Лингвална скоби: предимства и недостатъци — реални цени

Лингвална скоби — ключови предимства и недостатъци — мненията на хора

Добър ден, уважаеми читатели. Все по-често се издига тема на съвременната ортодонтия, се говори за нови техники. Ето и аз реших да се рови в тази тема, след като лингвална скоби. За тях в Интернет пишат много, но това, което е, относително казано, това, много, така и не става ясно. Да сложим точка над «i» ми помогна зъболекари, добри приятели и, разбира се, в Интернет, от който да съм написал липсваща информация, за да се съберат всички звена на веригата. И така, какво точно те най-необичайни тиранти?

Лингвална скоби — предназначение, предимства и недостатъци

С назначаването на всичко е относително ясно. Както и всички други тиранти, тези са предназначени за това, за да криво растящи зъби, стоеше на мястото си. Само това ги поставя не върху предната (външна) страна на зъбите, както и обратното.

Като цяло, самото понятие лингвальный се превежда дословно – от езика. Да, вие ще бъдете постоянно наталкиваться на замочки език. Но те са здраво залепени на емайла и не може да ги «слизнете» по невнимание.

В кои случаи се прилага такъв тип корекция? Например, при дълбоко прикусе. Има и други видове нарушения, при които вестибулярные скоби са неефективни, а устата охрана (элайнеры) и изобщо са безполезни.

Основните предимства на няколко.

 1. На първо място, тази система повече възможности по отношение на избора за всеки конкретен пациент.
 2. На второ място, те са невидими другите. И не само защото са вътре, а не отвън, но и защото са миниатюрни размери.
 3. Трето, специална подготовка на зъбите, освен саниране и почистване, не се изисква.
 4. Четвърто, уредени лингвална скоби в Германия, САЩ и няколко други държави. Защото с тяхното качество всичко е наред.
 5. По-малко отрицателно въздействие върху венците.
 6. Една проста процедура за определяне.

Все пак е справедливо да се каже, че единственият плюс лингвальных системи – незаметность. Има много клинични случаи, при които те са единственият реален спасение. Ако навреме да използвате тези тиранти, дори и сложен случай за година-година и половина може да се превърне в едва забележим козметичен дефект. После ще остане само да ходите с ретейнером за да съхраните резултата. Ако дефектът не е критичен, а носенето на – половин година.

През последните десетилетия в световната медицина много се обсъжда проблемът аномалии привеждане в съответствие хапят. С течение на годините случаи става по-голям, защото въпроси лечение на всички актуальнее.

Въпреки това, според статистиката, само 10-20% от хората имат захапка, които се счита за нормално. Идеалното положение на зъбите в устата е по-скоро изключение. Тъй като деветдесет процента от жителите на планетата – потенциални пациенти на ортодонт.

От плюсовете да преминем към недостатъците. Те има. И за някои хора тези минуси са значителни. В Интернет можете да прочете много за недостатъците на лингвальных скоби. Да речем, и говори с тях е невъзможно, и те пречат. Плюс – проблем с почистването на вътрешната повърхност на зъбите и риска от пришеечного кариес. Списъкът е дълъг и смятам, че трябва да си най-накрая да се обсъдят. Без реклами и заискиваний преди производител/клиника/пациентите. Така да се каже, е вярно матката.

Да започнем с храната. Защото без нея ние сме точно живее не можем. Пречи ли брекет-система има? В първите дни, дори седмици, няма да е лесно да свикне с присъствието на дизайн на зъбите. Ухапване от тях или е изпълнено отклеиванием или увреждане на един или няколко елемента. След известно време, когато вие ще свикнете с него, ще има спокойно и вече не се страхувам или притеснявам. Времето може да се определи много неща. В това число – на дискомфорт, свързани с брекетами.

Как се променя нашата дикция с лингвальными брекетами? По същество, за да не шепелявить/картавить и т.н., ще трябва отново да се произнесе основни букви и звуци. Това изисква време и тренировки. При някой се получава постигане на желаните резултати за ден, а някой и след месец говори неясно. Да си спомним прочутия оратор Демостен. Той набивал устата с камъни, за да обучава своя дикцию. Имате вместо камъни само тиранти. Така че аз ви вярвам.

За хигиена на устната кухина има статии и дори видео в Youtube. Но най-лесното решение – попитайте зъболекаря ви разкажа за това, как да се постигне ефективно почистване.

Следващия момент, за който не обичат да говорят лекарите – времето. Те винаги се нарича минимален вариант. Но в случая с лингвальными брекетами не помага дори и това. Факт е, че те оказват ефект е много по-бавен от стандартните такива.

Не са подходящи лингвална скоби при струпване на зъби, или ако имате ниски корони. В такива случаи е необходимо да дарят естетика и инсталирате вестибулярные скоби.

Още един минус – не са подходящи за ортодонтско лечение на деца. Това е не само скъпо, но и е предназначено за възрастни удоволствие. Тук ще се изяснят – деца може да заложите само на постоянни зъби.

Да, има още един недостатък. Тъй като съвременните системи за високо качество правят в Европа, Америка, Япония и т.н., на пациента трябва с месеци да чакат, докато продуктът бъде изработено и доставено.

Цената не винаги се оправдава качеството. И проблемът не е в самите брекетах. Те са нещо като път са добри. Проблемът е, че в Русия, Украйна, Казахстан, Беларус и други постсъветски страни не стига че специалистите, способни да зададете сложна конструкция перфектно. Така че там е идеално, с «много добър», за да се справят сто и двадесет. Разбира се, това не означава, че си струва веднага да сложи кръст на такива брекетах. Ще се научат някога и у нас. Само това да отидете на лекар с мисълта, че в теб докато което учат – страшно.

Въпросът не е в това, че на съветника имаме лош. Просто самата процедура е сложна. В края на краищата, затегнете замочки отвън е много по-лесно, отколкото вътре. Оказва се, че системата работи, но няма кой да го поставите. Ако това се прави, след това да отидат в чужбина. А там такива услуги може да струва по-скъпо. Дори ако сте намерили имаме добър специалист, не е гаранция, че той ще успее. Лекарските грешки никъде не деваются. Те не са само хирурзи и анестезиологов, но и от зъболекари.

Цени

Заслужава да се признае, че много пациенти не се плаши цена лингвальных скоби. Но тук е трудно да обвиняват лекари и производители. Имаме проблем не са цените, а от заплати.

Мой добър приятел – главната tsvetoslav — решиха да пуснат тези на сина си. Той е казал на цена петдесет хиляди долара, което приблизително съответства на две хиляди долара. Общият доход на месец при него в района на 500-600 долара. Хората в Киев живеят различни. Някой на месец за бензин харчи повече.

Стана ми интересно да разберете цената за Русия. Нормална цена – от 75 до 90 хиляди рубли (1140 – 1365 долара). Превод на приблизителна цена, по курса.

Интересното е, някои клиники за привличане на клиенти и отиват в русе. Те пишат по-малка цифра. А след това отделно – за допълнителни точки.

Реална цена включва не само «обект», но и «услуга». В края на краищата, вие сами себе си не ги постави. Защото по справедлива част от сумата включва точно определени процедури за инсталиране, поправка и т.н., Облекчаване на лингвална презрамките – също е платена услуга. Отделен проблем е, ако те ви повредились. Понятията «ремонт на гаранции» не. Това механични повреди, в които сте виновни сами.

Като прекарат известно време в изучаване на въпроса, намерих клиника, които въпреки, че ще е честно расписывают, което е включено в услугата. Например:

 • самата система;
 • процедурата по инсталацията;
 • панорамни снимки на челюстта преди и след курса за корекция;
 • отливки на челюстите;
 • почистване на зъбите (2 пъти);
 • цели техники за корекция;
 • подмяна на дъг;
 • инсталиране на резиночек (пръчки);
 • оттегляне на скоби;
 • избор и настройка ретейнеров;
 • гаранционни работа.

Тоест, включва всички работи, в това число ремонт/подмяна. Някои клиники пишат цената за една челюст, други — за две. Винаги четете условията. Ако пишат 70 хиляди рубли, като се уточнят, че са включени в цената.

Лингвална скоби — мнения на хора

Аз съм учил досега няколко мнения за лингвальных брекетах. Дали те са твърде скъпи, дали собствениците не желаят да споделят опит и впечатления, но коментари кратко.

Ако пропуснете един милиард смущения, общото между едно «скъпо», остава три категории хора:

 • тези, който никога не е ползвал, но похвали за коментари познати;
 • жертвата лекари, които съжаляваме, че не са обикновени скоби;
 • тези, които като по чудо късмет.

През 2004-2005 г., когато технологията се удари в ОНД, не беше дори възможност нормалното компютърна симулация. Точност страда, че бил засягащи ефективността и отразено в негативна статистиката и коментарите. Много от паметта на пресни спомени за негативен опит. Тези хора втори път рядко ходят в тази процедура.

След разговорите ми с лекари, на които се доверявам, аз съставят собствено мнение. Имаме на кого да направя. И го правят добре. Богат дядям, които никога не пишат коментари в сайтове с коментари. При тях, ако всичко излезе добре, своите начини на благодарност.

Солиден процент от населението просто не се дърпа качествени тиранти и добра работа на стойност един път и половина-две хиляди долара (понякога и значително по-скъпи). Така че, ако имате необходимата сума, търсете добра клиника с толковыми лекари и модерно оборудване. След това не трябва да се притесняват от факта, че д-р че нещо не е там приклеит и т.н.

Според наличните при познати зъболекари данни, сега всичко е много по-добре, отколкото по времето, когато лингвална скоби само са се появили в нашата страна.

Пожелавам ви успехи в работата над превръщат усмивки в холивудски идеал. И докато това е било много се радвам на вашите коментари. Също така не забравяйте, че можете да се абонирате за новини от сайта!

Видео — Лингвална скоби

READ  Висока чувствителност на зъбите - защо се появява и как да се справим с него?

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00111 sec