Паста за чувствителни зъби Сенсодин: преглед на популярните серии и мнения

Повечето хора поне веднъж в живота си са се сблъсквали с проблема за чувствителни зъби. При повишена чувствителност на зъбите, човек не може нормално да яде топла храна и пиене на студени напитки.

Студеният въздух, почистване на зъбите и яде твърда или кисели храни и доставя дискомфорт. За решаване на проблема може паста за зъби Сенсодин, която се произвежда по специално разработена формула.

За производителя

Производството на паста за зъби Sensodyne се занимава с компания GlaxoSmithKline, че днес е известна по целия свят. Производител има добра репутация, неговите офиси са разположени в 115 страни.

Към днешна дата дружеството е GSK е собственик на 70 фармацевтични заводи. Освен това, на разположение на фирма 20 лаборатории, в които непрекъснато се разработват нови продукти.

Компанията детайлно проучване на нуждите на своите клиенти и произвежда продукти, отличаващи се с високо качество.

Специално за чувствителни зъби

Тъй като компанията GSK с внимание се отнася към своите клиенти, към днешна дата, разработен от цялата гама на пасти за зъби Сенсодин за

чувствителни зъби.

Различни видове паста се различават по състав и формула. Богат избор за зъби Sensodyne помага да се отървете от прекомерна чувствителност и решаване на други проблеми на зъбите и венците.

Линията включва следните видове паста за зъби:

 • класическа;
 • с флуорид;
 • за цялостна защита;
 • избелваща;
 • бързо действащ;
 • за защита от киселинна ерозия.

Прилагане на паста за зъби Сенсодин, независимо от вида, помага за премахване на болести на усещане на зъбите, добре премахва плаката, унищожава бактериите и предпазва от развитието на кариеси, прави дишането за по-дълго време свежи.

Класическа паста за зъби

Sensodyne Classic не съдържа флуор, така че може да се използва за лечение и профилактика на появата на чувствителност на зъбите в продължение на дълъг период от време. Разрешава се прилага този вид паста, а децата от 6 години под надзора на възрастни.

В резултат от паста е почувства, да си миете зъбите трябва 2-3 пъти на ден.

Класическа паста за зъби Сенсодин осигурява:

 • бережный грижа за венците и зъбите;
 • меко почистване на плака;
 • свеж дъх;
 • понижаване на чувствителността.

Мнения на потребителите

От мненията на хората за зъби Сенсодин Classic.

Страда от повишена чувствителност на зъбите и венците, понякога кровоточили. Реших да опитам Сенсодин Класик и е била приятно изненадана от резултата. Вече една седмица за кървене на венците забравил, нали и зъбите са спрели остро реагират на студено и горещо.

Сега тази паста се радва на цялото семейство. Безспорен плюс е това, че детето може да чисти него зъбите.

READ  Какво провокира зъбни травми: класификация, симптоми, лечение

Катрин, на 30 години

Случайно в един супермаркет попаднах на паста за зъби Sensodyne. Тъй като цена за мен достъпна, реших да опитам. Страхотна паста, намалява чувствителността и осигурява по цял ден свеж дъх. В бъдеще смятам да пробвам и други видове на тази паста за зъби.

Майкъл, на 35 години

Характеристики на паста Sensodyne F

Под името на Sensodyne F се произвежда паста за зъби, съдържаща натриев флуорид. Този вид паста повече се използва за терапевтични цели, въпреки, че може да се прилага и за профилактика.

Благодарение на специален състав, Сенсодин F не само намалява прага на чувствителност на външни дразнители, но и да има противокариезными свойства.

Ниска абразивность осигурява внимателното премахване на зъбната плака от зъбите и вратовете. Не е от вредното въздействие на дентина. Редовното прилагане гарантира понижаване на чувствителността, защита от кариес и свеж дъх.

Думата на потребителите

По-рано не можеше да яде кисели храни, тъй като предните зъби имат висока чувствителност. Забрави за проблема ми помогна паста за зъби Sensodyne с флуор. Доволен, че може да се насладите на вкуса на всички храни.

Оксана, на 27 години

Паста за зъби Сенсодин с флуор ме посъветва зъболекар. Понижаване на чувствителността аз отбеляза още на втория ден, но през седмицата може спокойно да яде както студена, така и топла, а също и кисело.

Виктория, на 38 години

Интегрирана защита

Характеристика на паста за зъби Sensodyne Total Care е в уникален състав.

Основните компоненти действат:

 • калиев хлорид блокира нервен импулс, благодарение на което намаляват болезнените усещания;
 • флуорът заздравява зъбния емайл и осигурява защита на откритите обекти от развитието на кариес;
 • цитрат цинк предотвратява размножаването на бактерии;
 • витамини В5 и е, укрепват венците и оказва противовъзпалително действие.

Съставки паста за облекчаване на възпалителни процеси на венците, както и премахване на болезнен синдром, възникващи като реакция на външен дразнител. Се препоръчва да се използва при проблеми със зъбите и венците.

Висока ефективност паста гарантирана само при ежедневно прилагане.

Практика, Практика и само тя

Мисъл на потребителите.

По препоръка на лекар купи Сенсодин Цялостна защита. Благодарение на съдържанието на основни минерали, паста наистина осигурява защита на зъбите от корозия и помага за решаване на проблеми с венците.

Виктор, на 40 години

Паста за зъби Sensodyne ми помогна да се отървете от чувствителност и кървене на венците. Високата цена на паста е изцяло оправдано.

Нина, на 31 години

Sensodyne Rapid Action

Паста за зъби Сенсодин «Незабавен ефект» има уникална функция – създава върху повърхността на зъбите защитен филм, което ви позволява да решите проблема с чувствителни зъби.

READ  Реставрационное избелване на зъбите - как се извършва процедурата, плюсове и минуси

Благодарение на това, паста се различава едно бързо действие. Вече след първия път тя намалява чувствителността, но за да се постигне висока ефективност, да си миете зъбите трябва да се ежедневно в продължение на дълъг период от време.

Производителят препоръчва да си миете зъбите 2-3 пъти на ден, и задължително изплакнете добре устата си след приключването на процедурата.

Към характеристиките на быстродействующей паста може да се дължи на това, че тя може да купировать болка, причинена от храна-дразнител. За това малко количество пюре трябва да се нанесе на зъбите и в рамките на минути масажирайте.

След това можете спокойно да ядете всички продукти, не се страхуват от появата на болезнени усещания.

Мислите на хората

Какво мислят потребителите за паста за зъби Сенсодин Незабавен ефект можете да научите от разглеждането на многобройни коментари.

По време на втората бременност се сблъска със силна чувствителност на зъбите. Оплака зъболекар, който се препоръчва закупуване на Sensodyne Незабавен ефект. Първо си помислих, че това е поредният рекламен ход, но реших да опитам. В най-скоро време болката при яденето на студена и топла храна е намаляла.

Вяра, 32 г.

Обикновено не вярвам в телевизионна реклама, но наскоро реши да купи Sensodyne Незабавен ефект. Резултатът остана доволна, тъй като още на следващия ден чувствителност, която съм страдат дълготрайни време, намалява.

Татяна, на 37 години

Whitening — качествено избелване

Използвате отбеливающую Сенсодин може в продължение на дълго време, тъй като тя не съдържа груби абразива и не вреди на дентина. Специално разработена формула ви позволява да се отървете от плаката и тъмни петна по зъбите.

Видими резултати за избелване на купувачите отбелязват след 2 седмици редовна употреба.

Уникален състав и ежедневното прилагане ви позволява да видите следните резултати:

 • дълготрайна защита от кариес, която осигурява натриев флуорид;
 • усещане за свежест през целия ден;
 • намаляване на появата на болезнени усещания на дразнители;
 • избелващ ефект.

Те са доволни

Приятели посъветвани Sensodyne с избелващ ефект, реших да проверя за себе си ефективност. Отначало не забелязах видими резултати, но един месец по-късно зъби са се превърнали наистина бели. Разбира се, аз няма да стана собственик на холивудската усмивка, но чувствителността на зъбите намалява и те стават по-леки.

Владимир, на 21 години

Аз, като момиче, винаги е искал да има красива усмивка, но низост на зъбите направи само да се скрие от любопитни очи. След продължителна употреба на Sensodyne Whitening зъбите ми станаха по-бели и красиви, и сега мога широко се усмихва. Всичките ми комплекси в миналото.

Марина, 25 години

За защита от киселинна корозия

Sensodyne ProNamel е разработена специално за защита на зъбите от киселинната корозия. Особеност на тази паста е в това, че тя реминерализирует отслабена парцели на зъбния емайл. Освен това, в състава му влиза флуор, който осигурява възстановяване и укрепване на зъбния емайл.

READ  Как да се подобри зъбния емайл, в домашни условия: подробна информация

Съдържание на калиев нитрат намалява чувствителността на зъбите. В устната кухина не се съдържа лаурил натриев сулфат, който допринася за разрушаването на дентина.

При редовна употреба на повърхността на зъбите се образува здрава фолио, осигуряваща надеждна защита от агресивно въздействие на хранителни киселини.

Повече от година използвам Сенсодин Пронамель, и е много доволен от резултатите. Бях забравил за чувствителност на зъбите и кървене на венците. Препоръчвам я на всички познати.

Анастасия, 18 години

Средства от други производители

Други компании също произвеждат зъбни пасти за чувствителни зъби. Особено популярни са следните средства:

 1. Lacalut Sensitive е продукт на немската компания. Паста се характеризира с висока ефективност, тъй като съдържа всички необходими минерали, които създават защитен филм върху зъбите. Но има висока цена.
 2. Presedent Sensitive и немски продукт, но е на по-достъпна цена. Добре, намалява болезнените усещания, за които той е признат за един от най-добрите.
 3. SILCA Sensitive Complete съдържа калиевият цитрат, който блокира нервните импулси. Паста от италианския производител спомага за минерализацията на зъбния емайл.
 4. Нов перли за чувствителни зъби – развитие на местните производители. Е на достъпна цена, но за сензация ефект е необходимо редовно и дълго да използвате паста за зъби.

Намерени по форумите

Да се отървете от чувствителност на зъбите ми помогна паста за зъби Lacalut Sensitive. И въпреки че цената е висока, а резултатите не са намерили чакам, така че аз се радвам, че изборът пада върху този вид паста за зъби.

Андрей, на 28 години

След раждането на второто си бебе започнаха да имат проблеми със зъбите. Чувствителността е толкова висока, че от употребата на някои продукти е трябвало да се откаже. Освен това венци започнаха да кървят. По съвет на зъболекаря, придобити Presedent Sensitive, и с течение на времето забравих за проблемите си. Сега не ме притеснява болката, и аз мога спокойно да изпиете чаша чай или да изядете една сладолед.

Раиса, на 26 години

По този начин, пасти за зъби, от Сенсодин да реши проблема на чувствителни зъби, които потвърждават многобройни препоръки от доволни клиенти.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00132 sec