Подробен преглед на иригатор Waterpik WP-100 E2 Ultra: възможности и приложение

Грижи за устната кухина – това е важно условие за поддържане на здравето на зъбите и венците в нормално. Обикновено за почистване на зъбите всички използват четка за зъби и паста за зъби.

Обаче четината на четки не винаги може да проникне в трудно достъпните места, в които също могат да бъдат натрупването на вредни микроорганизми.

В такива случаи е много между другото ще иригатор, който ще осигури пълно и цялостно почистване на устата. Най-ефективни и популярни са напоителните системи на фирмата Waterpik, сред всички модели, която сама си струва WP-100 E2 Ultra.

Основната цел на този апарат се състои в неговата почистването на устната кухина от патогенни микроорганизми. Помислете стандартно за това устройство и неговите основни характеристики.

Стандартно оборудване

Модел Waterpik Ultra WP 100 E2 има богата оборудвани, която се състои от следните елементи:

 1. Най-важното устройство. Размери на устройството са 20 на 16,5 12 виж Малките размери позволяват да се установи този уред почти всяка баня.
 2. Дюза. Модел на семейство с дюзи. От тях две стандартен тип, а други пет са специални. Допълнителни съвети, опаковани в отделна плътен пакет.
 3. Уредът е оборудван с удобна дръжка, която се използва за дюзи.
 4. При уреда е предвиден отделен отделение, който се използва за съхранение на всички дюзи. Той се затваря с капак.
 5. Обем на резервоара, в който се излива течност, е 0,6 литра.

Описание дюзи

До ирригатору Waterpik WP-100 Ultra / E2 са приложени различни видове дюзи, всяка от които има специфични характеристики и предназначение:

 1. За почистване на езика. Наставка на този вид е с формата на лъжица-на плешките. Може да се прилага дори без подаване на течност.
 2. Обичайната наставка се прилага за пречистване с помощта на водянисто-въздушна струя. В комплект ги две, всеки има пръстен определен цвят, това е направено, за да могат да се ползват от двама души не се бърка с това. Предназначена за почистване на пространството между зъбите и венците. Препоръчва се за двухразового ежедневно приложение.
 3. Наставка ортодонтски тип. Има вид на четка от четина, които са достатъчно плътно един до друг. Използва се за внимателно почистване на плака и премахване на натрупвания на храните от трудно достъпните места и с повърхността на зъбите, както и при носенето на брекет-системи. Освен това, тази наставка качествено почиства зоната около зъбите. Осигурява необходимите хигиенни грижи за всички онези, които по зъбите са монтирани специални ортодонтски конструкции.
 4. Периодонтическая Pik Pocket. Този вид съвети, има достатъчно тънък и мек накрайник, който при прилагането на не оказва вредно въздействие върху зъбите и венците. Този елемент се използва за почистване на придесневых межзубных джобове. При употреба се препоръчва да се включват слаба степен на натиск.
 5. Плака Seeker. Този вид накрайник използва се за премахване на плака.
 6. Електрическа четка. Основното качество на тази дюза се състои в това, че едновременно с прочистване се случва изплакнете зъбите и венците. Успешно замества позната на всички зъби.
READ  Грижа за брекетами - тест за спазването на правила за хигиена на

Характеристики на уреда

Иригатор Waterpik WP-100 практични, но в същото време има стилен дизайн. Уредът е доста удобен за употреба, така че работата с него никога не възникнат трудности и проблеми.

Удобна и практична се дължат на следните структурни характеристики:

 1. Област за съхранение на дюзи се намира в най-горната част на уреда под капак и на външен вид представлява своеобразен молив случай, който има неравности. Тези фуги е достатъчно за поставяне на правилните дюзи.
 2. В областта на резервоара за течност има раздели, които се намират след всеки 100 мл. Тези раздели осигуряват удобство при добавяне на устройство със специална течност.
 3. В основната част на уреда има регулатор, който регулира степента на натиск. Бутон, който е предназначен за включване и изключване на уреда, се намира директно на пода на регулатора.

 4. Отлична локация дръжки – тя се намира точно в централната част. За писалки специален крепежный елемент. Разопаковане на маркуча се случва в спирала и тя се разтяга почти до 75 виж След прилагането той с лекота се сгъва в предназначено за него кладенче.
 5. На дръжката има два бутона. Един бутон, който се намира под палеца, се прилага за застъпване на течности. Тази функция е необходима, за да по време на смяната на режима не се е случило пръски вода. Вторият бутон е с по-малък размер и е необходимо да се отделят дюза.
 6. Корона на дръжката може да се приплъзва в устната кухина, на 360 градуса. Този имот се предвижда промяна на позицията на уреда по време на почистване на устната кухина.
 7. Основният захранващ кабел е надарен с дължина 1,3 м. Това е достатъчно, за да поставите уреда почти навсякъде в банята. Храната идва от електрическата мрежа, напрежението е 220 V.
READ  Преглед на системата за избелване на зъби Amazing White: предимства, цени

Как да се почисти с помощта на уреда Ватерпик?

За да може правилно да използвате устройството, трябва да проучи внимателно инструкцията, която с всеки иригатор Ватерпик.

В указанията се посочват следното:

 • за начало уред трябва да се свърже към електрическата мрежа;
 • след това от базата взето резервоар и се напълни с вода, след това той се определя на място;
 • на горната повърхност на дръжката на иригатор има дупка, в която се добавя наставка (ако е необходимо извадете дюза, а след това трябва да се натисне специален бутон, за да го извлечете и тегли към себе си);
 • регулатор трябва да се определят в най-лявата позиция – това е минималното ниво на налягане, а след това постепенно увеличаване на налягането до необходимото ниво;

 • след това на върха на съвета се намира в устната кухина и се изпраща на зъби;
 • уредът се включва водна струя се насочва върху зъбите;
 • насочване на струята следват под прав ъгъл към областта на венците;
 • за да се избегне пръскане, трябва малко смыкать устни, но не до края, тъй като водата трябва да изтича навън.
 • почистване трябва да се извършва, докато зъбите и венците не са чисти (средно 2-3 минути);
 • след това цялата течност се слива, уредът се изключва от мрежата.

Проучи мнението, ще го направим изводи

За да се направи извод за това, колко успешна е модел Waterpik WP 100 E2 Ultra, проучи мненията на потребителите и обобщим резултатите.

Отдавна ползвам иригатор Ватерпик WP 100 и напълно им е доволна. Прилагането на този уред е просто, лесно, и качествено почистване. При почистване той отмива цялата патина, остатъците от храната, да, дори и на езика почиства.С помощта на четка за зъби и пасти за този ефект едва ли може да се постигне. Така че аз нито веднъж не съжалих, че е придобил точно това устройство.

Елена, на 25 години

Waterpik WP-100 Ultra аз, придобити специално за деца, защото мисля, че зъбите трябва да се грижи от самото детство. Почистване с помощта на този уред те прекарват под моя контрол.

Иригатор е много лесен за работа, аз разобралась от първия път. Отделно искам да отбележа неговата висока ефективност. Устройството позволява пълно почистване на зъбите, венците и дори и на езика. По мое мнение, този уред е просто необходимост за всяко семейство.

READ  Съвременните стоматологични запълващи материали

Оксана, 32 г.

За качествата на

Според множество мнения от потребители за ирригаторе Waterpik WP 100 E2 могат да се разграничат редица положителни характеристики на този уред:

 • модел се отнася до броя на универсалните, в сравнение с други стационарни уреди «тъкане» съчетава функционалност, удобство, малки размери, надеждност;

 • наличието в комплекта допълнителна приставка, която произвежда почистване на повърхността на езика дава възможност за лесно и бързо отстраняване на зъбната плака, като по този начин се предотвратява развитието на различни инфекциозни лезии и възпаления;
 • благодарение на наличието на специални ортодонтски монтира уреда може да се прилага за пациенти, които носят специални ортоконструкции на зъбите;
 • има възможност за регулиране на налягане на водата;
 • за почистване може да се излее не само вода, но и други решения, с антисептично действие;
 • работата на устройството се случва в бесшумном режим.

Сравнение с други модели

Сравни иригатор Waterpik WP-100 с-често срещаните модели, оценка на основните параметри:

 1. Степента, упражняван натиск. На първо място стои иригатор AquaJet LD A7, това устройство налягане достига до 810 kpa, а за нашето устройство налягане е 620 kpa.
 2. По броя на пулсации в минута, лидер е иригатор фирма Panasonic – 1600, а тук Ватерпик-100 брой пулсации е 1200.
 3. На първо място по броя на клинични изследвания и нивото на безопасност е на стойност уред Waterpik WP-100 ultra.
 4. Ниво на обема на резервоара. Най-голям обем капацитет от иригатор Waterpik модел WP-70, той достига до 1000 мл, при нашия модел е само на 600.
 5. Брой дюзи. Най-голям брой дюзи модела WP-100 Ultra E2 — 7, в останалите може да бъде от 1 до 5.

Цена на уреда

Купи иригатор WP-100 E2 Ultra може да е за 6 — 7 хиляди рубли. Цената не е малка, но възможностите на апарата да я оправдае.

Като цяло, това устройство е удобен и универсален уред за почистване на устната кухина. Стоматолозите препоръчват да го използват допълнително към обичайния ежедневното почистване на зъбите 3-4 пъти в седмицата.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00075 sec