Подвижни протези: какви по — добре- цени в клиники

Подвижни зъбни протези — подробен преглед на видовете, които са най-добрите и как правилно да се грижат

Здравейте, скъпи посетители на сайта. Днес ние ще обсъдим един въпрос, който е интересен за много хора. Това подвижни протези. За по-дълга история на това изобретение хората са създали много възможности. Далеч не винаги те изготавливались от най-надеждни и най – важното- безопасни материали.

Важни нюанси въпрос

Протезиране, като каквото и да е тъжно, «молодеет». Ако по-рано за подобни услуги се обърна баби и дядовци, а сега сред пациентите, търсещи по този повод, че има доста хора на средна възраст. Причините са много – лоша околна среда в отделните региони, наследствеността, особено на храните, увеличението на заболявания, влияещи върху състоянието на зъбите.

Много хора, които трябва да поръчате такива изделия, дори не знаят как се носи подвижни протези. Освен това, прости обывателям не знаем, как те се различават, какви плюсове и минуси имат различните им видове. Ето за тези хора и е написана тази статия. Реших да се събере информация за това, какви протези са, колкото и да са удобни, в какви случаи се прилага. И, разбира се, чисто лични моменти, свързани с грижи.

Някой мисълта за протезе плаши. Някой спомня ужасни бабини изкуствени челюсти, плаващи в чаша (само това си спомням). Картини отблъскващ, честно казано. Но дали всичко е толкова лошо, колкото изглежда?

Според съвременните специалисти, не е толкова лошо, по дяволите. Въпреки че всеки, дори и най-скъпите протезиране има минуси, в сравнение с имплант.

Видео — Преносимо протезиране на зъби

Видове подвижни протези

Има различни критерии, по които са разделени на протези. Например – полносъемные и частично подвижни. Първият вариант се произвежда или от найлон или от акрил. Вторият вариант се счита за по-качествени. Ако протеза вътре в челюстта се монтира на зъбните импланти, този тип се наричат условно подвижни протези. За да те добре се хванаха на челюст, кост, вградени метални зъбните импланти малък размер. Ако пациентът има поне един естествен зъб, той може да препоръча този вариант за корекция на зъбната редица.

Следващият вид деление – по материал на изработката. Тук са три основни вида – бюгельные (с метална стена), найлонови и пластмасови.

Пластмасови протези

За производството им се прилага акрилна пластмаса. Да, те са добри? На първо място, от факта, че за тях не се изисква като нещо по-специално да се грижи, се прилагат специални средства. Частично-подвижни пластмасови модели на имплантах са идеални за тези хора, на които зъбите не е останало въобще. За разлика от обикновените, които са определени в устата си единствено благодарение на вакууму, те са здраво фиксирани. За определяне на протеза на имплантах се прилага балочный или бутон за заключване.

Понякога за монтаж на този дизайн може да се прилага внутриканальный алвеолата. За това трябва да има човек имаше или однокорневые зъби, или корените, в които може да се монтира устройство импланта.

Акрил – такъв материал, който може много добре да вземете по цвят. В крайна сметка околните хора не забелязват това, което имате в устата си, не вашите естествени зъби.

Можете колкото искате да говори за това, че пластмасата не е трайна и че тя ще се счупи. Напомням, че трябва да замени с течение на времето всички протеза. Дори ако за него плати един милион долара, с течение на времето все още ще е необходимо да измислям нови. С течение на годините костта става по-тънка и този процес е необратима. Какво можете да направите? Максимум – изграждане на желаната сума. Но това време и доста пари.

Бюгельные подвижни протези

Този вид протезиране може без преувеличение да се нарече един от най-прогресивните. Ако човек не може да се изгради мост, ортопедична стоматология препоръчва именно този вариант за възстановяване на дъвченето на функция и естетика.

Като база за този вид протези се прилага метал, а по – точно- хирургична стомана, който не се окислява и не предизвиква алергии. Основата е малък, заема минимално място, не предизвиква дискомфорт и чуждо тяло в устата си. Благодарение на тази функция, протеза не може да нощ. За инсталиране е необходимо наличието на един или няколко зъби, подходящи за закрепване.

Инсталиране на подвижни зъбни протези от този тип се извършва по три различни начина:

 • аттачменты (мини-брави). Мини замък-най-эстетичен. Когато хората се смеят, околните не виждат протеза.
 • кламмеры, които са част от най-метална конструкция (минус – на видимостта). Това са малки метални куки, прилепени за опорните зъби;
 • брави.
READ  Свойства и значение монофторфосфата на натрий в пастите за зъби

Имайте предвид, че този тип протеза има и противопоказания:

 • наличието на пациента за алергия към метал или друг материал, съдържащ се в състава на продукта;
 • при малка дълбочина на дъното на устната кухина;
 • при дълбоко прикусе;
 • твърде ниски опорните зъби/пълното им отсъствие;
 • заболявания, които водят до намаляване обема на костната тъкан;
 • при къса уздечке език;
 • всички заболявания в устната кухина, ако те протичат в остра форма.

Срокът на служба на този протеза е около десет години. Веднъж в годината пациента трябва да дойдат на корекция. Разбира се, такъв начин на възстановяване на зъби не са заместител на имплантиране, но е доста добра алтернатива, поне временно.

Найлонови подвижни протези

Найлон – материалът е доста двусмислен. От една страна, материал, удобен и хипоалергичен, не предизвиква никакви усложнения по отношение на инсталацията. От друга страна, някои пациенти тези протези триене на венците

Като цяло не е голяма разлика между акрилно и найлонови протеза. Освен, че найлонов може да не е отстранена в устата през нощта. Но има и един важен нюанс.

Ако ви поставят найлонови подвижни зъбни протези, например, на горните зъби, имайте предвид факта, че техните (протези) мекотата може да повлияе неблагоприятно върху състоянието на костната тъкан и дори да доведе до атрофия.

Частично

Понякога трябва да се направи протеза, която се инсталира само на един зъб. Той може спокойно да се монтира метални брави на съседни естествени зъби. По подобен начин се изпълнява монтаж на мостове, които се поставят при наличие на няколко от своите зъба.

Много от пациентите на стоматологията търсят модели без небето. Това се дължи на факта, че някои хора изпитват дискомфорт от чувството за чуждо тяло или дори не мога да понасям рефлекс при наличието на небето планки за фиксиране.

Достойнството на частични протези:

 • перфектно възстановяване на естетиката;
 • помагат за възстановяването на дъвченето функция;
 • имат сравнително ниска цена.

Недостатъци на частични протези.

 1. Влияние върху дикцию. На собственика ще трябва да се научат да говорят с инородным тяло в устата си. За това е необходимо време.
 2. Ще се промени вкус възприятие.
 3. Някои собственици се оплакват на осезаем дискомфорт. Неговата степен зависи от материала и качеството на протезата.

Със сигурност много хора са чували за частични силиконови подвижни протези. Какво е това? За производството им се използват найлон, пластмаса и, всъщност, силикон, от който е изпълнена външна част. Самите зъби обикновено се правят от пластмаса. Защото такъв вариант протезиране евтино.

Предимство на този тип са:

 • висока устойчивост на ферментам и красителям, които са в състояние да променят цвета на повърхности. Силикон в продължение на години не променя своя цвят;
 • отлична естетика. Мост, направен на силиконова основа, неразличима от естествената зъбната редица. Дори го кламмеры са изработени от материали с естествен цвят. Обикновено за тази цел се използва найлон;
 • висока якост и издръжливост на конструкцията, дори и при продължителна употреба;
 • няма общо с годни за анатомични особености на небцето и венците. Като резултат – бърза адаптация на пациента;
 • отличен дизайн, който надеждно се фиксира и не пада. Не се изисква обтачивания на зъбите;
 • не предизвиква алергични реакции. Подходящ за тези, които страдат от алергия към акрил;
 • винаги естественото разпределение на дъвкателните много по площад на челюстта.

Недостатъци също:

 • при значителни дъвчащи натоварвания пациентът изпитва дискомфорт;
 • по-висока цена. По-скъпо на акрилни протези;
 • недостатъчна хигиена на приводи до появата на неприятни миризми, от които можете да се отървете само ползват специализирани средства за поддръжка. За пълно почистване трябва да се обърне към специалист;
 • много лошо полируемая повърхност. По груби основа ще бактериална плака води до появата на възпалителни процеси;
 • сред собствениците на такава протеза много се оплакват от нараняване на венците по време на дъвчене на храната;
 • необходимостта от редовни корекция;
 • отдръпването на венците, счупване на челюст. При проседании протеза кламмеры увреждат лигавицата;
 • разполага с вероятността от повреда при консумация на твърди храни.

Видео — Частични подвижни протези — неговото производство и монтаж на

Пълни

Тези протези се прилагат при пълна липса на зъби. Далеч не всеки човек е готов да живее с «празна уста». Това е неприятно, предизвиква дискомфорт, създава маса проблеми с употребата на повечето продукти. Да Не говорим за масата комплекси, които се развиват с течение на времето.

Така че, за предимствата:

 • възстановяването на зъбната редица;
 • подобряване на естетиката;
 • лесен монтаж под челюстта на клиента. Да се направи протеза на цялата повърхност много по-удобно, отколкото частично.

Все пак, това не означава, че всичко е толкова розово. Така или иначе ще се нуждаят от корекция. С течение на времето венците спадове, костната тъкан става по-тънка. Трябва да се коригира на ниво. При инсталиране на горната челюст са приложени за сметка на плътно прилепване към небето. Някой такъв вариант може да не харесва. Решен въпрос инсталирането на имплантите в костната тъкан на челюстта.

READ  Как по-лесно да начални зъби при грудничков? Отговорът е тук!

Ако искате да зададете подобен на протеза на долна челюст, процедурата се извършва по същите принципи.

Условно-подвижни протези

Този вид протези се препоръчва тези пациенти, които са загубили основните дъвчащи зъби, са алергични към металлсодержащие протези или някакви противопоказания за инсталиране на имплантите. Често се прилагат като заместител на временни протези.

Условно подвижни наричат такива протези, да оттегли които сами е невъзможно. Това може да е само на специалист-стоматолог.

Доколкото тази конструкция е удобно? Във всеки случай, докато ядете или общувате с хората около вас, у вас няма да падне на челюстта. Това вече е голям плюс. В края на краищата, всички ние помним, как се е случило в стари времена, когато изкуствени зъби могат да попаднат, например, в една чиния със супа. Да, и на видимостта на подобни изделия на новия модел далеч не е такава, както преди. Да се свикне с него не е трудно.

Са приложени са винтове, или специален цимент. Защото някак си ги свали без чужда помощ, е просто невъзможно. Коронката може да бъде направена от металлопластмассы, металокерамика.

Възможности за условно-сменяеми протезиране:

 • приклеивание до референтната зъбите/в специални жлебове на челни зъби с прилагането на цементирующего материал;
 • инсталиране на четири имплантах, монтирани в предната част на челюстта.

Недостатъци също. В края на краищата, това е временно решение. Закрепване служат за малко повече от година, след което трябва да се произвежда нов дизайн.

Производство на сменяеми зъбни протези

Всичко започва с посещение на ортодонт. Пациентът идва на преглед от лекар е учил конкретен случай, е направил гласове, които се качват на подходящ дизайн. Нататък, като се започне от формата на наличния слепка, се извършва сеч. След монтаж му подгоняют по-точно, за да готовият продукт е наближило под анатомични особености на клиента.

След това, с помощта на параметрите на детайла, в зъботехническа лаборатория се произвежда сам протеза, с помощта на този вид материал, който е избрал клиента.

След направата на протеза пробвам каубойски. Пациентът я взима и носи в продължение на дни. След това, ако има нужда от корекция, той идва с лекар.

Ако основната конструкция е направена на място, след това зъби, често поръчват от други страни. Ги произвеждат в Германия, Япония и други държави. Заслужава да се отбележи, че от това качество, е наистина зависи. Ако ги сравняваме с по-евтини аналози, а срокът на служба «вносни» по-дълъг.

Какъвто и да е точен, нито е протеза, той трябва да бъде след това персонализирани. Челюстта се променя, костите стават по-тънки. За да пластмаса или метал, не е раздробяване на лигавицата, което води до раздразнение и възпалителни процеси, необходимо за регулиране на точната позиция. В някои случаи може да се наложи ремонт на конструкцията. Му се изпълняват в една и съща зъботехническа лаборатория, където продуктът е произведен (ако, разбира се, това е технически възможно).

Как да се грижим за подвижни протези зубными

Един от основните въпроси е свързан с особеностите на грижи. Много хора просто не знаят, как правилно да съхранявате подвижни зъбни протези, те служат дълго и поддържане на имотите си. Разбира се, всички зъби се замърсяват, дори ако те са изкуствени. Така че от почистване на подвижни протези? В това отношение се грижи за тях не се различава от грижа за обикновените зъбите. Тоест, трябва да използвате паста за зъби и четка.

По-специално, да се премахне пигментацията от храна, може да се възползвате от пастами с избелващ ефект. Като се има предвид, че това е изкуствен материал, можете да не се страхувате да навредят на емайла на абразивни частици или агресивни химически елемент.

Необходимо ли е почистване на протези всеки път след ядене? Задължително е да се направи толкова редовно. Достатъчно е просто да го изплакнете под течаща вода, за да премахнете остатъците от храна. Почиствайте продукта два пъти дневно – сутрин и вечер

Подвижни зъбни протези — кои са най-добрите?

Колко време, нито премина, хората продължават да твърдят, че е по-добре. В плаката, протезирането и отдавна върви това е «студената война». Хората спорят, защото не разбират, производители и защото искат да продават продуктите си, както и професионалисти — защото всеки има своите аргументи за определен материал и метод.

READ  Глоссит: патология, която изисква цялостна диагностика и лечение

 1. Ако имате на челюстите зъбите си (пет и повече), то се препоръчва да инсталирате бюгельный протеза.
 2. При пълна липса на зъби, са възможни варианти. На първо място, може да зададете зъбните импланти, за които са приложени всички съвременни протези. На второ място, ще ви предложим по-прости – акрил и найлон протези.

Изборът зависи не само от финансовите възможности на клиента, но и от неговите анатомични особености, здравословно състояние (наличие на противопоказания).

Цени

Така че, драги читатели, стигнахме до основния въпрос. На всички ви вълнува цената на съвременни подвижни зъбни протези. Реших да подходите към въпроса задълбочено изучаване на предложения на различни клиники в страните от ОНД.

Първата ми петербург клиника:

 1. Бюгельные (дуговые) – средно 65 хиляди рубли. Това е (в момента на писане на статията) е повече от 970 долара. Сумата е значителна за повечето от обикновените хора. Писано е, че самите зъби са произведени в Германия.
 2. Качествени найлон. Също немски зъби и найлон от САЩ. Цена – около 60 хиляди рубли. Това е около 900.д.
 3. За пластмасови зъби (пластмаса – Германия, зъбите – Япония) иска от 25 хиляди рубли – 372 USD.

И така, с Питър сортирани. Давай напред. Следващата зуботехническая клиника, която предлага подобни услуги, се намира в Москва. Там не се обаждайте на конкретни цени, само примерен обхват. От там взех такси за бюгельные протези:

 • на кламмерах – не по-малко от 45 хиляди рубли (670.д.);
 • на замъци – от 35 до 80 хиляди евро. (521-1192.д.);
 • на телескопични коронках – 100-200 хиляди рубли (1490-2980.д.);
 • на имплантах – 90-200 хиляди рубли (около 1340 до 3000 долара).

Както виждате, цената на сменяеми зъбни протези, много силно зависи от материала, сложността и други фактори.

Там също се предлагат найлонови протези Quattro Ti. В тях найлон и хипоалергенна пластмаса се смесват. В резултат се получава повишена якост, няма алергии, пълна липса на метал. С течение на времето такава протеза, не е деформиран. Той стои от 45 хиляди рубли и по-горе (670-1000 долара).

В Украйна цените са сравнително достъпни:

 • за частичен пластиночный протези изискват от 2130 гривна (85 USD);
 • пълен пластиночный протеза – от 3000 долара (120 USD);
 • бюгельные протези на кламмерах – 5200 гривна (207 USD).

Преминаваме към минским цени:

 • найлон, квадротти и т.н. от 10 600 000 (540.д.);
 • бюгельный протеза, без аттачментов ще струва 7 7400 000 (близо 4 хиляди долара).

Усети разликата? Още малко и клиники в Киев ще станат обект на масово «зъболекарски туризъм».

Че хората пишат?

Направили впечатление на мен и мненията на хора, които са се възползвали от тези услуги. Защото дори да се замисля за това, за да може в бъдеще да се възползват от подобни предложения. Ние всички не са вечни, а нашите зъби – още повече. Пломби рано или късно падат, имплантиране е възможно не винаги. Защото си струва да се разгледа и тази възможност.

Разбира се, восьмидесятилетние баба ми не отписываются на сайтове с ревюта (макар че има и изключения). Но има доста хора 45-60 години, провеждане на време в Мрежата. Много от тях са били клиенти стоматологични клиники, където се определят различни видове протези.

В столиците на народ, дори е много живо се интересуват от бюгельным протезированием. Московчани, санкт петербург груп и киев определят такива протези доста често. Оплаквания има и не толкова на самите изделия, както на ниво производство. По някакъв немислимо начин майстори успяват по слепку или дори да се направи компютърен модел на протеза не е точно.

Хората похвали протези на имплантах. Те са по-надеждни и не се налага постоянно да тичат на корекция. Само тук по медицински причини този вариант е подходящ, за съжаление, не на всички.

Избор на вид протезиране, лекар отчита огромен брой фактори, свързани със състоянието на пациента, неговата възраст и т.н. Ако не направите това, няма да се предвиди различни видове рискове, може да получи много усложнения. Защото така е важно да се обърнат изцяло към утвърдени професионалисти. Доброто е достатъчно, много добри клиники в страните от ОНД и извън него, където могат да произвеждат качествена протеза.

Видео — Изработка на зъбни протези в лаборатория

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.43MB/0.00030 sec