Преглед на специализирани почистващи агенти пенок за устната кухина

Стоматолозите препоръчват да хигиенни процедури на устната кухина, а именно да си миете зъбите и изплакнете лигавицата, след всяко хранене. Но в съвременния бясно темпо на живот понякога е просто невъзможно. В най-добрия случай човек да почиства зъбите си сутрин и вечер. А какво става, ако човек спешно заминава в командировка, или просто по някаква причина не можете да миете зъбите си?

В този случай на помощ ще дойде специална почистваща пенка за устата. Това е най-новото изобретение, което съвсем наскоро е активно да се появи на пазара. Пенка веднага се е утвърдила, както е по-удобно и лесно за приложение средство за почистване на зъбите, венците и лигавицата на устната кухина, което винаги може да вземете със себе си на природата или на дълго пътуване.

Тези средства помагат за премахване на неприятна миризма, убива бактериите и имат лечебен ефект.

Производителите поставени на пяната в метален може на малкия размер. Така че точното количество средства дозира много лесно, достатъчно е само да кликнете върху специална опаковка при това, дори не е задължително да е в непосредствена близост до водата.

Универсално средство за експресна грижа

Пенка за хигиена на устната кухина, подходящ като не между другото в екстремни условия антисанитарии. Освен това, тя може да се използва като допълнителен профилактични средства. В състава на средства за хигиена влиза голямо количество активни вещества, които
не дават да се образуват зубному резба и замах, и също така намаляват риска от развитие на възпалителни процеси.

Пяна за омекотители препоръчва се да се прилага в следните случаи и цели:

 • като средство за грижа за устната кухина, особено полезно е да използвате пяна за хората с протези, брекетами, каппами, различни подвижни ортодонтическими апарати;
 • като профилактично средство срещу кариес;
 • за да се грижи за зъбите и венците на децата, а също и хора, които са ограничени в движенията, в резултат на някакво заболяване;
 • като средство за експресна грижа в ситуации, когато е невъзможно да се използват четка за зъби и паста за зъби.

Днес почистване на пяната са станали гъвкави и мобилни хигиенни средства за грижа за зъбите и венците. Пяна за омекотители може да се използва у дома, в командировка, на гости, на работа или на път, на почивка. Ако винаги вземат средство със себе си, зъбите и венците здрави.

Силни и слаби страни

Стоматолозите съветват да се прилагат пяна, като допълнение към основните хигиенни процедури. Те не могат да се пълноценен заместител на пастите за зъби, и зъби. Независимо от производителя, отделят общи полезни свойства пенных почистващи средства. Към тях се отнасят:

READ  Предназначение и особености на използването на трейнеров за зъби
 • предотвратяват развитието или отстранява следи от плака върху зъбите;
 • следят за нормална хигиена на устната кухина в екстремни условия;
 • намаляват симптомите на това някои възпалителни процеси на лигавиците.

До несъмнен предимство на използването на пяната може да се дължи на това, че тя прониква във всички, дори най-трудно достъпните места. Освен това, тя може да се прилага навсякъде, включително и там, където няма вода.

Положителни свойства на хигиенни средства обуславливается които влизат в състава му вещества. Сред тях са:

 • ензим папаин;
 • антибактериални вещества;
 • компоненти, които правят свеж дъх и приятно;
 • вещества, помагащи за облекчаване на възпалителни процеси.

Освен предимства при прочистването на пенок за устната кухина, има и недостатъци. Първо, пенен гигиеническое средство не е в състояние напълно да замени четката за зъби и паста за зъби. На второ място, пенка не изпълни много от функциите, които са толкова необходими за качествена хигиена на устната кухина. Това е, няма да направи масаж на венците, която помага да се нормализира правилното кръвообращение в тъканите на пародонта, както и не напълно премахване остатъци от храна между зъбите.

С което се предлага на пазара?

Се занимават с пускането на пенок достатъчно известни производители, които са се доказали на пазара и са спечелили положителна репутация.

Знак — първи от най-добрите

Пенка Сплат е средство за обработка на зъбите и венците, което прилича на гел прозрачен цвят. Въз основа на статистика на продажбите, това е най-популярният пяна за пречистване на устата.

Производител допълни различни приятни вкусове и аромати. Например, има пенка Знак с мирис на швейцарската мента или дивата малина. Това средство помага деснам и зъбите да останат здрави за дълго време, благодарение на уникалния си състав, в който влизат:

 • екстракт от японски женско биле;
 • алое вера;
 • екстракт от морски зърнастец алтай;
 • гранат;
 • лаурилсаркозинат на натрий;
 • полидон;
 • натурални млечни ензими.

Сплат премахва плаката и предпазва от кариеси в 97% от случаите, което говори за високо качество на това средство. Освен това, действието на пяна, насочени към нормализиране на киселинно-алкалния баланс в устата и помага внимателно избели емайла. Хората, които постоянно използват средство, забелязах, че дишането става чист 100%.

Iney — добро качество на достъпна цена

Пенка от този производител има добър избелващ ефект. Неговото действие е насочено към укрепване и възстановяване на емайла.

Пяна за омекотители Iney се предлага с различни аромати, които тонизират и успокояват. Сред аромати Инней може да се намира на розмарин, риган, анасон, лайм и ледена мента, които правят дишането си за дълго, дълго време.

READ  Лечение на откритите венците - основни причини и ефективни техники!

В този средство използва технология SNOW-HOW, което е едновременно и избелва и укрепва емайла.

Стоматолозите препоръчват да се използва средство за хигиена сутрин и вечер, а също и в тези моменти, когато няма възможност за почистване на зъбите с четка и паста. Много хора избират Iney за това, че пенка спира разпространението на зъбния кариес и предотвратява появата на плака върху емайла в 97% от случаите.

Състав на лекарственото средство съдържа в себе си:

 • полидон — компонент е насочен към качествено избелване на зъбите и добре премахва следите от чай, кафе и тютюневи изделия;
 • глюконат на цинка;
 • лактат калций;
 • екстракт от женско биле;
 • лаурилсаркозинат на натрий;
 • ензими.

Много е важно, че Iney не съдържа в състава на спирт и други агресивни абразиви, както и петролни продукти.

Професор Персин — корени в миналото

Това средство е изобретен още по времето на СЪВЕТСКИЯ съюз. Професор Персин представлява течност е тъмно кафява на цвят, тя е

приятен вкус и аромат. Тази почистваща пенка — иновация и напредък в обичайния смисъл на хигиена на устната кухина. А именно, тя е силно опростява целия процес на прочистване на зъбите и венците.

Особено полезно ще бъде хората, които са инсталирани коронки, протези, тиранти и зъбните импланти. Средство може да проникне в най-трудно достъпните места и премахване на там всички бактерии.

В състава на пяната включва:

 • екстракт от папаин;
 • Д-Пантенол;
 • екстракт на прополис;
 • специални ароматни съставки, например, citrus или мента.

Благодарение на уникалния си състав Проф. Персин помага през целия ден, поддържане на хигиена и здраве, на лигавицата на устата.

LoveThatWhiteSmile — модерно, но е малко скъпо

Една от най-модерните пенок, която не само ще помогне на избели емайла, но и подкрепа на цялата устата в добро състояние. Тя ще помогне да премахнете тъмните петна от различни храни и напитки със зъби.

Всички лечебни функции и състав е подобен на останалите производители. А основната разлика е, че LoveThatWhiteSmile пуска частна фирма, находящ се в необятността на САЩ, защото и цената хапе.

Global White

Формула на тази пяна е насочена към реминерализацию и намаляване на чувствителността на зъбите и венците. Да го прилагат възможно както в работата, така и у дома или на път.

Стоматолозите препоръчват да се използва средство за хора над 14 години.

READ  Реминерализация, избелване и флуориране на зъбите средство Белагель

Основната функция на Global White — реминерализация. Това означава, че средството е насочена към възстановяване на емайла и може да се прилага като начин за допълнителни грижи за зъбите и венците.

Благодарение на съвременните иновации и технологии средство Global White безопасно и внимателно произвежда избелване на зъбите, а също и укрепва емайла.

Това се случва за сметка на внимателно подбрани компоненти, влизащи в състава на:

 • минерали (калций, магнезий, калий);
 • витамин С и В5

Пенка може да се използва в онези моменти от живота, когато няма възможност да се почиства зъбите по традиционния начин.

Потребителското мнение

Какво мислят за подобни пенных спреях обикновените хора?

Страхотно изобретение. Аз съм мениджър и постоянно общуват с много хора. Аз просто нямам време постоянно да ходи да си миете зъбите или има дъвка. Освен това, аз дори понякога и дим. Така че пенка Професор Персин се превърна в истинска благодат, която ще улесни живота. Започнах да се чувствам по-уверени по време на работа, тъй като винаги имам свеж дъх.

Павел, 29 години

Ми препоръчва Сплат моя зъболекар. Използвам единствено като допълнително средство за хигиена на устната кухина. Харесва ми, че пенка е напълно убива микробите след хранене, а това означава, че аз точно не е пред разпад. По време на прилагане на активните съставки да проникнат дори и в най-трудните места.

Наталия, 44 г.

Опитах няколко вида Сплат и се спря на мятной версия и не съжалявам. В устата винаги присъства усещането за свежест. Също така знам, че здрави зъби имам, ще бъдат постоянно.

Иван, 32 г.

Цена на въпрос

Преглед на актуални цени на пяна на устата към края на септември 2017-та година:

 • Знак от 145 до 240 рубли;
 • Iney от 270 до 450 лева;
 • Професор Персин от 220 до 250 лева;
 • LoveThatWhiteSmile около 1230 лева;
 • Global White от 160 до 850 рубли.

Почистване на пенка за устната кухина е само допълнително средство за хигиена. Можете да я вземете с вас на път, за да използвате у дома, на работа или в нехигиенични условия. Тя перфектно се справят със собствените си функции по всяко време и в различни условия, дори при липса на вода.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00075 sec