развитието на възпаление на венците, но сами не предизвикват възпаление (само допринасят за появата му). Тези фактори могат да бъдат местни и общи. Към местните включват:

 • край пломби, които висят;
 • аномалии на закрепване на езика и губных уздечек;
 • кухина, произтичащи от развитието на кариес, с остри ръбове;
 • дъх на уста;
 • носенето на ортодонтски устройства.

Има и общи фактори – това е болест СЧ, на сърцето или кръвоносните съдове, различни инфекции, заболявания на хормонална или наследствен характер. Поради всичко това намалява имунитета, а след това има влошаване на съпротивителните сили на описаната по-горе вредни вещества, продуцируемым микрофлора на плака върху зъбите.

Профилактика

Ако смятате, че основни причини – плака, камък и кал, с която децата да се влачи в устата, плюс кариес, лесно да се отгатне, че е необходимо да се направи превантивна мярка. Четка за зъби, моите ръце, играчки в устата си, не приемаме. Ще трябва за всичко това-да следите лично, понеже децата съвсем не се интересува от вашето «да». Това смятат, че «трябва», а те разбират само «не искам/не искам».

Нужда от здрави зъби и венци при детето? Добре – да въпрос:

 • почистете зъбите си 2 пъти на ден. И по – добре- след всяко хранене;
 • не се храним през нощта;
 • повече зеленчуци и плодове, по-малко бисквити и шоколадови бонбони;
 • зъбите трябва да се почистват навсякъде. Да Не забравяме межзубные интервали;
 • има един камък? Давай заличават;
 • има кариозные зъби – лекуваме, пломбируем. Серебрение кариес няма да спре, защото пломби, реминерализация и др;
 • има стоматит? По същия начин – лекуваме. В края на краищата, той е призован или бактериите или вируса на херпес. А наличието на тази мръсотия в устата – идеални предпоставки за възникване на други проблеми, включително и появата на възпаление на венците.
READ  Какво е паратонзиллярный абсцес и как да го лекува

За децата се нуждаят от очите очите да, в противен случай вие няма да забележите, как те sours зъби, започват проблеми с венците и т.н.

Имунната система е една от основните си цели. Ако той е отслабена настинки и други болести, някои укрепване. Има много народни и не много начини да направите това. Ако гингивит възниква често, за да разберете какво точно става причина.

Избор на четка и паста

Най-трудният момент. Тук винаги е въпрос лежи в extraordinariness и неяснота на положението. От една страна – трябва да се премахне плаката и да не допуска да го отвердевания, минерализация. Нещо като трябва твърда четка и абразивную паста за зъби.

От друга страна, децата слаб емайл, която лесно може да се повреди. Груба четина може да предизвика възпаление на венците при деца, тъй като причинява механична травма деснам.

Какво можете да ми препоръчате? Изберете паста с ниска абразивностью и мека четка за малко дете/на средния за по-големите деца. Само да се почистват е нужно редовно и качествено. Това е – във всички места, където само да се сдобият с. Можете дори да си купите електрическа четка. Мнозина казват, че тя премахва плаката по-добре, отколкото при миене на ръка. Какво да изберете? Прочетете коментарите. В тях ще намерите отговори на много от въпросите си.

С паста по-трудно. Вижте състава. В него не трябва да бъде лаурил натриев сулфат (SLS). Той пересушивает лигавицата. Ако има калций, това не трябва да бъде мел, и съединения, които нормално се възприемат и въздействат на емайла не само, като изтъркана abra.

Флуор-малко. Неговият излишък предизвиква флуороза, а това е доста опасно за всеки човек, да не говорим за малки деца.

Ако правилно се качват на четка с паста и редовно/е правилно да си миете зъбите на няколко причини за възникването на възпаление на венците ще станат по-малко.

Отколкото да се лекува?

Лечение на възпаление на венците при деца до една година сложно факта, че много лекарства, които се предписват от лекарите (не от четене на инструкции), са разрешени само с две години, а понякога дори и с 10-12. Да, можете да изпратите гора лекари, които пишат на лист хартия името на някакъв гел, в ръководството на която черно на бяло е написано, че на децата до… го даде, е невъзможно.

Това не е всичко, господа. Ако ще поищете в Интернет статейку за лидокаин, а след това да поседеть. Американската фирма, която отговаря за лекарства и храни, публикува доклад, в който расписала, като популярен упойка може да доведе до сериозни проблеми със здравето и дори смърт на малко дете. И «хумор» е, че не става дума за предозиране. Тествани случаи на употреба в рамките на предписания на лекаря.

READ  Съвременен поглед на хроничен рецидивирующий са афтозен стоматит

Защото, като се започне лечението на възпаление на венците при деца до 2 години, е важно да се вземат предвид такъв фактор, като индивидуална реакция на организма, алергии и др.

За по-големите деца план е прост.

 1. Премахване на плака и зъбен камък. Направи дом за правилно и на 100% е невъзможно. Изпитано, доказано.
 2. Ако има зъби с кариес – лекуваме, пломбируем.
 3. След като източници на бактериална зараза поправи, можете да отидете на «фаза 3» – използването на противовъзпалителни лекарства. Изплакнете и ванички с разтвор на хлорхексидин, както и обикновените екстракти (без алкохол, защото пересушит и обожжет лигавицата) от билки (лайка, градински чай, кора от дъб, можете да добавите мента и евкалипт).
 4. От гелове са подходящи «Холисал» и «Метрогил Дента». Първият може и малко. В него няма опасни вещества и лидокаин.

Прилагането на тези прости средства прави възможно лечение на гингивит при деца в домашни условия. Разбира се, след като им се отстраняват плаката и зъбния камък. Ако меки и твърди петна по зъбите остава, всичките си усилия – загуба на време, нерви и пари за лекарства. Защото не ленимся, водим децата към зубному.

Да Не забравяме и такова забележително средство като прополис. Тя е полезна, е безвреден за деца, облекчава възпалението, има антисептичен ефект. Че не по-малко приятно – струва и стотинка, ако се сравни с всеки обикновен лекарство от аптеката. Ако децата не са алергия към продукти на пчеларството, тогава вариант е подходящ.

За пореден път ви напомня, че алкохол тинктура от прополис на децата да се дава не трябва да бъде. На посочените по-горе причини. Освен това алкохолът се абсорбира през лигавицата и едва ли ще бъде полезно, например, годовалому дете.

Ако са зъби, веднага става ясно за какво става въпрос. Мажем гел, полощем, чакаме кога ще се проведе. Ако се повиши температурата и да не е някой се отклонява, се обадете на лекаря на дома.

Надявам се да са моите препоръки. Все пак това не е ръководство за действие, лечението трябва да се отдадете на опитен специалист!

Видео — възпаление на Венците при деца и бременни

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00169 sec