Молив за избелване на зъбите — залъгалка или реална полза?

Молив за избелване на зъбите е един от най-новите инструменти в областта на стоматологията и се радва на огромен успех сред съвременните младежи и хора в по-напреднала възраст.

Избелващ молив за зъби представлява тубичка продълговата форма, подобна на формата на молив или писалка, откъдето и дошло името.

За сметка на удобна форма и малкия размер е средство за грижа за устната кухина е достатъчно приверженецев сред жените, така и сред мъжете.

Благодарение на съвременните технологии и дизайнерски хитрости, като моливи могат да се произвеждат по-голям или по-малък обем, различни по размер и форма, което прави дадено средство за избелване е още по-удобен за използване в ежедневието.

Кога и на кого следва да се използват такива пръчици?

Индикация за прилагането на тези моливи е желание да има бяла усмивка, достоен за похвала.

В повечето случаи молив ще бъде ефективна, като помощно средство за грижа за устната кухина след професионално почистване и избелване на процедурата, както и лекота на използване само може да радва.

Още едно от предимствата на избелващ средства в епруветка − наличие на минимум противопоказания при прилагането.

Едно от най-добрите – увреждане на зъбния емайл, а съответно и наличието на чувствителност на зъбите при човека, т.е. преди

прилагането на средства директно върху зъбите трябва да преминат проверка на устната кухина със специалист в стоматологична клиника.

До редица противопоказания може да се дължи и лична непоносимост към компонентите, намиращи се в състава на гела, което се случва много рядко, затова и не играе голяма тежест на ролята.

Трябва да се помни, че прилагането на избелващ молив не се препоръчва за деца и юноши до 18 години, тъй като този възрастта се отнася към периода на формиране на лицево-челюстного апарат, зъбите, привеждане в съответствие хапят. Бременни също не се препоръчва това средство.

Как работи това

За сметка на избелващ средства под формата на гел, поставено в средата на тубата, съдържащ водороден прекис (част от него в отбеливающем средство е само една, не повече от 12%), снежно бяла усмивка сега може да бъде всеки.

Останалите компоненти служат за провеждане на профилактика на заболявания на венците, освежава устната кухина.

Също така в състава, вместо на водороден прекис може да се влиза и други вещества, които имат избелващ ефект, например, бензоил пероксид. Гелове с неговото съдържание са по-щадящее въздействие върху емайла на зъбите, благодарение на голямото количество на урея в общия обем средства.

READ  Лечение на млечница в устата на новороденото

При прилагането на бензоил се поддава на химична реакция, което води до нейното разпадане, както и полученият в резултат на кислород насища зъбния емайл.

Трябва да се разбере фактът, че колкото повече на съдържанието на водороден прекис в състава на гела, толкова по-ясно ще бъде резултатът, но и толкова по-висока ще бъде вероятността да се нарани зубное покритие съответно.

Правила за ползване

За да се гарантира, че прилагането на молив за избелване на зъбите е по-ефективен, трябва да се спазват няколко правила за употребата му.

Преди да нанесете средство трябва да:

 1. Изплакнете устата си с вода, за да се отървете от излишък на храна, които могат да останат в устата.
 2. Източването на повърхността на зъбите с помощта на памучен тампон.

 3. Взе молив, коляно или натиснете опаковка по такъв начин, че на повърхността проступило малко количество избелващ средства.
 4. Нанесете гела върху емайла на тези зъби, които трябва да се избели. Гел малко ще пяна и подтекать поради естествената реакция на водороден прекис с кислород.
 5. Не смыкая устни, средство трябва да се държи на зъбите на времето, определено за инструкции за избелване. Чакането може да отнеме до 10 минути, независимо от производителя.
 6. Не търкайте зъбите си кърпа, като по този начин излишния гел и продукти на реакцията, след което изплакнете устата.

След избелваща процедура е нежелателно прием на храна, никакви цветни или горещи напитки в продължение на час.

Избелващ гел трябва да се прилага върху зъбите сутрин и вечер, за да отделят необходимото време за процедурата.

Степента на избелване е не повече от две седмици, продължителността на прилагане зависи от фирмата, която изготвя този инструмент. По-често и по-дълго да се прилага това лекарство не се препоръчва.

Ефективността на или опасни последици?

Молив е ефективен в случай, ако се спазват всички препоръки, посочени в инструкции.

Ако не се придържат към условията за използване, може да се очаква от такива негативни последици:

 1. Появата на усещания прекомерна чувствителност на зъбите. Това усещане ще съпътства процедура за избелване на всички времена, но трябва да се безпокоите, когато това чувство започва да набира болезнен характер. В такъв случай трябва да се откаже от използването на молив.
 2. Увреждане на емайла, а по-късно неговото унищожаване. Преди прилагане на избелващи средства, трябва да се консултирате с вашия стоматолог. Може би вещества, съдържащи се в състава на избелващи средства, ще бъдат изключително негативно влияние на вече ухудшенное състоянието на зъбите.
 3. Незабележимо за окото осветление на емайла. Повечето производители не се споменава в своите указания за това, че за получаване на конкретни резултати е необходимо избелване на зъби молива за производство съвместно с други процедури и прилагане на необходимите средства, в противен случай е много трудно да забележите резултат, след малък период от време.
READ  Електрическа четка за зъби Braun Oral B Vitality: D12

Безопасност в ръцете и зъбите…

Като говорим за сигурност, следва да се отбележи, че гелът не може поглъщане при използване. Ако част от него попадна върху вътрешната част на зъба, където може да се докоснете до езика, трябва чисто и просто да го премахнете излишното с чиста кърпа, а след процедурата, изплакнете добре устата си.

В останалата част средство се отнася към лекарствата средна категория на сигурност, тъй като има вероятност от увреждане на емайла при хора, които искат да се видим резултат в рамките на няколко дни.

Характеристики на най-разпространените моливи

На пазара в Европа има разнообразно множество молив за избелване на зъбите, като най-често се считат за Bright White, Teeth whitening pen, Luxury White.

Bright White — нещо, с което започна всичко

Избелващ молив за зъби Bright White е натъпкан в една ярка, разработена от дизайнерите, кутия синьо-бял цвят, което веднага привлича вниманието. Изглежда като обикновено чувствах върха писалка или химикалка сгъсти форма. За особеностите при употреба може да се дължи на следните характеристики:

 • при нанасяне на гел върху повърхността на зъбите, трябва да издържат около 10 минути, че в сравнение с подобни средства, е доста продължителна процедура;
 • има голяма вероятност за увеличаване на чувствителността на зъбите;
 • след края на употреба, резултатът остава в продължение на година, но при това трябва да се въздържате от оцветители, които могат да променят цвета на емайла (цигари, кофеиносодержащие храни, вино).

Teeth whitening pen — американско качество

Избелващ молив Teeth whitening pen е продукт, произвежданите в Съединените Щати. Към характеристиките на активите се включват:

 • гел, съдържащ се в епруветка-дръжката е доста гъста, че по-лесно нанасяне;
 • няма нужда от дългосрочна заличаване или избърсване гел след прилагането му;
 • прилага се само като помощно средство след професионално излагане на зъби, избелващи средства;
 • продуктът може да се прилага ежедневно в продължение на дълго време, което ще осигури поддържане на добър избелващ ефект за дълго време;
 • допринася за насищане на зъбния емайл минерали.

Luxury White — работят професионалисти

Избелващ молив за зъбите и зъбния емайл Luxury White принадлежи към числото на професионални. Към неговите характеристики може да се дължи на:

 • гел лек начин се отразява на емайла, без да позволим това да се разграждат;
 • в състава е малко съдържание на урея, което влияе положително върху венците и зъбите;
 • при използване на средство за чисто и просто се изпарява, че не се изисква допълнителна обработка на зъбите;
 • при изтичането на две седмици от използването на средства, трябва да се направи пауза.

READ  Препоръки след изваждане на зъб

Цената на моливи, може да варира доста весомо:

 • Bright White – 390-720″.
 • Teeth Whitening Pen – 650-1300″.
 • Luxury white – 1000-1800 рубли.

Цялата истина в коментарите

Мненията на потребителите за най-популярните цветни моливи за избелване на зъбите — Luxury White, Teeth whitening pen и Bright White.

Купи молив Luxury White, се радваше на около седмица, но резултатът се забелязва само след, като е направил професионално избелване и мазала гел, като средство за поддържане на ефекта. Само така този молив е в състояние напълно да оправдае моите надежди. Трябва да прочетете внимателно инструкциите преди употреба, тъй като там всичко е описано – как и кога се прилагат, какво да очаквате.

Катерина, на 35 години

Teeth whitening pen – готино средство. От самото начало не е силно ми го вярвах, че може да има някакъв резултат. Използвали в продължение на няколко месеца зъби, разбира се, още не са бели, но с всеки изминал месец по-бели. На няколко тонове точно вече осветлила. Може да се каже, че е добро средство, ако има капка търпение.

Марина, на 19 години

Аз пуша вече доста време, зъбите се превръща в жълто. Опитах Bright White. Купи. Още малко време е минало, за да видят ясен резултат, но усещането след него интересни: свежест в устата и зъбите са гладки. Да видим, когато зъбите ми побелеют.

Юджийн, на 28 години

А това не е толкова еднозначен отзив:

Белота на зъбите винаги привлича вниманието. Молив за избелване на зъбите са доста добър и търсен средство, ако спазват всички препоръки за тяхното използване.

Компактен, с интересен дизайн и лесна употреба привлича все повече желаещи да закупят този инструмент, тъй като снежно бяла усмивка винаги персонифицирани здраве и красота.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00101 sec