Лекарства от зъбобол възрастни — пълен списък на ефективните лекарства

Лекарства от зъбобол възрастни

Появата на зъбобол винаги сигнализира за спешна необходимостта от лечение при зъболекар, за да се излекува кариозного зъб или възпаление на венците. В повечето случаи зъбобол придружени от отечностью на тъканите на устната кухина при засегнатия зъб, невъзможността за нормално има, отвори устата си. При висока чувствителност към болевому синдром и при развитието на възпалителния процес, може да се издигне висока температура, образуване на абсцес. Ако не е възможно да стигнем до лекар в кратки срокове, е необходимо незабавно да вземат добро лечебно средство срещу зъбобол.

Хапчета срещу зъбобол

Солпадеин Заведения За Бързо

Модерен обезболяващ медикамент, който помага за намаляване на болковият синдром в рамките на първите 5-10 минути, болката обикновено изчезва напълно след 20-30 минути след приема на дозата. За еднократна употреба с оглед на степента на тежестта на състоянието на пациента и интензивността на зъбобол могат да се приемат 1-2 таблетки. Предварително се разтваря в 100-150 мл чиста вода. На ден не трябва да пият повече от 8 таблетки Солпадеин Бързо, при това е желателно да издържи четири часа интервал. Максималният курс за използване на медикамент – 5 дни.

Нурофен Експрес Форте

Е подобрена формула на обичайните Нурофена, което ви позволява да запазите по-дълготраен ефект от прилагането на лекарствени средства. Еднократна доза Експрес Форте е 400 мг активно вещество. Капсула, е строго забранено дъвчат и да се разделят, тъй като това е няколко пъти намалява ефективността на лечението. На ден не трябва да приемате повече от 1,2 г Нурофена Експрес Форте. При наличието на проблеми с бъбреците и черния дроб дневната доза трябва да се намали до 800 мг на действащ компонент. Продължителността на терапията е не повече от пет дни, при условие добра преносимост.

Ибупрофен

Традиционно средство, което е в състояние да гасят повечето видове болки, включително и зъбите. За постигане на необходимия терапевтичен резултат се изисква да вземат по 200-800 mg активно вещество с оглед на степента на тежестта на развитие болка регионална синдром. Приемат Ибупрофен не повече от три пъти за 24 часа. При това максималната доза може да варира от 1,2-2,4 грама на активната компонента с оглед на отягощенности в медицинската история заболявания на бъбреците и черния дроб.

Анальгин-Хинин

По-усъвършенствана форма на традиционния Аналгин, но също не е препоръчителна при наличието на проблеми с очите и сърцето. Вземете Анальгин-Хинин е възможно само два пъти в денонощието. Еднократната доза е 1 таблетка. Не трябва да се дъвчат и да посегнат, може да се измива с вода или сок. При първа възможност тези хапчета трябва да се замени възможно други обезболяващи.

READ  Кафяви петна по зъбите - причини и начини за отстраняване на неизправности

Парацетамол

Представлява най-прост, но достатъчно ефективен начин за премахване на зъбобол. Използването на Парацетамол може да бъде до четири пъти в денонощието, при това в препоръчителната еднократна доза е 500 мг на основния компонент. Само в изключителни случаи е разрешено да надвишава един път една доза два пъти, но само при силна болка и без проблеми с бъбреците и черния дроб. Приема на лекарството могат да бъдат от 3 до 5 дни при условие, че е добра преносимост на Парацетамол.

Пенталгин

Силни обезболяващи, блокер неприятни симптоми в продължение на 10-15 минути след прием на една доза. Приемат Пенталгин по една таблетка на не повече от 4 пъти за 24 часа. Приемате лекарство може в продължение на пет дни. Не трябва да се приема Пенталгин при наличие на дисфункция на бъбреците и черния дроб. В повечето случаи болните достатъчно 3 таблетки, дори и при интензивни зъбни болки.

Внимание! Хапчета се считат за най-ефективни и мощни средства за премахване на зъбната болка. Резултатът от използването им се запазва в продължение на 4-10 часа, всичко зависи от степента на увреждане на болен зъб.

Гелове против зъбобол при възрастни

Дентол

Чудесен officinalis лекарство за подтискане на болезнените усещания, които могат да бъдат локализирани върху всяка част на устната лигавица. Преди помощта на гел се изисква внимателно измийте ръцете, за да не се допусне въвеждане на инфекция в кариозный зъб и десну. Прилага средство за около болния зъб. Повторете тази процедура може да бъде до четири пъти на ден. Препоръчва курс на лечение не може да надвишава една седмица.

Камистад

Доста ефективен и добре portable медикамент, способен да намалят болезнените усещания в продължение на 30 минути. Нанася Камистад само на десну на засегнатия зъб. Се провежда процедурата, не по-често от три пъти на ден. Терапия продължава за всеки пациент индивидуално с оглед на степента на тежестта на болката и последващия възстановителен след период на лечение.

Холисал

Добър противовъзпалителен гел, който позволява намаляване на болковите усещания и премахване на подуване поради развитието на възпалителен процес. При зъбни болки трябва 0,5-1 см на активното вещество преминава в чиста пръст и разтривайте в болен зъб и десну. Повторете процедурата не повече от три пъти на ден. Продължителността на лечението трябва да се определя за всеки пациент индивидуално, при самостоятелно лечение не трябва да се използва Холисал повече от пет дни.

Метрогил Дента

Доста популярно средство, което ще облекчи силна болка и възпаление в рамките на половин час. Преди употреба е желателно да изплакнете устната кухина, за да се отърве от плака и остатъците от храна. След това на раната място се изисква да се нанесе на 0,5-1 см гел и внимателно разтривайте. Процедурата може да се извършва само два пъти в денонощието. Максимално се препоръчва курс на терапия е 10 дни.

READ  Прилагането на Мепивастезина в стоматологична практика

Долгит Дента

Лекарството облекчава възпалението, което позволява значително намаляване на болковият синдром се дължи на кариес и други стоматологични заболявания. Прилага гел е необходимо строго чисти ръце, предварително се изчиства ротовая кухина. Използвате Долгит Дента трябва да се 2 пъти на ден в продължение на три дни. По-подходящ за комбинирано лечение.

Внимание! Гелове, се считат за сравнително безопасни при употреба на лекарства от тази група срещу зъбобол. В някои случаи поради индивидуалната непоносимост могат да предизвикат подуване и възпаление на устната кухина.

Видео — Как да се освободите от зъбобол?

Разтвори за изплакване и прахове срещу зъбобол

Паронтал

Представлява специален концентрат за дезинфекция и укрепване на венците и зъбите. При силни зъбни болки, спомага за спиране на разпространението на инфекцията от кариозной кухина, което позволява да се намали вероятността от развитие на абсцеси и усилване на болката. Използва се Паронтал не по-често от два пъти в денонощието. За възрастен пациент доза е 30 капки в 50 мл хладка вода. Прилага средство може да бъде до тогава, докато не бъде залечен болен зъб.

Нимесулид

Предлага се под формата на прах, който изисква се разтваря в чиста вода. Оказва противовъзпалителен ефект, благодарение на което се намалява значително зъбобол. Приемат Нимесулид в строга дозировка, която е равна на 2 гр на 100 мл течност. За един ден могат да вземат не повече от две дози наркотик. Използват противовъзпалително лекарство за зъбобол не трябва да бъде по-дълъг от три дни.

Нимесил

Традиционен officinalis противовъзпалително лекарство клас. Се прилага само в изключителни случаи, тъй като има доста агресивно въздействие върху организма, особено на бъбреците. Еднократна доза Нимесила също е 2 g активно вещество на 0,25 литра чиста преварена вода. Провеждане на процедура при зъбобол може да е само два пъти на ден. Сами да вземат Нимесил не повече от три дни.

Хьюмер

Officinalis лекарство представлява физиологичен разтвор, който най-често се използва за дезинфекция и промиване на устната кухина. Но той също така добре се справя с зъбната болка. За процедури, е достатъчно да използвате 100 мл Хьюмера за един път. Повторете процедурата може да бъде до 6 пъти на ден. Терапията може да продължи до излекуване кариозного на зъба.

Внимание! Разтвори за изплакване на болен зъб дават само временен и бързо преминаване резултат. На тях се препоръчва да се използват като комбинирана терапия, за да засили ефекта от по-мощен наркотик.

Разходите за лекарства срещу зъбобол при възрастни

Лекарство Изображение Цена в РУСИЯ в рубли Цената на РБ в рубли Цена в Украйна в евро
Дентол

250 7 100
Камистад

300 10 123
Холисал

300 10 123
Метрогил Дента

300 10 123
Паронтал

300 10 123
Нимесулид

150 5 62
Нимесил

800 25 328
Солпадеин Заведения За Бързо

400 13 164
Нурофен Експрес Форте

200 7 82
Ибупрофен

50 1,6 21
Долгит Дента

150 5 62
Анальгин-Хинин

100 3,33 41
Парацетамол

50 1,6 21
Пенталгин

300 10 123
Хьюмер

1000 33 410

Внимание! Описани в статията лекарства и тяхната дозировка е подходящ само за по-възрастни пациенти, ненавършили 16 години. Прилагане на лекарствата при деца и бременни трябва да се проведе под строг лекарски контрол.

Какво да не правим при лечение на болен зъб?

Независимо от това, какъв officinalis наркотикът е бил избран от вас, за лечение, при никакви обстоятелства не може да се направи следното:

  • не може да се нагрява болен зъб, тъй като това допринася за развитието на абсцес;
  • човек не може да се пикантни и сладки храни, тъй като тя предизвиква силно дразнене на лигавицата на устната кухина;
  • принимаемая храната трябва да бъде умерена температура, за да не обагрям венците;
  • не си струва да използвате никакви пръчки или кибрит в желанието си да извади храна от кариозной кухина, в повечето случаи, това води само до увреждане на област маса и значително засилване на болка регионална синдром;
  • не правете самолечение повече от 2-3 дни, тъй като може да се развие флюс.
READ  Лак за избелване на зъбите: най-добрата марка, правилата за нанасяне на

Внимание! Пренебрегването на подобни съвети може да доведе до бързо увеличаване на възпалителния процес, увеличаване на температурата и разпространение на инфекции с кариозного зъб на лимфните възли.

Ако зъбобол не преминава за няколко дни и при това значително се влошава общото състояние на пациента, се появиха признаци на интоксикация на организма под формата на гадене, повръщане и временно мътност на съзнание трябва веднага да се обърнете в спешната помощ. Болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства срещу зъбобол може само на време да направи живота на болния, не елиминира основната причина за патология. В тежки случаи при липса на терапия, на пациента може да се наложи дори оперативна намеса.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00085 sec