Прилагането на капы за избелване на зъбите: ефективността и безопасността на

Ще се съгласите – достатъчно трудно е да си представим красота, или с красив тъмно, неаккуратными зъбите.

Пожълтели зъби са способни да объркат дори и най-очарователна усмивка.

Пожълтяване на емайл може да се дължи на следните причини:

 • за пушене;
 • пиенето на чай и кафе;
 • яденето на сосове с домати или къри.

Обаче процедура за избелване на зъбите става все по-достъпно и сега възможността да се грижи и което е важно, евтин избелване на зъбния емайл, в домашни условия.

Става въпрос за капах – специални силиконови или полимерни накладках, които се поставят върху зъбите и, след първото прилагане, в комбинация със специални средства, помагат да се постигне ослепителна белота на зъбите. В най-лошия случай, осветление в два цвята.

Капы за избелване на зъбите може да се намери в продажба в аптеките или специализирани магазини, най-често в състава на комплекта.

Ограничения за прилагането на методика

Противопоказания за прилагането на този метод за избелване на следните:

 1. Бременност и възраст до 18 години.
 2. Потъмняване на емайла на зъба е наследствен характер или след депульпирования. Факт е, че при унаследованном

  тъмен цвят на зъбите, за да се справят с този проблем е почти невъзможно да – така е оцветен в емайла на зъба, и ако го свали горния тънък слой, под него ще се окаже точно толкова долна. Ако зъб помрачи след отстраняване на нерв – да се възстанови първоначалния си цвят, за съжаление, е невъзможно.

 3. Висока чувствителност на зъбния емайл. В случай на висока чувствителност на зъбите към химични или температурните въздействия (а действието на осп се основава именно на химично взаимодействие, понякога и с прилагането на претопляне) такова избелване ще доведе до усугублению болезненост.
 4. Кариес в остра фаза, не пролеченный, разбира се, също ще доведе до много болезнени усещания по време на процедурата по избелване.
 5. Пломби или корони на предната повърхност на зъбите. Видими при усмивка, коронки или пломби при изсветляване тъкан на зъба не променят своя цвят, ще останат тъмни, и ще бъде много развалят общото впечатление.

Съдържание на пакета комплекти за избелване

В състава на комплекта за процедурата ще намерите всъщност капы в количества от два броя (за горните и долните зъби) и гелове в тубах или спринцовки (за точно дозиране). Състав на различни групи от различни, но ги обединява това, че в гела съдържа или водороден пероксид или карбамид пероксид.

Това е подобен на своя действие донорите на свободен кислород, които имат правилното ни действие на тъкан на зъба, достигайки оптично осветление в комбинация с незначителни повреждающим действие.

В някои комплекти се предлагат два гел с водороден прекис, са различни концентрации – до 30% за чувствителни зъби и 40% и повече за тези, които нямат проблеми с висока чувствителност на емайла.

Също така в състава на комплекта върви гел реминерализующий, го препоръчват се смесват с основен гел или се прилага след процедурата за възстановяване на зъбите и насищането им с калий и флуорид.

Някои комплекти включват в състава на малка лампа с uv-радиация, която работи от пальчиковых батерии и е предназначен за активиране на активни вещества.

Подготовка на устната кухина

Комплекти за избелване в специални подготвителни процедури пред неговото прилагане не се нуждаят, но самата процедура за домашно избелване има няколко нюанса.

Много е важно добре да се почисти зъбите преди избелване, се препоръчва използването на иригатор, зъбни конци или ершиков за почистване на межзубных пространства.

Именно пространство между зъбите е необходимо да се обърне специално внимание, тъй като недостатъчна обработка на тази област се разваля крайния резултат.

При наличието на зъбен камък, не забравяйте да посетите зъболекар – дори и ненатрапчив камъни ще се хвърля в очите с усмивка, след като се осветлите на емайла на зъбите.

Как да използвате

И така, въпреки факта, че състава на комплекта за домашно избелване при различните производители е различно, схема на приблизително един и същ.

В прозрачна силиконовата капуа тънък слой се поставя основната гел, понякога е необходимо да се съчетаят два гел, един от които активира друг, след това капачката се поставя върху зъбите.

Много е важно да внимавате, за да гел не се кача на венците – в противен случай не се избегне химично изгаряне от концентриран водороден прекис.

Някои комплекти предполагат последващото използване на ултравиолетовата лампа, лъч, който се насочва към зъбите. Различно е и времето на продължителността на процедурата. Понякога само 10-15 минути, понякога 6-8 часа на ден. Това се дължи на факта, колко агресивни компоненти се прилагат.

Какво предлага пазара

Всъщност капы, които са основен елемент в избелващи комплекти, значително се различават по своите основни характеристики, удобство на използване и стойност:

 1. Стандартни капы състои от силикон и са сравнително универсална форма, която идеално пасва на повечето хора, обаче при по-големите, неравномерно разположени зъбите, или други индивидуални особености на анатомията на зъбната редица, като капы могат да причинят неудобство или е лошо да се справи със своята задача. Това е най-евтина разновидност на устройства, което, обаче, е основното му предимство.
 2. Капы термопластические – произведени от специален полимер, съединение, което е в състояние да променя своята форма при

  подогреве. Първоначалният им вид почти не се различава от силикон кап, но след помещения в съд с топла вода това става толкова пластичной, че лесно приема формата на зъбите, като същевременно осигуряват плътно прилягание и задържане на гела.

 3. Най-скъпо изглед капачка за избелване са тези, които са произведени по поръчка в стоматологична клиника. Цената им е висока, но е напълно оправдана, особено ако пациентът има някакви индивидуални характеристики, което усложнява използването на предишни видове кап.

Предимства и недостатъци

Домашно избелване с прилагането на осп има едно основно предимство – тя печели в цената са изправени пред подобна процедура в условия на дентална клиника.

Заслужава да се отбележи, че при първоначално здрави зъбите, увреждащата действие на зъбния емайл не се празнува по този начин, тази техника може да се дължи на жалят. Комплекти има в свободна продажба, което прави избелване с помощта на кап още по-достъпни.

Най-накрая, за удобство на приложение. Вероятност, че някой не сориентируется в техниката за използване е доста малък. Сериозни странични ефекти не е отбелязано. Също така е известно, че компонентите на системата е изключително рядко предизвикват алергични реакции.

Към недостатъците на тези комплекти за избелване може да се дължи на малко количество гел. Много купувачи се оплакват, че гелове липсва малко на брой приложения, а отделно от кап те не се продава, така че за продължаване на курса на избелване, които трябва да придобият нов комплект.

Още един минус не се отнася до всички апарати, а на онези от тях, които предполагат обличане кап на нощ, което причинява известен дискомфорт и нарушения на съня.

Избор непрост — но правя го само за вас

Ако се сравни избелване с помощта на осп с други техники избелване на зъби, това е на първо място по ефективност ще се окаже процедура в стоматологична клиника. Без съмнение, средства и методи за въздействие върху емайла в последния случай е много по-агресивни, затова и се прилага само под наблюдението на специалист.

В сравнение с други, налични в свободна продажба на комплекти за избелване на емайла, комплекти с капами са няколко печеливши разлики:

 1. Така, ленти за избелване са удобни, евтини, но ефектът им е деликатна, поясни те са малко, освен това, не действат на межзубные интервали от време, а това е сериозен недостатък.
 2. Моливи за избелване са в интерес на невыигрышном положение – те са подходящи само като помощно средство, или като начин за местно осветление тъкани на зъбите, като цяло забележим ефект от тях почти не се наблюдава.
 3. Най-накрая, на последно място в класацията — избелващи пасти за зъби, които зъболекари изобщо не се разглеждат като средство за избелване на емайла, тъй като съдържат активни избелващи вещества в много ниски, приемливи за продължителна употреба концентрации.

Потребителското мнение

Много полезна информация може да бъде придобит за капах за избелване на зъбите, след като мненията на потребителите.

С проблема за жълти зъби се сблъскват, след като стана пия много кафе. Честно казано, не мислех, че това е като цяло, тъй като това може да се определи. Колега посъветва капы за избелване, аз посмя и не съжалих – резултат само бях удивен – бели зъби, като дете, става по-често да се усмихва.

Катрин Меркулова, 34 г.

Комплект с капами подари жена ми, тя отдавна се вижда, че имам от тютюнопушенето е много грозна цвета на зъбите. Какво мога да кажа – наистина действа, вярно е, по време на прилагане много силно слюноотделяне.

Жасмина Miro, 42 г.

Колко да си спомня, винаги съм имал жълтеникави зъби, дори стеснялась широко се усмихва. След използване на два курса за избелване съм много доволен – зъбите са станали почти бели. Истината, малко се е увеличил чувствителност на зъбите, затова за възстановяване трябваше да се прилага курс още и специален регенериращ гел, който вървеше в комплект с капой.

Ирина Блинкова, 50 години

Ценова въпрос

Цена капы и свързаното с комплекта за избелване на зъбите варира от 1200 до 4000 рубли в зависимост от компанията производител.

Трябва да се каже за това, че в последно време се появиха фалшиви комплекти с капами, съвсем не е ефективна, на по-ниска цена. По-надежден начин да се купуват такива комплекти в специализирани магазини, които често са при стоматологични кабинети.

Използването на такива комплекти се открива широка гама от възможности – сега да станете собственик на луксозен холивудската усмивка не затратно, не е опасно и дори не се изисква много време.

READ  Подвижна протеза Пеперуда: идеалното решение за замяна на един или два зъба

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00088 sec