Паста за зъби Амвей Глистер: развенчивая митове, разкриване на истината

Паста за зъби под името Glister се произвежда и разпространява от американската компания Амвей. Широко достъпна от руския купувач стана благодарение на мрежовия маркетинг, тъй като производителят е компания за директни продажби.

Е популярен и известен на обществеността продукт, който съчетава в себе си няколко свойства.

Капацитетът на тръбата е 150ml/200 гр., издават се също пътни намалени възможности обем 50 мл/75 гр. Има противопоказания за използване за деца под шестгодишна възраст.

Какво обещава производителят:

 • ефективно премахване на зъбната плака от кафе, чай, цигари, тютюн и други хранителни продукти;
 • профилактика на заболявания на венците;
 • добрите почистващи качества и ефективност на разходите.

Това, което влиза в състава на средства

Паста за зъби Глистер е интегриран състав, в който е включена активна съставка натриев флуорид, която е около 0,21% от цялата маса. При някои хора наличието в продукта съединения флуор предизвиква страх, въпреки че тяхното действие е по-разумна концентрация на вреди на зъбите не предизвиква, а напротив, укрепва устойчивостта им към развитието на кариес.

До неактивни избиратели се отнасят:

 • PEG-8;

 • захарин;
 • сорбитол;
 • пропилен гликол;
 • ксилитол;
 • вода;
 • лаурил натриев сулфат;
 • титанов диоксид,
 • синтетичен син оцветител;
 • аромати,
 • пропилпарааминобензоена киселина;
 • метилпарабен;
 • хидратирани серен диоксид натриев;
 • целлюлозная венците;
 • почистващ и полирующим компонент е елемент SYLODENT™.

Чрез анализ на съставните части на паста Амвей, повдига мисълта, че ги набор от напълно обычен, малко се различава от състава на други пасти.

Функция за почистване и полиране на повърхността на зъбите в състава на продукта осигуряват диоксиди силиций и титан. Това качествени компоненти, но постоянно опита им за действие не се препоръчва.

За нормалната киселинност на устната кухина и укрепване на зъбния емайл отговорни ксилитол и флуорид. Що се отнася до останалите вещества, влизащи в състава на паста за зъби на Glister , а след това ролята им е да придадат цвят, пенообразовании, стабилизиране и поддържане на желаната консистенция състав.

Обещаното ефект върху зъбите и как е то всъщност

Цел на рекламата за увеличаване на продажбите на паста за зъби дистрибутори на продуктите на Amway са направени корекции в официалния състав и описание на действията на Glister.

Те твърдят, че:

 1. В състава на паста включват минерали, витамини, биохимични компоненти, които могат да се регенерират дентина.

 2. Молекулата на движение, намиращи се в устната кухина, твърди, че предпазва зъбите от заплахата от кариес до 36 часа след почистване.
 3. Паста предотвратява образуването на зъбите от плака и камък.
 4. Прилагане на паста на компанията Амвей постоянно, може да не се тревожи за външния вид на зъбите на малки дефекти във формата на дупки. Тя ги пломбирует.
 5. Полиращ ефект Glister е нулев коефициент на износване на зъбния емайл, осигурява идеално гладка повърхността му, искрящ блясък холивудска усмивка.
 6. Паста има лечебни свойства и е ефективна при кариесе, стоматит, гингивит, пародонтит. Освен всичко това, Glister обявен за хранителна добавка, съдържаща микроелементи, полезни за мозъка, които подобряват паметта.
 7. Като най-голямото достойнство на паста е обявено отсъствие в състава на абразивни вещества, които могат, наред с други неща намаляване на качеството на точка и да допринесе за появата и развитието на ракови заболявания.

С една дума, тази паста за зъби истински ексклузивно, според продавачите – консултанти на компанията производител. Въпреки това, експертите, внимателно проучване на състава и свойствата на паста, заявиха, че голяма част от обявените качества — залъгалка.

Не всичко е толкова гладко — а кой можеше да се съмнява?

Опитните лекари, стоматолозите, както и независими експерти, коментира описани консултанти на продукта свойства и действие Glister паста, обединени в мнението и заявяват:

 1. Състав и действие на това средство често и по нищо от други подобни средства не се различават. Вещества влизащи в състава на най-прости, с ниска степен на активност.
 2. Молекулата на движение – е измислица и не съществува, да не говорим си на 36-часова защита за зъбите. Запломбировать малки дупки в зъбите не може нито една паста. Съществуват средства, които могат да се насити на зъбния емайл калций. При отстраняване на дефекти и нередности и те не могат. Но Glister паста дори до такива средства не се прилага.
 3. Откровени лошо може да се счита твърдението за липса на абразивно и нулева стираемости. Абразивность средства над средното ниво, с коефициент на ПДП 110.
 4. В състава на пасти за някои химични вещества. Когато се прилага външно използване те не вредят на здравето, но се консумират вътре не си заслужава. Никаква добавка към храната, тя не е и на дейността на мозъка, както и на състоянието на паметта не е точно влияе.
 5. Рекламен ход трябва да се счита за приемане на силно абразивно почистващо средство като причина за възникване на ракови заболявания и загуба на зрение. Целта тук е отхвърляне вниманието на купувачите от пасти за зъби, други производители, притежаващи подобен ефект.

Думата на експертите

На върха на зъболекар, който внимателно проучени и паста за зъби, Амвей Глистер и неговите свойства.

Паста за зъби на Glister се отнася до серия от продукти за грижа за устната кухина, произведени от фирмата AMWAY (САЩ). Ролята на абразивни вещества в нейния състав изпълнява силикат на алуминий.

Премахване на зъбната плака се случва механично, полированием, едновременно той избелва зъбите си. Да се твърди, че този модел на паста превъзхожда по своите качества подобни продукти на други производители без причина.

Въпреки това постоянно ползване пастами, в състава на които се включва абразиви, е вредно за емайла на зъбите. Те намаляват нейните защитни свойства. В бъдеще това може да доведе до повишена чувствителност на зъбите (гиперэстезия). Без вредни последици за използване на такива средства може да бъде не по-често от 1-2 пъти седмично.

Лекарят зъболекар Светлов Александър Елис. Дентална клиника клас VIP

От практиката на обикновените хора

Мненията на потребителите по отношение на полезните качества на паста за зъби на Glister на фирмата Амвей разделени. Някои смятат, че си добра и необходима, други – безполезни и скъпи.

В многобройните форуми в мрежата споделят своите впечатления от това средство както феновете, така и противниците на тази мярка.

След анализ на съдържанието на мнения за продукт може да се посочат някои общи моменти. Един харесва мек, свеж и нежен вкус на средства, външния вид на тубата, го экономность. В края на краищата на една процедура се препоръчва да се консумират средство в размер на грахово зърно.

Усещане за свежест, въздух и гладкост на зъбния емайл оправдава недешевую цена на продукта.

Някои купувачи да пишат за намаляване на чувствителност на зъбния емайл след дълготрайна употреба паста.

Сред положителните моменти се празнува в по-светъл тон на зъбите, въпреки че от паста не се посочва от производителя като избелваща. Най-вероятно това е ефект добро почистване на зъбната плака.

Има препоръки за преодоляване на проблеми, кървене на венците. Редовната употреба на Amway Glister премахна покупательницу от години проблеми и посещения на парадонтологу.

Някои от потребителите използват средство няколко години и не променят своето положително мнение за него. Други след няколко месеца ползване забелязват повишаване на чувствителността на зъбите, която изчезна след смяна на почистващ препарат на друг производител. Такива случаи също не са изолирани.

Отрицателно към превозното средство се отнасят купувачи, ожидавшие и не са получили обещаното цементирующего действия и пломбировки микроскопични дупки, минерализацията на зъбния емайл. Също така сред недостатъците, имат висока, с нищо неоправдано стойност на продукта.

Цената на продукта

Към днешна дата каталожная цената на големи туби от паста за миене на зъбите Amway Glister е 348.., пътни варианта 163.

Трябва да се отбележи, че цените на продуктите на преки продажби компании са непостоянни и могат да бъдат повлияни от различни фактори, като например провеждане на акции и установяване на отстъпки.

Мислете за себе си, реши за себе си…

Като извод можем обобщим всички по-горе. Паста за зъби на компанията Амвей Glister, без съмнение, има някои добродетели, макар и леко преувеличени в процеса на промоционални дейности.

Продуктът има популярност и мнението на потребителите за него. — полк. Ефектът от използването му в немалка степен зависи от индивидуалните особености на състоянието на зъбите на даден човек. Цената на продукта от повечето купувачи се посочва като надценка.

Ползват или не ползват паста на компанията Амвей всеки купувач решава сам, при това е желателно повече да слушам мнението на потребителите, отколкото наложени реклама.

READ  Възможно ли е да почистите и избелите зъбите си със сода: предимства и недостатъци

MAXCACHE: 0.4MB/0.00119 sec