От почистване на зъбни протези в домашни условия — най-ефективни възможности!

От почистване на зъбни протези в домашни условия

Зъбни протези – това е приличен заместител на естествените зъби за хора, които по някаква причина се случи да ги загуби. Но дори и подвижни зъби могат да загубят своята естетичност, поради неправилна грижа, в резултат на което те са в най-скоро време могат да станат негодни за употреба. За това не се е случило, трябва да знаете как и от почистване на зъбни протези в домашни условия.

Защо за протези трябва да се грижи?

Има няколко вида зъбни протези за зъби, които се различават един от друг вид, материал на изработката и т.н., Но общата им черта е, че всички изкуствени дизайн осигуряват оптимални условия в устната кухина, за развитие на различни микроорганизми. На първо място, това е свързано с формирането на пространство между повърхността на венците и протеза, където постепенно се натрупва вода и остатъци от храна.

Неправилно или закъсняло почистване на протеза може да доведе до неприятни последици:

 • промяна на цвета на зъбната протеза. Той става по-слабо, губи блясък и естествен цвят, което се дължи на куп хранителни оцветители и тютюн на повърхността на микробни плаки;
 • появата на неприятни вкусови усещания, предизвикани, като правило, раздразнение на вкусовите рецептори на езика на човека различни бактерии;
 • образование малки раните на лигавицата. На първо място, това може да бъде причинено от интензивно натоварване на лигавицата на устата при носенето на зъбната протеза. Това усещане преминава през 3-4 седмици, когато организмът ще свикне с инородному тяло. Незачитане на правилата на личната хигиена може да предизвика развитие на стоматит (възпалителен процес в устната кухина);

 • кариес. Нейното появяване, меко казано, никой не е щастлив, така че при зелено плака по повърхността на зъбни протези трябва незабавно да се вземат мерки. В противен случай може да се появи дупка;
 • възпаление на венците. Обикновено този процес започва с възпаление на венците, който при липса на оптимално лечение може да се премести в друга болест – пародонтит;
 • лошият дъх (или, както го наричат лекарите, галитоз). За нейното появяване свързана бактериална дейност в устната кухина, заради това, което се случва отделянето на токсини.

Дори ако във вашия случай протези защитават само един или няколко зъба, това не означава, че може да се пренебрегва правилният грижи. Една само миене на зъбите с помощта на четка за зъби и паста не е достатъчно. В противен случай рискувате да получите един от изброените по-горе симптоми.

Подвижни протези: почистване и грижи

Правила за грижа за зубными протези могат леко да се променят. На първо място, това зависи от това, дали използвате специален определя крем за подвижни протези или не. Ако не бъдете мързеливи, за изпълнение на ежедневни процедури за фиксация на протезата с помощта на крем, след това вероятността от удари под конструкция на частици храна значително намалява. Това се дължи на подобряването на прилепване на протезата към повърхността на венците.

Повечето пациенти, които използват специални средства за определяне на това, не е принудена да стреля на протеза по няколко пъти на ден след хранене – достатъчно е да правите веднъж на ден. В останалите случаи, пациентите трябва редовно да стреля протеза и внимателно да се мият след хранене.

Първи стъпки почистване

За качествено почистване на протези, те трябва да се накисват в специален средство преди лягане, така че всички петна и отлагания по повърхността на зъбите успешно излизане. Ако протези чисти и без петна, а след това лекарите настоятелно препоръчват на нощ оставят протеза в чиста вода. В противен случай трябва да се направи прочистване дизайн. За щастие, за това има много лекарства, но още повече – народни средства. Помислете за най-разпространеният начин за почистване на протези с помощта на оцет.

READ  Извадили зъб мъдрост – колко ще се излекува? Отговорът е тук!

Таблица. Почистване на зъбни протези с оцет.

Стъпки, снимка Описание действия

Смесете дестилиран бял оцет с топла вода в равни пропорции. За течности изберете достатъчно дълбок съд, за да отида там, без проблем показване на зъбни протези. Същото се отнася и за най-течност – тя трябва да покрие изцяло на конструкцията.

Ежедневно се накисва протези на торта разтвор не повече от 15 минути. Това ще се отпуснеш малко натрупвания, образувани по повърхността на зъбите. При това един разтвор не може да навреди на самата конструкция. При образуването на твърди зъбни камъни, оставяйте протези в разтвор на нощ. Само преди това, задължително се консултирайте с вашия лекар. Само след съгласието могат да оставят протези в оцет за една нощ.

След дълъг престой в разтвор на оцет разтвор извършите визуална проверка на зъбни протези. Проверете справи ли хоросан със своята задача и да не остава ли на повърхността на зъбите меко плака. Факт е, че оцета не е в състояние напълно премахване на плаката, той само размягчит му. Благодарение на това, тогава по-лесно ще почистите повърхността на протези с помощта на четка.

Достав зъбни протези от оцетен разтвор, внимателно почистете ги с помощта на обикновена четка за зъби. За да засили ефекта на зъби може да се овлажнява в специален средство, варени във чиста вода и белина. Едва след това четката задължително изплакнете. Ако от първия път не успях напълно да се отървете от плаката, след това повторете тази процедура още веднъж. Внимавайте, за да четина винаги е мокра. Също така не натискайте силно за протеза.

Внимателно почистване на зъбни протези с четка, изплакнете ги под течаща вода. Измийте си до тогава, докато всички остатъци от зъбен камък не смоются. И след оцет конструкция може да спести неприятни миризми. От него също е желателно да се отървете, за да после не преследва цял ден. Обилно изплакване ще се справят с това.

За завършване на процедурата на един разтвор, който по-рано се приготвя, трябва да се изхвърли. Нито в която случай не го използвайте няколко пъти, тъй като в него остават частици на зъбен камък и плака, а оттам и бактерии. В противен случай рискувате да прехвърлите старите бактериите по зъбните протези, което ще ви донесе доста неприятности.

Особености на съхранение

Обикновено хората на нощта се отстранява зъбните протези и сложете ги в чаша с вода, мол, така че винаги сте прави. Това се дължи на по-ранни конструкции, изработени от каучук, които при недостиг на влага може потрескаться и да изсъхне. При използването им е необходимо да потъвам протези на течност през нощта. Ако говорим за модерни проекти, за производството им се използва найлон или акрил, така че няма нужда в извличане на протези дъх на нощта, тъй като това пречи на бързото привыканию.

READ  До какво сънува загуба на зъби: тълкуване на сън модерни сонниками

Други начини

За почистване на зъбни протези, има доста различни средства и начини. Помислете за началото на най-популярните аптечные лекарства. Благодарение на комбинация от различни вещества (детергенты, хелати, карбонати и оксиданти), редовно прилагането на тези медикаменти помага за отстраняване на натрупаната плака по повърхността на зъбите за възможно най-кратки период от време.

Към най-често срещаните таблеткам за зъбни протези, се дължи на следното.

 1. Polident. Изключително ефективно средство за защита, който може да се бори дори със следи от кафе или чай. В състава няма абразивни частици, така че редовната употреба на този средство да не нарушава целостта на повърхностния слой на протези.
 2. Protefix. Се различава от своите колеги наличието на активен кислород, благоприятстващи отстраняване на различни вредни бактерии в труднодостъпни места. Освен това лекарството не е в състояние да промени цвета на самата конструкция, което го прави незаменим при почистване на зъбни протези.

 3. MyoClean. На първо място, тези таблетки са предназначени за унищожаване на бактерии в повърхността на проекти, в резултат на което се намалява вероятността за появата на тъмните наноси и отломки от протезиране. Освен това е и средство за активно се бори с неприятна миризма, причинена от тютюнопушене или други фактори. Това се дължи на присъствието в състава на специални вещества, които имат освежаващ ефект.
 4. Dentipur. Още едно средство, което използва голяма популярност сред превозвачите вставных на зъбите. Функцията му е да се въздействие директно върху самата плака. При него целостта на конструкцията не е нарушена. Сред всички компоненти е да се осигури на натриев хлорид и лимонена киселина, които не само елиминират тъмните петна по зъбите, но и се борят с неприятна миризма.

С аптечными лекарства сортирани. Сега да разгледаме известни народни средства.

 1. Микровълнова фурна. Ако дизайнът без метални части, а след това почистване може с помощта на микровълни. За да направите това поставете зъбни протези на някакво почистващо средство, а самата капацитет, заложени в микроволновку за няколко минути (2-3). След това всички бактерии ще бъдат унищожени, а на вас ще остане само да се премахнат от повърхността на протезата и остатъци от храна и плака.
 2. Добавете малко количество лимонов сок в чаша с вода, в която обикновено се съхранява зъбни протези. Като алтернатива, можете да използвате всеки омекотители за устната кухина. Тази манипулация ще защитава протези от струпването на плака, а самата повърхност ще се съхранява чистотата на достатъчно дълго време.

Как да се грижим за несъемными зубными протези

Ако се сравни грижа за истински зъбите и несъемными зубными протези, тогава вие няма да забележите никаква разлика. Опитайте се да не пренебрегвате хигиената на устната кухина, два пъти на ден, отдавайки по 2 минути на стандартна четка за зъби. Лечение при него всички парцели на зъбната редица, като се обръща специално внимание труднодоступным места, където вероятността от струпването на плака по-горе. Ако бактериите попаднат заедно с остатъци от храна под мостовидные дизайн, това най-вероятно може да доведе до развитието на възпалителен процес, както и възпаление на венците. За това не се е случило, редовно използвайте различни екстракти от лечебни билки за изплакване на устната кухина. Също така можете да използвате кошница за ополаскиватели устата. Да извършва тази процедура трябва да не вместо обичайните за почистване на зъби, както и след нея, така че да се осигури максимална чистота и свежест.

Забележка! За почистване на межзубного пространство възползвайте се от ирригатором. Това е уникален уред, създаващ силна водна струя, която е в състояние да измие от повърхността на изкуствени зъби плака и остатъците от храна.

Иригатор не е противопоказан при пациенти с ортодонтски конструкции, така че зъболекари, силно препоръчваме да го използвате за цялостно почистване на устната кухина. Освен това редовната му употреба подобрява кръвообращението. Също така, не забравяйте за това, устройства за миене на зъбите като конец за зъби. С нейна помощ вие лесно можете да почистите от плака дори най-трудно достъпните места.

При обръщение към зъболекар

Тези пациенти, които носят несъемные дизайн, е препоръчително редовно почистване на зъбите от твърди отлагания. Лекарите препоръчват да правя това 2 пъти в годината. Свързани такава необходимост с това, че всички зъбни протези, независимо от материала на изработка или характеристики, дизайн, създават оптимални условия за развитие на различни бактерии. Като резултат, човек започва да се оплакват от появата на дискомфорт при носене на протези, както и появата на лош дъх. Заслужава да се отбележи, че тези симптоми са най-безвредни за последиците от неспазване на правилата за лична хигиена. Когато компетентен да се грижите за мита, не само да се предпазите от неприятни последици под формата на различни заболявания, но и значително удължава эксплуатационный срок на зъбната протеза.

Някои погрешно смятат, че в съвременните клиники и лекари имат ограничен брой услуги, а именно протези и лечението на болните зъби. В действителност това не е така, защото много клиники могат да предложи на своите клиенти качествена гигиеническую почистване на устната кухина. Редовното изпълнение на тази сравнително евтина процедура може да ви се насладите гарантира красива и бяла усмивка. Ако говорим за финансовата страна, това е средната стойност на такъв почистване е 2000 рубли. Както виждате, това е доста по-приемливо такса за здрави зъби.

Видео — Как да се грижим за подвижни протези

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00028 sec