Прополис от зъбобол: мощно противовъзпалително средство

Прополис за зъби — облекчава болката и перфектно избелва

Ако четете тази статия, значи се интересувате от това, как да се прилагат прополис от зъбобол. Искам да ви разкажа за това, но като за начало — здравейте!

Въпроси, свързани с стоматология, аз съм посветил доста време. Нещо се обсъжда лично на мен или на членове на семейството, приятели, познати. Някои неща се интересува просто от любопитство. В продуктите на пчеларството запознат слабо, както и в имоти на пчелен клей-специално. Още преди появата на обществен Интернет прочетох доста статии и книги с народни рецепти. Срещали различни изрезки за това, че прополисът помага и при зъбобол. Но, честно казано, аз ги счита за не повече от оферти положат псилиум към крака, много изолирана миной. Сега, много години по-късно, настроена съм много по-малко скептични.

Важно е да се разбере, че зъбобол означава проблем, който не трябва да се отложи за по-късно, като народен лек или лекарство от аптеката, а да се премахнат, да ползват помощта на опитен лекар-стоматолог.

Как се отразява прополис?

Първото нещо, което трябва да се обърне внимание – мощно противовъзпалително действие. Прополисът не е само временно облекчава болката, премахва неприятните процеси, пречи на бактериите да продължи пагубен ефект върху тъканите на зъба. Въпреки това, ще е само в първите етапи на кариес. Ако изумени от по-дълбоките слоеве на дентина или целулоза, вие ще получите само краткосрочен ефект.

Четене на многобройни препоръки за прилагането на прополис в домашни условия, аз открих, че специални противопоказания няма. Има, разбира се, хората, които имат алергия към продукти на пчеларството. На тях този продукт е противопоказан. Но може спокойно да се дава на деца, дори и малък. Но много аптечные лекарства, които се опитваме да помогнем на детето, съдържат вещество, което може да навреди на тялото му.

READ  Какво е хейлит и как да се третира всяка една от неговите разновидности

Чел съм и за такава тема, тъй като прилагането на прополис при бременност. Това е може би едно от малкото средства, което може да препоръча бъдещата майка, или жена, раждането на новороденото дете. В него не се съдържа нищо, което би могло да повлияе върху формирането на плода, развитие на организма.

Основният ефект на пчелна лепило (също се нарича uza) – намаляване на броя на ензими, които помагат на бактериите свободно да остане на повърхността на зъбния емайл.

Сигурен съм, че се чудех как да приемате прополис при зъбобол възможно най-ефективно? Прополис от зъбобол нанесете в чист вид и под формата на настойки за изплакване на устната кухина.

  1. Изплакване. Като се има предвид сложността на разтваряне на този продукт на всякакви течности, освен киселини, по-лесно просто да купите готови аптечные тинктура. Те са направени по правилния начин, с правилната консистенция. Използвайки ги, вие точно знаете, че макар да не да нараняват себе си. Изплакнете трябва да се 3-4 пъти на ден. Така че възпаление на венците, те унищожи справедлива стойност на вредните микроби, махнали болка.

  2. Дъвченето. Тази форма на приложение на прополис от зъбобол, не е малко по-малко ефективен. Дъвчете го като обикновена дъвка или бонбони. При това активно вещество, се смесват със слюнката, което води до усещане за мравучкане. Дъвчете трябва да бъде не по-малко от десет минути, за да ефектът се почувства. Дневната норма – не повече от 3 г. При този прополис трябва да са със стайна температура. Студен и твърд, той само ще увеличи болката. Средство не трябва да се приема вътрешно. Това е по-скоро да навреди, отколкото да ви помогне.

Видео — Прополис: нова технология на приложение

Прополис от зъбобол — допълнителни ефекти

Кой не знае, средства на базата на прополис може да се използва като ефективно решение за избелване на зъбите. Чрез смесването му с водороден прекис и сода за хляб, ще получите отлично средство. Можете също да добавяте лимонов сок. Но не забравяйте, че тези съставки могат да увредят емайла, ако ги държите в устата си твърде дълго. Освен това бензоил и лимон може да причини сухота на лигавицата.

Ефективността на тези средства значително намалява вашите навици. Не забравяйте, че пушенето, злоупотребата с кафе, силен черен чай негативно влияние върху цвета на зъбите.

Много често можем да чуем за различни битери. Трудно е да намерите по-безопасно и ефективно средство срещу зъбобол, от прополис, а в комбинация с различни билки вие получавате уникални форми.

Най-популярните средства:

  • тръстика блато;
  • лайка;
  • градински чай.

Подобни тинктура помага в борбата с бактериите, поради кариес, се отстранява възпаление на венците, оказват местно обезболяващо действие. При това нямат никакви странични ефекти. Достатъчно е поне няколко пъти на ден и след почистване на зъбите, изплакване на устната кухина с топла ракия.

Възможно ли е да се прилагат прополис от зъбобол и за детето? Може и трябва. Дори самите зъболекари би го препоръчват на децата като надеждно средство за микроби, за защита срещу пародонтоза и други заболявания на венците. Ако последните кровоточили, прополис ще ви помогне да се отървете от този неприятен ефект.

Превръзка от неопрен за лигавицата

Описани по-нататък средство на базата на прополис се препоръчва да се използва при гингивит и пародонтит. За приготвяне на такива превръзки трябва да се вземат по 50 грама предварително натрошен прополис, 20 милилитра на естер и 60 милилитра алкохол (70%). Нататък всичко това трябва да бъде внимателно се разбърква, изсипва се в купа от тъмно стъкло и да се влеят в продължение на пет дни при стайна температура. След изтичането на това време сместа остава само се прецежда през двойна марля.

Как да ползват тази «превръзка за лигавицата»? В началото, трябва да почистите раната място с помощта на водороден прекис, а след това го подсушете със сешоар. След това на точното място нанася няколко капки приготвени средства – в резултат на това трябва да се образува тънък филм (нея също трябва да изсъхне на въздух). Срокът на действие на тази от филма – около 24 часа. За да елиминира проблема напълно, се препоръчва да се изпълнява процедурата по пет пъти.

Важно! Тези, които страдат от посочените по-горе алергия към продукти на пчеларството, трябва да бъдете внимателни – тази «облекло» за тях може да бъде лош! Според статистиката, около 1-6 на сто развива алергия. Със сигурност българия не е токсичен, но все още е противопоказано да се прилага в големи дози.

Видео — Аир и прополис за здравето на зъбите

Искате да знаете всичко за да се грижите за вашите зъби? Тогава не забравяйте да се абонирате за актуализации на този сайт.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00103 sec