Най-силно болкоуспокояващо от зъбобол — списък с най-ефективните средства

Най-силно болкоуспокояващо от зъбобол

Дори и при цялостна хигиена на устата не винаги успяват да избегнат заболявания на зъбите и устната кухина. Почти винаги те са придружени от силна болка, която локализуется в зъба или венеца, който изисква прием на лекарствени средства от клас аналгетици. След това е важно бързо да се обърнете към зъболекар. При избора на медикамент е по-добре да най-бързо, тъй като те могат да премахнат болката в рамките на 10-30 минути. Но при това трябва да се разбере, че най-силните аналгетици често са агресивни и могат да навредят на човека при продължителна употреба.

Таблетки срещу болки в зъбите

Гевадал

Главните действащи компоненти на този наркотик са кофеин, парацетамол и пропифеназон. Последните два оказват пряко анальгезирующее въздействие, както и първия стимулира общото състояние на пациента и се усилва аналгетичен ефект. Приемат Гевадал до 4 пъти на ден строго по една таблетка. При използване на Гевадала трябва да се намали броят на чай и кафе в диетата си, за да не предизвикат предозиране на кофеин. Освен това, не си струва да приемате медикамент при наличието на високо кръвно налягане.

Спазмалин

При използването на това лекарство е строго забранено да се консумира дори и в малки дози всякакъв вид алкохол. Състояние да повлияе на процеса на кръвообразуване и функциите на черния дроб. Приемат Спазмалин по една-две таблетки лекарство, до 3 пъти. Дори и с разрешение на болевом синдрома не пият над 6 дози обезболяващи лекарства.

Найз

Таблетки създадени за бързо облекчаване на възпалителния процес, тъй като в състава им е включен нимесулид, ефрр основното въздействие. Пие лекарство се препоръчва след прием на храна, тъй като тя отразява отрицателно върху лигавицата на червата и стомаха. Доза за пациента, след като 12 години е 100 mg Найза. Допуска хапчета замени гранули за разтваряне в преварена вода. Една доза гранули се разтваря в 80 ml течност. За денонощието приема не повече от 200 мг таблетки или два саше.

Суматриптан

Основната насока на този медикамент – потискане на мигрена от всякакъв тип. Но благодарение на широкия спектър на въздействие се постига желания резултат и при зъбни лезии. За възстановяване на собственото си състояние е достатъчно еднократно прием на 50 mg, при изразена болевом дискомфорте – 100 мг. През деня можете да се насладите на още 50-100 мг Суматриптана. На втория ден На лечение с това лекарство вече не се извършва.

Долоспа

В състава на лекарственото средство влиза парацетамол и дицикловерина хидрохлорид. Благодарение на комбинированному ефекти, действа лекарството започва в рамките на 10 минути след всмукване в кръвта. Препоръчва се придържат към минималните терапевтични дози, които са равни на две-три таблеткам в рамките на 24 часа. При тежко състояние на пациента дозата може да бъде увеличена до четири таблетки.

Внимание! Тези лекарства не се приемат повече от 72 часа, тъй като има риск от обостряне на хроничните заболявания. Освен това, зъбобол, която отнеме повече от три дни – това е повод спешно да се консултирате с вашия стоматолог, тъй като причината може да се крие в гранулеме и кисте.

Твърди капсули против болки

Нолодатак

Аналгетик централната експозиция. Основното активно вещество е флупиртин. Тъй като средство за защита е много силна, дозата обикновено се определя индивидуално за всеки пациент. Не си струва да се пие в пъти по 1 капсула Нолодатака. След това с прекъсване до 8 часа можете да се насладите на още 1-2 капсули. При използване на значително увеличава действието на седативни, че трябва да се вземат предвид при едновременна комбинация.

READ  От укрепване на венците, за да не шатались зъби? Научете повече от нашата статия!

Катадолон

Много мощен аналгетик, който сами трябва да се прилага с голямо внимание. При никакви обстоятелства не може да се пие повече от 600 мг Катадолона, което се равнява на 6 капсулам. При зъбни болки от всякакъв произход пияни по 1 капсула до 4 пъти на ден, но по-добре да не пиете повече от 3 дози, особено при изразена бъбречна дисфункция. След 65-годишна възраст е забранено да се дават на пациента по 2 капсули, между отделните изисква да издържат на почивка през 8-12 часа.

Ниаспам

Пиене на хапчета, е необходимо преди приема на храна, при това не е необходимо предварително изплакване или миене на зъбите, това по никакъв начин няма да повлияе на скоростта му на засмукване. Се отнася до спазмолитикам, които по-често се използват за потискане на дискомфорт в корема. В рамките на ден е позволено да приемате 2 капсули Ниаспама. При това не бива да ги пия и двете едновременно. Силен медикамент е, че той не се нуждае от корекции при наличието на проблеми с бъбреците и черния дроб.

Инжекции срещу зъбобол

Ketanov

Лечебно средство се изисква предварително се свържете с вода за инжекции или натрий хлоридом. При необходимост самостоятелно въвеждане на наркотици може също вколоть в бедрото. При тази доза зависи от выраженности болка. Първо пациентът трябва да въведете от 10 до 30 мг Кетанова, след това през 6 часа при необходимост може да повторите процедурата, но това е строго забранено цепя над 90 мг разтвор.

Галидор

Много силен аналгетик, който се използват по-често след хирургични интервенции за зъби или венеца. Въвежда Галидор интравенозно, така че инфузия правят само в болнични условия. Резултатът от използването идва вече по време на капкомер. Доза за еднократна инфузия равна на 100 mg активното вещество, ако е необходимо, чрез 8-12 часа може да се повтори лечението същата доза от лекарството.

READ  Избелване на зъбите студена светлина: видове системи, технология

Кеторол

По-лесен за използване медикамент, който също, както и Ketanov се инжектира интрамускулно в хълбока или на бедрото. Струва си внимателно да се комбинират това лечебно средство с противовъзпалително нестероидного клас. Обикновено Кеторол се инжектира в минимално допустимите терапевтични дози, което е равно на 10 мг разтвор на всеки 6-8 часа. Ако естеството на болката се засилва или се характеризира с повишена тежестта да въведат по 20-30 мг Кеторола. През деня не трябва да се инжектира на пациента, на повече от 90 mg активното вещество.

Внимание! Тези лекарства се използват само по специални показания, тъй като те веднага се абсорбират в кръвта и влияят на всички системи. Прекарват инжекции обикновено веднъж или максимум в рамките на един ден. След това, по-добре преминете на пероральную форма на лечение.

Местните мехлем при лечение на зъбобол

Дикловит

Основното активно вещество на лекарства е диклофенак. Това вещество е нестероидным противовъзпалително компонент. За терапия, трябва внимателно изплакнете устната кухина, след което върху памук се нанася 1 см Дикловита и се прилага за възпалено място. Държат лосион 5-25 минути, при това се опитайте да не поглъщат открояващи се слюнка. Ако е необходимо приложението може да се приложи още веднъж през 6 часа.

Диклак

Още по-мощен крем, който спомага за намаляване и премахване на всякакъв вид зъбобол. При използване на Диклака е строго забранено нанесете го върху отворени рани, защо си струва да се уверите, че венци и зъби не са повредени до степен, че в тях се образува кровоточащая ерозия. Освен това, трябва внимателно втрийте малко количество гел само върху засегнатото място, дори и най-малката попадането на активни вещества за здравословен парцел може да предизвика силно възпаление. Използвате компрес при нанасяне на мехлеми не се изисква. Втрийте Диклак е забранено по 2 пъти на ден.

Ортофен гел

Антибактериално и противовъзпалително средство. Нанесете Ортофен също се изисква само върху болния зъб, без да засяга здравите тъкани, за да се предотврати дразнене и остър оток на лигавицата на устата. Използвайте гел е възможно само два пъти в денонощието, при това е желателно за намаляване на лечението до една доза.

Внимание! Тези лекарства не са създадени специално за лечение на зъбобол, така че да ги прилагат само при липсата на други подходящи медикаменти. — Добре, че лечението не е продължило повече от 1-2 дни.

Цената на описаните лекарства

Лекарство Изображение Цена в Русия Цена в Беларус Цена в Украйна
Гевадал

200 7 82
Спазмалин

400 13 164
Найз

200 7 82
Долоспа

200 7 82
Ketanov

150 5 61
Суматриптан

700 22 287
Нолодатак

400 13 164
Катадолон

500 16 205
Ниаспам

400 13 164
Галидор

200 7 82
Кеторол

150 5 61
Дикловит

100 3,2 41
Диклак

150 5 61
Ортофен

100 3,2 41

Внимание! При желание за закупуване на по-евтин аналог на описаните средства трябва да се вземе предвид, че те не винаги действат също добре и могат да се транспортират по различен начин на един и същ пациент.

Възможните странични ефекти при използването на тези средства

При използване на най-силните болкоуспокояващи могат да се появят доста сериозни странични ефекти:

  • уртикария и сърбеж, особено при наличието на всички алергии при пациента;
  • задържане на урина, което е особено опасно за мъжете, тъй като от това страда простатната жлеза;
  • спазматические болки в областта на стомаха и червата;
  • психични нарушения, безсъние и кошмарни сънища;
  • кървене от СЧ и ерозия;
  • проблем със системата на дишане;
  • нарушения в кроветворении, включително анемия.

Внимание! За собствената си безопасност не си струва да надвишава дневни дози на лекарства, особено такива силни, както са описани в тази статия. В най-добрия случай ще се сблъскате с повръщане и болки в корема, а в най-лошия случай ще се появи проблем с ЦНС и отделителната система.

Видео — 7 стъпки отслаби зъбобол

READ  Коригиране на привеждане в съответствие хапят оперативно - етапи на провеждане

Описани лекарства се отнасят към групата на най-силните и са в състояние не само бързо свалям на болка, но и да запази резултатът, получен в продължение на 6-12 часа. Трябва да се разбере, че те не са предназначени за продължителна употреба и търсенето на разумен подход и прилагане на терапевтични дози. Те трябва да се приемат само при остри болезнени чувства, които също може да се свърже с усложнения, като температура, абсцеси, флюсов или след провеждане на хирургични манипулации. При наличие на хронични заболявания на вътрешните органи прием описани лекарства може да се извършва само с разрешение на лекаря.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00112 sec