Пасти за зъби Colgate: подходящо средство под всякакви запитвания

Пасти за зъби Colgate днес представени на пазара в широка продуктова гама. Тези средства за грижа за зъбите са популярни по целия свят.

Според статистиката, през последните години паста за зъби Колгейт се превърна в лидер в продажбите в Русия и много други страни.

Нерешаемых проблеми не съществуват

Високата популярност на пасти се дължи на факта, че средствата от Колгейт да реши почти всички проблеми със зъбите:

 • почиства зъбите от плака;
 • предотвратява развитието на кариес;
 • спира кървенето от венците;
 • укрепва венците;
 • прави дишането си;
 • укрепва емайла на зъбите;
 • унищожава бактериите.

С неоспорими параметри може да се дължи на това, че пастата за зъби Colgate може да се използва за ежедневна грижа. Тя е подходяща за хората от различни възрасти и с различни проблеми.

А за децата производител пуска детска линия, така че средствата от Колгейт са подходящи за всички членове на семейството.

За производителя

Компания Colgate-Palmolive, която произвежда пасти за зъби Колгейт, работи на пазара повече от 200 години. Фирмата е създадена през 1806 г.

Уилям Колгейтом. Първоначално дружеството е продало нишесте и сапун.

Компанията стана първата произвеждат средства за грижа за зъбите под формата на паста (преди това са се прилагали зъбни прахове). И първата фирма реши да пусне на паста за зъби в купа тюбиках за удобство на потребителите.

Сега компанията е известна по цял свят, благодарение на факта, че нейните продукти са с високо качество и достъпна цена. Тя непрекъснато проучване на търсенето на потребителите и разширява асортимента на произвежданите стоки.

Паста има за всеки

Компания Colgate-Palmolive се грижи за своите клиенти, така че подробно проучване на пазара и се занимава с разработването на нови видове пасти за зъби.

Популярната серия Колгейт:

 • за ежедневна грижа (Colgate 360);
 • за защита от бактериите и зъбния кариес (Колгейт Total);
 • избелване (Optic White);
 • за чувствителни зъби (Sensitive Pro-Relief);
 • освежаващи дъха (Max Fresh);

 • лечебни (средства, с билки или прополис);
 • детски (Д-р Заек, Colgate Eli/Spidernan).

По-долу преглед на някои от най-добрите пасти за зъби на Colgate и мнения на потребителите за тях.

Ежедневната грижа е това, което е необходимо за всеки

Паста за зъби Колгейт 360 разработен за ежедневна грижа за зъбите. Благодарение на това, че в състава е включена съполимер, то добре отстранява плаката. Също така предотвратява развитието на зъбен камък и укрепва венците.

Главната особеност на тази паста за зъби е, че тя елиминира бактериите не само на зъбите, но и в цялата устната кухина с помощта на специални активни вещества Актив-Clin. Това осигурява свеж дъх през целия ден. Препоръчително е да използвате 2 пъти на ден (сутрин и преди лягане).

READ  Какво е феята на раздела: кога и как да ги използват в стоматологията

Цената на паста достъпна, в района – 150-180 лева. Може да се използва от всички членове на семейството.

С мъжа си в продължение на дълго време използваме Колгейт 360. Паста харесва, тъй като е добре отстранява плаката и дава по-дълго време чувство на свежест. Понякога купуваме и други макаронени изделия производител, например, с прополис, за укрепване на венците.

Марина, 32 г., Москва

Пълен грижа за зъбите

Серия пасти за зъби Colgate Total е предназначена също за ежедневна грижа. Всички пасти за зъби от тази серия могат да бъдат разделени на обикновени и професионални.

Колгейт Тотал 12 притежава следните свойства:

 • осигурява защита от бактериите в продължение на 12 часа;
 • премахва плаката от зъбите;
 • прави дишането си;
 • предотвратява развитието на кариес;
 • укрепва венците.

Стоматолозите препоръчват да се прилага редовно тази паста при наличност и за предотвратяване на следните проблеми:

 • тънка четка за емайл;
 • кариес;
 • зъбен камък;
 • възпаление на венците;
 • потъмняване на емайла;
 • остаряла дъх.

В състава на паста влиза триклозан, който унищожава бактериите, което не позволява не само разрушаване на емайла под въздействието на кариес, но и за развитие на възпаление на венците и други възпалителни процеси в устата. Флуор и калций укрепва зъбния емайл, което ви позволява да се отървете от чувствителност на зъбите.

В зависимост от състава на паста за зъби Колгейт Тотал 12 може да бъде:

 • избелваща;
 • за свеж дъх с мента);
 • за чувствителни зъби;
 • за укрепване на венците с прополис) и така нататък.

Пасти за зъби Colgate Total Pro се отличават по-голяма ефективност. Хот и цената им е по-висока (200-240 рубли, в сравнение с 140-190 рубли за обикновените).

Прилагането им дава възможност за решаване на много проблеми на устната кухина, например, изтъняване на зъбния емайл, пародонтит, и така нататък.

Компанията произвежда два вида тези пасти:

 • межзубная почистване;
 • здравето на венците.

Мнения на потребителите

Реших да пробвам с паста за зъби Colgate Total Pro. Резултатът е останал доволен, най-високата стойност паста се оказа добра. Цял ден свеж дъх и не плака върху зъбите.

Владимир, на 27 години, Псков

Перепробовала много различни пасти за зъби, включително и Колгейт Тотал 12, може да се каже, че паста за задоволително качество. Тя осигурява свеж дъх през целия ден, а ето предотвратяване на сериозни заболявания на устната кухина, не мога. Към параметри може да се дължи на достъпна цена.

READ  Солен вкус в устата — да се разкрият причините, да се постави диагноза, се вземат мерки

Оксана, на 31 година, на Нижни Новгород

Избелващите пасти за зъби

Компания Colgate произвежда няколко вида избелващи пасти за зъби:

 • Optic Бяла (позволява да избелите зъбите си по един тон за седмица);
 • МаксБлеск (прави зъбите бели и блестящи);
 • Внимателното избелване (избелва зъбите без да се нарушава зъбния емайл).

При консумация на кафе, хранителни оцветители, а също и при пушене и въздействието на други фактори зъби може да получите тъмно. Избелваща паста за зъби Колгейт ви позволява да върнете се на естествената белота на зъбите.

Също паста има и други свойства:

 • освежава дъха;
 • премахва зъбната плака;
 • унищожава бактериите, с което предпазва от кариес и възпалителни процеси;
 • предпазва от развитие на зъбен камък и така нататък.

Препоръчва се да редувате използването на избелваща паста за зъби с лечебни пастами, тъй като продължителната употреба може да повиши чувствителността на зъбите.

Струва избелване паста Колгейт около 200 рубли, това е ниска цена за по добра ефективност.

Мнение покупательницы

Много обичам кафе, така че от време на време използвам избелващи пасти. Този път изборът падна на Colgate Optic White. След една седмица употреба ще забележите, че зъбите са станали малко по-леки.

Вярно е, че се появява чувствителност на топла и студена. Паста е ефективен, но трябва да се прилага заедно с лечебни пастами, за да не стиралась емайл (да си миете през ден).

Виктория, на 24 години, Новосибирск

За чувствителни зъби

Пасти за зъби Колгейт за чувствителни зъби се делят на:

 • обичайните;
 • професионални.

Повишена чувствителност на зъбите възниква вследствие на изтъняване на зъбния емайл или нейното увреждане, благодарение на специален състав (съдържа флуорид, калций и други необходими компоненти), паста за зъби Colgate за чувствителни зъби реминерализует зъбния емайл, прави я по-стегната и по-дебел. Освен това, паста образуват върху повърхността защитен филм.

Използването на специална технология дава възможност за създаване на Colgate Sensitive Pro-Relief. Това е професионална паста за зъби, която често се използва от зъболекарите за премахване на прекомерна чувствителност.

Уникален състав спомага за модула за затваряне на дентинных каналец и намаляване на болезнени усещания.

Цената на паста зависи от вида. Обикновените са на стойност до 200 лева, а цената на професионални бъде по-висока от 200 рубли.

Как на практика?

Придобити Colgate Sensitive Pro-Relief по препоръка на стоматолога. След няколко дни започна да забравяме за чувствителност на зъбите (по-рано не можеше да се пие топла и студена, тъй като болката беше ужасна). Ще продължи да използва тази паста за превенция на чувствителност.

READ  Правилната грижа за зубными протези: какво да правим в случай на счупване?

Марина, на 37 години, Санкт-Петербург

Colgate Max Fresh — свеж дъх

Освежаващи пасти за зъби Колгейт Макс Фреш осигуряват свеж дъх през целия ден, а също и предотвратява развитието на кариеси и зъбен камък, добре отстраняват зъбната плака.

Colgate Max Fresh съдържа екстракт от мента и други билки. Специални кристали правят дишането си не само след миене на зъбите, но дори и след прием на храна.

Може да се прилага ежедневно. Има достъпна цена (около 150 рубли).

Казва Виктор…

Колгейт Макс Фреш добре почиства зъбите си. В устата винаги свеж дъх, а не само сутрин, така че няма нужда да дъвчат дъвка. Обичам паста.

Виктор, на 40 години, Саратов

Лечебна паста

Паста с прополис и билки, предназначени за укрепване на венците, премахване на кървене и решаване на други проблеми със зъбите.

Да се използват лечебните паста се препоръчва периодично, съчетавайки ги с пастами за ежедневна грижа, или избелващи възможности.

Детска линия

Производител пуска няколко вида детски пасти за зъби. Те се различават леко въздействие върху зъбния емайл, а също и да имат приятен вкус и аромат, за което много се харесва на децата.

Детски пасти за зъби Колгейт Д-р Заек може да се използва на децата след 2 години, както и серия от Eli/Spidernan – след 6 години.

Придобити за сынульки детска Колгейт. Детето много харесва паста за зъби за приятен ягодов вкус, и да ме резултати почистване на костюм.

Карина, на 28 години, Воронеж

Нашата петица фаворити

Компанията е разработила огромен брой разновидности на пасти за зъби, които помагат за решаване на някакви проблеми със зъбите и венците. Според коментарите на потребителите и статистиката, за покупки най-добрите са следните паста Colgate:

 1. Sensitive Pro-Relief (бързо премахва чувствителността на зъбите).
 2. Optic White (има отлични избелващи свойства).
 3. Total 12 (осигурява надеждна защита в продължение на 12 часа, подходящи за ежедневна употреба).
 4. Прополис (отлично премахва плаката и предотвратява появата на кариес, при това укрепва венците).
 5. Max Fresh (осигурява свеж дъх през целия ден).

Пасти за зъби Колгейт съчетават в себе си високо качество и на достъпна цена. Широка гама позволява да изберете най-подходящия вариант с оглед на индивидуалните характеристики и проблеми със зъбите. Подходящ за приложение възрастни и деца.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00095 sec