Пасти за зъби, съдържащи калций: подробен преглед на асортимент

Модерен пазарът е готов да предложи на потребителите голям брой различни средства за грижа за зъбите и устната кухина. Без съмнение, най-популярният от тях станал паста за зъби. Стоматолозите препоръчват миене на зъбите минимум два пъти на ден, както и гаргара на устната кухина след всеки прием на храна.

Най-ефективни и популярни на пазара винаги са пасти за зъби, съдържащи калций. Този елемент помага не само за поддържане на зъбите и устната кухина в здравословното състояние, но и служи като незаменим елемент за укрепване на емайла и намалява чувствителността на венците.

За да се постигне максимален ефект е добре да използвате пасти за зъби с калций и флуорид за опашката, временни интервали от 2-3 седмици. Това ще помогне да се осигури цялостна хигиена на устната кухина и поддържане на здравето на зъбите за дълго време.

Защо калция?

Този елемент от менделеевата таблица по принцип играе много важна роля в живота на човека. Той помага в работата на много органи и системи, както и участват в правилното формиране на скелета и всички кости в организма, в това число и на зъбите. Ако има дефицит на калций, тогава се появява голям риск от разрушаване на емайла или частично изчерпването й от горния почвен слой, което ще доведе до образуването на кариес.

Всички зъболекари в един глас говорят за това, че калцият е много важен за здравето на зъбите на човек. Той поддържа здравословното състояние на

емайл и предпазва от появата на свръхчувствителност към външни дразнители. При липса на вещества в емайла покритието човек може да започне пристъпи на постоянна ноющей зъбобол. Това се случва в резултат на гиперестезии.

Ако си на постоянна основа се ползва паста с калций, емайл ще стане много по-силна. Освен това, ще спадне нивото на чувствителност на зъбите и венците, което ще доведе до отстраняване на неприятните и болезнени усещания.

Положителен ефект ще се появи в рамките на няколко дни след началото на кальцийсодержащей паста. Активна съставка ще помогне за намаляване на разпространението на зъбния кариес в началния етап на развитие на болестта.

За паста за зъби с калций е особено полезна, тя трябва да бъде без флуор в състава си. Тъй като тези химични елементи, при което се образуват неразтворимо утайка и няма да остане нищо полезно за емайла и организма като цяло.

Калцият трябва да бъде в такава форма, за човешкото тяло, като бързо успя да го научим. За тази цел се използват неговите производни:

 • цитрат;
 • глицерофосфат;
 • лактат.

Калциев глюконат и организмът не усвоява, така че на пасти за зъби с данните съединения просто са безполезни.

READ  Алергия към протези: симптоми, помощ и профилактика

Флуоро — да бъде или да не бъде?

Много е важно да се паста не съдържа в състава си калций и флуорид едновременно, тъй като комбинацията им се превръща в нерастворимую сол. А означава, че при миене на зъбите не ще се образува активни йони.

С други думи, тези химични елементи в пакета няма да окаже никакъв положителен ефект при почистване на зъбите. Макар че заслужава да се отбележи, че тези пасти за зъби (в които се съдържа и калций и флуорид едновременно) на пазара има, списъка, предложен по-долу.

И още за фторе

В момента експертите не са стигнали до единодушно съгласие, трябва ли да използвам пасти за зъби с флуор в състава. Противниците на този химичен елемент работят на следните факти:

 • някои изследвания наистина потвърждават, че акнето засяга вътрешните органи, но това изобщо недоказанный медицински факт;
 • флуор може да доведе до развитието на симптоматиката, подобни на артрит, но трябва да се разбере, че в голям брой от този химичен елемент може да проникне в организма не с паста, а само чрез вода;
 • флуор може да доведе до флюорозу при деца, — това наистина е така, затова детска паста за зъби, не трябва да съдържат това вещество в състава.

В същото време флуорът е полезен за организма. Особено положително той засяга емайла — предотвратява нейното разпадане, като по този начин запази здравето на зъбите.

За да получите опасно количество флуор чрез паста за зъби, човек трябва да яде 6 мг химичен елемент в 1 литър течност. Това е много голямо количество, което може да бъде овладян само в забързан веществото вода.

Как да се помогне на зъбите за да придобият здравословен вид?

Калцият играе важна роля в правилното функциониране на много системи. Затова човек трябва да се обърне специално внимание на съдържанието на този елемент в организма — се превръща в повече или по-малко. Липсата му може да доведе до нарушаване целостта на емайла на зъбите.

Паста за зъби с калций не може да бъде по-подходящ за укрепване на емайла и поддържа зъбите в добро здравословно състояние, ще бъде ефективно средство в следните случаи:

 • ако емайла е нестабилна до киселини;
 • при наличието на парцели demineralize;
 • ако започва да се образува кариес;
 • има олющена;
 • присъстват плака и камък.

Калциевите пасти за зъби, насочена към реминерализацию, която помага на увредените зони на емайла бързо да се възстанови. Средство за хигиена на запушват най-малките canaliculus дентина, които са съобщени с нервите.

При някои хора се наблюдава силна чувствителност към горещи или студени храни и напитки. Използването на калцинирана паста за зъби ще помогне за облекчаване на тези усещания чрез премахване на повредени части втора степен на професионална квалификация.

READ  Стоматологичен паста Девит ARS за девитализации маса

Средства с калция в състава на

Много от потребителите при избора на това или друго средство не изучават състава и рядко обръщат внимание на препоръките за употреба. Понякога на решение засяга търговската марка на производителя, но това не е правилният подход.

Предлагаме класация на най-добрите пасти за зъби със съдържание на калций в състава, въз основа на оценки на стоматолозите и коментари на потребителите:

 1. PRESIDENT Unique – отлично средство от италиански производител, в състава, са налице три връзки: лактат,

  пантотенат, глицерофосфат, освен това за качествена борба със зъбния кариес, съдържа ксилитол. За подобряване на обменните процеси в средство се съдържа папаин. Разумни абразивная структура PDA 75 благотворен ефект върху зъбния емайл. Обявен за производител, като почистваща и лечебното.

 2. Сплат с биокальцием – продукт руски производител зае достойното второ място. Състав има защитна функция, възстановява минералния състав на емайла. Има полидон, който заедно с папином улеснява пълното премахване на зъбната плака. Най-голямото предимство е ниската цена в съчетание с достоен качество.
 3. R. O. C. S. активен калций – идеалното съотношение калций, магнезий, фосфор и силиций. В състава няма багрилни вещества. Разумни абразивность няма да пострада крехката емайл, благодарение на тази паста препоръчва се и за чувствителна емайл. Състава е допълнен с ксилитолом, благодарение на който средство, предлаган на пазара като антикариесное.
 4. Нов перли – добра, от пзр на паста руски производител с калций, но без флуор в състава. Премахва плаката, укрепва състав на повърхността на зъбите. Мятная отдушка дишане придава свежест.
 5. Нов перли «градински чай с калций» допълнена с екстракт от градински чай. Препоръчва се за намаляване на чувствителността на зъбите.
 6. Colgate – известна марка, средство за добре укрепва емайла. Показано е за ежедневна употреба за цялото семейство.

 7. Бленд-а-мед «Анти-кариес» внимателно почиства зъбите. Има добри вкусови качества, което привлича голям брой клиенти.
 8. TianDE Течен калций – паста за зъби с гелиевой в основата. Има добър балансиран състав, ефективно лечебно въздействие и приятна отдушку. Средство хубаво да се справя с прочистване на зъбни повърхности. Въпреки това не се препоръчва на хората с повишена чувствителност на зъбите.
 9. Элмекс — ефективността на прилагане е доказано научно. Създава защитно покритие за емайл, укрепва я и има противовъзпалителни свойства за устната кухина. Също така не се препоръчва при повишена чувствителност на емайла поради повишена абразивно. Допълнително има избелващо свойство.
 10. Himalaya Herbals. Разтваря камък, което улеснява пълненето на емайла полезни свойства. Осигурява мек и нежен грижи за емайл.

Как да изберете кальциевую паста за зъби с флуорид в състава?

Ако все пак решите да закупите комбинирано средство за защита с флуорид и калций, ние препоръчваме да се обърне внимание на тези производители:

 1. Blend-a-med. Има приятен аромат, отлично се справя с увреждане на емайла, ускорява регенерацията на тъканите, бори се с наслагвания. Освен това избелва на 2-3 тона на емайла. Препоръчва се за употреба в рамките на един месец.
 2. Лакалут Актив. Средство на известната марка предотвратява появата на плака, флуор и калций в състава допринасят за укрепване на емайла. Има антикариесным действие. Укрепва венците, притежава противовъзпалителни свойства. Елиминира неприятна миризма за дълго оставя дъха свеж. Съдържа алуминиев лактат, който намалява кървенето на венците.
 3. Колгейт. Точно подбран баланс компоненти спомагат за ефективното укрепване на повърхността на зъбите, активни съставки отстраняват зъбни камъни, като по този начин, почистена повърхност за свободно навлизане на фосфора в тъканите и премахване на неприятна миризма. Билките в състава се отстранява възпаление на венците. Има избелващо свойство.

 4. Пародонтакс. В състава влизат само натурални компоненти. Има противовъзпалително, стягащо и анти-бактериални свойства. Комбинация от съставки укрепва емайла.
 5. Президентът на Класик съдържа билков екстракт гексетидина, мащерка, прополис. Се прилага само за лечебни цели, не повече от 2 седмици.
 6. Silca – освен основните компоненти на състава присъстват билкови добавки. Спира развитието на възпаление на венците, препоръчва се за ежедневна грижа. Разтваря зъбните отлагания, има приятен вкус.

Мнения на потребителите

От коментари на хора, които използват пасти за зъби с калций за постоянно или курсове.

Нов перли стана за мен една отлична възможност. Освен това е и не твърде скъпо решение. В нея се съчетава цена и качество. Резултатът е видим след една седмица на приложение.

Елизабет, 22

Започва да купува R. O. C. S. Активен калций. Разбира се, тя е малко по-скъпо, отколкото други средства, представени на пазара. Но перфектно избелва зъбите и осигурява чисти дишането дълго. Освен това помага за възстановяване на емайла.

Владимир, 35

Отдавна използвам Колгейтом с флуор и калций. Прекрасно съчетание на цена и качество.

Катрин, 27

За избор на паста за зъби е наистина добре, струва си да се потърси съвет на практикуващ зъболекар, тъй като някои от изброените средства да имат ограничения във времето за прилагане и противопоказания.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00115 sec