Най-добрата четка за зъби — тя наистина съществува, или е утопия?

Да си остава винаги здрави, те се нуждаят от правилни грижи. Процедурата за почистване на повърхността на зъбите от замърсители, се провежда редовно по два пъти на ден и без прекъсвания. В този случай е важно да се избере качествена четка за зъби.

Само така може да се запази красива усмивка до дълбока старост, без постоянен посещение в зъболекарски кабинет.

Такива са еднакви, но толкова различни

Сега всички четки за зъби преминават удостоверение, въз основа на някои параметри.

Трудно, но не жестоко

Твърдост на четина се разделя на четири вида:

 • твърди (hard);
 • средна твърдост (medium);
 • меки (soft);
 • много меки (extra soft).

Въпреки че много рядко стоматолозите препоръчват четки с висока твърдост, които травмируют венци, излишно е мека четка за зъби, от своя страна, не позволява качествено почистване на зъбите. Най-често срещан е четина средна твърдост.

Характеристики на материали и дизайн

Материал на изработка също играе голяма роля. Струва си да се откаже от уреда със свинска четина, защото тя не може да е идеално равна, в нея се събират вредни микрорганизмы и често космите попадат в стомашно-чревния тракт.

По-добре да си гигиеническую синтетична щетину, не травмирующую венците и която лесно се поддава на обработка.

Размер на главата средства за хигиена на устната кухина трябва да достигне до 3 виж Идеалната дължина се смята за работна част от четка, която обхваща веднага 2-2.5 зъба при едно вертикално движение.

Повишена гъвкавост позволява почистване на трудно достъпните области, но прекалено подвижността на зле върху повърхността на зъбите, поради липсата на достатъчно налягане.

Ниво по ниво — до идеала

Има едно-, дву-, трехуровневые четки за зъби, както и многопучковые. Монопучковая четка за зъби се отнася до прости превантивни уреди.

От качественней средство за хигиена на устата, толкова повече нива на косъм, като прониква в най-недостъпните места между зъбите.

Двухуровневое и трехуровневое устройство помага по-лесно да се справят с разцвет и останките от храна в труднодостъпни места. Мулти-четина често е оборудван с гумени раздели и ви позволява да изчистите най-проблемните зъби в формата на криви.

Електрическа или обикновена — въпросът не е празен

Независимо от вида на хигиенни средства, те и двамата трябва ефективно да се справят с едно докосване и да се грижи за здравето на устната кухина.

Електрическа четка е по-скъпо, да, и главата трябва да се промени не по-рядко, отколкото в стандартните.

Учените са доказали, че и двата вида устройства дават добър резултат при редовно приложение. Но четката на батерии е по-ефективна за сметка на rotationally-вибриращи движения.

Също механизированный уред подходящ за тези, които почиства зъбите си със сила, което помага да правят това по-мек.

Йонна четка за зъби — дори и паста не трябва

Съвсем наскоро се появи в продажба на йонна четка за зъби, която представлява малко устройство с прави влакна и в основата им титанов диоксид. При нейното прилагане се отделят анионы, които при съединяването със слюнка образуват пяна, уничтожающую плака по зъбите.

READ  Лечебно-профилактичните устни, ароматизатори и пасти за зъби Альбадент

При използване на четки не е необходима паста за зъби. Вземете това средство за хигиена, ще ви помогне специалист.

Стандартно решение ще стане покупката на продукт с четка с обозначение medium или софт. Други немаловажными фактори при избора са цената, допълнителни функции и влияние на повишена чувствителност на зъбите и венците.

Ултразвук на охраната на здравето на зъбите

Ултразвукова четка за зъби ще помогне за премахване на плаката от повърхността на зъбите, премахване на възпалителен процес на венците и неутрализира вредните микроорганизми от разстояние няколко милиметра.

Това е най-добрият вариант за хора, страдащи от повишена чувствителност на устната кухина. При избора си струва да помислите за няколко уреди, които се продават с различни приложения и функции.

Има модели за почистване на пародонтальных джобове, премахване на плака в напреднал форма, избелване на зъбите и с различна скорост на въртене.

Наличие на таймер ще се превърне в предимство, защото зъби е налице няколко режима със звуков, ниски и високи действие.

По-подробно за това, как да изберете ультразвуковую четка за зъби:

За пътници

Пътна четка за зъби за пътуване, доста лесен за използване. Най-често този модел се продава в специална кутия, състояща се от две части.

Цветовата гама изделия разнообразна, както и размера на калъф е 9.5х2х1.5 виж Уред тежи около 15 грама, се състои от пластмасова дръжка и естествен косъм, не травматични на лигавицата в устата.

Някои производители предлагат набор от сгъваем четка за зъби и паста за зъби в миниатюрен епруветка.

Избор на четки за бебето

С две-годишна възраст детето вече почиства зъбите. За да го привлече към дневната процедура ще помогне на цветни и ярки четка за зъби.

Тя да е удобно лежи в ръката на дете, трябва да изберете уред с гумирани и удебелени дръжка. Да се избегнат проблеми с венците при деца с чувствителни зъби ще мека четина.

Производителите предлагат детски електрически устройства, но преди първото използване трябва да научи своето дете да ги използва.

Корона щеточки не трябва да бъде повече от 25 мм, а за по-голямо пространство между зъбки подходящ уред с V-образна четка.

Допълнително е закупена ортодонтическая четка за зъби, ако бебето носи тиранти.

Колко често трябва да се сменя четката за зъби

Срока на експлоатация на четки за почистване на зъбите зависи от качеството и продължителността на почистване. Едни купуват устройство на всеки месец, а на другите е достатъчно за една година.

Как ще външен вид не угоди на потребители, устройството трябва да се сменя поне веднъж на три месеца.

Някои производители предлагат такова средство за хигиена с цветен индикатор, който става безцветен, когато трябва да се четка. Той променя цвета си след три месеца употреба, при условие миене на зъбите два пъти дневно по три минути.

READ  Боли нерв на зъба: причини и ефективни методи на лечение

Изчисляват избор — комплекс мнения и народен ТОП 10

Отговори на въпроса коя е тя, най-добрата четка за зъби, не е лесно, но е възможно на този въпрос ще ви помогнат да оправи мненията на лекарите и потребителите, както и на предложени рейтинг.

Мнението на стоматолозите

Аз като зъболекар препоръчвам на моите пациенти да купуват четки с главата на малкия размер. Те са идеално чисти, не само зъбите, но и трудно достъпните места. Също така е по-добре да се предпочитат инструмента с пресичащи се четина, които позволяват по-бързо премахване на зъбната плака.

Валери, стоматолог-ортодонт

Избор на четка за зъби зависи не от производителя, а от нейната ефективност. Преди всичко, тя трябва да бъде мека с заокругленной четина. Това ще позволи по-добре да се грижи за зъбите и венците, забравяйки за налете и повишена чувствителност в устната кухина.

Сергей Кириллович, зъболекар

Думата обывателям

Преди да си купите четка за зъби, трябваше да се проучи много сайтове. Вниманието ми привлече Triumph от Oral-B. Струва в пъти по-скъпо, но неговата ефективност се убедил вече, след една седмица употреба. Батерията държи дълго, няколко режима на почистване на дюзи. Почиства качествено и бързо.

Алина

Аз предпочитам да се насладите на обикновените четки, без никакви екстри, така че, придобити на устройството от компанията Colgate. Ми дойде четина със средно ниво на твърдост, която ме избави от проблемите кровоточивостью на венците. Чудесен аналог скъпо щеткам.

Виталина

Народен ТОП 10

Ако още не сте решили, каква четка за зъби да изберем, а след това да сложим всички акценти ще помогне на народен рейтинг:

 1. Pro Gold Edition от R. O. C. S. четка за Зъби, се отличава със своя стилен дизайн със златна дръжка, която помага за намаляване на натиска върху венците по време на миене. Модел изключва увреждане на твърди тъкани чрез нова технология, с тройно полирани върховете на косъм.
 2. Expert DB4 от Oral-B. Достъпно устройство с високо качество, който е идеален за пътуване. Четка работи на батерии, отличава се с ниска цена и удобство. Тя притежава вграден часовник, помага да се определи препоръчителното време за почистване на зъбите.
 3. Opti-Clean Cordless от Conair. Устройството разполага с множество полезни функции и се продават на сравнително по ниски цени. В комплекта е включена четка за зъби, батерия и зарядно устройство към него. Благодарение на два вида таксуване, уредът е предназначен за семейна употреба.
 4. Slim Sonic от Dazzlepro. Четка за зъби с вграден часовник за две минути и има различни дюзи в комплект.

  Батерията държи заряд две седмици, ако използвате устройството два пъти на ден. Ниска цена, мека четина и качеството на покорило много потребители.

 5. Waterpik Sensonic. Електрическа четка за зъби е с достъпна цена в съотношение с характеристики. В комплекта освен устройството има таймер за половин минута, зареждане, гаранционна карта от две години, режим за чувствителни зъби и дюзи за почистване на пространството между зъбите. Уредът се радва на популярност през последните няколко години.
 6. Diamond Clean от Philips. Този модел е включен в списъка на най-скъпите и стилни четка за зъби за сметка на черен елегантен корпус. Под чаша за изплакване на вашето устройство се намира индукционная зареждане. Специална технология четка е предназначена за цялостно почистване на зъбите, освобождаване на течността в тези зони, където не проникват в четината.
 7. Smilex Original Ultrasonic. Четка за зъби благодарение на ултразвукови импулси и вибрации помага да се премахне не само зъбната плака, но и камък. Тя ви дава възможност незабавно убиване на бактерии, когато са подложени, така че не е необходимо да се прибегне към защитата на ультрафиолетом. За сметка на мека работа на уреда, специалисти го препоръчват на хората, които имат силно изразена чувствителност на венците и гингивит.
 8. Compact от Panasonic. Този електрически уред подходящ за любителите на пътуване. Четка работи благодарение на една батарейке и прави над 16 хиляди движения в минута. Тристепенна четина допринася за масаж на венците, по-добро проникване между

  със зъби и отстраняване на зъбната плака.

 9. Flexcare Plus от Philips. Четка за зъби притежава много добродетели, като помага за подобряване на здравето на устната кухина. Вграден таймер и голям брой завъртания ще ви позволи да изберете най-добрия режим на почистване. За чувствителни зъби предвидена почистване с лек масаж.
 10. Triumph от Oral-B. Четка за почистване на зъбите премиум-клас с право се смята за най-добрата, защото в нея допълнително е налице режим на почистване на повърхността на езика. В комплекта са включени четири съвета, контейнер за съхранение и носене. Вграден индикатор за налягане оповестит за повишен натиск. Учените са доказали, че устройството перфектно се бори с разцвет, гингивитом и зъбния кариес.

Други важни моменти

Освен стандартните четки производители предлагат лечебно-профилактичните уреди с допълнителни елементи. На обратната страна На главата често е възглавница за почистване на езика, което отстранява плаката и прави лек масаж.

Гумени вложки полирани повърхност на зъба и массажируют венците. Цветен индикатор предупреждава за необходимостта да смените старата четка с нова.

Благодарение на представената информация изберете четка за зъби ще стане много по-лесно. Но преди покупка си струва да се оцени здравето на устната кухина, въз основа на това се подбират най-добрият вариант на устройството.

Препоръчително е първо да се консултирате с вашия стоматолог, който ще ви каже най-добрата четка за зъби на база лични характеристики на пациента.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00099 sec