Начални местни зъби при деца: симптоми, подробна информация

Начални местни зъби при деца: симптоми

Време, когато на детето са възрастни зъби, един от най-тежките и трудни периоди от развитието му. За да помогнете на бебето да оцелее без проблеми, родителите трябва да знаят, какви са симптомите говорят за прорезывании моляров, и как да помогнете на детето си в тази ситуация.

Местни млечни зъби

Какво трябва да знаят родителите за млечни зъби?

 1. Млечни резци, точно толкова, колкото и постоянните, имат корен.
 2. Наченки на такива зъбни единици се формират още по внутриутробном период.
 3. Когато временен зъб следва възрастен, стар корен с течение на времето решава сам.
 4. На първо място зубиках емайл е по-мек.
 5. Млечните зъби са гладки, и корените на тях широка, че има място за развитие на пъпки постоянни зъби.
 6. Временни зъби – кучешки и странични резци, централните и първите моляры, премоляры. Втори моляры от четири годишните – вече възрастни.

При поява на пъпки възрастен на зъба е коренът на неговия предшественик отслабва, зъб расшатывается. Ако не го грабне, а под него може да се отбележи формирующийся възрастен зъб. Когато му се пречи мляко, тя може да нарасне с отклонения от нормата.

Зъбната редица по своята същност симметричен, и зъбите прорезываются двойки: в двете части на зъбната редица, те се появяват почти едновременно.

Срокове за никнене на млечни възрастни зъби

Наченки на първите зъби (средно – около 20 единици) грудничков се формират в рамките на първите две години от живота си. Когато дойде време да ги замени с постоянни зъби, млечни превърне в насипно състояние и попада. Определени срокове никнене на млечни местни моляров не, за скорост могат да повлияят много фактори: околната среда, климата, качеството на водата и храната. Роля играят и генетични характеристики, част от които се усеща още при формирането на плода. Влияние може да бъде както положително, така и отрицателно. Ако родителите от раждането на здрави зъби, а след това и за зъбите на детето, може да не се притеснявате. Ако първите резци, кучешки зъби и премоляры израстват за 3 години, след това постоянно прорезываются дълго. Първите симптоми на промяна на зъбната редица можете да видите на 5 години, и продължава тя, преди 21 години, когато се появяват трети моляры.

Признаци за формиране на постоянни зъби

Най-характерен симптом на формиране на възрастни на зъбите в детска възраст – нарастващите размери на челюстите. Между първите зъбки просвета малки, ако челюстта расте, това означава, че тя създава условия за нови зъбни единици. По размер възрастни зъбите повече временни, така че те се нуждаят от много пространство. Между млечни зъби са увеличени разстояния. Те губят стабилност и падат. При всички аномалии на зъбите ще се насочи с болка, искривляться, развалят захапка. Да си дете да расте правилно, родителите трябва да контролират този процес.

Постоянните зъби могат да прорезываться 6-7 години без никакви симптоми, но най-често детето се държи неспокойно, капризничает, провокирани от пустякам, лошо хранене. Често формирането на постоянни зъби има същите симптоми, както и при прорезывании млечни продукти. Ако на фона на никнене на млечни зъби се появяват още някакви болести, те могат да нарушат симптомите на това.

READ  Как да се засили зъби, ако те са унищожени: подробна информация

Засилено отделяне на слюнка – много често срещан симптом, вярно е, че тя вече не е толкова богат, тъй като в ранна детска възраст, но разликата може да забележите. На 6 години децата вече могат да привикнат избършете със салфетка устата си, в противен случай лицето ще се появи дразнене, тъй като слюнката съдържа много микроби, влияят агресивно върху нежната кожа.

В периода на растеж на постоянните зъби на венците и лигавицата отново се възпаляват. Ако сте забелязали в устата, зачервяване, по-добре да се покаже на детето на зъболекар, който ще бъде в състояние точно да се разграничат началото на никнене на млечни зъби от банална вирусна инфекция.

С течение на времето на венците се наблюдава оток – това е възрастен зъб се разбива на смяна временно. Процесът на покълване болезнен, родителите могат да се облекчи състоянието на детето анестетиками.

Смяна На болевым усещания идва сърбеж. Детето дърпа към устата си всички неща, за успокояване на венците.

Естествен симптом, ще бъде влошаването на качеството на съня. Ако го притеснява зъбобол, бебе дълго не може да заспи, често се събужда през нощта, плаче, хвърлят.

При някои деца се покачва температурата, появява се кашлица, разстройство на стола.

Изброените признаци могат да се проявяват периодично и не е задължително трябва да присъстват всички деца.

Приоритет на появата на възрастни зъби

Почти всички млечни зъби, които прорезались за първите две години и половина по 10 броя от всяка половина, заместват постоянно. В сравнение със своите предшественици, възрастни зъби се формират по друг начин.

Таблица. Приоритет на формиране на постоянни зъби

Името на зъб Срокове за развитие на Характеристики
Долните, после горните моляры Това обикновено се случва на седмата година от живота Те си проправят път отзад страна на млечни моляров
Основните странични По време може да отнеме три години – от 6-ти до 9-годишна възраст Издънка, когато централните резци вече са оформени
Постоянни зъби Нормално, това се случва на възраст 9-ти – 11-годишна Режа десну от вътрешната страна, като те да изместват млечните предшественици
Първите и вторите възрастни премоляры Се появяват в 10-13 години Растат вместо централни резци, които залитат и падат
Трети моляры, по-познати като мъдреците Може прорезаться на 18 години, или 25, или не съвсем прорезаться Отклонение от нормата такива случаи не се считат за

Ако отделни зъби растат малко дете в друг начин, това не е опасно. Индивидуални характеристики, дефицит на витамини и минерали, за да забавят скоростта и последователността на формиране на постоянни зъби. За родителите е важно да знаят, че възрастен зъб не трябва да залита, ако има подобни симптоми, то трябва да бъде повод за посещение при зъболекар.

Съпътстващи признаци

Тези симптоми не е толкова често се проявяват, но ги пренебрегва, не може да бъде. Ако имате малко дете се повиши температурата, се появява странен кашлица, диария – това може да бъде признак на инфекция, така и на отслабената реакция на организма към патогенную микрофлору.

READ  Микроглоссия език е малък и изобщо дори не е удал

При формирането на зъбите температурата обикновено трае 3-4 дни до 38,5°C. Този симптом е нередовен, така че и топлина при деца трябва да бъде периодично. Ако той продължава дълго време, трябва да се покаже на детето си педиатър. Някои лекари смятат, че симптомите на настинка нямат нищо общо с прорезывающимися зъби и се предписва при кашлица и температура на подходящо лечение.

Какво общо има кашлица и хрема до нови зъби, възрастните също не разбират. Венците са директно свързани с кръвоснабдяването на носа и дихателните пътища. При формирането на зъбите в устата на притока на кръв се засилва. Лигавицата на носа е близо, така че я жлеза също да започне да произвежда повече слуз, от която децата се опитват да се отърват. Остатъци от слуз попада в гърлото, дразнене на дихателните пътища и предизвиква кашлица.

Още един симптом на редки изпражнения с честота не повече от 3 пъти на ден. Расчесывая венците, дете постоянно дърпа в устата си мръсни пръсти и първите попавшиеся предмети. Освен инфекции, диария допринася за повишено слюноотделяне, постоянно промывающее червата. Ако един стол с прекъсвания, не съдържа кръвни примеси, за здравето на детето може да не се страхуваме. Наблюдава неговото състояние е необходимо, тъй като при отслабен имунитет, винаги има риск от приложение инфекция, обостряющую всички симптоми.

Детски проблеми възрастни зъби

Ние едва прорезающихся постоянни зъби вече могат да бъдат аномалии в развитието, а родителите трябва да бъдат готови за това.

 1. Липсата на постоянни зъби. Ако всички нормални срокове излезе, а те така и не се появиха, зъболекар проучване на рентгенограмму, на която можете да видите челюстта с нови зъби. Причините могат да бъдат наследствени (на снимката е видно) или адентия – липсата на отметка пъпки още в утробата на майката. Понякога рождающиеся зъбите са убити при възпаление. В такива случаи децата правят протези.

 2. Болката на местното зъб. Има нов зъб още не е нормално слой минерали. Поради слаба минерализация на детето лесно да подхванат кариес, а при дълбоко разбиване – и пульпит с периодонтитом. Зъбобол в такива случаи ще бъдат придружени от повишена температура, слабост. Снасяне на посещение при зъболекар заплашва загуба на възрастен на зъба. При слаба емайла и млечен кариесе понякога препоръчват херметизацията на фиссур – закриване на композитным материал неравности на постоянни зъби.

 3. Неравномерно растеж на постоянните зъби. Ако растежът на възрастен зъб превъзхожда загубата е временна, нарушена захапка. Необходимо ортодонтическая терапия, при която на временен зъб се отстранява. Дом и да подкопаят и да го не си струва.

 4. Загубата на възрастни зъби. Случва се както при възпаление на венците, пульпите, кариесе, така и при общи заболявания (диабет, системни патологиях на съединителната тъкан). Загубата на зъби предната група – сериозен проблем: да лицево-челюстна апарат се формира нормално, бебе трябва временно протези. Когато челюст се формира напълно, временни протези заместител на постоянни.

 5. Травмата на местните зъбите. Повечето съвременни деца се различава хиперактивност, така че винаги има риск от механично увреждане на зъбите, още повече, че те са напълно зрели само няколко години след появата. При леки фрактури и пукнатини обем се увеличават композитным материал.

Грижа за зъбите прорезывающимися

При смяна на зъбите грижи за тях трябва да бъде особено внимателен, защото печелившият зъб премахва тъкан, при инфицировании тя бързо се възпалява. За предотвратяване на подобни проблеми, е необходимо:

 • привикнат децата редовно си миете зъбите, да се насладите стъргалка за зъби, изплакнете устата си;

 • в подкрепа на емайла купи бебе пюре с добавка на калций и флуор;

  Детска паста за зъби, на млечни зъби с калций

  Детска паста за зъби Знак Juicy с гидроксиапатитом калций

 • укрепване на нови зъби и ги предпазва от кариес помогне за правилното хранене с ограничение на сладкиши и въглехидрати в полза на зеленчуци, плодове, мляко и млечни продукти;

 • се консултират с лекар за избор на витамини (особено се нуждаят от витамин D) и гелове за подобряване на минерализацията на нови зъби;

 • при възпаление преди да се срещне с вашия стоматолог трябва активно да изплакнат устата на детето антисептици и отвари от билки.

Можете да си купите ополаскиватели за деца или да се готви за тази цел билкови чайове.

Пречат на нормалния растеж възрастни зъби вредни навици: смучене на пръст или език, биберони и всякакви предмети. Въпреки които паднаха зъбите, не ограничавайте дете твърда храна. Парче ябълка или морков масажи и укрепва венците, освобождава зъби от плака.

Когато има повод за посещение при зъболекар

Формирането на зъбен редица изисква от страна на родителите постоянно наблюдение и компетентна помощ на детето, за да може в случай на отклонения в развитието навреме да забележите патология.

Добре, ако при появата на първите постоянни зъби на детето ще посети детски стоматолог с превантивна цел.

Това изследване ще помогне да се изведат редица проблеми:

 • захапка;
 • заболяване на венците;
 • неполноценную минерализацию на емайла;
 • изкривяване на зъбни редове;
 • млечен кариес.

Недостатъчно внимание към зъбите в детска възраст – това е не само една мъчителна болка, сълзи, безсъние, за цялото семейство, но и болезнено лечение и страх от зъболекар за цял живот. Затова е важно постоянно да поддържате връзка с вашия лекар и да даде здраве на децата достатъчно време.

Загубата на първите зъби – естествен за всички деца процес. И се тревожите, е необходимо само тогава, когато възникнат проблеми с формирането на възрастни зъби. Можете да ги предупредя, ако контролира начални с първия зъб.

Видео – Време на никнене на млечни местни зъбите

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00108 sec