Омекотители за устната кухина СВ12 — свежест и чистота на дишането

Това е неприятно явление както тлетворный дъх може да наблюдаваш всеки човек и като цяло, най-често той е призован банален невниманием към своята устната кухина, няколко по-рядко може да бъде следствие от това или онова заболяване.

При неправилна грижа, не спазване на лична хигиена и бактериите се натрупват на езика и зъбния емайл – за развитието им могат да съпътства на кариес и пародонтоза, възпаление на венците и стоматит, херпес.

Още една причина за появата на лош дъх е сухота на лигавиците – намаляване на налягането или вдишване през устата, пушене или консумация на алкохол, може да предизвика такава неприятна ситуация.

Вътрешни проблеми

Говорейки за това, какви вътрешни болести причиняват неприятна миризма, а след това трябва да се каже, че го провокира:

 • инфекциозно заболяване на дихателните пътища, като бронхиектазии и абсцеси на белия дроб и гърлото и ларинкса;
 • проблеми, свързани с работата на стомашно-чревния тракт, по-специално, в този случай става въпрос за изплащане на такива заболявания като гастрит и гастродуоденит, язва на стомаха и така нататък;
 • хронично заболяване на носоглътката – тонзилит и ринит, когато патогенна микрофлора се усеща неприятна миризма;
 • чернодробна и бъбречна недостатъчност, както и азотемия, диабет, когато миризмата придобива сладковато-плесенясал оттенък тлеене или риба.

Омекотители СВ12 — спешна помощ

СВ12 – омекотители, който е способен да неутрализира неприятната миризма в устата, използвайки летливи субстанции, образувани в резултат на едни или други реакции, протичащи в устната кухина и външните провокирани от дисбаланс на здравата микрофлора.

Именно тези субстанции и образуват плака по езика и зъбите, като създава хранителна среда за развитието и размножаването на бактерии. Важното в този случай – премахване на самата причина за появата на неприятна миризма, мирис, по-специално, предотвратив размножаването на бактерии, да ги увеличава.

В този случай СВ12 ще помогне на състава му позволява да се бори с инфлуенца микрофлора, докато други ополаскиватели само маскират миризмата, като придава по-траен свеж аромат на дишане.

Произведени средство в Швейцария, има в своите кредити патентована формула и собствен уникален по своите характеристики състава му са развиващи се и опитни експерти, един от най-старите и реномирани университети в Осло.

Представени омекотители не е на себе си род в света – несравним той е представен като продукт, премахва неприятната миризма и купирующий всички болестотворни бактерии и патогенную микрофлору устата.

READ  Как да избелите зъбите си с помощта на сода за хляб - най-ефективни рецепти

Характеристики на състава на

Самият омекотители предлага се във формат туба, обемът на коего – 250 мл, и съдържа следните компоненти в състава си:

 • амониев цинк – 3%;
 • хлорхексидин – 0.025%;
 • натриев флуорид – 0.05%;
 • алкохолът основа – 1.7%, както и ментоловая отдушка.

Ако разгледаме състава на ополаскивателя на основните три съставки, след това:

 1. Ацетат на цинк добре неутрализира, чрез обвързване помежду си, летливи сяра вещества, произведени от инфлуенца микрофлора в устната кухина, които са причина за лошата миризма.
 2. Хлорхексидин – ефективен антисептик и противомикробный компонент, който потиска размножаването на микроби и бактерии в устната кухина, водещи до образуването на воня в устата си, а също така облекчава и възпалителни процеси на венците.
 3. Натриев флуорид – може укрепване на емайла на зъба и да антикоррозийный ефект, а също така помага за подтискане на размножаването на инфлуенца микрофлора в устата, действа като антисептик.

Препоръки за прилагане

Използват омекотители СВ12 сутрин – така той дава защита срещу неприятната миризма на 12 часа или два пъти на ден – сутрин и вечер, получаване на защита на устната кухина за всички 24 часа. Това е достатъчно, за да изплакнете устната кухина в продължение на 40-60 секунди след выплюнув течност.

Много изплакване на устата веднага след сутрешното миене на зъбите и в този случай наличието в състава на ополаскивателя флуор натрий оказва чудесен профилактичен ефект от от поражението на зъбния кариес.

Забранено средство за преглъщане – след изплакване на устата трябва да выплевывать в мивката. Не се препоръчва да се използват СВ12 и като хранителна добавка.

Мнение на експерта

Не иска истината в последна инстанция препоръчва се на проучване на мнението на зъболекар за ополаскивателе СВ 12.

Самият състав, представени ополаскивателя много добър – СВ12 за по-дълго, отколкото други, премахва неприятната миризма и този му ефект се определя от наличието в него амониев цинк.Въпреки средство само прикриват миризмата и ако пациента спре да се ползват – неприятен дъх се връща.

Самият омекотители не премахва основните причини – СВ12 има симптоматическим средство, премахване на едно или друго проявление на болестта, основната причина. Това е като парацетамол от температурата на последния си намалява, но не се бори с това, какво е причинило нейното повишаване.

READ  Коронката на зъб - какво е това? Особености, видове и приложение

Наравно с това съдържание в състава антисептично хлорхексидин не ви позволява да го използвате дълго време – оптимално да се прилагат омекотители не повече от 2-3 седмици.

Както твърдят производителите – процент на хлорхексидин в състава на мизерен и няма да доведе до дисбакетриозу в устата. Въпреки, че това не е вярно, тъй като използва този компонент, за изплакване и премахване на инфлуенца микрофлора в устата, се препоръчва не повече от 10 дни.

По-малък процент на концентрацията няма да даде резултат, а по-продължителната употреба води до това, че бактериите просто да свикна с това антисептику и като резултат – ще настъпи намаляване на неговата ефективност.

Анатолий, 43 г., практикуващ стоматолог, с опит 12 години

Думата на обикновените хора

Мненията на обикновените хора за използването на ополаскивателя СВ12 за премахване дъх помагат да се изясни ситуацията е окончателно.

Гледане на реклами, аз придобити средство СВ12 – дъвки разбира се жвачкой, но тя не винаги спасява от остаряла дишане, да, и стомахът ми реагира на нея по най-добрия начин.

От себе си мога да кажа, че самият омекотители удобно в употреба, а ментов вкус холодит устната кухина, като свеж дъх и приятно.

Но сред недостатъците – няколко щиплет устата след приложение, оставяйки горчив вкус след употреба. Освен това цената му е доста висока, достатъчно — кратко време, особено при използване сутрин и вечер. Защото аз използвам това средство, ако е необходимо, спестява.

Светлана, на 29 години

Доколкото знам по себе си и чувала от познати – СВ12 действа единственият инструмент, способен за премахване дъх. Тези, които използвах по-рано, просто не се справяли с тази задача, а това лекарство помага по този въпрос, при това още и паралелно укрепване на зъбния емайл, поставянето на защита от кариес.

Единственото нещо, което притеснява – цена ополаскивателя, при всички, е, че съставките му струва и стотинка, но в крайна сметка – цена е неприемливо висока. Средства не е достатъчно дори за месец, при всички го экономном спектакъл.

Анна, на 46 години

По силата на това, че работата ми е пряко свързан с общуването с хората – свеж дъх за мен, това е част от имиджа и защото СВ12 стана за мен нещо като пръчка выручалочкой.

READ  Экстирпация маса — показания и техника на пульпотомии

Той осигурява свеж дъх и доста лесен за използване, но веднага ще кажа – ако имате проблем със стомаха, ефект от използването на средства няма. Необоходимо да посетите гастроентеролог и лечение на самия проблем, а не се отстранят основните симптоми.

Във всичко останало – СВ12 много ми хареса, той дава ефект, което наистина липсва в 12 часа, защото аз с радост искам да споделя своя положителен опит в неговото прилагане.

Игор, 22 г.

Цена на въпрос

В зависимост от търговска гледна точка, независимо дали аптека или магазин, цена ополаскивателя СВ12 може да варира от 780 до 870 лв.

При това трябва да се каже – аналози го няма и тъй като намери достоен заместник едва ли ще стане, когато ще трябва да избират от по-малко ефективни, но по-достъпните по цена.

Трябва да избират между качество и количество, като се отдава предпочитание или положителен резултат под формата на свеж дъх-дълго или по-малко скъпи, но с резултат само за няколко часа.

В сухо и хубаво пахнущем остатъка

Заслужава да се отбележи, че СВ12 – е много ефективна, но се ползват, те трябва доста внимателно. В този случай омекотители най-добре да прилагат курсове – използвайте го в продължение на не повече от 3 седмици, след това си струва да се направи пауза от един месец.

Също така да може да се прилага периодично – преди важни бизнес срещи или свиданием, когато е важно да направи добро впечатление. Също така е много удобно да се използват и в движение, когато няма възможност за почистване на зъбите, както и освежаване на устната кухина е необходимо.

Ако говорим за постоянна употреба ополаскивателей – оптимално да избират тези, които не съдържат в състава си антисептици, а повече ще съдържа в себе си естествени етерични масла, натриев флуорид, ментол.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00087 sec