Най-добрата паста за зъби: оценки и препоръки на стоматолозите и на потребителите

Паста за зъби е медикамент, който се използва за почистване на устната кухина, с цел профилактика на стоматологични заболявания.

Не може да изберете най-добрата паста за зъби, защото всяка от тях е предназначена за решаване на определен проблем, но може да препоръча добър вариант, изхождайки от състоянието на зъбите и венците. И неоценима помощ в избора на конкретните средства може да бъде от професионален лекар.

Добра паста за зъби трябва да се убиват микробите, почистване на зъбите от плака и зъбен камък, че е важно да е в състава на екологично вреден за емайл захар.

Основни критерии при избор на паста за зъби

При избора на паста за зъби, трябва да съсредоточи своето внимание на следните характеристики:

 1. Състав. Основно средство за хигиена на устната кухина се състои от антисептично, абразивни пълнител, халки елемент, парфюми и активни вещества. Освен това, производителите добавят добавки под формата на ензими, лекарствени растения, соли и микроелементи.
 2. Класификация. В зависимост от концентрацията на допълнителни компоненти, лекарството се разделя на два вида: лечебни и хигиенни.

 3. Сертифициране. Всяка паста трябва да дезинфектант и почистващо действие, притежават приятен аромат и вкус, както и да бъде напълно безвреден наркотик.
 4. Гигиеническое имот. В този вид средства липсват лечебни компоненти, и основната му цел е прочистване на зъбите и премахване на миризма от устата. В него се съдържа глицерин, парфюмерное масло, вода, натриева сол, консервант и др Някои компании да не се добавя в паста антисептици, така че трябва добре да се проучи внимателно инструкциите, преди да купите.
 5. Лечебно-профилактичен вид. Освен популярните неща, в тях има витамини, ензими, отвари от билки, екстракти и микроелементи. Тази паста за зъби е предназначен за ежедневна грижа за устната кухина за профилактика и лечение на стоматологични заболявания.

Цел на използването

В зависимост от поставената цел се открояват следните средства:

 1. Превантивни лекарства помагат да се грижат за устната кухина, премахване на възпалението на венците и предпазва зъбите от образуване на кариес.

 2. Средства от парадонтоза притежават антибактериални свойства и ефективно се борят с кровоточивостью на венците. Продуктът предотвратява появата на плака, като обеззаразява лигавицата на устата и убива болестотворни микроби.
 3. Противокариозный продукт е предотвратяването на развитието на кариес. Активни съставки паста ще напусне кариозные поражение, прониква в най-трудно достъпните области. Лекарство за чувствителни зъби допринася за намаляване на болката при контакт емайл дразнещи фактори. Този вид хигиенни средства попълва всички микроотверстия в плаката, дентине.
 4. Избелващи пасти имат избелващо свойство, се състоят от абразивни почистващи елементи или химическа белина. Преди първото прилагане заслужава да се проучи внимателно инструкциите.
 5. Продукт без флуорид се препоръчва за тези, които страдат от повишено съдържание на флуор в емайла на зъба. Средство се прилага само след консултация зъболекар.
 6. Паста за ежедневна употреба. Руският производител на средства за хигиена на устната кухина Знак предлага да се прилага «Ультракомплекс» дневно. Вече месец редовно почистване на зъбите, кървене на венците намалява с 50%, а зъбите стават по-бели. В устната кухина няма флуор, а йони на цинк и калий, помагат да се справят с повишена чувствителност на емайла.

Че рекомеднуют стоматолозите

Според стоматолози «Paradontax» е една от най-добрите зъбни пасти за лечение на венците. В състава й са включени растителни съставки, минерални соли, цинков цитрат.

Тези компоненти дават противовъзпалително средство и противоотечным имот. При редовната употреба намалява кървенето на венците и се подобрява цялостното състояние.

Най-добрите избелващи препарати

Най-добрата паста за зъби с избелващ ефект е немски продукт под името на Lacalut White. Нейният коефициент на аббразивности е 120, така че може да се използва до четири пъти в седмицата.

Компоненти на средства да унищожи зъбен камък, премахване на плаката и да се елиминира появата на повишена чувствителност на зъбите след избелване.

Не по-малко ефективна се смята за италиански колега – President White plus, която се прилага ежедневно. Има противовъзпалителни свойства и се препоръчва стоматолози при склонност към образуване на камъни.

Мнение на лекарите

Каква паста за зъби стоматолозите препоръчват в техните коментари:

Много от пациентите се иска да препоръча паста за зъби, и аз уникално предлагам да опитате R. O. C. S. Компанията произвежда като превантивни лекарства, толкова и лечебна. В състава им липсват вредни компоненти, даже и разнообразность вкусове ще намери своя купувач.

Сергей Кириллович, зъболекар

Аз като лекар с дългогодишен опит мога да кажа със сигурност, че паста Знак се справят отлично с повишена чувствителност на зъбите и кровоточивостью на венците. В инструмента за химични вещества, които влияят негативно върху зъбния емайл. Така че аз съм винаги на рецепцията препоръчвам само Сплат.

NN от форума

На моето мнение паста Горски балсам за един от най-добрите местни продукти. В състава му влиза дъбова кора, екстракт от мура и други лечебни билки. След използване остава усещане за свежест, така че аз средство винаги препоръчвам при неприятен миризмата с устната кухина и при чувствителност на венците.

Валерий Павлович, 39

Всеки пациент е различен, затова и проблеми със зъбите при всеки са различни. От моя личен опит паста за зъби President е една от най-добрите. Той има антибактериални свойства и предпазва от появата на кариес. Съветвам ви да я ползва всеки ден по два пъти, за да се усмихваш винаги е била здрава.

Валерия, лекар-ортодонт

Пациентите се казва…

А каква паста за зъби препоръчват миене на зъбите обикновените потребители?

Аз използвам паста на компанията Amway за последните три години. Имам повишена чувствителност на зъбите, така че трябва дълго да се търси подходящо средство за почистване. Моите зъби са се превърнали в тон по-бели, но за честа прилагането той не е искал. Използвам я веднъж седмично, и това е достатъчно.

Алина, 28

А ето и нашето семейство предпочита Lacalut. Най-добрите видове паста на тази марка аз вярвам Sensetive и Актив. Лекарството не само добре изчиства, но и плака почти изчезна. Най-накрая аз се отървах от лош дъх, с което се справи само Лакалут.

Карина, форумчанка

Паста за зъби Crest случайно видях в интернет и, след четенето на мнения, веднага решила да придобие. Американски продукт се оказа изненадващо е наистина добър. Вече една седмица прилагане на зъбите ми станаха по-бели, така и ментов вкус не може да не зарадва.

Виталий, 45

Народна дузина

Разглеждането на многобройните препоръки на стоматолозите и на потребителите за пасти за зъби, след като стотици форми и сравняване на резултатите ние сме съставили народен рейтинг пасти за качество и популярност:

 1. Lacalut Active. В състава на паста съдържа антибактериални компоненти като алантоин и бисаболл, както и лактат, хлорхексидин, флуорид аллюминия. Още след първото прилагане на замечается я кровеостанавливающее имот. Съединения флуор оправомощават средство реминерализирующим действие. При парадонтозе лекарство се използва не по-дълго от 20 дни.
 2. Paradontax. Паста е представен в два варианта, където влиза в състава на флуор или обратното липсва. В това насипно състояние наркотик има растителни съставки като екстракт от смирна, лайка, градински чай, ехинацея, както и цират цинк и минерални соли. Продуктът има антибактериално, стягащо и кровеостанавливающее действие.

 3. R. O. C. S. паста за зъби руски производител се състои от бромелайна, глицерофосфата калций и ксилитол. Съставки помагат да се отървете от плаката, която е неутрализирана с кисела среда, възпрепятства появата на кариес и минерализуют емайл. Предимство на средства е голям избор на вкусове, но и цената му по-горе.
 4. Blend-A-Med. Серия пасти за зъби се предлага с различен състав и предназначение. Продуктът е отлично за ежедневната грижа за устната кухина осигурява висока защита от кариес. Средство перфектно премахва зъбната плака и благодарение на мятному вкус трайно освежава дъха.
 5. President Актив. Лекарството ефективно почиства зъбния емайл от плака. В състава му се съдържа abra на базата на силиций, който предпазва от появата на камъни и спомага за безопасно премахване на всякакви натрупвания. Благодарение на уникалната пропорциите на този компонент към другите компоненти на средства, неговият срок на годност се увеличи до пет години.
 6. Знак Professional Active. Уникална паста за зъби, черен на цвят, с экстрактамибадана, спирулина и шлемника оказва антибактериално и кровеостанавливающее действие. Витамини А и е оправомощават продукт антиоксидантни свойства, заздравяващи венците. Йони на калция укрепват зъбния емайл.
 7. Elmex Aronal. Хигиенично средство за защита е предназначена за цялостна защита на устната кухина в продължение на целия ден. В устната кухина

  съдържа витамин А, който се бори със зъбния кариес и кровоточивостью на венците, регенерирую им. Тя е незаменима при гингивит и пародонтит. Благодарение на щадящему състав и приятен мятному вкус, препарат е подходящ както за възрастни, така и деца от шест години.

 8. Горски балсам. Паста за зъби руски производител поддържа баланса на естествената микрофлора в устната кухина. Независимо от вида на продукта, а само ги има девет, всички те се справят отлично с възпаление на венците и предотвратяват образуването на кариес. Популярността му е в насипно състояние състоящ се от лечебни растения.
 9. Colgate. Продукт има редица фармакологични свойства: действа профилактично средство срещу кариес и плака, намалява кървенето на венците, прави емайла по-силен и се бори с бактериите. Редовна употреба ще позволи да се постигне красива усмивка, запазване на резултата за по-дълъг период.
 10. Aquafresh. В състава на паста за зъби съдържа уникални компоненти, които избелващ и противовъзпалителен ефект. Лекарството внимателно почиства зъбите от всякакъв вид замърсяване, проникване в трудно достъпните места. Препоръчва се да се използват в интегрирани грижи, защитава устната кухина от други стоматологични заболявания.

При избора на паста за зъби в специализиран магазин или аптека, струва си да се обърне внимание на няколко точки. Това е липса на вредни съставки и наличието на активни вещества, минерали и витамини.

Но преди покупка хигиенни средства, трябва да се консултирате с вашия стоматолог, който ще ви препоръча най-доброто лекарство.

READ  Избелване на зъбите народни рецепти и коментари

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00141 sec