Лечение на заболявания на зъбите с лазер — това е модерно и безболезнено

Съвременната стоматология е достигнал безпрецедентно височини, и отидете на лекар, сега не е страшно, нито за възрастни, нито за деца. Болезнена манипулация – това е миналия век.

На този етап основната задача на зъболекар: да направите всичко по най-добрия вид, без болка и сълзи. За качеството не трябва да се спори: бели, здрави зъби и красива усмивка – това е резултат от повишаването на специалист.

Функции лазерна стоматология

Най-голяма популярност днес се ползват услугите на лазерната стоматология. Тази индустрия е доста «млада», но вече успя да събере прилична база от клиенти, които са доволни от резултата.

Всеки ден им списък се обновява и всичко благодарение на това, че с помощта на лазер може не само да лекува зъбите от кариес, да се грижи за коренови канали на зъбите, да се отървете от заболяване на венците, но и качествено избели емайла, почистване на зъбен камък и да се отървете от прекомерна чувствителност.

Което е важно, безболезнено лечение на зъби с лазер се препоръчва както за възрастни, така и деца, и там не е изключение, дори и за бременни, тъй като манипулация се правят без упойка.

По време на процедурата не е необходимо нито в бормашине, нито в уколах — всички процедури се провеждат чрез изпращане на лазерен лъч с

специална честота на вълните върху засегнатия участък, който трябва да се лекува.

Чрез въздействие на вещества, лъч неутрализира тяхното действие, лекува, премахване на проблеми бързо, качествено, ефективно.

За съжаление все още не всички клиники имат възможност да използват лазер, но те се стремят към това, тъй като за лазерна стоматологией бъдещето.

Предимствата от използването на лазерни технологии

Използвани в стоматологията лазери на първо място, се различават бързина на действие, точност, липса на отопление, анестезия и други неприятни усещания, които са характерни за лечение на бормашиной и стари методи. Тези качества диктуват своите плюсове лечение на:

 • абсолютно безболезненность процедури;
 • бързо заздравяване;
 • невъзможността на инфекция в тъканите се дължи на пълната липса на контакт с уред;
 • пълната липса на кървене от-за «запечатване» на кръвоносните съдове;
 • операция, произведени с помощта на лазер, се отличават с висока точност и пълна липса на странични ефекти;
 • няма ограничения за възраст, е позволено на жените в «интересно положение»;
 • липсата на негативното възприятие: уреда не правят шум, липсва му нагряване;
 • пълното унищожаване на мястото, където се прилага лазер микроби и бактерии.

Недостатъците също има

Въпреки процедури, лечение с лазер на практика са идеални, но все пак своите минуси имат:

 • най-големият минус – доста висока цена на лечението: с оглед на факта, че се прилага в модерна обзавеждане, цените към него са много високи, а тя диктува своите разходи за услуги;
 • ако зъбът се намира почти в една разрушена състояние, лазерно лечение ще е безсилен;
 • важен момент от квалификацията на лекар, който произвежда лечение: ако той е на «ти» с лазер, всичко ще мине чудесно, а ако се намери нов, случайно задевающий лъч на меките тъкани, след процедурата може да се усети болка и дълго заживающие възпаление на тъканите;
 • все още не добре изучени въздействието на лазера върху организма.
READ  Как изглежда стоматити при деца: видове, симптоми и лечение

Лазерна терапия на кариес

За лечение на кариес с лазер е най-ефективно, да се потърси помощта на зъболекар, трябва незабавно след откриването на проблема.

В началния етап, можете да направите това по-бързо, без да позволява на инфекцията да се разпространи. Съвет на лазерна инсталация в процеса на лечение не е в контакт с повърхността на зъба. С помощта на насочен лъч има влияние единствено върху засегнатите зони на зъба, като по този начин, се изпарява променените тъкани, а заедно с тях и патогенни микроорганизми.

Плюсове има и при тази процедура: от времето, когато тя се случва много по-бързо от стандартна процедура, с прилагането на по дентална тренировка.

Пълна стерилизация на увредената не дава възможност за развитие на вторичния кариес. Какво е важно, за здрави тъкани процедура не води до появата на микротрещин.

Недостатъците на лечение на кариес с лазер и се намират: процедурата е доста скъпа. Освен това актуални ще бъде само за лечение пряко засегнатата тъкан, по-дълбоки поражения не се поддават на лазеру.

Лечение на кариес эрбиевым лазер:

Избелване на зъби

За съжаление не всички могат да се запази белотата на зъбите, дадената природа, поради яденето на багрилни продукти (кафе, чай, сокове), вредни навици (тютюнопушене), затова прибягват до прилагането на народни средства за избелване на зъби, което не винаги е от полза и желания резултат.

Днес на всички, които желаят да се реша си усмивка, направи го бляскав, могат да се запишат на процедурата лазерно избелване, резултат от

които със сигурност ще са доволни, тъй като за разлика от по-старите методи, тази услуга не нарушава емайла, не провокира появата на микротрещин. Лазерно избелване не само ще направи зъбите бели, но и ще укрепят самата емайла, като по този начин оздоровив си.

Процедурата започва със спазването на мерки за предпазване и защита на очите на пациента се поставят защитни очила за устни се използва специален удължител, за да може по време на процедурата те не са затворени, на венците също се определя специална защита, за да се избегне увреждане на меките тъкани.

READ  Стоматидин: как да се използва, странични действия, аналози на лекарството

Кислородосодержащий гел се нанася върху зъбите, след което лекарят започва да въздейства върху емайла, с помощта на насочен лазерен лъч. Благодарение на този процес се освобождава атомарный кислород, дълбоко проникващ и извежда от него багрилни вещества.

Време за избелване е от петнадесет до тридесет минути. След първата процедура емайл стане по-на шест-осем нюанса. Което е характерно, отбеливанию лазер се поддават дори и най-стартирани през зъби.

След избелване на зъби с лазер вече никога не ще станат като жълто, както и преди нея, като поддържа белотата. Заедно с това се засилва самата емайл, не допуска чувствителност на зъбите към различни дразнители.

Каквато и да е идеално избелване с лазер, все пак има своите противопоказания:

 • възраст до 16 години;
 • алергия към вещества, влизащи в състава на специални средства;
 • хронични заболявания в период на обостряне;
 • увеличение на маса на зъб;
 • бременност, ПКГ;
 • носенето на скоби;
 • на кариес, пародонтоза.

Кюретаж на периодонтално джоба

Популярни сега процедура – кюретаж на периодонтално джоба ви позволява да изтриете от стените на джоба клетки на епитела. При това се изпарява грануляционная плат. Което е важно, този метод позволява лучу да проникне в най-дълбоките области на пародонта.

Огромен плюс лечение с лазер има фактът, че област на интервенция не трябва да затвори повязками, тъй като постоперационный период минава много бързо, без кървене. След проведената процедура няма ограничение в приемането на храна.

Да се отървем от зъбен камък

Зъбният камък е не само неприятно образование, грозно естетически, но и вредни за състоянието на самите зъби, поради съдържанието в него бактерии и различни микроелементи. Така че, ако се грижим за здравето си, трябва да се отърват от натрупването на зъбен камък.

Процедура за обработка на зъбите лазерен лъч помага безболезнено и много бързо да се отървете от застаревшего камък и плака.

Струя въздух и вода, съчетани с лазерен лъч е в състояние да измие дори поддесенный камък, като по този начин осветляя зъб на няколко тонове. Провеждането на този вид процедура, вие ще получите не само чисти, светли зъби, но и антибиотично обработка на устната кухина.

Лечение на киста на

Лечение на киста на лазер не е болезнено, но отличаващо се с висока ефективност. За провеждане на лечение, за да се стигне до проблемному мястото, все пак трябва да използвате бормашину (за да стигнете до основата на корена и директно на самата киста – ако самият зъб непокътнат).

Ако зъбът е поразен от кариес, а след това бормашину може да се изключи, като се прилагат единствено лъч на всички етапи. Така че, когато стигна до основата на корена посока на лъча на специалист влияе на кисту, като по този начин чрез премахване на микробите и заживляя на повредени участъци. В края на лечението се определя пломбата.

READ  Прилагането антисептично Стоматидин в стоматологична практика

Подслушано в болница

Лечение на зъби с лазер популярно и търсено, че потвърждават мненията на пациентите.

Дълго време се колебае, да отиде пломбировать зъб в обикновена клиника или пролечить лазер. Цената на модерния лечение разбира се, «хапе», но звукът по дентална тренировка все пак е по-страшно. Така че аз го даде предпочитание на лазеру и не съжалява абсолютно безболезнено и качествено пролечили ми зъб.

Сергей, на 36 години

По време на многократни срещи със зъболекар имам предизвиква ужас екскурзия до специалисти дадена област, но не правят нищо и лечение на зъбите е необходимо. Слава Богу, казаха ми за лазерен лечение. След процедурата фобию ръка оттегли, да, и зъбите изглеждат отлично.

Ирина, 52 г.

Експертно мнение

Лекарите, които не знаят от първа ръка за лазерен лечение, в един глас твърдят за високата му ефективност.

Като се има предвид качеството на процедурите и тяхната ефективност, безболезненность и пълната липса на усложнения, плюс към всичко това спокойствие на пациента във връзка с липсата на по дентална тренировка, упойка, цената е напълно оправдана.

По принцип, процедури всеки може да си позволи, като се има предвид, че дори и след лечение на кариес на зъба вторично заболяване се наблюдава не ще, а това вече спестявания на следващото си посещение.

Проучване на цените

Що се отнася до ценова политика, тя не е дори в рамките на един град. Средно за процедура, трябва да се готвят:

 • повърхностен кариес – от 800 до 200 евро.
 • дълбок кариес – от 1000 до 10 000 евро.
 • лечение на стоматит – 750 ..
 • лечение на киста – 8000 евро.
 • кюретаж – 2700.
 • прибиране на венците – 450 евро.
 • избелване на зъбите – 14000 – 18000 евро.

Ако за вас качеството и здравето са на първо място, това за зъбите си струва да се внимава с помощта на лазер: експерти от всички възможни заболявания на устната кухина и провеждат процедури по отбеливанию и професионално почистване на зъбите, като си усмивка бели картофи и неповторима без болка, страх и кръв.

MAXCACHE: 0.41MB/0.00107 sec