Прилагането на Мирамистина при молочнице в стоматологията и гинекология

В момента фармацевтичната индустрия предлага голямо количество лекарства, ефективни при профилактика и лечение на инфекциозни заболявания. Един от тези лекарства – Мирамистин, има антивирусни, бактерицидни и антигрибковым действие.

Мирамистин – разработване на вътрешна технолози, чиято цел беше да се създаде универсален антисептичен препарат. Неговото основно предимство е, че той е активен по отношение на почти всички видове микроорганизми, включително туберкулезную пръчка, пневмокки и други опасни микроби. Освен това, той е в състояние да се бори с сложноустроенными вируси, като вируса на херпес, и човешкия имунодефицитен вирус (ХИВ).

Лекарството се предлага в различни лекарствени форми, като например спрей със специални дюзи, хоросан с опаковка

гинекологични свещи, крем за външно приложение. Всичко това определя широка област на приложение на препарата в различни области на медицинската дейност: Мирамистин е широко използван в стоматологията, урологията, гинекологията, отоларингология, травматология, педиатрия и за интимна хигиена.

Специално свойство Мирамистина, които се интересуват в контекста на тази статия – противогрибковая активност, благодарение на която лекарството се назначава при молочнице в стоматологията и гинекология.

Че е млечница?

Кандидоза или кандидоза – вид гъбична инфекция, причинена дрожжеподобными гъби рода Candida.

Микроорганизми от този род се отнасят до условно патогенным, това е нормално те влизат в състава на микрофлора на устата, на червата, влагалището и при нормалната жизнена дейност на организма, не предизвикват симптомите на заболяването.

Въпреки това, под действието на външни или вътрешни фактори на околната среда (стрес, преохлаждане, намаляване на имунитета, хронично заболяване, прием на антибиотици, нарушение на обмяната на веществата, умора, хормонални смущения) тези микроорганизми стават патогенните за човека.

Гъбички от рода Candida имат способността да лизису (унищожаване) на червените кръвни клетки, увреждане на епитела на кожата и лигавиците; блокират местни реакции на имунната система, могат да образуват защитна капсула, намиращи се в организма, което ги прави имунизиран срещу действие на имунната система.

Кандидоза може да се появи на много тъкани и органи, но най-често тя се среща в устата (орално, кандидоза) и на половите органи както при мъжете така и при жените (урогенитальный кандидоза).

Кандидоза на лигавицата на устата е по-често при новородени, но може да бъде и по-големи деца. При това детето се появява на бял пресечен петна по езика, вътрешната страна на устните и бузите, който не се отмие обикновен изплакване.

На болния може да се притеснява болезненост и повишена чувствителност на лигавицата, гиперемия, подуване. Новородените при кандидозе устата често плачат, да се отказват от храна, при тях се наблюдава повишено слюноотделяне.

READ  Мехлем от стоматит в устата - коя е най-добре? Отговорът е тук!

Кандидоза на гениталиите възниква при нарушаване на баланса на нормалната микрофлора, се появява бял налеп, зачервяване (гиперемия), сърбеж, изтръпване, парене в областта на външните полови органи. При жените се появяват рязко миризма на киселите секрети от влагалището, може да бъде болка при уриниране или полов акт. При мъжете възниква усещане за парене и сърбеж в областта на препуциума и главичката на пениса, което също е придружено от фал-ароматни творожистыми секрети.

Заболяването се пренася по полов и математика-местните пътища, също е възможно трансплацентарный път – от майка на дете.

Растежа и размножаването на гъбички вид Candida води до увреждане на лигавиците и отслабване на местния имунитет тъкан, което може да предизвика допълнително инжектиране на огнището кокковой флора и други патогенните микроорганизми. Ето защо към кандидозу е необходим внимателен подход и комплексна терапия.

Лечение на кандидоза всички органи и системи може да бъде общо и местно. В първоначалните етапи от развитието на заболяването срещу млечница се препоръчва използване на местни антисептици с очаговым действие, един от най-добрите сред тях Мирамистин.

Лечение на млечница при грудничков

Хипоалергенност на лекарството, нетоксичность, липсата на странични ефекти и липсата на системно действие върху организма позволява да се прилагат Мирамистин при молочнице при грудничков.

Млечница при новородени най-често възниква в случай, че е заразена майка – при преминаване на плода в общ пътища патогенни гъбички проникнат през лигавиците на бебето, което води до заразяване.

Също така инфекцията може да възникне при недостатъчна дезинфекция на предмети, с които в контакт грудничок – залъгалки, играчки,

шишета за бебешка храна, пелени.

За лечение на гнойна инфекция на устната кухина при новороденото се използва разтвор на Мирамистина е под формата на спрей 0,01% концентрация в опаковка с дозатор.

Трябва да се напоява лигавиците на детето Мирамистином, многообразието от приложения ще се определи от лекар-педиатър. При деца, по-възрастните, вместо на спрей може да се използва изплакване на устата няколко пъти на ден след хранене.

Обикновено лекарството не предизвиква странични и алергични реакции, но при по-напреднали случаи на заболяването е възможно леко парене, което се случва, поради дългосрочна заличаване на гъбична филм с нежна кожа.

Възможни противопоказания: индивидуална непоносимост към активното вещество Мирамистина, което може да се прояви под формата на силно не минава за парене и други дискомфортных усещания.

READ  Боли зъб след лечение пульпита - причини и лечение

Лечение на млечница при жените

За жени прилагането на Мирамистина е най-важното в гинекологични цели за лечение на гнойна инфекция на половите органи, а също и за поддържане на необходимото ниво на интимна хигиена.

Най-често срещаният метод за лечение на млечница при жените – douching, за него трябва да закупите хоросан Мирамистина 500 мл и спринцовку. Напояване се извършва 2-3 пъти на ден в банята. 10-15 мл впрыскивается във влагалището в няколко повторения. Може да се появи леко парене, минаваща по малко приключването на процедурата.

Друг ефективен метод за лечение на кандидоза – въведение хигиенни тампони, напоени

Мирамистином, във влагалището в продължение на 2-3 часа.

Той е по-ефективен, тъй като активно вещество през цялото време на процедурата се намира непосредствено в огнището на инфекция, в сравнение с спринцеванием, при който хоросан веднага изтича от влагалището.

За неутрализиране на млечница на външните полови органи могат да използват мехлем Мирамистин – тя се нанася върху повърхността на срамните устни на тънък слой, като при това не се втрива и в рамките на 2-4 часа остатъци от препарата се почистват гигиеническими кърпички или подмыванием.

Също Мирамистин се предлага под формата на свещички. През нощта те се въвеждат във влагалището, продължителността на курса на лечение се определя от лекар-гинеколог. Ако е необходимо допълнително се назначават противогъбични лекарства за консумация вътре (Fluconazole и неговите аналози).

Лечение на млечница Мирамистином по време на бременност е абсолютно безопасно. Лекарството не се абсорбира в кръвта, а има само повърхностен ефект, като по този начин е възможно да навреди на плода минимизирован.
Използването на лекарството по време на менструация е непрактично, тъй като богат избор просто няма да позволя на активното вещество се задържат на засегнатата лигавицата на влагалището и шийката на матката.

При бременност не е желателно да прекарва douching, така че по-добре да се предпочитат тампонам, три свещи и мазям с Мирамистином.

Мирамистин се използва след незащитен полов акт, тъй като лекарството е много ефективна за профилактика на заболявания, предавани по полов път. Към лекарството чувствителни спирохеты, трепонемы, chlamydia, trichomonas, гонококки и други патогенни микроорганизми.

Профилактика има смисъл, ако тя се провежда не по-малко от 2 часа след полов контакт. В този случай може значително да намали риска от заразяване с полово ПРЕДАВАНИ болести.

READ  Реставрация на зъби - композитами - винирами - барабани

За интимна хигиена Мирамистин може да се използва за поддържане на нормална микрофлора в пикочно-половата система.

Лечение на кандидоза при мъжете

Мъжки млечница често протича в скрита форма. Лечението се извършва обикновено локално, най-често това е достатъчно, тъй като по силата на анатомо-физиологични особености на организма урината има бактерициден ефект на патогенную микрофлору и потиска развитието на гъбички.

За лечение на млечница при мъжете се използва шампоан уретрата разтвор Мирамистина, обработка на външните полови органи спрей, а също и нанасяне на лечебна антисептичен мехлем.

Има мнение

В много случаи Мирамистин наистина помага да се отървем от млечница, че се потвърждават от многобройните отзиви.

Новороденото син педиатър открих вашата млечница в устата. Което е странно, аз тази болест, никога не страда, може би това е, защото синът на всички дърпа в устата си. Намазва рани памучен тампон, пропитанным Мирамистином, след 2 дни състоянието на детето видимо се подобри.

Кристина, Barnaul

Страдам кандидозом с 16 години, малко простыла – тя веднага се появява. Винаги лекувана си на хапчета, а по време на бременност се сблъскват с това, че нищо не е от лекарствата. Помогна искра Мирамистин, вярно дороговаты, но няма риск за здравето на детето.

Елина, Краснодар

Общи съвети за лечение

Трябва да имате предвид, че:

  • всяко лечение трябва да се съгласува с лекуващия лекар, указанията които трябва да се спазват стриктно;
  • избягване на рецидив на инфекции, лечението трябва да се извършва и вашият сексуален партньор;
  • при необходимост се назначава еднократно прилагане на противогъбични таблетки.

Не трябва да се пренебрегва лечението на млечница. В началните етапи може да бъде незначителна, но с напредването тя преминава в хронична форма и може да бъде причина за безплодие.

Като цяло структурни аналози при Мирамистина не. Въпреки това, съществуват функционални – това са лекарства, които имат същия ефект върху патогенную флора:

  • Пимафуцин;
  • Клотримазол;
  • Ваготил;
  • Гексикон;
  • Эпиген интимност;
  • Флуомизин и други.

Тези аналози, представени под формата на кремове, мазила, гелове, таблетки, свещички, разтвори и спрейове.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00095 sec