Острият зъбобол — да се оттегли в домашни условия — хапчета

Острият зъбобол — как да се освободите?

Добре дошли на вас, скъпи читатели. Днешната тема на статията е позната на много от вас. Това е една от основните беди, съпътстващи човечеството в цялата история на съществуването му – остър зъбобол. Причините за това явление са много, защото за всеки конкретен случай се изисква диагностика, която позволява да разберете нюанси и да назначи подходящото лечение.

От нашата статия ще разберете, защо може да се появи остър зъбобол, винаги тя е свързана със заболявания на зъбите, как да помогне на себе си, дома си и че ще предложи на лекар. Също така ние ви разкажа за диагностика, който позволява да се определи причината на проблема. Колко опасен е този неприятен симптом?

Причини за появата на болки

Защо хората започват да се разболяват зъби? Може да се оплакват на екологията и други проблеми. Но това е само видимата част. Основният проблем — това, че самите бъдещи пациенти зъболекари не разбират, какво е грижа за зъбите. Те забравят за хигиената, не се лекува кариес, се отварят зъбите метални капачки и т.н., т.е. да се държат така, като че ли имат в устата си зъби, изработени от титан, а не крехки проекти от дентина, покрити с емайл.

Сега вие започвате малко по малко осъзнават основните причини за възникване на проблеми – безотговорност, липса на нормална хигиена. Да Не забравяме и за това, че качеството на лечение в градските поликлиники винаги оставляло много да се желае. Лекарите за 15-30 минути да решат проблеми, за които се изисква най-малко един час. Какво да очаквате от този вид лечение? Разбира се, проблеми със зъбите няма да бъдат премахнати. Те усугубятся, ще покажат себе си силни болки.

Какви заболявания причинява болка в зъба? Опитайте се да разберете по този въпрос.

 1. Пульпит — това е поражение на зъбен нерв. Възниква при упадък дълбоко кариесе. И целулоза може да бъде впечатлен, когато се нагрее прекомерно, пересушивании кухина по време на лечението. Инфекция в нерв е в състояние да влязат и през кръвоносната система. Това е кариес — това не е единствената причина за възникване на възпалителен процес във вътрешността на зъба. Болка при пульпите може да се даде на ухото, сб.

 2. Понякога външно зъб може да изглежда и като цяло, но болката нестерпимая. Какво става? Може би дупка просто незабележими и се намира между зъбите. Явление, между другото, е доста често срещано.
 3. Още един проблем – фиссурный кариес. Фиссурами се наричат вдлъбнатини на дъвкателните повърхности на зъбите. Понякога те могат да имат специфична сложна форма. Вътре попадат частици от храна, а да ги изтриете от там почти невъзможно. С течение на времето вътре се размножават бактерии, се образува дупка, незабележим човек.

 4. Лекарски грешки при лечението на кариес или пульпита. Под пломбой може да се развие инфекция. Тя също така често засяга лошо запломбированные коренови канали.
 5. Фрактура на зъба. Обикновено се появява при травми, натъртвания.

 6. Разкритие на шийката на зъба. В тази област не е здрав емайл и чрез канальцы в дентине целулоза може да се чувстват химични и термични дразнители.
 7. Възпаление на пародонта. Не подценявайте такова опасно заболяване, като хроничен пародонтит. По време на изостряне на пациента могат да се чувстват силни пулсиращи болки. Често се появява подуване на венците, а самият причинен зъб започва да залита.

 8. Най-голямата заблуда е да се мисли, че боли зъб може само при пульпите. Факт е, че дентина – порест материал. Как само защита от емайла е разрушена, всяко въздействие върху зъб се предава на целулоза чрез дентинные канальцы. Защото болката може да се появи и при банальном кариесе. Особено, ако той е дълбок.
 9. Зъб може да боли при възпаление на периоста – периостите, или най-челюстната кост – остеомиелите.

Симптоми и характеристики

Какво е остър зъбобол, да не е нужно на никого. Но тя може да се прояви по различен начин. Това може да бъде постоянно усещане или пристъпи, с продължителност от няколко минути до няколко часа. В някои случаи болката се проявява в произволно време, в други – да се усилва, вечерта, като нестерпимой през нощта.

Също така не е необичайно реакция към горещо, студено, солено, кисело, пикантно и т.н. Ако зъб «янките» и болката приступообразная, става, най-вероятно е точно, за пульпите.

Диагностика

Болка — това не е заболяване, а симптом. Защото лекар е необходимо да се определи какво точно е станало причина за появата му.

 1. Ако в зъба има дупка, да се разбере причината е лесно. Но тя може да бъде съвсем незабележима. Или дупка отвън малка, но вътре в голямата кухина с разрушаемой пулпа.
 2. В случай, когато в зъба няма видима кухина, трябва да се снима. За тази цел се прилага рентгенографическое обзавеждане или по-съвременни аналози – радиовизиографы. Последните по-точно, по-надеждно и много по-малко облучают на човека по време на работа.
 3. Важно е да се гарантира, че причината за проблема е точно за зъби. Ако воспалилась челюстная кост, и лечението много по-трудно и по-опасно усложнение.

Самопомощ преди посещението на лекар

Често проблемът възниква през нощта, през почивните дни или на празници, когато вашият зъболекар не работи. Какво може да се направи, за да се облекчи състоянието? Има няколко ключови моменти. Това е нещо, което може да се направи, а себе си не навредив.

 1. Използвайки четка за зъби, ершиками, ирригатором, почистете кухина и интервали между болен зъб и стоеше наблизо.
 2. Направете топъл разтвор на сода за хляб (една чаша вода е необходимо 1 ч. л. сода за хляб).
 3. Не дъвчете в страна с болен зъб.
 4. Болката се усилва, когато устата е отворена/затворена? Направете изводи.
 5. Топли компреси и лосиони, ще доведат до влошаване на състоянието. Възпаление в зъба може да се увеличи.
 6. Ако острият зъбобол не минава, да пие обезболяващи. Обикновено това аналгетици. Някои лекари препоръчват лекарства като ибупрофен и т.н., Но имайте предвид, че това не е най-безвредни вещества, както и нимесулид, който хората започват да се пие от всичко подред. А всъщност това е натоварването на черния дроб, бъбреците и други органи.

 7. Много са свикнали да пият аспирин при всякакви болки. Това е често срещана грешка. Навреди на ацетилсалицилова киселина за организма е много по-силна, отколкото аналгетичен ефект.
 8. Ако сте се събрали да пият хапчета, а това може да стане за 3 часа преди посещението на лекар. И по-добре, ако още повече. Факт е, че лекарствата силно се променят цялостната картина и симптомите на това, което е трудно диагноза.
 9. Никакви антибиотици. Болката те няма да изгори, но ще създаде много нови проблеми, като се започне с дисбактериоза.

Между другото, за анальгетиках. Самият анальгин е един от най-вредните лекарства и сред всички, че може да се пие при болки в зъбите. Забранени при бременност, по време на кърмене, при анемия, заболявания на бъбреците и черния дроб, и други функционални нарушения. В много страни го много отдавна е изключен от фармацевтични директории и се радва на по-безопасни аналози.

Ketanov/Кеторол/Кеторолак. Се счита за най-силно обезболяващо средство. Но противопоказания не по-малко от аналгин. Често не се отпускат без лекарско предписание, т. к. започва да се използва от феновете на «веществата».

Какво друго може да направите за успокояване на зъбобол в домашни условия?

 1. Ако в зъба дупка (да, и без нея също помага), задръжте глътка водка върху болно място. Алкохол бързо прониква през десну. Напомня ефект лека местна упойка. Но ефектът, за съжаление, временен. Защото не си струва да се разчита, че така ще реши самия проблем.
 2. Човешкото тяло е голям и сложен компютър. Защото и работи по подобни принципи. Това може да се използва, обманув мозъка. Първа помощ проста. Масаж на област между палеца и показалеца си. В тази зона минават нервите. Онези, през които се изпращат и сигнали за зъбобол. Изпращане на своеобразен «спам» по тези канали, ще частично облегчаете състояние. Нервите не могат да се справят непосредствено с два потока от информация. За 5 минути триене и надавливаний, вашите действия ще се превърне в «основен сигнал», измествайки от зъбобол.

Какво да правя, ако нищо не помага? Нервната система на човека и организма като цяло е много специфичен механизъм. Понякога нервите, психосоматика и т.н. водят до това, че хапчетата вече не помагат. Някога човек индивидуалната реакция към лекарството. Още по-лошо, когато често пият болкоуспокояващо и тя просто спря на вас да действа.

Ако острият зъбобол нестерпимая, а времето е такова, че да не работи дори дежурен стоматолог, има само един изход – да се обадя на бърза помощ. Инжектиране на наркотици винаги е по-ефективно. Понякога цепя трябва не само болка, но и успокоително, с други средства. В края на краищата, болка водят до спазъм на кръвоносните съдове, повишаване на артериалното кръвно налягане и други проблеми. И това се случва дори и при млади хора. Острият зъбобол — това не родовите контракции. Толерира му не трябва да бъде.

 1. Безполезно полагане на аспирин вътре кариозной кухина. Той помага само при разтваряне в стомаха. Да, и тогава болката едва ли ще се вдигне.
 2. Не използвайте мед и всички рецепти в основата му. Захар, влизащи в неговата основа – идеалната храна за кариозен бактерии.
 3. Не използвайте затопляне компреси и превръзки. Те ще усилят възпаление.

Острият зъбобол — стоматологично лечение

Най-доброто, което можете да направите за премахване на остър зъбобол – да квалифицирано лечение от добър зъболекар. Той не само ще премахне този неприятен симптом, но и да определи причината, ще помогне да се справят с него.

 1. Не бързайте да премахнете зъби, които боли. Често може да ги спаси.
 2. Често се налага изтриване на нерв, тъй като бактериите вече са започнали активно да го унищожи.
 3. В някои случаи лекарите се опитват да го запишете в основната част.

Когато пациентът идва на лекар, този провежда визуална проверка. Ако има кариозная кухина, я прочищают, се отстранява мъртвите тъкани, третирани с антисептично и пломбируют. Ако кариозный зъб запломбирован, но продължава да боли, това означава, че възпалението стисна тъканите около корена. Канали отново прочищают, и да се инжектира лекарство. Трябва да се направи снимка, за да разберете в какво състояние периодонт и челюстната кост.

Острият зъбобол при бременни

Много хора се чудят, как да се освободите от остър зъбобол при бременност. Като преди това ще отидете на лекар, трябва някак да премахне проблема. Защото силен стрес вреди на плода. Бъдещото бебе се чувства отлично състояние на майката. Мощни нестероидни противовъзпалителни лекарства могат да навредят на детето. Защото ги, докато че е по-добре да се премахне от погледа, за да сте в пристъп не наглотались таблетки. Избор между аналгетици, е важно да се знаят техните функции.

 1. Парацетамол е признат за безопасен, но той в голяма степен е противовъзпалително средство и не може да помогне при силна болка.
 2. Нурофен е разрешено само в I и II триместър. В III триместър на неговата употреба може да предизвика намаляване на броя-ва на околоплодната течност.

Когато една бременна попадне на лекар, тя трябва да го предупреди. В края на краищата, в началото на времето той може да не забележите, че тя е в позиция. Забранено е използването на упойка с адреналин.

Сега има много сайтове, в които да се публикува информация за форми на медицински продукти. Там обикновено се посочва, възможно ли е да ги приемате по време на бременност, и ако да, при какви условия. Понякога се посочва, че веществото не прониква през плацентата бариера. Това означава, че е безопасно.

Острият зъбобол при деца

— Трудно е, когато проблеми със зъбите и засягат деца. Най-малките дори не са в състояние ясно да обясни какво точно ги притеснява. Както може да се разболеят като млечен и постоянен зъб. Мисля, че проблемът в пульпите? В повечето случаи това наистина е така. Но има и други причини за подобно положение на нещата. Например, заболявания, засягащи костни тъкани на самата челюст. Детето не може точно да се определи източника на болка. Защото, ако детски зъболекар не намерих дупка, най-добре е да направите снимка.

И така, от облекчаване на остра четка за болката на едно дете?

 1. Ако причината – кариозная кухината на зъба, поставете в нея малка тампон, напоен с гвоздичным или мента масло. Вещества, съдържащи се в тях, ще помогне за облекчаване на възпалението и ще намалят габаритните болезненост.
 2. Масаж на горната част на ушната мида дете от страна на болния зъб. Процедурата отнема пет минути или малко повече.
 3. Ако детето няма алергия към продукти на пчеларството, може временно залепить дупка на прополис. Той е мощен природен антисептик и ще облекчи състоянието.

Всички тези методи са безопасни и не са достатъчно ефективни. Но не забравяйте, че така ще е само временно, отдаване под наем на симптомите. Лечение на такива процедури не може да се нарече.

Мехлеми, които се прилагат при прорезывании на зъбите, могат да бъдат ефективни и при други болезнени симптоми. Разбира се, това е само временна помощ, но е по-добре, отколкото, ако детето просто да издържа.

Народна медицина

В книгите, вестниците, а вече и в Интернет, често може да прочетете за народни средства за защита, избавляющие от зъбобол. Това вече не говорим за хиляди «лечители» и «психика», за скромната или не много заплащане снимающих всички болки. Някои са готови да работят за снимка, а на хората с пулпит разказват, че причината за целия погибелта. Но става дума не за шарлатанах, спечелили на медицинска неграмотност на населението.

Че си струва да се знае хора, които се радват на народни рецепти?

 1. Опитва да «убие нерв» са безполезни.
 2. Дори ако сте просто перетерпите и pulp отомрет, по-нататък ще започне естествен процеса на нейното разпадане. Вътре пульповой камерата ще се срещне с гной. Увеличаване на това количество ще доведе до факта, че тялото ще бъде принуден да търси начини за изход. Първо до върха на корена, след това – чрез фистула на венеца, бузата, брадичката.

Ако описани процеси не се лекува, тя може да завърши печално за пациента. В частност, един от най-опасните усложнения е заразяване на кръвта – сепсис.

Какво можете да направите?

 1. Гаргара със сол и сода за хляб. Ако има място гнойный възпалителен процес, изтичане на гной, ще се ускори.
 2. Намаляване на възпалението с помощта на тампон с ела с маслени бои. Но болката от това средство не е в състояние да премахне.

Закупоривать зъб на прополис може само да се припокриват дупка, че там не попадах на храната. Но продуктът ще започне да абсорбира бактериите. Неговите антисептични възможности не са неограничени.

Всички изплаквания помагат изключително за сметка на температурата на течността. Защото растителни екстракти са в състояние да премахнат болка, сами по себе си. Те могат да притежават само противовъзпалителни и антисептични свойства.

Така че, където и да отидете, за да ви помогна да свали остър зъбобол? Явно не е до народните лечители. В края на краищата, задачата е не просто да ви освободи от това усещане. Трябва да разберете, какво точно ви боли, и да не се даде на процеса унищожи корена на зъба, околните тъкани и костта. Също така е важно да се спре разпространението на заразата.

В стоматологични поликлиники пациенти с остра болка, се приемат без опашка. Достатъчно е да потърсите в регистратуру и проблемът бързо ще бъде решен.

Видео — Как облекчаване на зъбобол

READ  Пломбирование на зъбите, видове на най-добрите запълващи материали

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00103 sec