Лизобакт — антисептик за лечение на заболявания на ларинкса, устната кухина и венците

Лизобакт – мощно антисептично средство, което е познато на огромна популярност в стоматологията. Лекарство, предназначено за лечение на инфекционно-възпалителни процеси на лигавицата на орофаринкса, венците, гърлото.

Има поразителен ефект върху патогенную микрофлору при инфекции, премахва болки в гърлото. Възстановява целостта на структурата на лигавицата на орофаринкса.

Лизобакт се отнася към групата на иммуномодуляторов за сметка на лизоцима – естествен ензим, който влиза в състава на лекарството. В него има важната функция на регулатора на местния имунитет. Това обуславливается бързо възстановяване, премахване възпаления и отстраняване на подпухналостта.

Форма на продукта и състав

Издаване на медикамент се прави под формата на малки хапчета, предварително опаковани в са изгарянията. Опаковка на препарата се състои от 30 таблетки.

Лекарство може да се различават по външен вид от бяла до бяло-жълтеникав оттенък. Всяка таблетка има кръгла форма, в средата се намира на разделителната риск. Основните компоненти, които оказват най-важното лечебно действие, са лизозим (20мг) и пиридоксин (10m).

Допълнителни компоненти, влизащи в състава на таблетките Лизобакт:

 • монохидрат лактоза;
 • трагакантовая венците;
 • натрий сахаринат;
 • магнезиев стеарат;
 • ванилия.

Фармакологичен профил

Медикаментозно средство притежава мощно антимикробно действие. С лекота се протяга навън с бактерии, гъбички, микроби и някои вирусни форми.

Лизозим е част от здравословното слюнката на човек. Когато съдържанието на това вещество в слюнката достатъчно, след което той оказва обеззараживающее действие върху устната кухина.

По естествен начин се формира имунитет, не допускающий проникване на патогенни микроорганизми в ротоглотку. Но в случай, когато лизоцима се произвежда достатъчно, или пък се случва нараняване на лигавицата, след което защитните функции на слюнка се потиска. Инфекцията лесно прониква и е време да се потърси помощта на този наркотик.

Лигавицата под натиска на инфекция започва да се руши, обменните процеси се нарушават. Пиридоксин също е отговорен за лечебен ефект.

Показания и противопоказания за прилагане на

Благодарение на мощния иммуномодулирующему действие Лизобакт е популярен и широко използван в стоматологията и унг.

Показания за назначаване на:

 • възпаление на венците;
 • възпаление на венците;
 • стоматит – бактериално възпаление на лигавицата;
 • герпесный възпалителен процес;
 • ерозия, повреда в ротоглотке;
 • са афтозен стоматит при децата;
 • подуване, зачервяване, болка, възпалено гърло;
 • кашлица.

Може ли да се прилага при ангина?

Преки указания в инструкциите за Лизобакту за лечение на възпалено гърло няма, но има за възпаление на сливиците. И двете заболявания са придружени с едни и същи симптоми: болка, подуване на гърлото, възпаление на сливиците, образование гнойни плаки.

READ  Градински чай за венците: когато се прилагат, 10 на най-добрите рецепти от градински чай

Съответно, приема на лекарството при болки в гърлото не само е възможно, а дори е необходимо. Но в този случай е по-добре допълват лечението с антибиотици. След това действие на препарата се засили ефекта си.

Ангина е заболяване, което е сериозен характер и една наркотик, дори много добра, не я лекува. Но може да е добре за укрепване на имунната система, което само по себе си води до възстановяване.

В редица случаи прилагането на медикамент не се препоръчва:

 • нарушения на всмукване;
 • нарушения в смилането на някои от въглехидрати;
 • в случай на индивидуална непоносимост към отделните компоненти;
 • децата под три години;
 • с повишено внимание се назначава Лизобакт на деца под три години, при бременност и при кърменето.

Схема на прилагане

Таблетките трябва да се лежи под езика, не рассасывая, чака пълното им разтваряне. За всяка възрастова група се предполага определена доза:

 1. 3-7 години. Една таблетка три пъти.
 2. 7-12 години. Една таблетка — четири пъти.
 3. Над 12 години. Две таблетки четири пъти.

Лечението продължава в рамките на 7-12 дни, времето са в пряка зависимост от естеството и формата на заболяването.

Специални указания

Прилагането на Ларипронт си струва да се вземат предвид следните моменти:

 • лекарство има ефект върху укрепване на работа на антибиотици;
 • в процеса на терапията се засилва действието на диуретици;
 • прием на естрогени и орални контрацептиви поразителен начин действа на пиридоксин, така че може да се наложи да се увеличи дозата на лекарствата;
 • след като лекарството се разтвори напълно, не се препоръчва в следващия половин час, да се храни, пие;
 • при бременност, кърмене приемът на лекарства е разрешено;
 • при най-малкото съмнение за алергия трябва незабавно да отмени курс на прием на лекарството;
 • липсват данни за ефектите на лекарства на психомоторные функции;
 • отпускат без лекарско предписание.

Специални пациентите

Прием Лизобакта специални групи пациенти:

 1. На децата. Въпреки, че има ограничение за детска възраст, опасностите на този наркотик за организма никой не носи. Просто малко дете е трудно да се обясни как е правилно да се вземат хапчета, че трябва да ги сложи под езика и изчакайте да се разтвори. Ако детето прожует или ще поглъщат хапчета – това не е страшно, само положителен резултат от лечението няма да има.
 2. Бременност. Известно е, че антибиотиците са противопоказни по време на бременност. Но се допуска прием на местните антисептици, чиято ефективност е многократно потвърдено в практиката. Ензим лизозим не е в състояние да проникне през плацентата,

  съответно, не заплашва внутриутробному развитие. При това лекарство е вредно този начин той действа на инфекциозно структура. Лизобакт често се предписва на жени по време на бременност, в някои случаи може да е необходима промяна на дозата. Възможност за проява на странични ефекти е минимален.

 3. Кърмене. При кърменето не е забранено прием на лекарството. Лизозим добре се бори с всички симптоматическими прояви на настинка. При това броя на майчиното мляко, неговата качеството нищо няма да навреди. Може спокойно да се хранят бебето и да не се страхуват, че лекарствените вещества да проникнат в тялото чрез млякото.

Странични ефекти

За странични явления на препарата се съобщава много рядко. По принцип, това алергични прояви:

 • уртикария;
 • кожни обриви;
 • сърбеж;
 • гиперемия на кожата.

Първото прилагане на лекарствено средство може да предизвика алергична реакция. Ако това се случи, трябва веднага да се потърси консултация с лекар за коригиране на дозата или за подмяна на медикамент.

Практически опит за прилагане на

Отзиви от пациенти и от гледна точка на лекарите относно ефективността на таблетки Лизобакт.

Често ме измъчват болки в гърлото. Домакин на това лекарство по предназначение като допълнителна терапия. Успя значително да облекчи състоянието, облекчаване на силна болка. След три дни прием вече е малко по-добре.

Карина, 23

Детето се разболяват гърлото. Лекарят прописала това е лекарство. Останах много доволен от ефективност на лечението. Детето буквално на първия ден спря да се оплакват от болка.

Цена на това лекарство значителна, но на един пакет е достатъчен за целия курс. Сега аз винаги си купя тези хапчета, летя им на всички членове на семейството и винаги се чудя на неговата ефективност.

Нина Каримовна, 42

Медикамент наистина е добре, лекува възпаления на орофарингеална, облекчава зачервяване, болка, подуване. Децата не се противопоставят на неговото приемане. Tabletochki малки и имат приятен вкус. Този наркотик, като помощен, работи доста добре при много заболявания.

Участковый терапевт

При това средство добър и балансиран състав, особено доволни съдържанието на лизоцима. Това вещество запълва липсата му в слюнката на човека. И организмът сам започва да се бори с инфекциите. В моя списък на ефикасни лекарства това лекарство заема специално място.

Общопрактикуващ лекар

Да, може да се замени?

Всяко лекарство трябва да се даде положителен резултат за първите седем дни от прилагането му. Ако това не се случва, крайно време му търси заместник.

Ефективни колеги, които са сходни по своя изложени на с Лизобактом:

 • Фарингосепт;
 • Стрепсилс;
 • Имудон;
 • Каметон;

 • Ларипронт;
 • Гексорал;
 • Граммидин;
 • Ингалипт;
 • Гексализ;
 • Себидин.

Прилагането на всяко от тези средства е напълно изключва консумацията на алкохолни напитки.

Главните конкуренти

Сравни Лизобакт с Ларипронтом и Фарингосептом.

Първите два медикамент притежават подобен лечебно действие. За тях са характерни силни антимикробни свойства. Но Ларипронт също така се втечнява и храчки, премахва кървенето.

Според показанията на двамата средства почти не се различават. За инструкции Ларипронта ясно само това, че приема на лекарството трябва на всеки три часа, а по-подробна дозата се назначава от лекар.

До Лизобакту същото в официалната инструкция описана подробна схема на прием. За сметка на приликите лекарства, основното предимство на Ларипронта е приемлива цена.

Фарингосепт също третира инфекционно-възпалителни заболявания на орофаринкса и се предписват при стоматитах, гингивит, фарингит.

Основните разлики при липса на взаимодействие Фарингосепта с други медикаменти, като първите две имат засилва действието на работа на антибиотици.

Цена Лизобакт излиза много по-скъпо на своите конкуренти.

Цената и съхранение

Цената на лекарства зависи от ценовата политика на аптечната мрежа, която го изпълнява. Но средната цена ще бъде не по-малко от 320 рубли.

В интернет-аптеките лекарство е по-евтино, при това го фармакологични свойства от това не омекват.

От самото производство на лекарството е разрешено срок на годност до пет години със запазване на неговите свойства. Пазете лекарството се препоръчва при температура не по-ниска от 10В и не по-висока от 30С топлина.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00062 sec