Най-доброто облекчаване на болката при зъбобол — списък с най-ефективните средства

Най-доброто облекчаване на болката при зъбобол

Разрушаването на зъбите предизвиква силна болка, която трудно за носене, която изисква прием на силни медикаменти. Също така те са в състояние да помогне при проблеми, свързани с образуването на кисти, гранулем и други тежки заболявания на пародонта. Прилагат лекарства, си струва като се има предвид възрастта на пациента и выраженности болка регионална синдром. Също така трябва да се обърне внимание на противопоказания и специални указания при употреба на избраната упойка. Това ще позволи да се избегне изостряне на хронични заболявания, няма да доведе до сериозни странични ефекти и не предизвикат предозиране.

Най-добрите лекарства срещу зъбобол

Гриппостад

Основните вещества в този медикаменте са парацетамол и витамин C. Тази комбинация ви позволява да потенцира ефекта от въздействието и да го направи по-дълъг срок. Вземете Гриппостад се изисква с оглед на теглото на пациента, включително и в зряла възраст.

Тегло на пациента Еднократна доза Препоръчителна дневното количество Максималната дневна доза на парацетамол

40-50 кг 1 пакетче 3 пакетчета 2 г

50-65 кг 1 пакетче 4 пакетчета 3 г

Над 65 1 пакетче 4 пакетчета 4 г

Препоръчително е, че пациентът выдерживал между отделните 6 часов интервал и не се превишава терапевтично безопасни дози. При използване на повече от 4 пакетчета наркотик могат да се развият нежелани проблеми с бъбреците.

Дексалгин

Се отнася до мощен лекарствата, които могат да премахнат чувството на дискомфорт, свързани дори с кисти в зъбния канал. Дозировката се определя от степента на безпокойство болест. При обикновенните дискомфорте може да се пие половин таблетка до 6 пъти за 24 часа, при това е необходимо да се спазва интервал от четири часа между хранене. При силно изразени болки се изисква да приема една цяла таблетка на всеки шест часа. За пациенти с нарушена бъбречна функция не трябва да се приема повече от две таблетки Дексалгина.

Ketanov

Смята се за най-най-доброто лекарство срещу болката от този тип, лекарството се произвежда в Индия. Ефективността на тези хапчета се определя от наличието в състава на кеторолака, който оказва значително системно въздействие. Не трябва да се приема по две таблетки за един ден. При това, повечето експерти са съгласни, че Ketanov трябва да се вземат само веднъж. След като остра болка ще блокирована, по-добре да се премине към терапия с използването на по-щадящи болкоуспокояващи. Описван медикамент причинява странични ефекти почти при всяко ползване, които могат да бъдат свързани с чревни проблеми, силна умора и потисничество бъбречна функция. Поради това не може да се даде дори и минимално терапевтични дози от това лекарство на деца и бременни жени.

Триган Д труда. №10

В състава на медикамент влизат дицикломин и парацетамол. При комбинираното взаимодействие има добър обезболяващ ефект и понижава температурата, ако тя се появи, поради възпаление. За стабилизиране на състоянието с оглед на поражението зъбни тъкани и симптоми може да се пие не повече от две дози за еднократен прием. Броят на дневните приеми още 2-4, е строго забранено даде на пациента в рамките на един ден повече от осем дози Триган Ад

Долоспа

Медикамент за комбинирана група, в състава на което влизат дицикловерин и жаропонижающий компонент. Тъй като Долоспа дори при минимално надвишаване на количеството може да предизвика сърбеж, крапивницу и болковият синдром на эпигастральной област, е необходимо внимателно да се предписват количество таблетки. В рамките на ден е разрешено да се пие по една таблетка, до три пъти. Ако болката е тежък характер, изисква се пие само две хапчета.

Мелоксикам

Този медикамент може да се приема само при тежки състояния, когато болковият синдром е свързан със сериозни увреждания на зъбни канали и кисти. Вземете Мелоксикам се изисква само веднъж, доза е 15 мг действащ компонент. Важно е, че лечението е еднократен характер.

Кетокам

Бърз аналгетичен ефект медикамент е предвидено вещество кеторолак. Вземете Кетокам се изисква по две схеми с оглед на ефективността на таблетки и сила болезнени усещания. Могат да се приемат по 10 мг на всеки 4-6 часа или 20 mg до четири пъти на ден. Ако пациентът телесно тегло по-малко от 50 кг или на възраст над 65 години, не трябва да се превишава доза от Кетокама в 60 мг.

Андипал

Основните компоненти на този наркотик са бендазол и метамизол натрий. В състава и влиза папаверин, който отпуска мускулите. Това може да доведе до някои проблеми с опорожнением на червата, затова е медикамент не трябва да се използва при запек. Доза Андипала е 1-2 таблетки три пъти на ден. Максималният брой таблетки за 24 часа е равен на 6. При умерени болки, не си струва да се пие повече от три дози Андипала за един ден.

Внимание! Описани нестероидни противовъзпалителни лекарства не могат да се комбинират помежду си. Това е забранено да се направи дори с оглед на факта, че те съдържат различни активни вещества. При комбинация повишава риска от предозиране и неочаквани странични ефекти.

Най-добрите лекарства за пациенти до 12 години

Traumeel C

Средство принадлежи на хомеопатични и в състава му има само растителни компоненти, които перфектно се допълват взаимно и предизвикват незабавен анальгезирующий ефект. Traumeel c отлично се справя с отечностью, сърбеж на венците и болка. Да се прилага лекарствен препарат се разрешава само на десну не повече от три пъти на ден. Ако силно разрушен дентальная кухината на зъба, може леко да положи малко количество traumeel c в пульпу.

Холисал

Лекарството се предлага под формата на гел, който е упражняван системен ефект, премахване на дейността на бактерии, намаляване на болковите усещания, намаляване на тежестта на възпалителния процес. Специална структура на гела му позволява дълго време да остане на лигавицата, което осигурява траен резултат в рамките на 3 часа. Дозировката на препарата е 5 мм 2-3 пъти на ден.

Цефекон Д свещи

Предписват това лекарство могат да бъдат с 3 месеца. Издават се в доза 50, 100 и 250 mg упойка компонент. Средната доза е главен компонент се изчислява въз основа на формула 10-15 мг Цефекона Д за един килограм. Поставят свещички не повече от три пъти 5-8 часа. С голямо внимание Цефекон Д се взема при ниско ниво на хемоглобина.

Внимание! В детска възраст се препоръчва да се използват само съхраняващи гелове и мехлеми, както и сиропи с антипиретични и обезболяващ ефект. Те имат общо стимулиращо въздействие върху организма и не дават да се развива възпаление.

Най-добрите лекарства по време на бременност

Темпалгин

Официално инструкция не се препоръчва приема на този медикамент на всеки срок е в света на детето се дължи на влиянието му върху выводящую система. Но при силен болевом синдрома е позволено да вземат по половин таблетка веднага след хранене. Темпалгин може да приеме такова количество три пъти в продължение на деня, интервал между нанесениями не може да бъде по-малко от 4 часа.

Калгель

Този officinalis гел предписват на децата при прорезывании на зъбите. Се възползват от този препарат може и в период на бременност, при това го правят в някоя от тримесечия на бременността. Нанесете Калгель при вынашивании дете може да бъде до три пъти на ден. При това в десну се прилагат 0,5-1 см на активното вещество. Преди помощта на гел се изисква внимателно изплакнете устата и да се почистват зъбите, за да активното вещество е успяла да проникне възможно най-дълбоко в тъканите на засегнатия зъб.

Дротаверин

Позволено е да се прилага медикамент в някоя от тримесечия на бременността. Препоръчително е да се прилага еднократна доза не трябва да надвишава 40 мг действащ компонент, при остра болка могат да се насладят на 80 мг. Максималния брой на Дротаверина още 240 мг, при това между отделните изисква задължително да издържат на интервал от 4-8 часа между использованиями. В първия триместър не си струва да се пие повече от 120 мг медикамент.

Внимание! По време на бременност при поява на зъбобол жените е необходимо да се направи основен акцент на безопасни народни средства. Отлично се вписват содовые, физиологичен разтвор или билкови промивки. През третия триместър жената може да се сблъска с факта, че приемането на болкоуспокояващи може да предизвика преждевременно раждане или напротив ще намали маточните контракции.

Лекарства при наличие на проблеми с бъбреците

Аскофен

Сред продуктите на лекарственото средство се открояват ацетилсалициловата киселина, кофеин и жаропонижающий компонент. Вземете Аскофен е позволено от 15 години, дозата не се изисква никаква корекция във всяка възраст. За необходимостта от вендузи болезнен синдром се изисква да приеме две таблетки едновременно. Това обикновено е достатъчно, за да премахнете дискомфорт на целия ден. Ако това не успя да направи, може да вземе още две дози Аскофена. През деня не трябва да се приема повече от четири дози от активното вещество.

Кофицил-плюс

Ако на пациента не е бъбречна недостатъчност някаква степен, може без проблеми да приемат това лекарство. Препоръчва се Кофицил-плюс да се измива само млечни напитки или алкална минерална вода, това ще засили въздействието на медикамент и не ще повлияе негативно върху лигавицата на СЧ. Средната доза на Кофицил-плюс е една таблетка на не повече от четири пъти на ден. При силно изразени болки можете да пиете лекарството на две таблетка 2 пъти.

Экседрин

Това е медикамент може да се вземе при всички заболявания на бъбреците, но само ако тези не провоцируются ги недостатъчност. Приемате това лекарство може по време на хранене или след него. Дозировка на медикамент – едно хапче на всеки 6 часа, ако е необходимо, интервалът може да се намали до 4 часа. Воспрещено пия по шест таблетки Экседрина в рамките на един ден. При нарушения на функционирането на бъбречна система е по-добре да се намали дневната доза на вещество до 4.

Внимание! Описани лекарства и по доза идеални за пациенти, които имат и проблеми с бъбреците. Но при едновременно патологиях на бъбреците и черния дроб дозата на всяко активно вещество, дори при умерена болка може да избере само един зъболекар или терапевт.

Видео — Болкоуспокояващи лекарства при зъбобол

Общи насоки при употреба на лекарства

Малко използване добри лекарствени средства за облекчаване на зъбобол. Също така е необходимо да се спазват общи мерки за предотвратяване на болка регионална синдром се дължи на развитието на стоматологични заболявания.

  1. Не забравяйте да си миете зъбите, дори при силен дискомфорте. Просто почистете засегнатата област е по-меки и внимателни движения. Нежеланието да се докоснат зъб може да доведе в крайна сметка до още по-силна болка.
  2. Трябва да се движат повече и по-малко да бъде в хоризонтално положение. В легнало състояние, по няколко пъти се засилва циркулацията на кръв в околозубных тъканите, което значително повишава налягането в тях. Това, в крайна сметка, води до силна болка.
  3. Не си струва да използвате затопляне компреси. Те също така предизвикват повишен приток на кръв към венеца, което става причина за повишено налягане и усилва възпалението.
  4. След хранене изплакнете няколко пъти на устата, почистване на храна от межзубных интервали от време. Дори и малко парче храна вътре кариозной кухина или до зъб могат да станат причина за силен дискомфорт.
  5. Не си струва да се дъвчат болен място дори и след приемането на аналгетик, който се оказа ефективен. Докато зъб няма да бъде излекуван вероятността за рецидив на болката е много голяма.

Внимание! Подобни мерки ще усилят въздействието на активните вещества. При това да успее малко да ограничи разпространението на бактериите и зъбния кариес. Особено важно е да се спазват тези мерки, ако се наблюдават фистули и абсцеси.

Ако при използване на някоя от описаните средства на пациента започват да се проявяват нежелани реакции, трябва незабавно да спрете приема на лекарството и по възможно да се проведе симптоматично лечение. Ако странични симптоми не изчезват или не отшумяват за 1-2 дни, също следва да се обърнат за медицинската помощ, за да се избегне необходимостта от спешна хоспитализация.

READ  Дентагуттал и прилагането му при зъбобол, ревюта и недостатъци

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00117 sec