Преглед на линия от продукти за грижа за устната кухина VIVAX Dent

VIVAX Dent (Вивакс Пробив) — това е линия от продукти за грижа за зъбите и околозубными тъкани, лечебен ефект, който се обяснява с включени в състава им уникални пептидными комплекси.

Над създаването на марката в продължение на дълго време са се трудили учени от Института bioregulation и геронтология СЗО РАМН и «Академия за Научна Красотата». Състав VIVAX Dent включва:

 • пасти за зъби, които могат да се използват за лечение и профилактика на заболявания на зъбите и венците;
 • лечебните балсами;
 • гел, ефрр противовъзпалително действие.

Тези средства се препоръчва да се използва за предотвратяване и лечение на заболяванията на зъбите, венците и лигавицата на устната кухина, като кариес, пародонтит, стоматит и възпаление на венците.

Пептиди и други вещества, влизащи в състава на

В състава на средства за грижа за устната хигиена на устната Вивакс състои от следните пептид комплекси:

 1. Пептиди на тимусната жлеза (PC-1), които представляват синтетичен заместител на тималина. Те способстват за зарастването на рани, стимулира функцията на клетките на съединителната тъкан и ендотел, мононуклеарных са фагоцити, безцветен

  кръвни клетки, отговорни за имунната реакция на организма. Благодарение на PC-1 купируют на възпалението, имат антиоксидантно и антистрессорный ефект.

 2. Пептиди съдове (PC-7). Те контролират обмяната на веществата, стимулират производството на протеините в тъканите на устната кухина и пародонта, подобряване на кръвообращението и нормализиране на самоокисляване на липиди в тях. Всичко това допринесе за по-бързо зарастване на възпалени тъкани.
 3. Пептиди на хрущялите и костите (PC-12). Те също така регулират обмяната на веществата и стимулират продуцирование протеини в околозубных тъкани, хрущяли и сухожилия. Те имат антиоксидантый ефект и нормализира самоокисляване мазнини в много тъкани на тялото, включително и на пародонта, спомагат за неговото по-бързо зарастване. PC-12 се намалява разрушаването на тъканите, развиващи се на фона на възпаление и дегенеративно-калцификати промени на пародонта и хрущялите на ставите на челюстта.

Освен тях в състава на средства Vivax включва следните активни вещества:

 1. Неовитин — това е естествен антиоксидант, получен от женшен. Той успокоява инфекциите възпалителен процес, оказва антиоксидантен ефект.
 2. Гел Алое-Вера се от едно растение, което расте в сухи места в Азия, Африка и Америка. По консистенция прилича на желе. Като активни елементи, той съдържа сапонини — сложни органични съединения, които могат да образуват пяна, имат почистващ и дезинфекционен ефект. Освен това, те потискат медиатор на възпалението брадикинин. Освен сапонини в състава на Алое Вера-включват тиамин, рибофлавин, пиридоксин, аскорбинова, фолиева и никотинова киселина, холин, токоферол, β-каротин. Те нормализират обмяната на веществата в околозубных тъкани и повишаване на тяхната устойчивост към агресивни фактори на околната среда.
 3. Ксилитол е многоатомный алкохол. Той потиска растежа на стрептококи и предотвратява появата на кариозен кухини.
 4. Бетулавит получават от бреза проблем. Той притежава антиоксидантно ефект и успокоява инфекциите възпаление.
 5. Пирофосфаты премахване на зъбната плака, което е хранителна среда за размножаване на болестотворните бактерии. Те също така предупреждават за появата на кариес.

 6. Мумията или минно масло — минерален продукт от естествен произход, богато на аминокиселини, макро — и микроелементи, кола маска, и други съединения. Благодарение на активни вещества, които са в състава му, мумията нормализира клетъчния метаболизъм, помага за зарастване на увредените тъкани.
 7. Бисаболол представлява вискозна прозрачна течност, която получават от етерични масла от лавандула и лайка. Той успокоява инфекциите възпаление и дразнене, има успокояващ ефект върху плат.
 8. Концентрат от морски водорасли, съдържащ мазнини, протеини и минерали, които допринасят за възстановяване на емайла.
 9. Хидратиран силициев диоксид или бели сажди. Спомага за прочистване на зъбите, премахва камък.
 10. Сорбитол притежава сладък вкус, така че да го използвате като подсладител. Освен това, той има овлажняващ ефект.

Преглед на продуктовата гама

Състав VIVAX Dent е представена от следните средства:

 1. Паста за зъби с бетулавитом. Средство се препоръчва да се прилагат при възпалителни заболявания на венците, включително, ако те

  са придружени с кървене. Паста струва да си миете зъбите преди и след хирургична терапия на заболявания околозубных тъкани, а също и по време на обостряне на възпаление на венците, стоматит и пародонтоза. Ако използвате начин редовно, след това активните компоненти на купируют възпаление и подуване на лигавицата на устната кухина, подобрява кръвоснабдяването на околозубных на тъканите, ускоряват ги заздравяване, укрепване на емайла, предупреждават появата на кариес, се отстранява плаката и освежава дъха.

 2. Балсам, съдържащ мумията. Използвате е необходимо след почистване на зъбите поне 2 пъти на ден в продължение на 14 дни. Не бива да поглъщат и не е нужно споласкивать. Съветват да се използват при възпаление на венците, на тъканите на пародонта и лигавицата на устната кухина. Той успокоява инфекциите на възпалението, премахва подуване и кървене.
 3. Гел с PC и «Неовитином» освен противовъзпалително и противоотечного действие повишава местния имунитет и ускорява заздравяването на тъканите на устната кухина, намалява кървенето и нормализира кръвообращението. Препоръчва се да се прилага при заедах, възпаление на езика, лигавицата на устата, околозубных тъкани.
 4. Реминерализирующая паста за зъби и омекотители Вивакс възстановяване на емайла, намалява нейната чувствителност, предупреждават появата на кариес. Те се препоръчват да се използват, ако се наблюдава свръхчувствителност на зъбите, кариозные и некариозные увреждане (клиновидна дефекти, флуороза, изостаналост и повишена стираемость на емайла). Тези средства съветват да се ползват, след избелване, провеждане на ортопедичната терапия, след отстраняване на зъбен камък. Може да се прилага на жени в положение и юноши.
 5. Паста и балсам за предотвратяване на възпаление. При редовна употреба те пречат на развитието на кариес, гингивит, стоматит и пародонтоза, на отлагането на зъбен камък.

Предимства, потвърден с клинични проучвания

Средства за грижа за устната кухина VIVAX Dent притежават следните предимства:

 • неутрализира киселина, която се образува в устната кухина след хранене;
 • предупреждават и лечение на заболявания на пародонта;
 • намалява чувствителността на зъбния емайл;
 • премахване на възпалението и лош дъх;
 • допринасят за регенерацията на увредените тъкани.

Тези свойства на продукта са потвърдени от клинични проучвания, прекарани в лабораторията на пародонтологического центъра на санкт Петербург.

В тях е взел участие 35 души, страдащи от заболявания на пародонта. В продължение на 30 дни те са 3 пъти дневно се полага с помощта на мека четка за зъби противовъзпалителен гел Вивакс. При тях се наблюдава подобряване на състоянието на околозубных тъкани в сравнение с групата на пользовавшейся плацебо. Индекса на кървене при тях намалява от 3.7 пъти след месец употреба на продуктите VIVAX Dent.

Също така тестовете бяха проведени на асоциацията на превантивни и детска стоматологией Украйна и Световна Научна Красота.

Те доказаха, че след употреба на реминерализирующей продукти състояние на хигиена на устната кухина се е подобрило в 1,5 пъти. Намалява чувствителността на зъбите, подсилва емайла, изчезна плака.

При изучаването на паста за зъби и балсама VIVAX с почистващ ефект е установено, че хигиената на устната кухина доброволци подобрена по 2 пъти. Тези средства ефективно премахва зъбната плака, особено между зъбите.

В хода на клинични изпитвания на средства, прилагани по време на обостряне на заболявания на тъканите на пародонта е доказано, че състоянието на хигиена на устната кухина се е подобрило в 2,8 пъти. Мина възпаление и кървене.

Има мнение

Отзиви от потребители, които са опитали продукти VIVAX Dent на практика.

Опитах паста VIVAX реминерализация. Имам емайл твърде крехка и симптомите флюороза. Вкус на паста мен не ми хареса, напомня на туш. Но много бързо забележим резултат: зъбите става гладка и здрава.

Освен това, паста не дразни венците, не изсушава лигавицата на устната кухина. Да, и миризмата от него, силен. Също така се радваше балсам с едни и същи свойства. На Вкус също не ми харесва, но зъбите са станали по-строги, така и гласът на мелодичней.

Анастасия, 37

Купи паста VIVAX за профилактика и активно пречистване. По време на почистване на пяна се образува малко. Една туба ми е достатъчно за 10 седмици. Зъби почиства, но крайният резултат зависи от нюанса си емайл.

В комплекс с паста използва балсам. Вкусът на мен ми го хареса много, миризмата също. Той премахва възпалението, почиства зъбната плака, освежаване на дъх.

Наталия, 25

Имах проблеми с венците, зъболекар ме посъветва средства VIVAX Dent. Купуваше серия средство от възпаление и кървене на венците. Чистила зъбите сутрин и вечер, балсам полоскала устната кухина след всеки прием на храна и все още на нощ наносила на гел тампон и така се прилага към деснам и след 20 минути удаляла му. Резултатът не дръзнах да чакаме.

Марина, 40

Цена на въпрос

Стойността на продуктите VIVAX Dent:

 • цените на средства за една реминерализираща: паста— 390 лева балсам — 580 рубли;

 • цената на серия «превенция и активното прочистване»: паста — 360 лева балсам -560″.
 • цените на линия применяющуюся по време на обостряне на заболявания на пародонта: гел— 700 рубли, балсам — 660 лева паста— 430 лв.

Цялата линия Вивакс минава годишна сертификация и хубаво се е утвърдила при заболявания на зъбите и пародонта.

READ  Отнемане на зъбни отлагания ултразвук - процедура на провеждане, показания и противопоказания

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00088 sec