Преглед на брекет-системи GC Orthodontics: Experience In Ovation и други

Компанията GC Orthodontics (GCO) е един от флагманов в областта на денталната медицина. Тя се занимава с пускането на стоматологични продукти, на около сто години. Ортодонтия и производство на брекет-системи, едно от направленията на дейност на корпорацията.

На качествено ново ниво на презрамките на компанията дойде, след 2011 г., когато са обединени, двете компании GC Orthodontics и на японската компания Томи® Inc. След катастрофата на Фукушима, японската фирма е била е принудена да се премести производството си и в търсене на нови стратегически партньори.

По този начин, се е случило обединяване на огромен опит и мощна производствена база GCO с технологично точност продукти Томи® Inc.

В резултат на съвместна дейност се превърна в новаторски тиранти ново поколение, представени няколко владетели (на най-популярните от които In Ovation).

Какви са ползите продукти GCO

Конструктивно система GC Orthodontics се състоят от нитилоновой дъга и самите скоби, които се прикрепят към нея.

Нитилоновая дъга се стреми към своята изначална форма. На това се основава на принципа на изравняване и корекция на зъбите. За зъбите, които подлежат на лечение, прикрепен група и да вземат го на дъгата.

Нитилон е уникален материал, който е сплав (никел, титан). Основната характеристика сплав — паметта е форма.

Компанията произвежда два вида основни вида ортодонтски продукти:

 1. Дизайн на лигатурах. Основа на които е жично за определяне и специални гумени пръстени, които се определят дъга на зъбите. Лигатури и дъгата трябва да се сменят периодично.
 2. Безлигатурное планина (скоби) се различава използването на специални ключалки и ключалки. Брави са монтирани върху зъбите и защелкиваются на нитилоновой дъга. Това е по-прогресивна техника, тъй като действа на принципа на самоконтрол. Дъга стегна под тежестта на конструктивни елементи.

Традиционните методи за поставяне на скоби на тел и специални пръстени постепенно отстъпи място на безлигатурным.

Според материалите, от които са направени скоби, тиранти разделени на:

 1. Метални. Изработени от сплави, най-често на базата на титанов. Титан е най-адаптиран материал за устната кухина.
 2. Керамични скоби за здравина, сравнима с метални. Предимството им е, че те са почти невидими за зъби.
 3. Пластмасови. Тези системи са най-уязвими от гледна точка на здравина. Освен това, те с течение на времето се променят оттенък. Могат да служат за краткосрочно лечение.
 4. Сапфировые. Това е изкуствено отглеждани кристали прозрачен цвят. Те са почти невидими за зъби и се отличават с повишена издръжливост.
 5. Къдрава и цветни. Състав скоби със скоби под формата на различни цветни форми (звезди, пеперуди, сърца) е предназначена за деца и юноши.

Продуктовата гама на скоби от компанията GC Orthodontics, по-рано произведени на японската фирма Томи® Inc, широко представен лигатурными и безлигатурными системи скоби от метал и керамика.

READ  Бюгельные протези: отзиви-цена - плюсове и минуси

Предимства продукти на компанията:

 • по-малко травматичные, тъй като са се ориентират по форма на зъбите и по-малко по размер;
 • при производството се използват прецизно оборудване, лазерни технологии, 3D моделиране;
 • развитие се извършват в тясно сътрудничество с водещи клиники в света;
 • по-ефективно, което намалява времето за лечение и честотата на посещение на лекар ортодонт за корекция;
 • по-эстетичны — тези скоби не е толкова явна, както и някои видове почти не се забелязва;
 • по-добре монтаж на зъбите и не е беля;
 • съкращаване на времето за монтаж и подмяна;
 • за тях е достатъчно лесно да се грижи.

Намира брекет-системата може на външната повърхност на зъбите, вестибуларен вид (стандарт) и от вътрешната страна, — лингвальный вид.

Гама — всеки според изисквания и възможности

Фирма GC Orthodontics пуска тиранти следните линии.

Системата In-Ovation — иновация на пазара на скоби

Безлигатурная високоефективен система, предназначена за коригиране на сериозни дефекти на привеждане в съответствие хапят. Съобщение скоби от метал и керамика.

Има удобен заключване, разработен и патентован от компанията. Окото на повърхността скоба повтаря анатомични форми зъби и здраво закрепени на повърхността. Благодарение на тези замъци почти с една трета намалява времето за инсталиране на системата.

Керамична система In Ovation С изработени от полупрозрачен материал и е покрита с цирконием, която придава допълнителна здравина. Запазена козметична целостта на усмивки, тъй като те почти не се забелязва върху зъбите.

Форма на скоби минимализируют срокове за пристрастяване и травматичен ефект.

Презрамките на тази система имат редица предимства. Към тях се отнасят силата на материала, саморегулираща се система, балансирано натоварване на десну.

В гамата на гамата включва вестибулярные и лингвална система.

Метални скоби, с вкара структура и лазерно гравиран, точно повтаря анатомията на зъбите. Това осигурява максимална фиксация и прилепване. Брави и клипове лесно се отварят, което улеснява бързата смяна на нитилоновых дъг. Процесът трае буквално секунди. Малки размери ги правят по-малко видими.

Керамични системи са произведени с добавяне на порцеланови добавки. Здрави брави осигуряват здравина фиксация. Керамика е избран под естествения цвят на зъбите, което я прави незабележима. Цирконий предоставя допълнителна защита керамическому корицата. Изделия, устойчиви на промяна на цвета и достатъчно издръжливи.

Лингвальная система е с малък размер, което допринася за бърза адаптация дикции.

Всички системи In — Ovation направени на базата на индивидуалните най-хвърля. Така те осигуряват максимален комфорт в устната кухина и идеалното прилепване и фиксация.

Тиранти Иновация са направени, така че да се осигури комфорт на устната и я минимална вреда. Това се насърчава, включително и малки размери замочков. За тях е лесно да се грижи.

Скоби се прилагат, както за лечение на отделни дефекти на зъбите, така и с цел ортодонтско лечение. Процедурата по инсталация и корекция напълно безболезнен.

READ  Инструменти за устна хигиена - детайлно описание как да се използва

Недостатъците трябва да се дължи на сравнително висока цена. Средната цена варира в рамките на 50 000 рубли.

Пише по адрес на една от стоматологични клиники жител на Предградията:

Имам дете панически страх от стоматологични процедури. Но в тийнейджърските си години стана изкривявания при растежа на някои зъби.

Само на тази наредба и това, което дефект визуално открояваше, накараха ни посети ортодонт. След изследване, лечение и дискусии, по препоръка на лекар, инсталирани на презрамките система In-Ovation R. са Останали доволни. Выпирающие зъби са се превърнали в място, в продължение на 8 месеца, а всички процедури са преминали абсолютно безболезнено.

Валентин Megi

От Санкт-Петербург дошъл кометар за брекетах Иновация:

Дълго време не се решавах да инсталирате скоби. Изглеждаше, че всички околни ще обърне внимание на моята стоматологична усмивка. Но някак си се запознала с приятельницу, която не веднага пое в устата си оротодонтическую дизайн.

Тя ми беше казала клиника и керамична система In-Ovation. Освен напълно безболезнена процедура на инсталация и поправка на зъби, които са започнали на място в рамките на една година. Благодаря на лекарите в клиниката и това, кой е измислил тези системи.

Алина

Experience — новост, която придоби популярност вече

Новата линия включва: метална, керамична и лингвальную система скоби. Самоподтягивающаяся система с пружинистой модула дава възможност да работят в няколко режима (активна и пасивна).

Дизайн осигурява бърз процес на лечение, намаляване на времето почти два пъти. Метални скоби са представени от два вида, метал и мини метал. Нисък профил и анатомични форми скоби осигуряват устойчивостта им на повърхността на зъбите, като по този начин намаляване на риска от обелване.

Керамична система е снабдена с тик-так, изпълнена от родий, който поглъща светлината. В съчетание с висока якост на керамика това прави скоби визуално невидими. В непосредствена близост грапава повърхност осигурява добра сцепку с повърхността на зъба.

За лингвальной системи от този вид са характерни точно оборудвани анатомични форми.

Тиранти Легенди Медиум — най-често фалшифицираните

Стандартни нископрофилни метални система от два вида Легенда Медиум и Мини.

Повърхността е покрита с светопоглащающим родий, което ги прави по-малко видими. Висока точност на формата на окото повърхност осигурява максимална фиксация и добро прилепване.

Големи подрезы, ромбовидная форма и крутящийся момент на база дават възможност за трайно фиксиране на стена на дъгата. Са предназначени за определяне на дъг голям размер. Това допълнително се осигурява скосени плоскости фуга скоба.

Според статистиката, тези скоби най-често са фалшифицирани.

Други серии

По-малко популярни серия скоби GC Orthodontics, на фона на своите по-известни колеги:

 1. Достъп. Стандартни метални система с лазерна обработка на прилежаща площ, което в съчетание с диамант форма позволява стабилно фиксиране на стена на повърхността на зъба. Достатъчно големи подрезы осигуряват лесна тувал.
 2. Apollo. В състава на повечето сплави метални брекет-системи е включена никел. При ограничен брой пациенти има алергична реакция към този компонент. Специално за тази категория пациенти са разработени тиранти Apollo. Техните титан състав е изработен безсварочным метод. Издават се два вида — обикновени метални и със специално, имитирующим злато покритие. Сетчато-ячеистая структура в непосредствена близост до повърхността на зъбите осигурява надеждна фиксация.
 3. Нова. Евтин и практичен метална система. Тя се отличава с добри качествени показатели и достъпна цена. Окото на повърхността на залепване осигурява максимална сцепку със зъби.
 4. Стандартна лигатурная система Tino, е на разположение на качествени метални скоби. Ги произвежда китайски клон на фирмата GC Orthodontics. Те имат лигатурные крила, които позволяват лесно да се засилят мрежестите и кольцеобразные система. Оребрена повърхност осигурява надеждна фиксация.

 5. Метални скоби стандарт лигатурной система Глимин се отнасят до качествена и достъпна сегментной група. Лазерно гравиране на прилежаща площ и по-дълги централна линия дава възможност за максимално точно закрепете ги по повърхността на зъба. Основата е сетчатую основа.
 6. Миля. Тези метални скоби, изработени по метода на леене под високо налягане. Което дава възможност да им даде перфектна форма и осигурява гладка външна полирани изглежда на повърхността. В комплекта влизат скоби за ножовете и долните премоляров (на зъбите на долната челюст, намира за зъби). За тях са специално проектирани монтажни скоби с по-голяма площ, за по-добра фиксация и прилепване.
READ  Млечен хапка - решаваща роля във формирането на усмивки

По какъв начин се приготвя на устната кухина, за да инсталирате

Отличителна черта на инсталиране на скоби, е, че след това е необходимо по-внимателно да се грижи за устната кухина. Тъй като те се задържат остатъци от храна, което влошава хигиена на устата.

Така че, преди да инсталирате изравняване на ортодонтски системи е необходимо санация (отопление) на устната кухина.

За тази цел е необходимо:

 • пролечить всички възпалителни процеси в устната кухина;
 • лекува зъби, засегнати от кариес;
 • свали плаката и камъни от повърхността на зъбите.

Презрамките са монтирани в случай, код излекувани всички стоматологични заболявания, и няма прецедент за възникването на възпалителни процеси.

Ортодонтия, като една от сферите, стоматология, постоянно се развива и усъвършенства. Лидерите в индустрията са фирми с дългогодишен опит и модерни технологии. Сред тях на първо място се нарежда GC Orthodontics и нейният японски партньор Томи® Inc.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00102 sec