Постоянно кървят венците — основни причини и лечение!

Постоянно кървят венците

Кървенето на венците е една от първите причини, поради които повечето хора не се ползва паста за зъби. Венците могат да кървят само в началните стадии на инфекции като възпаление на венците, или е сигнал за наличието на по-сериозни заболявания. За щастие, този проблем може доста бързо да се реши, ако първоначално да вземе всички необходими мерки.

Какво причинява кървенето на венците

Венците кървят от имунната система на организма, насочени към инфекция или бактерии в района около зъбите. Доста често срещано явление — повишено кръвоснабдяване в мястото на нараняване или инфекция, което се съчетава с възпаление. Ако в района, където е налице инфекция, не идва кислородосодержащая кръвта, след това изцеление е просто невъзможно.

До кървене на венците често водят следните причини.

Възпаление на венците. Начално възпаление, причинени от раздразнение, появата на плака или лоша хигиена на устната кухина, предизвиква възпаление на венците. Повечето кръвоизливи след миене на зъбите се дължи на силно възпаление. Причина за възникването му са бактерии, които отлагането директно от линията на венците, поради неправилно или например неадекватно на стратегията за хигиена на устната кухина. Като част от лечебния процес, кървене помага да се почисти мястото на заразяване и стимулира кръвоснабдяването. В крайна сметка изцеление се случва по-бързо. Въпреки това кървене може бързо да прогресира в периодонталното заболяване и необратима загуба на костна маса, ако навреме не се вземат необходимите мерки. При стоматит венците кървят само по време на миене на зъбите, когато се стимулира от една малка област инфекция.

Периодонтальная болест. Когато не се лекува възпаление на венците, плака продължава да се натрупват от венците, принуждавайки джобове (бразди) силно се задълбочи. В крайна сметка с бактерии правят толкова далеч, че редовно почистване на устната кухина не помага, тъй като местата им на кичури вече не е възможно да се постигне. В този момент на венците отсоединяются от повърхността на зъбите и костната структура непрекъснато се губи. След умерена до тежка загуба на костна маса и зъбите придобиват подвижността и действително могат да падат. За разлика от възпаление на венците, периодонталното заболяване причинява кървене от патогени, за които не се отнася за почистване на устната кухина. Кървене може да се появи по време на дъвчене, докосване на засегнатата област или само по себе си.

Агресивно почистване. Твърде старательная почистване на устната кухина може да доведе до случайно увреждане на някои области на венците. Ако тя е здрава, а след това по време на правилното миене никога не трябва да кървят. Наличието на обилно кървене свидетелства за присъствието в устата инфекция. Неправилното използване на зъбни четки със средна и твърда четка може да доведе до загуба на емайла, травма на тъканите и случайно кървене.

Лоша хигиена на устната кухина. Ако не се отървете от бактериална плака на регулярна основа, той ще предизвика имунната реакция в организма, което ще доведе до отекам и кървене. Твърде е кратък, за нерегулярная почистване на зъбите или отказ от използването на зъбни конци позволява на бактериите отделят странични продукти, които ви карат имунната система нацеливаться в област, където присъства на плаката. Ако нерегулярная хигиена на устната кухина се наблюдава в рамките на няколко дни, кървене може да възникне доста лесно.

READ  Тиранти Ormco — съвременен подход, изпитан

Хормони. Много жени смятат, че по време на хормонален цикъл те изпитват повишено дразнене и кървене в областта на венците. Бременността, менопаузата или менструацията понякога водят до такива последствия. Дори и тези, които се наблюдава добро състояние на устната кухина, могат да открият, че хормоналните промени влияят върху здравето им и венците.

Неравни зъби. Когато стиснал зъби, извити, имат пропуски или някой друг вид на разминаването им е по-трудно изчистване. Хора с такива неудобства, по-често страдат от проблеми с венците, възпаление на венците, кариеси, на рецесия на венците и натрупване на зъбен камък. Кървенето е невъзможно във всички области на устната кухина, с изключение на тези, при които зъбите неравномерно, поради посочените по-горе рискови фактори.

Недостиг на желязо (анемия). При хора, страдащи от анемия, най-често са кървене на венците, дори и ако те редовно ги чистят. Това е свързано с недостиг на желязо, което помага за образуването на тромбоцити, сгущающих кръв. Когато те не са достатъчни, кървене става по-ясно и по-трудно се спира дори и при добра хигиена на устната кухина. Важно е да запомните, че желязото в големи количества се съдържа в червеното месо и зелени листни зеленчуци.

Старите или дефектни зъбни пломби. Понякога старите пломби проникне или да има открити части, които се събират бактерии или храна. Това води до хронично възпаление на околните тъкани. Понякога дори нормални пломби се натрупват много бактерии, които изискват по-специализирани хигиена на устната кухина.

Симптомите са кървене на венците

Кървенето е очевидният симптом, който е трудно да се игнорира. Не може само да се видят, но и да усетите в устата си. Повечето хора възникне кървене на венците, ако:

  • рядко се използва конец за зъби;
  • по линията на венците се наблюдава образуването на плака;
  • практикува неправилна или агресивно почистване;
  • в устата се намират останки от храна или се наблюдава анемия.

Други симптоми, които могат да бъдат свързани с кровоточивостью на венците, но не са ограничени само това:

  • възпаление на венците;
  • заболяване на венците;
  • засилването на гърба на венците;
  • лош дъх;
  • липсата на зъбни пломби;
  • видимият растеж на зъбен камък и плака.

Видове кръвоизливи

Меко: локализирани кървене в една или две области на устната кухина, обикновено между зъбите, когато погрешно се използва конец за зъби.

Умерено: по-често срещано в устата кървене. Част от областите, които кървят, ако се използва четка за конци.

Силно: бързо кървенето, при миене с четка за зъби. Често твърде силно, така че се нуждаят от няколко минути, за да го спряло.

Пушенето предотвратява кървене — основният симптом на възпаление на венците и тежко заболяване на венците. По този начин може да се прикрие наличието на много сериозно заболяване, което в крайна сметка ще доведе до най-влошаване на състоянието на устната кухина.

Как се лекува кървенето на венците

В зависимост от тежестта на устната инфекция, лечението отнема от две седмици. Ако причина за кървене е сериозна инфекция, тогава е необходима по-агресивна намеса.

READ  Железни скоби - видове, инсталиране на, предимства и недостатъци, грижи

Таблица. Средства от кървене на венците.

Лекарства Да е За какво се използва Как се използва
Противомикробный омекотители Омекотители за уста, която съдържа антимикробный хлорхексидин. За да се контролира количеството на анаэробов при лечение на венците след операцията, а също така и срещу възпаление на венците. Като традиционен устната омекотители.
Антисептик Малък резен желатин, съдържащи хлорхексидин. За да унищожи бактериите и намаляване на десневые джобове. Бавно се освобождава в джобовете си.
Антибиотический гел Основната съставка е доксициклин. За да унищожи бактериите и намаляване на десневые джобове. Бавно се освобождава в джобовете си. Обикновено това отнема една седмица.
Антибиотични микросфери Малки частици, в състава на които присъства миноциклин. За борба с бактериите и намаляване на десневых джобове. Бавно изпускат в джобовете на доксициклин.
Лекарство за потискане на ензими Малко количество от доксициклина контрол върху отделянето на ензими. За да възпре отговора на организма от ензими, в противен случай някои от тях се разграждат десневую плат. Предлага се под формата на таблетки и се използва по време на стоматологични процедури.
Перорални антибиотици Имат формата на таблетки и капсули. За лечение на остра или местно ниво устойчиви периодонтальную инфекция. Се използват перорално приложение.

Правилното почистване

Когато основните виновници за кървене на венците са гингивит и началото на периодонтит, трябва да помогне на цялостна хигиена на устната кухина. Обикновено всички отрицателни ефекти изчезват в рамките на 2 седмици. Използването на мека четка за зъби е напълно достатъчно. Тя ще премахне силен плака, а също така ще ускори притока на кислород в област заразяване за унищожаване на анаеробни бактерии.

Миете зъбите си два пъти на ден поне 2 минути. Изследвания показват, че електрическата четка за зъби почиства в устата си повече бактерии, отколкото традиционните.

След заболяване трябва да закупите нови инструменти, за да се поддържа здравето на устата, за да не се провокира повторно инжектиране. Направи замяна е необходимо на всеки 3 или 4 месеца, когато се виждат стърчащи от четината.

Межпроксимальная почистване

Използвайте само четки не ще помогне да се справи с кровоточащими венците. Повечето зъболекари препоръчват да се прилагат конец или клечка за зъби пъти на ден. Навивате конец около зъба под формата на буквата С и няколко пъти след това плъзнете нагоре и надолу от линията на венците. Разходка по целия път, преди да преминете към следващата зубу. Обикновено за премахване на повечето случаи на кървене на венците, причинено от гингивитом, е достатъчно ежедневно почистване на устната кухина паста за зъби в продължение на 2 седмици. Тези, които не могат да се използват конци, е препоръчително да си купите вода конци или средство за помощ в почистването на пространството между зъбите.

READ  Средства за укрепване на зъбите и за възстановяване на емайла Знак Innova

Много изследвания предполагат, че използването на конци за почистване на межзубных парцели е по-ефективно от използването на четка за зъби. Причината служат дълбоки джобове, които могат да присъстват при хора с болестта на венците, а също и вогнутости около естествената структура на зъбите.

Дори и най-добрата процедурата не може да премахне замърсяването между зъбите, така че е важно да се намери своя метод межпроксимальной (межзубной) почистване.

Хранителни добавки

Някои храни и хранителни добавки помагат за намаляване на кървене и възпаление в организма. Ако човек анемия, увеличаване на количеството на желязо в храната може да се постигне чрез храната консултации и прием на добавки. Някои етерични масла също са в състояние да намали кървенето. Храни, богати на Омега-3, като например ядки и рибено масло, намаляват подуване на венците, допринасят за тяхното изцеление, а още полезни за общото здравословно състояние. Влакнести храни, като пресни зеленчуци, помагат за стимулиране на венците и имунната система.

Ортодонтическая терапия

Ако кървене на венците са свързани с криви или несогласованными зъбите, след ортодонтско лечение ще помогне за подобряване на здравето на устната кухина. Днес е лесно да се намери такъв тип изравняване на скоби, които са удобни за носене и почистване. Повечето хора преминават през ортодонтско лечение в продължение на 12-24 месеца. Презрамките се считат за част от профилактични или интегриран план за грижа за много пациенти с периодонтическими заболявания.

Рискови фактори!

Защо при носенето на коронки има голяма, отколкото при използването на други пломби, вероятността за кървене на венците? Коронки се поставят според линията на венците, докато пломби винаги са по-високи. В крайна сметка край на короната се натрупват плака, особено, ако хигиена на устната кухина не е много внимателна.

За подмяна на старите запълващи материали

Радиография на зъбите и клиничен преглед ще определи дали е необходимо да се замени пломбу или коронку. Ако са налице видими засегнатите участъци, а след това дори и добра хигиена на устната кухина, няма да спаси венци от постоянното дразнене, тъй като бактериите се събират в този район най-често. Важно е да запомните, че с течение на времето всеки пломбирующий материал се износва. Скоро той ще изисква подмяна. Ако един зъболекар следи за състоянието на печатите и я заменя с по необходимост, това ще помогне за премахване на кървене, както и рецидивирующий кариес.

Управление на системни заболявания

Неконтролирани системни заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, анемия и сърдечно-съдови нарушения, може да направи трудно човек да се бори с инфекции на устната кухина, които предизвикват кървене на венците. Ако на организма не всичко е в ред, тогава шансовете са, че и с устната хигиена на устната ще бъде същото.

Видео — Защо кървят венците

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00108 sec