Лекарства при прорезывании на зъбите — списък с най-ефективните лекарства

Лекарства при прорезывании на зъбите

Начални зъби – това е процес, който отнема далеч не е един месец, при много деца, той се продължава до три години. При този растеж на млечните зъби често предизвиква намаляване на имунитета, че е изпълнен с висока температура, разстройство на червата, обрив и безпокойство. Освен това, начални е придружен от силна болка, която се причинява от разкъсване на тъканите на венците, когато е на върха на зъба. На мястото На излизане може да се образува хематом, силно възпаление и малки рани. За дете не е толкова силно е страдал от постоянни болки, може да се използва максимално безопасни лекарства за никнене на млечни зъби.

Особености на употребата на лекарства при прорезывании на зъбите

Преди започване на лечението, независимо от това какъв вид лекарство е избран за лечение, трябва да се спазват няколко задължителни полезни съвети:

  • увери се, че лошото състояние на здравето на детето е свързано с началото на растежа на зъбите;
  • изключи лекарства, които силно потискат функцията на бъбреците и на сърцето, ако има дори и най-малкото проблеми с тези органи малкият пациент;
  • не трябва да се избере средство за съветите на приятелки, тъй като всяко дете е различно, консултации могат да се извършват само педиатри;
  • трябва да се разбере, че анестетици може да доведе до широка алергична реакция, така че при наличието на всякакъв тип алергии е по-добре подбрани хомеопатични средства;
  • никога да не се превишава дозата и броят на дневните приеми на избрания медикамент, дори и при силно безпокойство на бебето, при надвишаване на количеството на лекарството може да се увеличи гаден симптомите на това и да влоши състоянието на детето;
  • не трябва да се използва средство преди това е възраст, която се препоръчва в инструкциите.

Внимание! Специална група пациенти са деца, на които е поставена диагноза атопичен дерматит, алергична реакция на редица лекарствени средства. Първото нанасяне на всякакви лекарствата с анестетиками или етерични съставки по-добре да се произвеждат в болницата. Ако започне да се развива алергична реакция, лекарите ще могат да окажат необходимата помощ.

Комбинираната гелове за деца, при растеж на зъби

Камистад за деца

Допуска се използват също така в грудничковом на възраст, когато растежът на зъбите започна преди 6-7 месеца. Е разрешено да използва медикамент с три месеца на възраст, когато на няколко пъти намалява вероятността от странични симптоми. Камистад е предвидено бързо охлаждащо и анальгезирующие въздействие. Едновременно с това специалният състав на средства ви дава възможност да спре развитието на бактерии във вътрешността на устната кухина, това може би се дължи на наличието в състава на екстракта от лайка. Най обезболяващо съставка е лидокаин, който може за няколко минути да проникне във всички увредени тъкани. Използват медикамент до 4 пъти в денонощието, еднократна доза гел не трябва да надвишава по размер малко грахово зърно.

Бебето гел

Основното активно вещество наркотик е бензокаин. Той може да има бързо обезболяващо въздействие, а също така премахва зачервяване и подуване, които са причинени от активни пускането на върха на зъба. Прилагат Бебето гел с 5 месеца, като при необходимост може да се прилага на възраст от 4-4,5 месеца, ако няма друг медикамент. На ден не трябва да правя повече от 4 нанесений, тъй като бензокаин може силно инхибира функцията на бъбреците, сърцето и черния дроб. В медикаменте също има успокояващ компонент глицерин, който дава възможност за подобряване на съня по време на лечението и на активен растеж на зъбите. Първите резултати след употреба са видими в рамките на минути, максималният ефект се развива в продължение на половин час.

READ  Какво трябва да знаете за избелване на зъбите: вредите и ползите, предимствата и недостатъците на

Дентинокс

В състава на гела са три активни съставки, които осигуряват на които ще бъдат необходими за улесняване на състоянието на дете резултат. Силна страна на препарата е, че той премахва най-малкото дразнене с венците, което позволява в рамките на кратък период от време облекчаване на болката и всеки друг дискомфорт се дължи на никнене на млечни зъби. В състава на средства основно са растителни компоненти, благодарение на които гелът се използва с четири годишна възраст. Не си струва да се прилага Дентинокс в случай, ако вече е налице увреждане на венците. Да Не се приема при наличието на силно изразена непоносимост към фруктоза.

Внимание! Повечето гелове от този тип, се изчисляват на прилагане с 1-2 години, така че преди да се използва в по-младшем възраст трябва да използват минимални дози и гарантира липса на противопоказания. Обикновено се препоръчва да се прилагат гелове не повече от 2-4 дни.

Ефективна хомеопатия при прорезывании на зъбите

Пансорал първите зъби

С хомеопатичното лекарство, който заема достойно място сред гелове, които да ви помогнат за облекчаване състоянието на бебето при растеж на млечните зъби. След употреба се постига бърз успокояващо, стягащо и омекотяващ ефект. Това подобрява съня, позволяват на бебето да се хранят нормално, тъй като затваря е силна болката от венците. Прилагат се допуска Пансорал с четири годишна възраст. Не си струва да се прилага гел повече от 4-6 пъти с оглед на выраженности безпокойство и други симптоми. Някои родители отбелязаха слаб ефект Пансорала, но при това все още не е описан нито един сериозен повод дължи на въздействието на активните вещества медикамент.

Д-Р Бейби

За да използвате тази officinalis гел също е възможно с три месеца на възраст, ако се наблюдава процес на ранно никнене на млечни зъби. В състава на Д-р Бейби съдържа само растителни съставки, които имат анальгезирующее въздействие, позволяват облекчаване на болка, зачервяване и прекомерно възпаление, включително поради образуването на хематоми. Инструкция говори за това, че се използва средство може толкова пъти, колкото това се изисква за успокояване на бебето. Но по-добре е да не злоупотребяваме с Д-р Бейби, да го не повече от 5-6 пъти за 24 часа.

Вибуркол

Медикамент се предлага под формата на ректума свещи, които можете да използвате от втория месец на живота. При въздействие върху организма се наблюдава успокояващ и обезболяващ ефект, при него се поставят свещи желателно е след процедурата за пречистване на червата, за да се постигне необходимия ефект. Дозировка Вибуркола за деца до шест месеца е 1 свещ не повече от два пъти на ден, след 6 месеца броят на свещичка може да се увеличи до три, при силни болки до 4-6 дози, но само при нормална преносимост.

Внимание! Тези вещества се считат за най-безопасни, тъй като хомеопатията причинява странични ефекти само в изключителни случаи. Но при това трябва в никакъв случай да издържат на препоръчаните дози и да ги излишък. Да използвам хомеопатията може да бъде до 5-7 дни.

Други средства за облекчаване на никнене на млечни

Панадол сироп

Средство има приятен вкус, благодарение на което децата няма да се откаже да приеме предписаното лечение. При прорезывании зъбите сироп може да се прилага по два начина. В първия вариант се предвижда локално нанасяне на Панадола болната десну до 6 пъти на ден, тъй като се използва малко количество вещество. Благодарение на такава употреба, намалява риска от странични ефекти и няма силен репресивни въздействие върху бъбреците. В друг случай сироп се приема орално, дозата подбират от теглото на детето. Броят на дневните приеми още 2-3. Приемат средство не повече от 72 часа.

READ  От изплакнете устата си с поток

Ибупрофен Д

Също така се предлага под формата на сироп, който можете да използвате описаната по-горе начини. Когато са прилагани орално използване на дозата е необходимо, подбрани според възрастта на детето, приет с три месеца. До 6 месеца дозата е 2,5 мл три пъти на ден, 7 месеца от живота на Ибупрофен Д взето в същите дози, но до четири пъти. С първата година от живота на еднократна доза от 5 мл три пъти на ден. В такова количество средство се приема преди 3 години, когато завършва процесът на появата на млечни зъби. Продължителността на лечение не може да бъде повече от 3-4 дни.

Цефекон Д свещи

Основното активно вещество медикамент е парацетамол. При избора на тези свещи трябва внимателно да вземете доза, която зависи от възрастта на пациента. От първия месец живот и преди три месеца се предлага медикамент доза от 50 mg, 4 месеца до 3 години се приема средство в доза от 100 мг. С оглед на выраженности симптоми при появата на млечни зъби на децата предписват до 3 ректална свещи в ден с един и същ интервал от време. Поставят свещи не повече от 72 часа.

Эффералган свещи

Средство се предлага и под формата на сироп, но най-бързи резултати показват точно свещи, които се разтварят бързо и парацетамол, който е част от състава, навлизат в кръвния поток. Предлага се медикамент в доза 150 мг, но тези свещи допуска се разделят, тъй като е необходимо да вземете оптималното количество на активното вещество като се има предвид теглото на бебето. За всеки килограм избрани 10-15 мг основен компонент. За един ден могат да се поставят три-четири дози, максималният курс на лечение – 4 дни.

Внимание! При използване на тези средства може да бъде не само облекчаване на болезнените усещания, но също и за намаляване на топлината и за подобряване на общото състояние на детето се дължи на процеса на появата на млечни зъби.

Разходите по средства при прорезывании на зъбите

Медикамент Изображение Цена в РУСИЯ Цена в РБ Цена в Украйна

Камистад

300 10 123
Бебето гел

300 10 123
Дентинокс

500 16 205
Пансорал

300 10 123
Д-Р Бейби

300 10 123
Вибуркол

300 10 123
Панадол

100 3,5 41
Ибупрофен Д

300 10 123
Цефекон Д

50 1,8 22
Эффералган

100 3,5 41

Внимание! С оглед на ценовата политика на страната и аптеки цените може леко да варират в по-голяма или по-малка страна, в таблицата са посочени средни цени. Цената е предоставил в национални валути.

Може ли да се използват антихистамини при прорезывании на зъбите?

Не си струва да се прави, тъй като лекарствата от тази група не въздействат върху болезнените точки и нервни окончания. Тяхното въздействие наистина е свързано с намаляване на выраженности възпаление, но при прорезывании зъбите на този процес е различен характер и не е свързан с дейността на чужеродного тялото компонент.

READ  Плака: начини за предотвратяване и отстраняване на плака върху зъбите

Използване на антихистамини средства може да се осъществи само при наличие на свързани появата на зъбите процеси под формата на силна настинка или обширно подуване на лигавицата в устната кухина, а не само на мястото на появата на зъба. В такъв случай е необходимо да вземем максимално щадящее средство за защита срещу алергии. В детска възраст този списък е много ограничен, най-често се предписват Супрастин, Фенкарол и Фенистил капки.

При това според лекарите е по-добре да приема на тези лекарства носеше еднократен характер. При редовна употреба, без наличието на алергия може да предизвика силна непоносимост към лекарствени средства, че е изпълнен с недостатъчната ефективност на лечение в бъдеще.

Внимание! Всички противоаллергенные продукти съдържат голям брой странични ефекти и противопоказания, при това те по никакъв начин не премахват болката. Затова не си струва за пореден път се пристрастяват към групата на лекарствата антигистаминной посока, ако за това няма реални показания.

Изброените лекарствени средства принадлежат към най-безопасно лекарствата, които съществуват към днешна дата, аптеки рафтовете. Но това не изключва появата на неочаквани реакции от страна на организма под формата на акне, възпаления, анафилактичен шок и алергии. Те са свързани с индивидуалните особености на организма малко пациента, така че да получите препоръки и разрешение педиатър относно използването на избрания от лекарството. За някои деца, всички от средствата могат да бъдат напълно противопоказно.

Видео — имате ли Нужда от болкоуспокояващи при прорезывании на зъбите?

Видео — Първите зъби

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00095 sec