Най-доброто хапче срещу зъбобол — списък с най-ефективните лекарства

Най-доброто хапче срещу зъбобол

При поява на зъбобол пациентът веднага се опитва да вземете максимално ефективно и бързо действащи средство, за да я смаже. При използване на лекарството е важно не само да вземем един добър наркотици, но също така да се запознаете със списък с противопоказания. В повечето случаи хапчета срещу зъбобол помагат да се отстранят дискомфорт в първите 15-40 минути, гасна болезнени усещания започват още през първите 5 минути. При лечението трябва да се вземат под внимание възрастта на пациента, наличието на хронични заболявания и поносимостта на активни вещества. В списъка са представени максимално безопасно и лесно преносими лекарства срещу зъбобол.

Достъпни лекарства срещу зъбобол

Спазган

Officinalis лекарство се отнася към спазмолитично, но при този отличено се справя с зъбната болка. Резултат от въздействието се постига в първите 30 минути, след като бъде приет от препоръчваната терапевтична доза. Възрастни пациенти е необходимо да приемат по една таблетка Спазгана. Officinalis лекарството е забранено да се дъвчат, запивается само чиста вода. Максимално дневното количество на приеми още 8. При силен зъбобол бол може да се пие веднага две таблетки Спазгана.

Баралгетас

Бързо действащ наркотик, който показва правилното резултат в рамките на 15 минути. Може да се използва само след 18 години, не е подходящ за лечение на бременни жени. За постигане на необходимия терапевтичен резултат е необходимо да се вземе 1 хапче Баралгетаса, при силна болка или при поява на дискомфорт през нощта може да выпит веднага две дози. Не си струва да се пие officinalis лекарството повече от три дни, тъй като той значително инхибира функцията на бъбреците и черния дроб, в някои случаи причинява силна болка в корема.

Ревалгин

Този медикамент е подходящ за потискане на средни болки, нощно време, когато тяхната интензивност е особено голям, си заслужава да вземете по-мощно средство или да приемате двойна доза. Ревалгин да не се разделят, тъй като активното вещество е вредно въздействие върху устната кухина. Приемат медикамент в терапевтична доза от 1-2 таблетки с оглед на интензитета на болката. В рамките на 24 часа лекарите съветват да не се приемат повече от 6 таблетки. Ревалгин не се използва при проблеми, свързани със заболявания на кръвта и бъбреците. С повишено внимание при глаукома.

Кеторол

Много мощно средство, което е в състояние да потискат най-силни зъбни болки, включително и при наличието на абсцеси и оголенного нерв. Кеторол приемат само по една таблетка, между отделните трябва да мине не по-малко от 4 часа. За един ден строго е забранено да се пие повече от 4 дози от активното вещество. Кеторол не трябва да се приема повече от три дни подред. Това може да предизвика остри проблеми с бъбреците, дихателната и храносмилателната система. При никакви обстоятелства не дават хапчета на децата и бременните жени.

Внимание! Тези лекарства, дори и с оглед на ниска цена имат добра ефективност и помагат за почти в 90% от случаите, само при някои пациенти, което води до нежелани странични ефекти.

Най-силните таблетки при болка в зъбите

Анальгин-Хинин

Е по-пречистена формула на традиционния аналгин. Струва си с голямо внимание да се вземат при проблеми със сърдечна система, както и при повишен очната налягане. Пият Анальгин-Хинин само два пъти на ден, не повече от една таблетка за прием. Лекарството е строго забранено да се споделят и едро смляно брашно, което може да намали резултат от провеждания лечение. След като се появи възможност, тя трябва незабавно да вземете по-съхраняващи лекарствени лекарство.

READ  Избелване на зъбите активен въглен - просто и ефективно

Нимулид

Приема лекарство само след хранене, тъй като медикамент има доста силен ефект върху храносмилателната система. За един ден могат да вземат не повече от две таблетки Нимулида, еднократната доза е 5 мг на килограм тялото на действащ компонент. Да се измива лечебно средство трябва да се единствено с вода. По време на прием на медикамент се препоръчва напълно да се откаже от приема на алкохолни напитки.

Найз

Лекарството ви позволява не само да се махне остър болковият синдром, но също така облекчаване на възпаление и подуване. При появата на значителен дискомфорт, трябва да се вземат 200 мг на действащ компонент. В други случаи лечението включва използването на 100 мг от лекарството за един път. Максималната дневна доза е две таблетки Найза. В някои случаи болните се оплакват от силно гадене и спазми.

Нурофен Експрес

Предлага се средство в няколко фармакологични форми. При отстраняване на зъбната болка е необходимо да приема по 200 mg на действащ компонент. Действие на лекарствения продукт се развива в рамките на 10-30 минути. За един ден могат да вземат не повече от три таблетки Нурофен Експрес, при това, дори при остра нужда и болка, е строго забранено да вземат повече от 1,2 грама на активната съставка.

Внимание! Всички болкоуспокояващи имат отрицателно въздействие върху храносмилателната, ендокринната система, бъбреците и черния дроб. Това изисква компетентно използване на лекарства. При първа възможност трябва да се обърнете към зъболекар.

Препарати на базата на парацетамол

Традиционно се използват за потискане на остър зъбобол, което позволява намаляване на температурата на тялото, която доста често се дължи на случващото се и разрушаването на зъбите и заболяване на нервната система. Всички лекарствени средства на базата на парацетамол провокират проблеми с бъбреците, ако не се спазват препоръчва дозата на активното вещество. Затова първо е добре да се предприемат в минимална доза, след което за оценка на резултатите и при необходимост да се пие още една таблетка.

READ  Избелване на зъбите: продукти - списък на натурални продукти за избелване на зъбите

Повечето лекари препоръчват да се вземат при зъбобол по-модерни препарати на базата на парацетамол, към тях се отнасят Перфалган, Панадол, Эффералган и Цефекон. Еднократната доза наркотик е 0,25-0,5 г на активното вещество. В рамките на един ден възрастен на пациента може да се приема не повече от 2 грама на всеки от лекарства на базата на парацетамол. При интензивни зъбни и непоносими болки можете да пиете по време на 1 г на парацетамол.

Внимание! Данни лекарства е добре пренесе при комбинирана терапия, когато се налага прием на противовъзпалителни средства. Но при тяхната комбинация по-добре да изберете само нестероидни компоненти.

Разходите за лекарства срещу зъбобол

Лекарство Изображение Цена в РУСИЯ в рубли Цената на РБ в рубли Цена в Украйна в евро

Спазган

100 3,33 41
Баралгетас

100 3,33 41
Кеторол

100 3,33 41
Ревалгин

100 3,33 41
Эффералган

150 5 62

Панадол

150 5 62

Перфалган

1000 33 410

Темпалгин

200 7 82
Парацетамол

100 3,33 41
Ибупрофен

50 1,6 20
Миг

100 3,33 41
Анальгин-Хинин

100 3,33 41
Нимулид

300 10 123

Найз

200 7 82
Нурофен Експрес

150 5 62

Внимание! При закупуване на описаните средства следва да се има предвид, че цената в таблицата може леко да не съвпадат с това, което ще намерите в аптека.

Видео — Бързо да се отървете от зъбобол

Бременност и зъбобол

Докато е в света на детето, трябва да се придържаме само сигурните методи за лечение на засегнатия зъб. При това, преди употребата на всяко от медицински средства ще трябва предварително да се консултирате с лекуващия лекар. Приемат по време на зъбобол в период на бременност е възможно само на някои лекарства.

  1. Темпалгин. Приема средство при средно и силно болевом синдрома. При този пациент може да приеме само 1 таблетка веднъж дори при невыносимом дискомфорте. Един ден една бременна жена може да вземе не повече от 4 таблетки Темпалгина през еднакъв интервал от време. При необходимост може да се вземе една таблетка от препарата, ако предстои сериозна лекарска намеса в засегнатия зъб.

  2. Парацетамол. Традиционно средство за предотвратяване на зъбни болки в някоя триместър на бременността. Прилагат се струва лекарството само в минимални дози. За начало е необходимо да опитате да пие 250 мг от лекарството, ако такъв брой не е помогнало, може да се вземе още толкова. При остър болевом синдрома трябва да се приема веднага 0,5 g Парацетамол. По време на бременност не е необходимо да се вземе за един ден по 1-1,5 грама на лекарството, освен ако няма реални показания. При бременност да се прилага на Парацетамол може да бъде не по-дълъг от три дни.

  3. Ибупрофен. Помага срещу много видове болка, включително и зъбите. За получаване на необходимите резултати е необходимо да приемат 0,2-0,5 g активна съставка. Приемат се лечебно средство, не по-често от три пъти на ден, при това е желателно да издържат на еднакъв интервал от време. Не трябва да бъде за един ден по време на бременността да се пие по 1,5 грама на активната съставка.

  4. Миг. Officinalis лекарство е аналог на Нурофена. Показва бърз резултат, вече в рамките на първите 10-30 минути, всичко зависи от интензивността на болката и степента на увреждане на зъба. Обикновено, за да се предотврати болка регионална синдром се изисква да вземат 200 мг на действащ компонент. При силен зъбобол през третия триместър, преди употреба трябва да се консултирате с лекар, за да се избегнат опасните последствия.

Внимание! Бременност внася своите корекции в лечение на зъбите, но при това състояние на не забранява да се лекува или изтриване на болни зъби. Трябва да се консултирате с вашия лекар, особено в първите 7 и последните 5 седмици на бременността.

Когато не могат да пият болкоуспокояващи?

Не винаги болкоуспокояващи хапчета има смисъл да вземат дори и при най-остра болка, тъй като е важно да се разгледа характера на дискомфорт и свързаните с тях симптоми. Понякога е необходимо незабавно да се потърси помощта на зъболекар. Да се направи това трябва да бъде при наличието на следните проблеми:

  • болката в зъба се различава не само незначителни ноющими усещания, тя е значително нараства и започва силно да тупти, при това дори приемането на лекарства не дава никакъв резултат;
  • болен зъб започва силно припухать, се появяват нездравословни белесые и лилави петна;
  • признаци на възпаление, които преминават на близо растящите зъби и бузите;
  • започва да се покачва температурата на тялото, в някои случаи могат да бъдат признаци на треска;
  • зъбобол е придружено от силно главоболие, което също може да иррадировать в областта на шията;
  • може воспаляться лимфните възли.

Внимание! Навременното обръщане към зъболекар ще предотврати появата на абсцеси, гнойни натрупвания, които е необходимо нататъшно изтичане на пиърсинг с помощта на специални подложки или рязане на венците.

При поява на първите признаци на болестта е необходимо незабавно да се потърси помощта на добър специалист. В повечето случаи пациентите се изисква не повече от 10-20 минути, за облекчаване на остра зъбобол. В някои случаи се дължи на късното лечение към стоматолог отчита напълно изтриване на зъб или да убие болния нерв, което може да бъде избегнат с помощта на лекар.

MAXCACHE: 0.42MB/0.00166 sec