Практически опит за прилагане на Мирамистина – истински препоръки за лекари и пациенти

Мирамистин – катионный антисептик от ново поколение, който има широк спектър на въздействие. Той се използва като профилактично и терапевтично средство за унищожаване на гъбична, бактериална или вирусна инфекция.

Преди да проучи мненията на лекарите, а също и да се запознаят с практическия опит на хората, применявших Мирамистин при най-различни заболявания, ви препоръчваме да се запознаете с общи характеристики на медикамент, области на приложение и други нюанси.

Терапевтичен ефект на препарата

Мирамистин влияе на болнични щамове, някои грамположительные, грамотрицательные, спорообразующие и аспорогенные бактерии, които са устойчиви на влиянието на антибиотици, има противогъбично експозиция, унищожаване на аскомицеты, мая, дрожди-подобен и други патогенни гъби.

Го губительное въздействие се простира и на инфекциозни болести, передающиеся по време на полов контакт.

Действие на препарата се основава на гидрофобном ефекта, изпратено на мембранните структури на патогенни организми. Разхлабете, съсипват и увеличаване на честотната лента биослоя липиди патогени, Мирамистин потиска жизнените функции на вредни микроорганизми, води до разрушаването на структурата им и намалява съпротивителните сили към действието на антибиотици.

Врачебное мнение

Мирамистин трудно да назовем фармацевтични иновации, така че лекарите отдавна натрупани за него мнението си.

Мирамистин това е един от малкото лекарства, който е с уникален механизъм на въздействие. Нарушаване на целостта на надмембранного слой на патогенни микроорганизми, потиска техните поминък и да се разрушава цялата структура, антисептик съвсем не засяга мембраната на клетките на човешкия организъм.

Именно поради тази причина този медикамент не е с дълъг списък от противопоказания. Изключение правят децата под три години на възраст и болни, с гиперчувствительной реакция към съставки на лекарството.

Медикамент е ефективен срещу редица патогенни гъби, бактерии и вируси, целенасочено въздействие върху огнище на разпространение на инфекцията, без да се налага сериозни странични ефекти, което го прави универсално средство в борбата с много заболявания. Като цяло, чувство за леко парене преминава самостоятелно и не изисква отмяна на лекарството. Мирамистнин – един от малкото медикаменти, за който съм напълно спокойна игра на своите пациенти, защото е напълно убеден в неговата ефикасност и високо качество.

Виктор Евгеньевич, хирург

Практически опит за прилагане на

Разглеждането на специално подбрани от нас, най-интересните отзиви от пациенти, може да се събира информация за ефективността на прилагането на Мирамистина в най-различни сфери на медицината, като се започне от болести на гърлото (с болки в гърлото и други), синузит и стоматологични заболявания (кандидоза, кандидоза и други) и завършва с прилагането на гинекологични цели.

Приложение в стоматологичната практика

Когато имам открити пародонтит, зъболекар проведе ультразвуковую почистване на зъбите от плака и зъбен камък, след което советовала изплакване на устната кухина Мирамистином. Провела съм тази процедура 4 пъти на ден. В резултат на това всичко е добре – от проблем, аз напълно се отърва.

READ  Телескопични корони - какви са и как са устроени - мнения

Светлана

Да се отървете от възпаление на венците ми помогна професионално почистване на зъбите и антисептични промивки данни чудосредством. По време на обработка на устната кухина никакви неприятни усещания не съм имал, за самия препарат без вкус и мирис, което улеснява неговото приложение.

Никита

Аз полоскала устата Мирамистином след като са ми извадили зъб. Произведено от дупката дълго сълзене на кръвта, както и ми се струваше, че на следващия ден се появява неприятна миризма. За да играят на сигурно няколко дни полоскала устата антисептик, два пъти дневно, сутрин и вечер. Неприятните усещания са напълно отминали.

Юлия

С помощта на активите аз излекувани син стоматит, въпреки че други лекарства, са се оказали изцяло неефективни. Сега лекарство винаги се намира в семейната аптечка.

Кристина

Периодично, аз поласкаю на устната кухина Мирамистином, за да потискат развитието на патогенни микроорганизми. Аз вярвам, че е по-добре да предупредя заболяване, отколкото впоследствие да похарчи огромна сума пари за неговото лечение. Този антисептик – най-добрата превантивна мярка.

Алекс

Унг-практиката

За мен Мирамистин – най-доброто средство за лечение на фарингит. Аз не съм фен поглъщат голямо количество таблетки, които се предполага, че се допълват и подсилват ефекта на взаимно, така че при най-малкия знак за заболяване, веднага започвам лечение единствено по този антисептик. Лично на мен ми помага.

Юрий

Цялото семейство се лекуват Мирамистином, като само покажа първите признаци на простуда. Колкото по-често гаргара, толкова по-бързо му минава на подпухналостта и, съответно, духовни кашлица.

Надежда

Аз много не обичам туризъм в клиниката, така че, когато имам разболяват ухото, самостоятелно капе го Мирамистином. Процедурата е правил по пет пъти на ден. След два дни болката поутихла, след още два – напълно е минал, но за фиксиране на резултата капе ухото още три дни.

Михаил

Аз използвах Мирамистин за лечение на ангина. Състоянието ми беше ужасно, освен висока температура, не можех дори горещ чай пиете, всяко преглъщане получиха непоносима болка. Спаси ме този антисептик. Ежедневно три пъти по напояване на гърлото ме пуснат на краката си за пет дни.

Ела

Други области на приложение

Наскоро в живота има проблем. По време на приготвяне на вечеря бях силно изгоряла ръка. Първо исках да мине на народни средства за защита, но навреме се сетих, че в аптечката имам Мирамистин. Използвал съм го в продължение на пет дни, като се прилагат три пъти на ден. Разбира се, магията не се случи, за зарастване на ръцете отне известно време, но болката премина много бързо, блистер не се формира, а за парене и дискомфорт аз почти не чувстват.

READ  Лечение на венците при пародонтите - ефективни методи и лекарства!

Наталия

Имам доста плътно телосложение и през лятото в гънките на кожата възникват много неприятни опрелости, които силно ме притеснява. В аптеката ме посъветваха Мирамистин.Цената, разбира се, леко хапе, но аз реших да го купя и нито веднъж не съжалих за решението си. Състоянието на кожата е много бързо са възстановени, а нови опрелости не се появяват.

Маргарита

В продължение На седмици, аз се радваше на тампони, напоени в течно разтвор Мирамистина, за да се отървете от вагинит. Лекарство помага на 100 %, нали то е малко, изгаряния, но неприятни усещания преминават бързо.

Тамара

Аз използвах Мирамистин за лечение при молочнице на половите органи. Да се отървете от този проблем доста бързо. Сега използвам това средство след незащитени сексуални контакти, за предотвратяване на полово ПРЕДАВАНИ болести.

Ина

Когато препаратът е особено ефективен?

Разглеждането на коментари, може да се заключи, че прилагането на Мирамистина ефективно и безопасно както за деца така и за възрастни, медикамент може да се прилага в почти всички области на медицината:

 • в хирургична травма и практика за локално лечение на инфекциозни рани с различна локализация и

  произход, предупреждение за повторно въвеждане на инфекция в гранулиращи рани, както и за дезинфекция на рани в постоперационный период;

 • в комбустиологии за лекуване на изгаряния от 2 и 3 степен и обучение на рани към дерматопластике;
 • в акушерство практика и гинекология при молочнице, като средство за профилактика и лечение при рани на влагалището и перинеума, за премахване на гнойного процес, предизвикана от послеродовыми травми; ако се съди по коментарите на Мирамистин също така ефективно се прилага за облекчаване на възпаления и отстраняване на инфекция в постродовой период;
 • в венерологической практика като индивидуални профилактични средства на заболявания, предавани чрез сексуален контакт (гонорея, сифилис, генитални кандидоза, трихомониаза, херпес);
 • в урологията за лекуване на хроничен и остър уретрит и уретропростатита;
 • в отоларингология, като средство за борба с разгледани при синузит, ларингитом, хроничен и остър отитом, тонзиллитом;
 • в стоматологичната практика за лекуване и превенция на стоматит и пародонтоза, както и за хигиенни дезинфекция на подвижни протези;
 • в дерматологията като средство за борба с кандидозом на кожата и лигавиците, микози стоп и межскладочного пространство.

– Използване на локално външно като мехлем или локално под формата на спрей.

Мирамистин – универсален антисептик с широк спектър на действие. Той целенасочено атакува патоген, разрушава неговата структура и намалява съпротивителните сили към действието на антибиотици.

Препарат успешно се използва в стоматологична практика и показва висока ефективност при лечение на възпалителни заболявания.

Достатъчно се справят с устата три пъти на ден, в продължение на десет дни, за да се отървете напълно от инфлуенца микрофлора.

Освен това, въз основа на коментари и инструкции за употреба Мирамистин може да се прилага на деца под три години. Медикамент е абсолютно сигурно, няма вкус и мирис, както и лесен за използване, което е особено улеснява прилагането му при малки деца.

При лечение на УНГ-заболявания на лекарството трябва да се използва от 3 до 10 дни. По време на лечение не само се унищожават вредни микроорганизми, но и се извършва стимулиране на местния имунитет.

В зависимост от особеностите на организма Мирамистин може да предизвика чувство на першения и да провокира пристъпи на кашлица. Ако неприятните усещания преминават самостоятелно през първите 10-20 секунди, може да продължи лечението. В случай, когато дискомфорт присъства постоянно, трябва да се потърси съвет от лечащему специалист и да се спре използването на средства.

В венерология, гинекологията и акушерството Мирамистин справя ефективно с повечето инфекции. Неговата антибактериална и противогрибковая дейност в три пъти по-високи, отколкото в много други известни антисептици.

Леко парене е местна реакция на организма. В повечето случаи то минава себе си. Продължителността на лечението може да се определи само лекуващият лекар. Освен това, лекарството се използва широко за профилактика на полово ПРЕДАВАНИ болести. Въпреки това, се прилагат средство трябва не по-късно от 2 часа след полов акт.

Медикамент е ефективен в борбата с местна инфекция вероятността от изгаряне на рани и спомага за по-бърза регенерация на кожата покрива.

Необходимата дозировка се определя от вашия лекар. В домашни условия при леки изгаряния достатъчно обработва раната три пъти дневно, 5-10 дни.

Ще направим анализ — предимства и недостатъци

Основните предимства на препарата са:

 • ефективно унищожаване на бактериални, гъбични и вирусни инфекции;
 • стимулиране на местния имунитет;
 • противовъзпалителни свойства;
 • автомобилът ускорява процеса на регенерация на увредените тъкани;
 • сигурност за лигавиците;
 • ниска вероятност за алергична реакция;
 • лекота на използване;
 • липсата на вкус и мирис.

Като всеки медицински препарат, Мирамистин има недостатъци:

 • спрей не се препоръчва да се използва повече от 10 дни, за да се избегне развитие на дисбактериоза на устната кухина;
 • присъства леко парене или сърбеж в първите секунди на използване;
 • най-високата цена.

Без съмнение, достойнството на лекарството припокриват някои недостатъци. Въпреки това, в тялото на всеки човек е различен. Не си струва да се отдадете на самолечение. Използването на лекарства може да се препоръча само след назначаването му от лекуващия лекар.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00123 sec