Най-доброто средство срещу зъбобол: списък на лекарства, тяхното приложение

Най-доброто средство срещу зъбобол

Първият начин да се отървем от мъчителен зъбобол, което идва на ум, са медикаментозные лекарства. Но винаги ли това е най-доброто средство? За различните хора по различен начин. Зависи от много причини – от интензитета на болката, ситуация, общото състояние на здравето на пациента, възрастта. Един, универсален, идеален лек за зъбобол, за съжаление, не съществува. По-скоро то има, но това не е магическо хапче, както и посещение на зъболекар. Точно той премахване на зъбобол, въпреки че на моменти – само в дългосрочен план, и в момента на лечение ще направи още по-трудно. Означава, без никакви обезболяващи не може да направи. И ако посещение на зъболекар по някаква причина се отлага, а болката в зъба пречи на нормалното съществуване, полезно средство за облекчаване на болката, която ще бъде най-добрият за вас.

Ефективно и евтино

Защо-това е прието във всички класации и описания на средства, които да ви помогнат от зъбобол, да започнем с най-силните. Едва ли не морфин предлагат на пациентите да се приемат някои «медицински» сайтове. Наркотик, разбира се, е добър, но за лечение на зъбите не е много подходящ. Така че наркотични болкоуспокояващи тук се разглежда не ще. Да намери най-доброто лекарство е възможно сред познатите аптеки лекарства, които лесно се купуват свободно, без рецепта, евтино, и които трябва да се съдържа във всяка аптечка.

Важно! при избора на лекарство срещу болка, непременно помислете за наличието имате хронични заболявания или остри, списък с противопоказания, спазвайте дозировката и да следи за странични ефекти.

Таблица. Болкоуспокояващи лекарства по групи

Група Описание

Съдържат едно активно вещество, притежаващо обезболяващ ефект. Към тази група се отнася Анальгин.

Съдържа няколко активни вещества, всяко допълва останалите. Ярък представител – Ибуклин.

По-силно ги в действие – само на опиати и лекарства, съдържащи се в състава на лекарството. Тук се отнася и Кеторолак, Ибупрофен и други.

Оказват спазмолитичен и намаляване на болката ефект. Всички познати Но-spa.

Спират производството на солна киселина и предпазват от увреждане на стомаха. Първият в Русия е регистриран инхибитор на Целекоксиб.

Имат висока анальгезирующую активност. Групата включва Метадон, Промедол и други.

Антиконвулсанти, косвено правят болка, като Прегабалин.

Аналгетици с вазодилататор ефект.

За облекчаване на зъбобол интерес представляват първите четири групи. Ефикасността на лекарства зависи от характера и причината за болката.

Анальгин

Известният представител на пиразолонов, родоначалник на всички аналгетици и най-популярното болкоуспокояващо модерността. Действа за сметка на присъствието в състава на метамизола натрий.

 1. Дава аналгетичен ефект.
 2. Облекчава леко се загрява.
 3. Премахва възпалението.

Той придоби известност като лекарство, помага при множество видове болки, включително зъбобол. Но в приемането на това лекарство има едно «но» – то не е безопасно. Ако често се консумира метамизол натрий, не се променя към по-добро кръвна картина. Така че този наркотик, снимающий, освен това, не е най-силна, а само средна зъбобол, най-добре да се рядко, и в никакъв случай не систематично.

Между другото. Баралгин в състава има същото активно вещество, което Анальгин. Затова всички характеристики приемане и противопоказания имат едни и същи.

«Роднина» Аналгин – Анальгин-хинин. В него две активни съставки, с изключение на метамизола натрий лекарство съдържа хинин. По-често се използва при силна треска, но за облекчаване на зъбобол, особено като инфекционно-възпалителна природата, също е подходящ.

Баралгетас и Спазмалгон

Тези две лекарства – също пиразолоны. Популярни комбинираната анальгетико-спазмолитици с еднакъв състав. В тях действа на същия метамизол натрий, в комбинация с питофеноном и фенпивириния бромидом.

 1. Метамизол натрий облекчава болката.
 2. Питофенон отпуска гладката мускулатура.
 3. Фенпивириния бромид омекотява гладки мускули.

Тази комбинация е призната като много успешна за да се избавите от много видове болка. Тя може да се прилага както на възрастни, така и деца, включително грудничками. И лекарства не е забранено да се вземат при бременност на всички срокове. Лекарства ефективно се отстранява кариозную зъбобол и възпалителна хроничен характер.

Между другото. Реналган – аналог на тези лекарства от украински произход. Тяхното действие е и схема на приемане, ефективност и показания са идентични.

Темпалгин

Пиразолон, популярен още от времето на Съветския Съюз. В него, освен метамизола натрий, съдържа триацетонамин. Какво дава този компонент? Намалява възбуда и напрежение, възникнали заедно с болката. С други думи, освен облекчаване на болка регионална синдром, Темпалгин още и успокоява.

Аналог на Темпангинол прави същото. Лекарства добри, са известни с не много голям списък от нежелани реакции, но се отстранява болковият синдром е само лека и средна форма.

Парацетамол

Напълно безопасен обезболиватель, който позволява да се постигне едновременно няколко ефекта:

 • облекчава среднетяжелую болка;
 • намалява топлината;
 • оказва незначителен ефект за премахване на възпаления.

Същото активно вещество е мощен анальгетиком, а в комбинация с други компоненти на неговия обезболяващ ефект се засилва. На базата на парацетамол създаден наркотик-комби Vicks Актив СимптоМакс. Той включва фенилэфрин, който стеснява кръвоносните съдове, така че ефективно премахва мускулната и ставната болка, но при зъбобол помага слабо. Същото може да се каже и за Vicks Актив СимптоМакс Плюс, където и да добавя, освен двете посочени по-горе компоненти, гвайфенезин. Това е по-скоро анти настинки средства, за облекчаване на зъбобол-добре да вземе чист Парацетамол.

Ибуклин и Брустан

Комбинираната лекарства с ярко отбелязано анальгетическим ефект, плюс противовъзпалително. На базата на парацетамол и нестероидного ибупрофен, създаден Ибуклин, ефективно снимающий зъбобол, дори и при малки деца.

Брустан има антипиретичен ефект, облекчава възпалението и облекчаване.

Между другото. Обявени днес навсякъде Next – аналог на Брустана, който съдържа ударна доза парацетамол (200 мг) и ибупрофен (400 mg), така облекчаване на зъбобол помага много бързо и трайно.

Гевадал

Комбинираното парацетомолсодержащее средство с добавянето на кофеин и пропифеназона. Последният компонент – от пиразолонов, помага за постигане на анальгетической стабилност, парацетомол намалява топлината, кофеинът играе важна роля за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на действие на останалите два компонента.

Това лекарство може да се прилага при среднеинтенсивных болезнени симптоми, но появяващи се периодично.

Каффетин

Още един популярен комби-аналгетик. В продуктовата линия на три препарата, създадени на базата на кодеина. Към него се добавят още три съставки – парацетамол, кофеин, пропифеназон. Кодеин е наркотик анальгетиком, но са с естествен произход. Той е блокиране на рецепторите. Другите Два компонента имат болкоуспокояващо действие и спазмолитично. Лекарството е доста мощно средство срещу зъбобол, което успокоява инфекциите дори силен болковият синдром.

Между другото. Поради наличието на кодеина лечебно средство продават в аптеките само по лекарско предписание, но има и олекотена версия – Каффетин лайт, който наркотични вещества не съдържа съответно действа по-слаби, помага само при умерено болезнени чувства.

Пенталгин

Ефективен комбиниран аналгетик, в състава на които – петица компоненти (penta на гръцки- пет):

 • дротаверин – спазмолитик миотропного действия;
 • кофеин – сосудорасширитель;
 • напроксен – нестероидный компонент;
 • парацетамол – анальгетический компонент;
 • фенирамина малеат – антиаллерген.

Пенталгин доста ефективен при болезнени чувства, свързани с възпалителни процеси.

Ибупрофен

За нестероидни препарати от зъбобол – специален разговор. Именно те днес повечето стоматолози са признати за най-ефикасни. х противоболевая активност е много по-висока, отколкото при други аналгетици.

Ибупрофен сред тях на първо място. Във всеки случай, олово, наравно с Кеторолаком.

Болкоуспокояващи възможности Ибупрофен изключителни. Но неговата основна ценност е в това, че лекарството е абсолютно сигурно. Той препоръчва да приемат дори и бебета.

Предлага се набор от препарати с активно вещество ибупрофен. Всички тях може да се приема при болки в средната и над средната тежест и при по-дълги зъбни болки.

Аспирин

Има едно лекарство, не по-малко популярна, отколкото Анальгин, но още по-скандално за странични ефекти и последващата реакция на организма. Това Е Аспирин. Го анальгетическая активност оставя много да се желае, но много хора все още, много години, за да вземат Аспирин срещу зъбобол, твърдейки, че той помага, тъй като нито едно лекарство.

Важно! Аспирин може обезболить зъб, повреден в лека форма, но активната съставка на това лекарство – ацетилсалициловата киселина – агресивно в по-високи дози. Така че, преди да приемете това лекарство за зъбобол, най-добре е да се уверите, че други възможности няма.

Напроксен

Същата нестероидный аналгетик, като Ибупрофен. Това е ефективно съвременно обезболяващо средство, което често се назначава при умерена до силна болка. Особено добър Напроксен, ако зъб го боли дълбоко, поради повреда на кариозными бактерии нерв или корен.

Лекарства с активно вещество напроксен – пет. Това е:

 • Пронаксен;
 • Апранакс;
 • Санапрокс;
 • Налгезин;
 • Напробене.

Кеторолак

И това е най-доброто средство срещу зъбобол. Кеторолак, антиревматичен средство, което много лекари по сила на въздействие в сравнение с опиоидами и дори не са в тяхна полза. Това не е наркотик, но действието му помага да достигне до обезболяващ ефект бързо, сигурно и трайно. Той е лидер в списъка на силни обезболяващи. И, разбира се, има и «лъжичка катран». Препарати с активно вещество кеторолак не трябва да се приема дълго време или редовно, поради огромния списък от сериозни нежелани реакции.

 1. Дразненето на стомаха.
 2. Пристъпи на гадене.
 3. Диария.
 4. Главоболие.
 5. Виене на свят.
 6. Сънливост.
 7. Перфорация на стомаха.
 8. Стомашни кръвоизливи.
 9. Лезии на черния дроб.
 10. Бъбречна недостатъчност.

Всичко това може да се случи с тези, които системно продължително време на приема Кеторолак. Въпреки това, лекарството е почти незаменим при купировании силен зъбобол, въпреки че не притежава противовъзпалително действие и не помага за намаляване на топлината.

Дротаверин

Този наркотик е най-популярният спазмолитиком миотропного действия. Заемал е само добър старомоден no-spa, но тя е, в действителност, е аналог на лекарството, изготовленным от едноименния активното вещество. Той облекчава болката, като при този мускулен спазъм. Намалява налягането в кръвоносните съдове и се простира на гладката мускулатура.

Важно! Плюс ярко значително анальгетическому, спазмолитическому ефекти, Дротаверин още и максимално сигурно, толкова много, че се прилага дори и в областта на акушерството, за облекчаване на маточните спазми.

Аналози на Дротаверина – десетки. Това и no-spa, и Спазмол, и Дроверин, и други.

Има много аналгетици, които могат обезболить тормози зъб. Но това е само на време, за кратко или за дълго, в зависимост от силата на действие на лекарството. Когато действието приключи, болка, най-често, се връща отново. А колкото по-силна и по-ефективно лекарство, толкова повече у него противопоказания и странични ефекти, толкова по-силно се отразява той върху организма, изменения, заплашва в бъдеще влошаване на здравето.

Всяко лекарство може да се вземе от зъбобол еднократно или няколко пъти, според дозата, посочена в инструкциите. Но се превърне прием на аналгетици в системата, значителна постоянна зъбобол, в никакъв случай не може. Рано или късно, все пак трябва да отидете на зъболекар. По-добре е, ако това се случи, колкото се може по-рано.

Видео — Лекарство Ketanov

READ  Начин на приложение и фармакологично действие спрей Октенисепт

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00081 sec