Начини шинирования и цени на услуги

Подвижността на зъбите може да се нарече често химични проблем, който причинява множество усложнения, чак до загуба на зъбите.

Ефективно лечение в този случай е шиниране. И ако преди този процес означава използване на масивни метални протези, днес стоматолозите използват съвременни материали, които помагат да се създаде атрактивен външен вид, без увреждане на здрави зъби.

Положителен отговор на пациенти само потвърждава безопасността и ефективността на процедурите.

В какво е същността на процедурата?

Шинированием на зъбите се нарича обединяване на няколко зъба в единна система с цел определяне на зъбната редица. Стабилността на зъбите се постига благодарение на специален ортодонтско оборудване.

В ранните етапи На лечение такъв начин може да елиминира проблема напълно, но при хронично заболяване на шинированию на подвижни зъби прибягват, за да се облекчи натоварването и да се включи резервни възможности на пародонта.

Шиниране на подвижни зъби е временно и постоянно. До временно спиране на прибягват в ранните етапи на заболяването десневых тъкани, при травми, след преместване на зъбната редица.

Постоянни ортопедични гуми определят за надеждно определяне на зъбите при съществуващ риск да ги загубите. Много от пациентите трудно се съгласяват на постоянни дизайн от броя им недостатъци:

 • липсата на естетически обжалване;
 • големи труд;
 • висока стойност;
 • необходимо препарирования твърдата тъкан на зъбите.

Задачата на лекаря в случай на необходимост да убеди пациента в това, че назначаемое лечение е единственото възможно. Но въпреки това, временни гуми са получили повече от ясно разпространение.

Показания за инсталиране на гуми

Процедурата се предписва в случай на явни проблеми с зубным до или наличието на фактори, които могат да го променят. Към показанията за инсталиране на ортодонтски оборудване включват:

 • подвижността на зъбите, причинени от нараняване;

 • оголени корени на зъбите;
 • наличието на изрични десневых джобове;
 • кървене на венците, която е признак на възпаление на венците;
 • заболявания околозубных на тъканите, в частност за въвеждане в експлоатация;
 • образуването на зъбни отлагания в областта на корена на зъба;
 • необходимостта от хирургична намеса в областта на пародонта и в основата на корените;
 • за нарушение на реда или нестандартно позицията на зъбите.

Ортодонт по време на проверката ще бъде в състояние да оцени ситуацията и да се определят точно това лечение и вид шинирования, които ще се отразят максимално ефективно действие за стабилизиране на зъбната редица и запазването на зъбите.

За показанията и противопоказаниях до шинированию на зъбите при заболявания на пародонта ще лекар ортодонт:

Използвани материали

Използвани за производство на ортодонтски оборудване материали трябва да отговарят на няколко изисквания:

 • възможността за трайно фиксиране на зъбите;
 • способността да се стабилизира се движат зъби;
 • липсата на механични въздействия върху зъбите и околните тъкани;
 • липсата на затруднения за дъвчене функции;
 • възможност за съхраняване на дикции на пациента;
 • атрактивен външен вид;
 • липсата на затрудняющих фактори за хигиена на устната кухина.

Най-често се използват стъклени влакна, коприна и полиетилен, поради тяхната стелт на зъбите. Но благодарение на високата якост на арамидной нишки, я често се предписват за инсталацията на постоянните гуми.

Начини за спиране от движение на

Както вече беше отбелязано по-рано, шиниране може да бъде постоянно и временно, от това често зависи и това, кои зъби са били подложени на поражението, каква е степента на тяхната мобилност.

Несъемные протези

Несъемные протези имат дълъг срок на експлоатация, те са много надеждни по своята същност. Форма дизайн се разработва в процеса на лечение, в съответствие с индивидуалните характеристики на пациента.

Се взема предвид редица фактори, като например броя на паднали зъби, етап на заболяването, възрастта. Основен недостатък на този метод е необходимостта от стачивания на най-горния слой на зъбите, включително и здравословни. В началните стадии На пародонтит шиниране на коронките не се назначава.

Най-популярните и ефективни изглед протезиране е бюгельное, тъй като вътрешната част е оборудван с тънки дъги, обхватывающими на всеки зъб поотделно. Това прави гумата максимално устойчиви, дъвчене рефлекс не е нарушен. Предимство бюгельных протези е в състояние да изградят липсващи зъби.

Използването на стъклени влакна

Шиниране на зъби с помощта на стъклени влакна – сравнително нова, но вече доказани с най-добрата страна на технологията. Процесът на налагане на гуми започва с вытачивания на хоризонтална бразда по цялата дължина на бъдещата гуми.

Важно скреплять помежду си не само по подвижните зъби, но и стабилни, за да се преразпределят натоварването с отслабена зъбите здрави.

В бразда, за да се впишат стекловолоконная лента, която се излива композитом. На долните резцах лентата се закрепва отзад, обикновено обединявайки зъби. Горните зъби най-често шинируют отпред.

За по-голяма захващане на дъвкателните зъби на лента премина отгоре. На снимката е представен процесът на налагане на гуми на долните предни зъби.

Стекловолоконная лента е добре, че си незабележим, тя изглежда приятна в естетически план. С нейното използване може да се постигне премахване на пространството между зъбите. При необходимост лентата може да се премахне, както и всички нередности коригира с помощта на пломби, която няма да се отрази на цялостния вид. Има много предимства, заради които отдават предпочитание на именно този метод:

 • възможност за запазване на силно расшатанные зъби, без риск от преждевременна атрофия на костните тъкани;

 • минимално увреждане на зъбите, тъй като не изисква тяхната обработка и премахване на пульпу;
 • равномерно разпределение на натоварването на всички зъби;
 • естетически отстраняване на межзубных периоди;
 • осигурява пълноценна грижа за устната кухина.

При вантовом шинировании процес е напълно идентичен с единственото отклонение под формата на използвания материал. Вместо фибростъкло в бразда, за да се впишат тежкотоварни арамидная конец.

Свалящ обездвижване

До съемному протези прибягва в случай на липса на един или няколко зъба. Протеза се произвежда по индивидуален проект, така че оборудването предоставя шатающиеся зъби, а на липсващите места запълва празнините.

Обикновено се използват прозрачна пластмасова или метална конструкция, но изборът на материала и формата, пряко засегнати от проблема, особености на пациента и редица други фактори.

В някои случаи свалящ обездвижване е единственият подходящ метод на лечение. Това може да бъде свързано с период на възстановяване след фрактура на челюстта.

Протеза предоставя на зъбната редица и не дава да му се счупи в лечебния процес.

Какво казват обикновените хора?

Шиниране на зъбите може да изплаши някои пациенти, но мненията за пореден път доказват, че инсталацията на ортодонтски оборудване ефективно въздействие върху лечението, благоприятна за запазване на зъбите. Съвременните методи позволяват да се направи гуми почти незабележими, че изглежда приятна в естетически план.

Много се уплаших, когато зъбите са станали пошатываться, но някак все не са имали възможност да посетите стоматолога си, докато един от зъбите не падна. За щастие лекарят не само е укрепил шатающиеся зъби с помощта на шинирования, но и инсталира изкуствен зъб на мястото на изпаднал.

Стъклени влакна и материали на нов зъб толкова слива по цвят със собствените си, че никой не е забелязал разликата. Самата дивлюсь на здравина на зъбите след процедура. Много полезна техника за лечение.

Валентин, Германия

Длъжна моят външен вид играе голямо значение, аз съм мениджър на голяма фирма, но имам проблеми с пародонтом, наследственост. Въпреки постоянното спазване на превантивни мерки, зъбите, все пак започнаха да губят устойчивост.

Лекуващият лекар назначава шиниране. Мислех, целия в устата си, ще жлеза, се превърна в много прочетете за материали. В крайна сметка, са използвали стъклени влакна. Резултатът е зашеметяващ, усмивка наподобява естествената, зъбите здрави.

Константин, Москва

Страх от зъболекари до ужас, но когато се обърна за помощ, състоянието е било критично. Почти всички предни зъби започнаха да залитат, страх ги загубят.

Зъболекар препоръчва несъемные протези, които са инсталирали на върха на моите зъби. Собствени трябваше да подтискам, трябва да призная, процедурата не е от приятните. Но сега се чувствам комфортно, мога ябълки отхапвам без страх да останеш без зъби.

Ксения, Сочи

За протези и се готви за дълго. След активна кариера в бокса зъбите се похвали не мога. Би въпрос на избор между стъклени и протези, зъболекар препоръчва последните. Има доверие с лечебните и не съжалявам. Вече седем години стигат, и досега няма оплаквания. Огромна благодарност който се намира доктор.

Виктор, Санкт-Петербург

От какво зависи цената

Цените на шиниране варират в зависимост от избрания материал, начина на инсталиране на оборудване, избраната клиника, степен на небрежност по случая.

Ориентировъчни цени:

 1. Най-евтините монтаж на гуми от фибростъкло, но цената се променя в зависимост от зъбите, които се нуждаят от фиксиране. Цена

  процедура на предните зъби и ще излезе в района на 7000 рубли. Дъвчащи зъби струва около 3000 рубли.

 2. Използването на коронки струва значително по-горе. Цена на производството им за един зъб започва с 3500 рубли. Тъй като при шинировании на подвижни зъби трябва да се използва веднага няколко корони, струва в пъти ще се увеличи. Това се отнася както за постоянни коронки, така и на подвижни и до голяма степен зависи от индивидуалния подход при изработката на протези.
 3. Най-скъпият метод е бюгельное протези, цената на ортодонтски оборудване ще бъде минимум 25000 рубли.

И макар че много може да се плашат такава дума, като «шиниране», често това е най-доброто решение, което ще позволи да не се обърне процесът е обратен знак, но значително да се намали скоростта на неговото въздействие върху зъбната редица.

Повечето пациенти положително говорят за постигнатия ефект, дори като се има предвид в пъти по-големи прикачени файлове. Тъй като лечението протича в продължение на дълъг срок, необходимите разходи обикновено раскидываются за целия период.

READ  Премахване на капака над зъб мъдрост и рехабилитация след операцията

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00070 sec