Препарати за избелване на зъбите в домашни условия: преглед на най-добрите средства

Препарати за избелване на зъбите

Да си позволи хубава усмивка днес може не само звезди от шоу-бизнеса. Избелване на зъбите различни методи става все по-популярен сред широките маси от населението. Във всяка аптека и днес можете да намерите множество лекарства за по-голливудски сияйна усмивка – гелове, пасти за зъби, ленти, ополаскиватели и др. Какво трябва да се обърне внимание при избора и какви средства – наистина ефективни?

Определение причини потъмняване на

Преди да се пристъпи към избор на препарата за избелване на зъбите, трябва да се определи причината, поради която емайл, придобити в по-тъмен нюанс. Зависи От това, кое средство е най-добре да закупите.

Най-често наблюдаваните зъболекари причини вътрешен произход, когато едни препарати за избелване направиш невъзможно:

 • наличието на флюороза в резултат на питься вода, замърсена с флуорид. В този случай върху зъбите се виждат белезникави петна, които с течение на времето стават все по т тъмно – до черно;

 • отравяне с метали (особено мед, мед и калай), включително и при наличието на зъбите на пломби от амалгама, които при контакт с калай, се окислява до тъмен цвят;

 • използването на стоматолог паста «Парацин» при пломбировании на зъбите, поради което зъбите могат да придобие розов цвят;
 • дългосрочно прилагане на тетрациклиновых на антибиотици, което води до пожелтению на зъбите;

 • наличието на повредената маса – емайл ще възстанови цвят само след като пульпарная място ще бъде почистен и окислена.

При наличието на потъмняване на емайла заради външни причини – например, честото пушене – избледнявам на няколко тонове благодарение на специални лекарства е напълно възможно.

Благодарение на което се постига ефект

Преди всичко, потенциалните купувачи на продукти за избелване интересува, благодарение на което се постига обещаните ефект.

Видео — Преглед на средства за избелване

Тъй като става въпрос за препарати, които действат локално, емайл, която затъмнени, избелени в резултат на премахването на пигменти с външната част на зъбите или разрушаване на пигменти във вътрешността на тъканите.

След като микробный плака, която минерализовался, и потемневший плака от пигменти заличават, зъбите изглеждат много по-светли. Подобен ефект се получава благодарение на съдържанието на абразивни препарати и компоненти, както и вещества, полирующих повърхност: полидона, ензими и пирофосфатов. Именно тези компоненти са способни да се разделят, дори е много устойчив на плаката, който се случва при хора, които много пушат.

Ако средство за вътрешно избелване (т.е. ефектът се постига за сметка на проникване на компонентите във вътрешността на зъба), емайл осветляется активен кислород.

Когато човек иска да подобри цвета на зъбите, се отбелязва повишена чувствителност на емайла, той не се препоръчват средства с абразивни съставки. Те могат още повече истончить на емайла и прави зъбите податливи на въздуха, а също топли и студени напитки и храна. Но такива хора се препоръчват лекарства с бромелаином и папаином.

Средство трябва да бъде индивидуално за всеки, че резултатът е точно такъв, какъвто му се иска да види купувач на лекарството.

Паста

Най-популярното средство от потемневшей на емайла – паста. Точно до него се прибягва на първо място. Те са подходящи за повечето хора, и това им е стоматолозите съветват своите пациенти. Действащи вещества пасти са ензими и абразивни елементи. Те сякаш са полирани повърхност на зъба, поради което емайл ободрява на някои тонове.

Въпреки факта, че използвате паста е по-лесно просто – достатъчно е да изтръгне си за зъби и се миете зъбите – резултатът зависи от правилността на избора си.

Предимства

Може да се нарече две от най-очевидните предимства на пасти:

 • сигурност – поради липсата на механични интервенции;
 • икономия на гориво – поради по-ниска стойност на всеки тубата (като правило, стойността му не надвишава 200 евро, докато цената на процедура по отбеливанию в стоматологична клиника се измерва с хиляди рубли).

Недостатъци

Но този метод има и своите недостатъци, за които почти никога не казват производителите на пасти. Към тях могат да бъдат отнесени:

 • невъзможност за провеждане на курс за избелване на повече от месец – защото истончается слой на емайла;
 • вероятността за разрушаване на зъбите впоследствие, защото в емайла се образуват микропор;
 • увеличаване на чувствителността, което е особено забележимо, когато човек яде или пие нещо горещо или студено;
 • малка вероятност от изгаряне на лигавицата и езика;
 • възможност болезнени усещания по зъбите и необходимостта от справяне с този проблем при зъболекар;
 • промяна на цвета пломбировочного материал – ако на част от зъбите са пломби;
 • липсата на ефект, ако цветът на зъбите се е променила, поради прием на кафе или пушене.

Наличието на противопоказания

Също така трябва да се отбележи, че не всички хора, без изключение, е показано прилагане на избелващи пасти. Категорията на хората, на които те са противопоказани са:

 • кърмещи жени и жени в очакване на раждането на детето;
 • хората с глоба или увредена емайла на зъбите – дори и най-малките пукнатини и отчупени ще е противопоказание;
 • деца до достигане на зряла възраст;
 • болни пародонтозом.

Видове пасти

Може да изглежда, че всички избелващи пасти са еднакви – различават се само от марката и цената. Но това не е така. Зъболекари предлагат на своите пациенти три различни вида избелващи пасти за зъби.

Вид Описание

Паста за зъби съдържа най-малко на активните вещества, полирующие повърхността на зъбите. Също са в състава на ензими (бромелаин, полидон, папаин и пирофосфаты), които работят срещу плака и зъбен камък. Такава паста се разрешава да се ползват непрекъснато, или прави малки почивки се прилагат. Те са идеални за любителите на кафе и хора, които пушат, за да се бори с потемнением емайл.

Активен кислород се образува, когато компонентите паста се сблъскват в устата на човека със слюнка. Кислородът прониква във вдлъбнатини и пукнатини на зъбите, почистване и осветляя цялата емайл. Въпреки това, ако е олющена и напукана големи, тогава паста на базата на водороден кармида противопоказан. Преди употребата на това лекарство трябва да се отървете от болести на зъбите, вылечив им.

Паста е много ефективен, защото повишена абразивность бързо почиства зъбите и променя техния нюанс в по-светлата страна. Въпреки това, абразиви бързо истирают емайл, така че да се ползват от тези средства трябва да се работи внимателно и за кратко време. Прилагат се по-добре не повече от няколко пъти в седмицата.

Най-добрата паста

Зъболекари и хората, пробовавшие различни пасти различни производители, отбелязват някои от най-добрите.

 1. LACALUT – паста тази марка са не само поясни, но също и укрепване на зъбния емайл, както и допринасят за възстановяване на минералния състав. Това от своя страна предотвратява толкова често срещан и неприятен заболяване, като на кариес.

 2. ЗНАК – като например абразивни препарати помагат за добро почистване на зъбите и се полира повърхността. Дори такива силни натрупвания, като зъбният камък, могат да бъдат победени с помощта на такава паста. В състава на избелваща паста на тази марка поставен калиеви сол, чиято задача е да се намали чувствителността на зъбите.

 3. ROCS – премахване на пигментного и бактериална плака се случва за сметка на бромелаина. Освен това, в състава е включен глицерофосфат на калций, който подхранва емайл минерали и я прави по-стегната.

 4. Colgate – може би най-известните и достъпни от пасти за избелване. Тя е привлекателна цена, затова я купи всеки може да си позволи. Избелване е гарантирано за сметка на абразивни вещества, които се полира зъбния емайл.

Въпреки факта, че на пасти за зъби – най-нежния метод на избелване на зъбите, по-добре, преди да започнете прилагането им получите консултация от стоматолог.

Гелове

Други често срещани препарати – гелове. С тяхна помощ може да се направи усмивката по-бяла и привлекателна. Гелове се справят добре със своята задача, когато причината за потъмняване – твърде силна взаимодействие с кафе, чай и други напитки, оставляющими тъмен налеп по зъбите, както и тютюнопушенето.

Като избелващи елементи с такива средства обикновено съдържат водороден прекис, бензоил пероксид и други.

Предимства

Както и при всеки друг наркотик, избелващи гелове има своите достойнства и недостатъци. Към първите могат да бъдат отнесени:

 • може да се постигне бързо изсветляване на повърхността на зъбите на 1-3 тона;
 • получените резултати ще се задържи дълго време.

Недостатъци

Сред недостатъците на ползване гелями отделят:

 • ако активни елементи, съдържащи се в състава на гела, проникнало във вътрешността на зъба през пукнатините, има шанс, че ще започне процес на разграждане на емайла;
 • зъбите ще станат по чувствителни;
 • мазен могат да се ядоса, ако неправилно се разпределят гел върху повърхността на зъбите;
 • вероятността за получаване на изгаряне на гърлото или хранопровода при случаен заглатывании гел;
 • някои компоненти на гела-белина могат да предизвикат алергии, ако выявится индивидуална непоносимост.

По този начин, трябва да се съпоставят възможна полза от действието на гела от възможни неприятни последици, които могат да настъпят.

Показания и противопоказания

Има ситуации, в които е показано прилагането именно на този тип лекарства. Такива ситуации включват:

 • случаи, когато цвета на зъбите при човека от природата на тъмно;
 • случаи, когато тонът на зъбната система се е променил вследствие на прием на медикаменти;
 • случаи, когато емайл затъмнени поради повишена увлеченности тези напитки, като чай, кафе или червено вино.

Но понякога, напротив, гелове, са противопоказани. За това ще кажа на лекар-стоматолог, ако:

 • пациентът се честват патология в тъканите на пародонта;
 • има непролеченный кариес;
 • венци пациента и мазен болка или върху тях се образуват язви;
 • разкрити алергия към белина в състава на гела.

Как да

За действие на гела е било точно така, както се очаква пациентът, трябва правилно да се прилага. Освен това, трябва да се следват препоръките на стоматолога за част от избора на конкретен гел. Това се дължи на факта, че тези лекарства различен процентен състав компоненти, които имат за цел да избелите зъбите си.

За да е правилно да се нанесе такова лекарство, трябва да вземе четка за зъби. В него гелът се разпределя равномерно, след което се втрива в повърхността на зъбите массажирующими движения.

Можете също така да се прилага средство за специални четки. Това е по-удобно, защото изключва възможността, че лекарството заденет венците. Понякога се препоръчва пускането на специални капы с гел.

Най-добрите гелове

Зъболекари и хората, отбеливавшие зъбите си, отделят някои от най-добрите гелове.

 1. Plus White Whitening Помощник – предимството му е, че неговите съставки не са само избели, но и предпазват зъбите от разрушаване. След прилагането му плаката се образува по-малко, което води до факта, че зъбният камък не се образува. Дишането става по-свежа. Освен това, ефектът може да се открие още след първото приложение, производителят обещава осветление на 2-3 тона.

 2. Colgate Simply White и Colgate Simply the White Night – гелове на известната на всички марка, които да осветлят зъби на няколко тонове само за две седмици нанасяне. А първият ефект ще бъде видим след 4-5 дни. Резултатът ще се запази в продължение на година.

 3. Plus White 5 Minute Bleach Whitening Gel – гел, който положих, се прилагат две седмици за постигане на желания резултат. Освен това, има и вариант на този гел за хора с чувствителни зъби. Производителят обещава осветление на 3-4 тона.

Въпреки, че да гел лесно в домашни условия, преди да я закупите по-добре да се посети в кабинета на зъболекар и да се изяснят, възможно ли е използването на този наркотик.

Ополаскиватели

Зъбните лекарите може да ви препоръча също така ополаскиватели, които също подобряват цвета на зъбите. Освен осветляющего ефект, те също се прави дъха по-свеж, помагат за отстраняването на остатъците от храна след хранене, не позволяват да се развият възпалителни процеси, премахва зъбната плака и се борят с потемнением емайл.

Ополаскиватели са най-разнообразни, така че всеки може да избере средство по себе си. Например, може да се закупи ментов омекотители или омекотители, като в състава на канела, лайка или карамфил. Някои от тях също действат от кървене на венците и предпазват от кариес.

Предимства

Основните предимства на прилагането на ополаскивателей са:

 • лекарството не влияе неблагоприятно върху емайла и не вреди;
 • ефект се постига в рамките на две седмици употреба;
 • бактериите, които образуват плака по повърхността на зъбите, се унищожават при ополаскивании;
 • нови петна върху емайла се образуват благодарение на входящ в състава на повечето ополаскивателей фториду;
 • технология за избелване – не за сметка на абразиви, затова емайл остава здрав и читав;
 • липсата на влияние на средства за микрофлору устата.

Недостатъци

Основното – и може би единственият – недостатък е, че не трябва да чакат за избелване на зъбите в продължение на 3-4 тона – най-вероятно ефектът ще бъде по-слабо изразени. Освен това, се прилагат омекотители трябва всеки ден и за предпочитане по няколко пъти на ден след хранене.

Най-добрите ополаскиватели

Сред най-популярните и ефикасни средства от тази линия може да бъде идентифициран:

 • Listerine Expert – лекарство за ежедневна употреба, който лесно може да се намери в аптеките на достъпна цена;

 • President White Plus – известното италианско средство, което унищожава микробите в устата и подобрява дишането и цвета на зъбите;

 • Colgate Plax – омекотители на известната марка, удобството, което се предлага на пазара с мерным капачка, облегчающим процеса на използване и экономящим средство.

Трябва да се помни, че най-добрият ефект се постига, ако се използва паста за зъби, гел или омекотители за избелване на зъбите след хигиенично почистване на зъбите в кабинета на зъболекар. Освен това, лекарят трябва да види зъбите и да помогне в избора на средство, което няма да навреди на пациента.

Видео — Как да изберем омекотители

READ  Какво е лазерно избелване на зъбите: ползи и на вредите, мнения

MAXCACHE: 0.42MB/0.00107 sec