Лек стоматит в устата — доза и курса на лечение

Лек стоматит в устата

Стоматит обикновено се лекува цяла група лекарствени средства, с оглед спецификата формирана патология. При използване на лекарствата е необходимо ясно да се следват насрочена за инструкции, тъй като от това зависи скоростта на зарастване и възможно появата на странични ефекти. Задължително през цялата терапия да се спазва строга хигиена на устната кухина, не се допуска попадане на замърсени ръце и предмети в устата си. За предотвратяване на евентуален рецидив на стоматит по-нататък е необходимо да се обърне внимание не само на хигиена на зъбите и венците, но също така и общото ниво на имунитет.

Местни лекарства за лечение на стоматит

Ваготил

Антисептичен разтвор, применяющийся при широк спектър от инфекциозни процеси и за заздравяване на тъканите. За приготвяне на разтвора при лека степен на поражение на лигавицата на стоматитом е необходимо да се използват 5 мл Ваготила в 1 литър преварена ostuzhennoy вода. При по-сложна заболяването и засилване на процеса на зарастване на рани е необходимо да се разтварят в един литър 15 мл разтвор. Нанесете полученото лекарство 3-5 пъти на ден по 50 мл за една процедура. Използва медикамент може в продължение на 5-10 дни.

Стоматофит

Лекарството дезинфекцира устната кухина и предизвиква регенерация на тъканите благодарение на растительному състав и голямото количество алкохол, това трябва да се вземат предвид при невъзможността за употреба на алкохолни продукти. За готвене антисептично средство се изисква в 50 мл чиста вода, за да вземе 10 мл Стоматофита. Изплакнете устата си с появата на стоматит може да се 1-3 пъти дневно с оглед на выраженности неприятни симптоми.

Галавит

Лекарството представлява местен имуномодулатор за резорбция в устата. Оказва бързо противовъзпалително и успокояващо въздействие. За лечение се изисква поставят под езика една таблетка Галавита до 4 пъти на ден. При тежко протичане на стоматит или за постигане на по-бързи резултати, може да се постави в подъязычную област две дози медикамент сутрин и вечер. Класически курс на терапия при стоматити е 5 дни.

Винилин

Лекарството се предлага под формата на таблетки и разтвор. При поява на лезии по лигавицата на устната кухина използват течна форма Винилина. За това е необходимо да се овлажнява стерилна салфетка разтвор и да се намокри мястото на стоматит. На обработка се провеждат в продължение на 3-5 пъти на ден. Продължителността на терапията се определя индивидуално за всяка нея болен.

Мирамистин

Антисептичен препарат, който позволява да се предотврати развитието на бактерии и намаляване на проява на гнойни обриви. При появата на всеки тип стоматит е необходимо изплакване на устната кухина 20-50 мл Мирамистина. Повторете обработката на слизестите тъкани на 2-3 пъти в денонощието. Продължителността на лечението зависи от степента на увреждане и броя места стоматит.

Внимание! Местни лекарства при монотерапии не могат да дадат достатъчно бърз и ефективен резултат. За това е важно да ги включат в комбинация с други средства, при необходимост то може да бъде антибиотици и антивирусни.

Мехлем срещу стоматит в устата

Солкосерил

Преди да използвате дентална мазила е необходимо първо да се възползват от всички антисептичен разтвор, който е в състояние да почисти раната и да се отървете от мъртвите частици епител. След това на цяла засегнатата повърхност се изисква разпределете малко количество гел. Използвате Солкосерил дентальный може да бъде до три пъти на ден. Продължителността на терапията е избран за всеки пациент поотделно с оглед выраженности стоматит и реакция на терапията.

READ  Възпаление на венците при деца: основни прояви и ефективно лечение

Лидохлор

Когато се използва в устната кухина, лицето трябва да е гел. Той оказва значително облекчаване на болката ефект, облекчава подуване и повишена чувствителност на тъканите, засегнати стоматитом. Нанася Лидохлор 2-3 пъти дневно на тънък слой, след внимателно почистване на лигавицата. Обикновено използването на мехлеми продължава в продължение на 3-5 дни, докато се наблюдава повишени болковият синдром. При използване на лекарствата с лидокаином трябва да бъдат внимателни и да следите реакцията на пациента на медикамент. Активното вещество може да предизвика оток на лигавицата на ларинкса. За превенция, по-добре предварително да се вземат антигистаминный лекарство.

Левосин

Мехлем се използва при възникването на стоматит язва-некротического тип. Най-добре помага в началния стадий на заболяването. За отстраняване на следи от изчезване на лигавицата и други симптоми на заболяване е необходимо с помощта на стерилна марля, за да нанесе Левосин върху засегнатата област. Се използва мехлем обикновено ежедневно индивидуално подбран за нея болен курс.

Оксолин

Да се съхранява на officinalis лекарството е необходимо строго в хладилника. За лечение на засегнатите стоматитом лигавиците се използва в случай, че лечение специализирани зъбни мазила не даде резултат. За това два пъти на ден Оксолин се нанася на огнища на стоматит през еднакви интервали от време. Доста често при използване на мазила се наблюдават неприятни усещания под формата на силно парене. При такива странични ефекти е по-добре да отмени Оксолин. Лечение при добра преносимост продължава 7 дни.

Масло от морски зърнастец

Напълно натурален състав на препарата и наличието на алкохол позволява да предизвика бърза регенерация на тъканите, облекчаване на възпалителния процес и дезинфекция на раната. Масло от морски зърнастец са само в болните участъци на лигавицата, за да може да се използва тампон. Брой дневни нанесений е равен на 3. Продължителността на лечение е 5-10 дни, с оглед на выраженности стоматит и възрастта на пациента.

READ  Тиранти Damon Clear - защо да изберат тази система?

Внимание! Използването на всяка заживляющие и противовъзпалителни мехлеми се изисква прилагане на антисептични препарати. Те помагат на измийте раната от мъртвите клетки, които само засилват нагноение и възпаление при стоматит. Наличието на отмершего на епитела и не дава нормално да проникне мазила и отстраняване на следващото място на вредни бактерии.

Антибактериални лекарства срещу стоматит

Лекарство Изображение Еднократна доза Дневна доза
Линкомицин

0,25-0,5 г 0,75-1,5 г
Эколинком

0,25-0,5 г 0,75-1,5 г
Азитромицин

500 мг 500 мг
Канамицин

в/м 500 мг 1-1,5 г
Доксициклин

200 mg на първия ден, 100-200 мг през следващите 100-200 мг
Таривид

200 мг 400 мг
Офлоксацин

200 мг 400 мг

Внимание! Като се има предвид възрастта на пациента, наличието на хронични заболявания, преносимост на активното вещество на антибиотика лечението може да продължи в рамките на 3-10 дни, при тежко поражение стоматитом до две седмици. Пие антибиотици се изисква един час преди основно хранене. Ако дозата е пропущена, медикамент се пие 2 часа след хранене.

Антивирусните препарати срещу стоматит

При възникване на необходимостта от използване на медикамент от тази група най-добре е да приемате следните лекарства:

  1. Ацикловир. Приемат се противовирусное в доза 0,2 г, до пет пъти на ден. Продължителността на терапията при поражение на лигавицата на устата е пет дни.
  2. Маз. Вземете officinalis лекарство трябва да е в дози от 200 мг на Броя на дневните хранения може да има още 4-5, с оглед на выраженности симптоми на стоматит. Лечението обикновено продължава от пет дни, понякога може да бъде удължен до една седмица.
  3. Иммунал. За възрастни дозата на лекарствения продукт е 2,5 мл. се Приема Иммунал три пъти на ден. С оглед на выраженности синдром и свързаните с тях симптоми, лечение задължително да продължава поне една седмица. В тежки случаи лечението може да продължи до 10 дни.

Внимание! Тези лекарства е необходимо да се използват само при херпес форма на стоматит. Също така при този вид заболявания е задължително да се използват лекарства за засилване на имунитета, тъй като вируса на херпес никъде не изчезва от тялото. Намаляване на защитните функции може да стане причина за рецидив на стоматит.

Видео — Какво са афтозен стоматит и как да го лекува

Противогъбични лекарства срещу стоматит

Декамин

При поражение на лигавицата гъбични вида на стоматит се изисква да вземат по 0,15-0,3 мг активно вещество. Хапче изисква се поставят под езика или се слагат зад бузата. Докато приетата доза се разтвори поглъщат Декамин и получената слюнка не си струва. Това ще позволи да се получи добър резултат при лечение на инфекции. Приемат Декамин до пет пъти на ден. Ако стоматит носи тежък характер рассасывать медикамент може би на всеки два часа. Продължителността на терапията се определя индивидуално за всеки пациент.

READ  Избираме детска паста за зъби: преглед, оценки от зъболекари и родители

Fluconazole

Таблетки за перорална употреба. При поява на признаци на гъбични поражения е необходимо да приема по 50 мг на действащ компонент. Такава доза Флуконазола се приема ежедневно в продължение на две седмици. Този противогъбични лекарството може да се приема и при възникването на стоматит, вследствие на носенето на протези. Дозата на активното вещество в този случай не се променя, курс на лечение също е 14 дни.

Нистатин

Противогъбични антибиотик. Се прилага за широк спектър от гъбични инфекции, които могат да бъдат локализирани, в това число в устната кухина, на нея, на лигавицата. Дозировка Нистатин се подбират с оглед на степента на тежестта на поражение на тъканите. Продължителността на прием на противогъбични таблетки е 7-14 дни. Да не се използва по време на бременност и по едно време с други противогъбични средства, освен ако това не се предвижда състояние на пациента.

Клотримазол

Медицински лекарството се предлага под формата на таблетки за перорална употреба. С оглед на выраженности стоматит гъбични тип трябва да се вземе на Клотримазол в продължение на 7-14 дни. Дозировка при това не се променя и е 50 mg действащ компонент дневно. Използването на Клотримазола перорално приложение ви позволява да унищожи адрес мухъл по вътрешните органи, което значително намалява възможността от повторна поява на стоматит.

Внимание! Тази група медикаменти се приемат при наличие на гъбички в устната кухина, която се формира стоматит. Най-често причина за патология е активното разпространение на една скрита, които могат да отидат в устната кухина, стомаха, както и при занимания по орален секс.

Ако по време на употреба на наркотици на пациента се появят проблеми с неговата поносимост или състоянието не се подобрява, е важно да се преразгледа схемата на терапия. Особено важно е да направите това при развитието на стоматит, който изисква използването на противовъзпалителни медикаменти и антибактериални лекарства. Те могат да причинят редица опасни странични симптоми и изискват изключително предпазлива употреба при всички заболявания.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00115 sec