Принципът на действие на ортодонтски плочи за изправяне на зъбите

Привлекателността на всеки човек се състои не само от приятен външен вид и облекло, но също така и от състоянието на зъбите.

Снежно бяла и красива усмивка се набива в очите и веднага се формира мнение за човека. Но в днешно време не всеки може да се похвали с идеални зъбите – прави и бели. Следователно всеки човек, който страда от изкривяване на зъбите, се сблъсква с усещането за дискомфорт.

Днес технологиите не стоят на едно място, и всеки стоматолог може да предложи множество техники, които ще отстранят кривина зъбите и да ги направи по-привлекателни външно.

Най-добрият вариант за изравняване на зъбите и ортодонтско лечение са плочи, цената им е приемлива за човек със среден доход, тези продукти са много удобни за прилагане и ефективни.

Криви зъби — решение има!

Далеч не на всеки човек по природа има гладки и красиви зъби, а в днешно време изискванията към външния вид са високи, така че трябва да се реши проблема с криви зъби. И изход има!

Коригира неправилно положение и грапавост на зъбната редица е възможно с прилагането на специални табели. Факт е, че захапка – това е не само грозно, но и проблематично, и да се предотврати появата на тези или други проблеми могат да бъдат само при носенето на специална табела.

Основните конструктивни варианти

Ако говорим за разнообразието от плочи за зъби, а след това те ще се разделят на 2 основни вида – подвижни и несъемные изделия.

Разглобяема конструкция

Подвижни плочи са представени малка конструкция, изработен от висококачествена пластмаса. В състава на този материал

липсват вредни химикали.

Именно поради тази причина тези модели не представляват опасност за човека. Скоби са приложени с помощта на метални куки, в зависимост от степента на изкривяване на зъбите.

В такива плочи могат да бъдат вкручены специални винтове или пружини, които позволяват фиксиране на конструкция по-трудно. Подвижна плочи, които се носят в случай, че е необходима една малка корекция.

Несъемная дизайн

Несъемные плочи се използват за изравняване на външната повърхност на зъбите, както и всяка несъемная скоба е представена система замочков.

Във всяка от тях има метални дъги, които се овладя в правилната посока. С помощта на този метод може да се оправям зъбите на човек, на всяка възраст.

Подобни плочи за зъби може да се регулира разстоянието цепката между зъбите, както и решаване на проблемите със сложна деформация на зъбната редица.

Ръш тези продукти в продължение на няколко години, обаче крайните срокове за тяхното оттегляне, трябва да се определя от опитен лекар.

Тъй като тази плоча е направена с оглед на индивидуалните характеристики на пациента, преди да поеме инсталирането, трябва да се проведе задълбочено проучване за визуален контрол на зъбната редица.

READ  Как за лечение на зъбобол в домашни условия: 15 най-добрите начини

След това зъбите трябва да се оттегли отливки, въз основа на които ще бъдат изработени гипсови модели. Едва след това според него ще бъде възможно да се направи плоча, на основата на която трябва да се повтаря на зъбния контур. Инсталиране на плаката е възможно и на млечните зъби, но в този случай е необходим контрол на лекар.

Разнообразие на видове плочи

Въз основа на това, което плочи за зъби предназначение, те могат да бъдат няколко вида:

 1. Одночелюстные – имат пластиночную основа, както и винтове. Принципът на работа се основава на това, че в процеса на подкручивания

  образува налягане.

 2. Плоча с рукообразным отростком – използват се за корекция на отделни зъби. Обличам се удобно и се радват на търсене.
 3. Активатор Андреза-Гойпля е в състава на две свързващи части. Действа на криви зъби комбинирана област, при това определя няколко аномалии.
 4. Апарат Франкел – това устройство се различава сложна структура и съдържа в себе си щечные щитове, пелоты.

За да се приведе в съответствие зъбите, могат да се прилагат не само тези, но и други варианти на табели, назначението на които се занимава специалист.

Преглед на предимствата и недостатъците на изделията

В сравнение с други методи за изравняване на зъбите, могат да бъдат идентифицирани основните ползи и отрицателни аспекти от прилагането плочи.

Достойнството на монтаж табели на зъбите:

 • възможност за пускането на плочи и да ги застреля на време, така че те да не пречат на човек по време на хранене или при почистване на зъбите;
 • факт е, че в сравнение с други методи за изравняване на зъбите плочи са по-прости за отглеждане, с тях могат да се справят дори и най-малките деца;
 • при чорап плочи и възрастен и дете не трябва постоянно да седне в стола на лекар-ортодонт, тъй като всички операции, продукти за грижа за зъбите, той може да вземе на себе си;
 • относително ниска цена.

Недостатъци на тази ортодонтски конструкции:

 • ако родителите не се контролира, по какъв начин детето на себе си, предоставя на плочи, а след това ползи под формата на възможности за редовно отстраняване могат да се превърнат в недостатъци;
 • детето след всяко теглене после може да забравя да ги пуснат, и се окаже, че той носи табела не винаги, а това забавя процеса на изравняване;
 • ограничения в област на приложение, — в сравнение с други видове средства за выпрямлению на зъбите, плочи не могат да ги сдвигать, а само държи в определено положение.

Така че, преди да започнете да носите плочи за изправяне на зъбите е необходимо да се анализира техните предимства и недостатъци, да изследват мненията на потребителите, както и да вземат предвид препоръките на специалист.

Плочи VS скоби

Че е по-добре – скоби или плочи – зависи само от конкретната ситуация.

Изложение плоча за зъби поставят на деца, при които се наблюдава предимно в нарушение на привеждане в съответствие хапят. Факт е, че привеждане захапка при децата много по-лесно, отколкото възрастните, тъй като зъбите в детска възраст имат висока степен на мобилност. Плоча, като път коригиране на захапката.

В детска възраст да носят тиранти не се препоръчва, поради причината, че се формира костно-лицева скелет, и при инсталиране на скоби, той може да бъде нарушен.

По тази причина е направена специална плоча от пластмаса, тя е подвижна, и да го носят трябва да е не повече от 12 часа в денонощието. През нощта тя може да се изтрива, а денем се инсталира отново.

Недостатък на устройството е, че както вече бе отбелязано, плоча не се изравни зъби, а просто ги държи в една или друга позиция.

Процесът на инсталация

Изработване на плочи се извършва индивидуално, и за да ги пуснат, трябва да премине серия от предварителни операции, в частност, изследва зъбите на предмета на правилността на привеждане в съответствие хапят, да измислям модели, да пробвам им и оценка на ефективността.

Само след като пациентът се уверите, че устройствата са подходящи по форма, може да се направи плоча, се прибягва до услугите на техника. Прилага готовото устройство за цялото време на лечението.

Основно изискване, което е важно да се спазват – това стриктно спазване на плоча релеф на венците, както и контурите на зъбите. Най-важното, за да табела е добре закрепена.

Как правилно да носят устройство?

В първите дни на носене плоча детето може да жаловать на неудобство и може би болка. Но скоро дискомфорт изчезне. Има няколко основни правила, които трябва да се спазват при използването на ортодонтски конструкции:

 1. Трябва да стреля на нощта, иначе хапят няма да бъде поправен.

 2. За вътрешната плоскост трябва да се предоставят грижи, за това ще ти каже лекар, и го игнорира съвети не може да бъде. Факт е, че на запис е налице натрупване на плака и трябва да бъде внимателно почистване с помощта на специален разтвор.
 3. По време на почистване на зъбите на детето трябва да се стреля на плоча и в същото време да си миете си. По принцип, вашият лекар препоръчва закупуване на два разтвора – един се използва рутинно, а другият се прилага за дълбоко почистване.
 4. Ако плоча се образува камък, отстрани на който може само с помощта на апарат, е необходимо да се обърнат към специалист. Плаката също трябва да бъдат стерилизирани, по време оставена в чаша с почистващ препарат.
 5. Устройството се отстранява по време на хранене.
 6. В процеса на чорапи плочи на детето не трябва да се използва средство за изплакване на устата.

При спазване на основни правила за носенето на табели не ще причиняват дискомфорт.

Цената на плочи и инсталация

Средната цена на плочи за изравняване нзубов започва от 10 000 рубли и повече, всичко зависи от качеството на материала, от който е изработена, както и от други параметри, които е важно да се вземат под внимание.

В Москва цената на плочи значително по-скъпи и започва, обикновено, от 14 000 рубли. Допълнително се заплаща такса за рентгенова снимка.

Цената на инсталацията е от 1 000 рубли, обикновено специалистите предлагат на общата сума — за производство и монтаж на плочи.

Мисли за лекари и пациенти

От коментарите ортодонти, както и техните пациенти може да се научи много интересна информация за про с пластини за зъби.

При мен често родителите водят децата с криви зъби, всички определяне на плочи, на 2 години зъби видимо са подравнени, придобиват красив външен вид.

Светлана, ортодонт

Аз съм винаги за красота и здраве, така че пластинкам отнасям положително – това е и евтино и просто. Пациентите винаги са доволни от качеството на моята работа.

Олга, лекар-ортодонт

Детето ми е дълбоката, трябваше да се обърнат към лекар и ще постави плоча. Зъбите стават много по-красиви, благодаря ви.

Олга, пациентът

При сина са били грозно криви зъби, обърна се към вашия лекар, поставиха табела, аз съм много щастлив – усмивка, се трансформират.

Игор, пациентът

Също за ефективността на плочи за зъбите може да се съди гледане на видео доклад и снимки на зъбната редица, преди и след отнемане на проекти:

По този начин, пластини за зъби – това е иновативно решение в областта на ортодонтията, което позволява на пациентите да се отървете от някои проблеми.

Инсталацията се занимава специалист, и за бебето ви да е удобно да се използва плоча, трябва да се спазва нейното съответствие на прикусу и форма. При спазване на всички препоръки от специалист, може да се постигне добър резултат в областта на лечение на криви зъби.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00110 sec