Превенция и коригиране на привеждане в съответствие хапят и разположението на зъбите при деца

За много родители е проблем неправилно привеждане в съответствие хапят детето се превръща в световен мащаб. Да се справят с нарушение по себе си е невъзможно, затова трябва да се обърне към лекар-ортодонт.

И това е правилно, тъй като не устраненный недостатък води до кривизне на зъбите и други неприятности.

Защо възниква нарушение на привеждане в съответствие хапят при децата?

Причините за възникване на такъв проблем с зубным в непосредствена близост може да бъде определен.

Ето най-основните от тях:

 1. Наследственост, тоест, ако някой от родителите има този недостатък, че е учудващо, ако и детето ще бъде.
 2. Липсата на физически хранене. Така подредена природа, че при новородени деца горната челюст са значително по-ниски. И когато естествената формула хранене има активно развитие на долната челюст. При бутылочном формула хранене млякото идва с лекота, и така челюстная кост остава без движение.
 3. Липсата в храната на твърда храна. При преобладаване на меки храни в менюто, кости не ще се развива, тъй като напълно липсва натоварване върху тях.
 4. Формирането на неправилна стойка на тялото. Във връзка с това на главата също неправилно поставена, и като резултат, се формира неправилна захапка.

 5. Грешна времето на растеж на млечните зъби, както и по-нататъшна промяна ги на американските индианци.
 6. Навикът за смучене на пръстите и всякакви други продукти.
 7. Продължителната употреба на биберон.
 8. Заболявания носоглоточных пътища, при които устата остава винаги в отворено положение.

По принцип, за всички тези причини може да се намерят подходящи начини за разрешение.

Изборът на време за ортодонтско лечение

Лекарите, които са специализирани в тази сфера, разделени формирането на привеждане в съответствие хапят детето на няколко етапа:

 1. Етап, който започва от раждането до появата на първия зъб. Повече от този срок е 6-7 месеца.
 2. Етап, по време на който се появява основното количество млечни зъби и се случва формирането на непостоянен привеждане в съответствие хапят. Този период започва в полугодовалом възраст и завършва при достигане на малко дете три години.
 3. Време на завършване на формирането на непостоянен привеждане в съответствие хапят и подготвителния етап на смяна на млечните зъби. Трае обикновено от 3 до 6 години.
 4. Формирането на привеждане в съответствие хапят смесен тип. На този етап смяната на зъбите, така че в устата се намират и млечни продукти, и коренните зъби. Продължителността на този етап е около шест години.
 5. На последния етап се формират непрекъснато привеждане в съответствие хапят. На този етап може да продължи до постигане на дете, на петнадесет години.

За проверка на зъбната редица трябва да се консултирате с лекар. Да направите това е желателно в началото на втория етап, тъй като само в това време може да се определи правилността на бъдещето привеждане в съответствие хапят.

Сега много често започнаха да се обръщат към специалисти веднага след раждането. Това е много добро решение, защото в ранна възраст е много по-лесно да се определи хапят детето с още незрели зубным наблизо.

Ако лекарят открие някакви отклонения, тогава ще възникне необходимостта от незабавно лечение. А в по-малка възраст е много по-лесно да се определи всичко.

Защо е важно навреме да помогне на детето

Захапка – това е правилното смыкание челюсти.

Всяка от тях трябва да си на правилното място. От това зависи не само здравето лицево-челюстна част, но и на целия организъм като цяло.

Основните здравословни проблеми при нарушаване на привеждане в съответствие хапят:

 • при дъвчене на натоварване се разпределят неравномерно, така че много бързо зъбите се развалят, а по-точно, се появява плака, се образува кариес;
 • е нарушено функциониране на челюстната система, и в резултат на което се появяват силни главоболия, болки в областта на шията и тила;
 • нарушен процеса на смилане на храната, попадающей в устата, така че е нарушена работата на стомашно-чревния тракт.

Мачо захапка на детето може да има много неприятни последици. Често това води до нарушение на развитието на речта, неправилно произношение на някои звуци.

Също и при нарушаване на развитие на лицево-челюстната система е нарушено развитието времето на костите, което води до грешен усещането за равновесие.

Често проблемът може да доведат и до заболявания на носоглоточных пътища. До последици може да се дължи на лош сън или изобщо безсъние, хъркане и сопение.

Видове нарушения на

В детска ортодонтия отделят пет основни вида неправилно привеждане в съответствие хапят:

 1. Прогнатический ﴾дистальный﴿. В този случай се проявява твърде развито структурата на горната челюст или недостатъчно развитие на дъното.
 2. Мезиальный ﴾средната﴿. Долната челюст е значително бутне напред, и при това долните зъби видимо се припокриват горната.
 3. Открит. Не се случва смыкание по-голяма част от зъбите. Този вид също се разделя на два подвида: челен и страничен.
 4. Дълбоко. Горните зъби значително се припокриват долните. Често този тип се нарича още и травматично.
 5. Кръстосан. В този случай недоразвиты страна на една от челюстите. Редиците на зъбите могат да се пресичат помежду си на принципа на свързване на ножица.

Какво предлага съвременната ортодонтия

Всички нарушения в областта на челюстта се занимават с лекари, които се наричат ортодонтами. Да се определи патология на челюстните кости е възможно и при възрастни. Но разположението на зъбите при децата минава много по-лесно.

Най-благоприятни възрастта за лечение се счита за периода от 3 до 6 години. Често проблемът е неправилно привеждане в съответствие хапят се проявява в по-късна възраст. При първите страници си струва веднага да се потърси консултация с ортодонт.

В съвременната стоматология има няколко основни техники за ортодонтско лечение на детето.

Всичко започна с брекет-системи

Ортодонтски скоби, често ги наричат брекетами. Тази система има вече много време. Ефективност

доказано много кръпка зъбите.

Определянето на този тела се случи както с вътрешната, така и външната страна на зъбите. За това се отнася специално лепило.

Работата на системата се състои в това, че топлината, която присъства постоянно в устата, действа на проекта, и тя постепенно выравниваясь, разравнивает и зъбите.

За направата на дизайн се използват различни материали. Най-трайни, и в същото време скъпи, се считат за скоби от метал. Но външният им вид не е много привлекателен, така че за много хора това не е подходящ вариант.

За децата лекарите препоръчват да се прилагат скоби от пластмаса, керамика или сапфир. Данните на проекта не се характеризира с голяма здравина, но с правилния подбор на те е по-малко видима за околните, а също и не твърде дразнещо действие върху венците.

Лечението се случва в продължение на доста дълго време. При това трябва безпрекословно да изпълнява всички препоръки на лекаря.

Според много специалисти, родителите трябва да се подготвят предварително на детето до такава важна стъпка, тъй като има случаи, когато деца, абсолютно не се пристрастяват към тези системи.

Използването на специални плочи

Ортодонтическая табела – тя е подвижна система, която е изпълнено за всяко дете индивидуално. Се извършва снимка на челюстта и в съответствие с него специалистите правят такъв дизайн. Не е необходимо постоянно да се носят, това е при хранене или в други някои случаи, плаката може да бъде премахната.

Прилагането на такава система е възможно от най-ранна възраст и до постигане на дете на 12 години.

Важно е да запомните, че детето може да има някакви комплекси, и тъй като на табелата е лесно да се премахват, не може да я носи по време на отсъствието на родителите. В още случай лечението ще бъде безполезно.

Прилагането на трейнеров

Трейнеры представляват снимающуюся конструкция, която се извършва от еластичен силикон и се прилага за ортодонтско лечение на нощта. Тя побира само на един час през деня време на деня и на нощта.

Експертите смятат, че този метод е най-подходящ за деца. Се прилага за пациенти, които вече са достигнали до петгодишна възраст.

Но в отделни случаи, при индивидуално производство може да се прилага за деца на възраст от две години.

Коригиращи упражнения

Този начин се прилага и при леко отклонение развитие на челюстта от нормата. Ще ефикасен при прилагането на бебето все още не е достигнало шестгодишна възраст.

За лечение на ортодонтом се назначава специален комплекс упражнения, които трябва да помогне за изглаждане на челюстта.

Благодарение на този метод на всички мускули са в работно състояние, а детето започва правилно да дъвче храната си.

Родителите в никакъв случай не трябва да контролира целия процес, тъй като при халатном отношение на лечението ще бъде абсолютно не е ефикасен, и в бъдеще ще трябва да се обърнете към по-сериозни методи.

Подбрани упражнения задължително трябва да е в съответствие с логопедом.

Хирургическа намеса

Този начин се прилага само в тези случай, когато останалите не са ефективни са мистериозен. Операцията се извършва с прилагане на обща анестезия, по време на която експерти представят челюстта на костите в правилната позиция.

Закрепването става с прилагането на специална гума, която трябва да се носи в продължение на две седмици срок.

Превенцията е винаги по-добро лечение

Всяко нарушение започват от самото начало на развитието на детето. При липса на генетична предразположеност за предотвратяване на образуването на неправилно привеждане в съответствие хапят трябва да се изпълнява и да се спазват някои условия:

 1. Да следи храненето на майката в това време, когато бебето е още в утробата. В това време трябва да се консумират

  продукти, които съдържат голямо количество флуор и калций.

 2. Струва си да следи за правилното хранене на детето, като се започне от самото раждане.
 3. Правилното дишане също играе много важна роля, затова трябва да се обърне внимание на факта, че бебето диша само с носа си.
 4. Вредни навици като смучене на всички стоки и водят до формирането на неправилна привеждане в съответствие хапят. Не си струва детето свикне с соске.
 5. Посещения при стоматолог трябва да бъде редовна.

Обобщаване на резултатите

За здравето на детето си трябва да се внимава с първите дни на живота. Липсата на правилното и пълноценно хранене може да стане причина за много неприятности, свързани с общото състояние и здраве на зъбите.

Всички вредни навици могат да доведат до формирането на неправилна привеждане в съответствие хапят.

При първия признак на проблемите си струва веднага да се консултирате със специалист, който ще определи дълбочината на нарушение, и да определи необходимостта от правото на лечение. Има няколко техники и устройства за коригиране на зъбите при децата.

Също така е възможно лечение с помощта на специални упражнения, но само в случай, ако проблемът навреме, е идентифициран.

Във всеки случай може да се направи извода, че здравето на децата зависи само от родителите и интереса си по този въпрос.

READ  Какво да правим, ако детето го боли зъб: от обезболить бързо и безопасно

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00099 sec