Правила за грижа за зъбите след имплантиране на

Имплантирането е доста скъпо. Но, въпреки това, тя се радва на голяма популярност. Това се дължи на факта, че имплантирането позволява да се възстанови целостта на зъбната редица. В резултат може да се получи не само зъбите, но и корен. За да зъбните импланти прослужили дълго и не са загубили своя девствен вид, трябва правилно да се грижим за тях. И трябва да започне веднага след монтирането им.

Правилната грижа се извършва при спазване на следните правила:

 1. След операция на бузата близо до мястото на инсталация се поставя лед на 15 минути. Процедурата се изпълнява на всеки час през деня. В резултат на това ще премахне подпухналостта и кръвоизливи.
 2. Храната може да се вземе не по-рано от 2 часа след вживления.
 3. По време на диетата си струва да се изключат храни, които могат да доведат до увреждане или дразнене на лигавиците и тъканите. Затова се препоръчва да се откаже от кисела, горещи и пикантни храни. За предпочитане е храната се избърсват.
 4. Храните трябва да се дъвчат здрави зъби. На зъби не трябва да се осведомите налягане.
 5. Препоръчва се да се използват специални гелове, мехлеми и омекотители, които имат противовъзпалителен и антисептичен ефект. Много популярни тук са отвари на базата на лекарствени растения и други средства на народната медицина.
 6. Зъбите си струва да се почистват два пъти на ден. Внимание следва да се обърне на мястото на вживления импланта. За това се използват мека четка. Движението трябва да бъде чист и бавни. Не е необходимо да надавливать, тъй като това ще доведе до увреждане на тъканите.

Освен това, пациентите категорично е забранено да се нагрява раневую област, да се консумират алкохолни напитки, пушенето, ходят на баня и да се отдадете на тежка физическа работа.

Грижи след имплантиране на

За да се избегне появата на усложнения и проблеми в следоперативния период и по-късно в живота, трябва да се спазват някои правила и инструкции. Особено това се отнася до хранене, начин на живот и хигиена на устната кухина. Препоръки как да се грижим за имплантами след инсталацията, кога и какво може и какво не може да се ядат след имплантиране на зъби, можете да научите от нашата статия.

Приемът на храна

Имплантирането е доста сериозна операция. Така че след нейното провеждане през първите дни трябва да се придържат към определени правила. Това ще позволи да се избегнат много проблеми. Когато става въпрос за захранване след инсталиране на имплантите, специалистите препоръчват да следвате по насоки:

 1. След операция е забранено да се консумират топла храна и напитки, докато не спре да действа анестезия. В противен случай, може да изгори лигавицата или увреждане на венците. Възстановяване на такива лезии ще бъде доста трудно.
 2. В продължение На няколко дни след вживления импланта не си струва да се консумират кафе и други напитки, които повишават налягането. Това може да предизвика кървене.
 3. В диетата се включват продукти, които съдържат в състава си голямо количество калций. Той е необходим за бързото възстановяване на кости, който е контузен при провеждане на операции.
 4. Препоръчително е да се откаже от твърда храна, която причинява натиск върху зъбните импланти.
 5. В следоперативния период е по-добре да се консумират пюре, пюрирани храни и бульони.

Спазването на тези препоръки по отношение на храненето, ще се предотврати нараняване в областта на раната. Също заслужава да се отбележи, че в продължение на няколко дни храна си струва да дъвчат зъбите, където не е било проведено въвеждане. Това изключва попадането на частици продукти в дупката. В противен случай е възможно възникването на възпалителен процес.

READ  Боли ли се поставят скоби на зъбите: подробна информация

Грижи за устната кухина

След операцията трябва да се следват по номинациите лекар и да приемат антибактериални лекарства. Но много важно е спазването на хигиена на устната кухина. Това дава възможност за бързо премахване на последствията от операцията и значително да удължи срока на експлоатация на зъбни протези. Когато се грижат за устната кухина си струва да се следват някои указания на вашия лекар:

 1. След вживления лигавицата и тъкани в областта на раната са много уязвими. Така че за миене на зъбите се препоръчва да използвате мека четка.
 2. Процедурата трябва да се извършва много внимателно и не по-малко от два пъти на ден. При това най-много внимание обръщат внимание. В тези места трябва да бъдат много внимателни, за да не се наруши целостта им.
 3. Грижа трябва да се провеждат не само в следоперативния период, но и в процеса на експлоатация на зъбни протези.
 4. В процеса на пречистване си струва да се използват специални инструменти, като иригатор и флоссы.

Неправилна грижа или липсата му ще доведе до това, че в устната кухина ще се размножават и натрупват патогенни организми. В резултат на това ще се отрази негативно върху здравето на съседните зъби.

Начин на живот

След въвеждането на имплантите пациентът трябва през деня да приложите към бузата лед. Процедурата се извършва на всеки час и трае не повече от 15 минути. Това ще позволи да се отървете от възникване на кървене и подпухналостта. Също така се препоръчва да избягват физически натоварвания, да се консумират алкохолни напитки и тютюнопушенето. Кихане и сморкаться трябва много внимателно. По-добре да го правите с отворена уста. Не се препоръчва и прилагане на въздушния транспорт.

Ако след една седмица болезнените усещания не ще, трябва да се обърнете към зъболекар.

Правила за грижа

В продължение На целия срок на експлоатация на зъбните импланти са били изложени почистване на нивото на здрави зъби. Това ще удължи техния срок на експлоатация и запазване на естетичен вид. Грижа за имплантами в домашни условия трябва да започне от пречистване.

Почистване

Зъбните импланти заедно със зъбите са подложени на почистване два пъти на ден – след и преди лягане. Извършва процедура по стандартната схема: обработва коронку, межзубные интервали от време, а също и венците. Специално внимание се обръща места примыкания венците към коронке.

За почистване се препоръчва да използвате четка с мека четина, която ще позволи да се предотврати увреждане на тъканите и лигавиците.

Прилагането на зъбни конци

Флоссы се използват за пречистване на интервалите между зъбите от частици от храна, както и от плака. За да се извърши процедурата, трябва да се отреже парче конец и извърши почистване. При това следва да се има предвид, че за всеки период си струва да се използва нов материал, което ще повиши качеството на почистване и предотвратяване на разпространение на патогени.

При извършване на почистване струва да се внимава. С бързи движения може да увреди венците.

Изплакнете

Изплакнете е неразделна процедура в процес на грижа за устната кухина с имплантами. Изплакнете устата си след имплантиране на зъби нужда от средства, прописанными лекуващия лекар. Омекотители е добавка към паста за зъби и конци. Той не може да премахне остатъци от храна и плака от зъбите и венците. Основната задача е унищожаване на патогенни микроорганизми.

Професионално почистване

След въвеждането на имплантите трябва да е не по-малко от два пъти годишно да посещават специалист. Лекарят извършва задълбочен преглед на устната кухина. Внимание той отделя на зубному замах и твърда отложениям. В някои случаи се прави рентгенова снимка и окклюзиограмма.

READ  Народен лек за зъбобол - бърз ефект, най-добрите средства

Чрез тях се проверява, като дизайн срослась с челюстта. И на снимката може да се определи, има ли възпаление.

Освен разглеждане на специалист извършва професионално почистване на зъбите. С помощта на инструментите, той премахва плаката и патогенную микрофлору.

Експлоатационен живот на имплантите

Срокът на експлоатация на протези, пряко зависи от силата на изделия и качеството на извършената инсталация. Дизайн от най-известните и доказани производители са в състояние продължи повече от 50 години. Разбира се, трябва да се разбере, че тук става дума само за здравина коронке.

Но, ако говорим за инсталиране, то този период от време, е малко по-малко. За определени проекти лекарите дават гаранция за 2-3 години.

За да удължите живота на имплантите, трябва да следват прости указания:

 • редовно провеждане на необходимите хигиенни процедури;

 • постоянно да следи състоянието на венците;
 • лечение на възпалителни процеси в устната кухина, без забавяне;
 • да се откажат от тютюнопушенето;
 • се подлагат на преглед и професионално почистване на зъбите;
 • да избегнат механични повреди и сериозни натоварвания.

Благодарение на такива съвети, продължителността на експлоатация на имплантите може да се увеличи на 5 и повече години.

Което се отразява на срока на експлоатация на

Ако спазвате всички правила и препоръките на лекаря, а след това зъбните импланти продължават повече от 20 години. Но, има някои фактори, които могат да ускорят преждевременна подмяна на протезата:

 • способност на конструкцията да устои на външни натоварвания;
 • качеството на материала, който е използван за направата на зъбната протеза;
 • след навършване на 45 години проекти се нуждаят от подмяна с по-често;
 • силата съединения композитен материал;
 • професионализма на лекаря, който провежда протези;
 • спазване на изискванията за грижа за конструкция;
 • функции на човешкото тяло.

Заслужава да се отбележи, че продължителността на живота намалява, когато го бързо износе и възникване на промени в меките и костните тъкани. В резултат на това без смяна на протеза не може да се мине.

До какво води не са подходящи грижи

За зубными протези трябва да се грижим, както за здрави зъби. В някои случаи се използват и специални почистващи препарати и инструменти. За един ден на повърхността на конструкцията се натрупва плака, която трябва периодично да се отстранят.

Разбира се, изкуствена зъбите не е страшно кариес. Но, ето що се отнася до пародонтит, а това е лесно. В резултат на лоши грижи нарушена микрофлора и има неприятна миризма.

Зъбните импланти трябва да бъдат подложени на ежедневни качествени грижи. Това ще позволи на човек да се чувства комфортно. Освен това проекти продължават доста дълго време.

Инструменти за обработка на

След имплантиране на пациента се препоръчва да се използва специално вещество, както и инструменти за грижа за устната кухина. В този случай става дума за щетках, ирригаторах и зъбни конци.

Четки

За почистване на зъбни имплантите се използват прости и електрически четки. Най – важното- това са структури, които позволяват да се предотврати увреждане на тъканите и лигавиците. Също така трябва да се обърне внимание на межпроксимальные четки, които имат набор от дюзи, предназначени за почистване на межзубных пространства.

За да се грижи за имплантами използват различни ершики и четки с пучковыми дюзи. Последният вид средства се прилага за почистване на труднодостъпни места. Процедурата се извършва с кръгови, вертикални и выметающими движения.

Флоссы

Основната разлика на зъбни конци е, че рискът от увреждане на венците са сведени до минимум. Това не може да се каже за зубочистках. Тяхната стойност се използва само за почистване на меки седименти в лесно достъпни места.

Технология за използване на това средство е доста проста:

 1. Край на конеца, протаскивается през процепа. Това ви позволява да се елиминира сблъскват частици храна.
 2. Конци опоясывается около протезата отзад. Хоризонтални движения се почистват невидими и трудно достъпните места дизайн.
 3. Да се извърши по същата схема на почистване на места примыкания венците към импланту.
READ  Начални местни зъби при деца: симптоми, подробна информация

Грижа за зъбни протези, трябва да се провеждат с помощта на мека нишка. Това ще предотврати увреждане на тъканите и лигавиците.

Напоителните системи

Иригатор препоръчват да използвате в грижата за устната кухина след имплантиране. Почистване се извършва с помощта на струя вода, която се подава импулсивно или под постоянен натиск. Благодарение на това е възможно премахването на остатъци от храна и плака в труднодостъпни места.

Освен това, напоителните системи изпълняват масаж на венците. В резултат на това спомага за подобряване на кръвообращението и по този начин за ускоряване на възстановяването на меките тъкани.

Инструмент-добре е да използвате с антисептик или други лекарствени разтвори. Също така при необходимост може да се прилага антисептично средство.

Днес на пазара широка гама от ирригаторов. В зависимост от захранване, инструмент може да бъде стационарни електрически или преносим аккумуляторным. Също така някои модели се свързват към водопроводна мрежа.

Правила за почистване

В процеса на грижа за имплантами си струва да се придържате към някои правила:

 1. Почистването трябва да се извършват не по-рядко от два пъти на ден.
 2. В първите дни си струва да се избягва контакт четки с протеза.
 3. По време на грижи, най-голямо внимание се обръща места примыкания венците към дизайна.
 4. Специалистите препоръчват да се прилагат специални четки с различни приложения. Особено това се отнася и за продукти за отстраняване на остатъци от храна и плака в труднодостъпни места.
 5. За почистване на стойност използвате меки нишки.

За да се увеличи срока на работа на зъбни протези, трябва да се следват препоръките на лекар и общоприети правила.

Как е правилно почистване на протези мостовидные

Такива протези също се нуждаят от специални грижи. Нарушение на правилата за хигиена ще доведе до развитието на инфлуенца микрофлора. Особеност на дизайна се крие в нейните функции.

На някои места има висок риск от натрупвания на бактерии, които водят до появата на различни заболявания. Затова за почистване на стоматологичен протези трябва да се подходи много внимателно:

 • почистване се извършва обикновена паста, класически или електрическа четка, която е с мек косъм;
 • препоръчва се използването на помощни устройства, достающие трудно достъпните места;
 • обърнете внимание на областта под ръбове на протези, както и задната част.

В процеса на грижа трябва внимателно отлепете десну под зубным протеза. Това се дължи на факта, че в тези места се натрупва плака. За решаване на задачата използват мека четка за зъби.

Фактори, влияещи върху срока на експлоатация

Някои хора трябва по-внимателно да се грижи за протези. Продължителност на живота и продължителността на присаждане дизайн може да зависи от много фактори. Специално внимание се обръща на хората, които имат определени заболявания:

 • алергия;
 • захарен диабет;
 • много отслабва имунитета;
 • стрес;
 • алкохол и наркотици зависимост;
 • непоносимост към лекарства и материали, използвани при вживлении на протезата;
 • ХИВ.

Не по-малко важни фактори е бременността и напреднала възраст. За дизайн служеше, колкото се може по-дълго, трябва да се следват препоръките на лекаря. Също така специално внимание следва да се обърне на избора на материала и в клиниката, в която ще се проведе протези.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00083 sec