Рейтинг четка за зъби — запознат по видове и популярни модели!

Рейтинг четка за зъби

Дори ако използвате паста за зъби с много полезни вещества в състава, ополаскивателями, ирригаторами и паста за зъби, ефективността на почистване на устната кухина може да се сведе до минимум неправилно подбрани четка. Така че към използването и избора на стойност на този инструмент се отнасяме изключително сериозно.

За значението на използването на четки

Здравето и красотата на зъбите са в пряка зависимост от това колко е качествен инструмент, който използвате. Емайл, защищающая ги твърда тъкан, без необходимия грижа започва да губи сила и се влошава, което води до развитие на кариозен образувания. Освен това, прекалено твърда четка може да навреди на десну и се оставя микротравмы. Избран с оглед на текущото състояние на устната кухина инструмент ще позволи максимално ефективно почистват остатъци от межзубного пространство, защита на нежната лигавица тъкан.

Какви са четки

Най-важният параметър за класификация на четка за зъби е твърдостта на плява, от гледна точка на това, което тя (четка) може да бъде:

 • твърда;
 • средната;
 • мека.

От голямо значение е материалът, използван при производството на косъм. Вътре естествени плавниците има малка кухина, благодарение на което те се абсорбират влагата и да допринасят за разпространението в устната кухина на вредни микроорганизми. Също така апаратът от естествени материали идват по-бързо в неизползваеми поради чупливост и изтриване на плавниците. Идеален избор ще се превърне в инструмент, от синтетични влакна (обикновено мрежести).

Четки за зъби са изработени с почистващ глави с различна големина и форма. Изделия със заоблени и кръгли ъгли се считат за по-малко травмирующими за лигавицата.

От ширината на главата зависи чистотата на повърхността на зъбите. Неговата дължина е обикновено е не повече от 30 мм. Малък размер ви позволява зъби по време на почистване не вреди на зъбите или лигавиците в другата страна на устата.

Размер на глави четки влияе върху броя, разположени в нея греди на плавниците:

 • инструменти за възрастни са от 47 до 55 греди;
 • детски щетках е 23 греда;
 • уреди за тийнейджъри произвеждат с 39 греди.

Струва си да споменем също монопучковые изделия. Те с помощта само на един лъч помагат да се поддържа чистота на устната кухина с ортодонтическими системи и неравности по зъбния редица.

В зависимост от начина на почистване, има мануальные (механични или обикновени), четки и електрически.

Ръчна четка: характеристики и правила за избор на

Най-простият и разпространен инструмент за хигиена на устната кухина. Различава приемлива цена и липсата на нужда от подбор на компоненти и дюзи.

Избирайки такава четка, трябва да се обърне внимание на степента на твърдост плавниците (тя винаги е указано на опаковката). Тип косъм подбрани, в зависимост от индивидуалните особености на човека, основните от които са на неговата възраст и наличие на заболявания на зъбите/венците. Така, твърда четка е подходящо да се използва при повишено образуването на зъбна плака, наличието на зъбни протези, пристрастии за пушене или прекомерно потребление на кафе. На тях се препоръчва да изберете само след разговор с вашия лекар. Инструменти с мека четка нужда на малки деца, хора с чувствителна емайл, както и на възрастните. Средна твърдост – най-популярната, тъй като е подходящ за тийнейджъри и възрастни, които нямат сериозни проблеми с устната кухина.

В зависимост от възрастта, трябва да се обърне внимание на размери на продукта (като химикалки, така и почистването на главата). За малки деца се отделят средства ярки цветове.

До механично се отнасят и ортодонтски четки за зъби. Те са разработени специално за тези хора, които носят брекет-системи, или протези. Такива инструменти са три вида.

 1. С V-образна четка. Четина, разположен по средата в надлъжна посока е свършена много къса – под формата на буквата V. Това дава възможност за по-качествено почистване и тиранти, и онези части на зъбите, които те блокират.
 2. С Г-образна четка. Четка представлява согнутую във формата на буквата «Г» на коляно с малък сноп тънки ворсинок на върха. Тази конструкция спомага за ефективно почистване на места, разположени около ортодонтски системи.
 3. Четки-ершики. Помагат за премахване на частици храна под дъга скоби.

Данни уреди може да се намери само в специализираните магазини.

Преди придобиването на четка за зъби, трябва да говоря с вашия стоматолог. Прекалено меки инструменти може да не е достатъчно за изчистване на зъбния емайл, но е твърде трудно да се прилага микротравмы и дразни лигавицата. Само специалист ще даде точни препоръки, касаещи конкретно на вашите зъби.

Електрически четки за зъби: видове и отличия

Електрически четки в своята конструкция са с малки двигатели, която осигурява автоматично прокручивание плавниците по време на почистване на устната кухина. Данни за продукта работят в пальчиковых батерии или акумулатори. Всеки вид има своите различия.

Таблица. Видове зъбни электрощеток по начин на хранене.

Начин на хранене Недостатъци Предимства

Много елементи, пакетиране, изискващи допълнително място (стойка за маса, захранващ адаптер, директно четка). Високата цена на продукта. Наличието на адаптер, което позволява самостоятелно подзаряжать батерия и не изисква разходи. Голям брой варианти и режими. Възможност за комбиниране на rotationally-пулсиращи движения на плавниците, реализирайки максимално ефективно почистване.

Необходимостта да се сменят периодично елемент на захранване (батерия). Липсва възможност за смяна на дюза. Скромен брой възможности. Малка ефективност на пречистване. Малко тегло на уреда. Проста система за смяна на елемента на хранене. Приемлива цена.

Основното предимство на тези зъби в сравнение с механични е ефективността на почистване на повърхността на зъбите. Например, ултразвукови модели за няколко минути могат да извършат до 60 хиляди прокручиваний. Същото количество движения може да се направи с помощта на обикновена четка само за половин час.

Електрически инструменти имат още няколко предимства.

 1. Са с високо ниво на сигурност, който може да се обърне за почистване на чувствителна емайл, заболяване на венците, а също и на фасети и брекет-система.
 2. Имат широка гама от възможности – индикатор за натискане, подсвечиванием, система за предварително програмирани за изключване, таймер за замяна на главата и други.
 3. Имат различни технологии (вращательную или звукова) и режима на работа (почистване на повърхността на езика, бережный, избелване на зъбния емайл, массажирующий и др.).
 4. Способни на наистина качествено премахване на зъбната плака.

В зависимост от това с каква скорост се движат структури, електрически уреди се делят на ултразвук, всъщност звукови и стандартни.

Стандартни инструменти се считат за бюджетен вариант, тъй като не могат да се справят с разцвет е толкова добро, колкото звукови. Те обикновено имат минимален брой дюзи и не се различават разнообразие от режими на почистване. Най-често срещаните варианти са в състояние да провеждате до 18 хиляди завъртания в 2 минути.

Звукови изделия могат да направят в пъти повече от вибриращи движения за 1 минута. С помощта на звукова вълна, те проникват в горните слоеве на венците, на разстояние до 5 мм, благодарение на което плаката се елиминира дори и с невидими обекти на зъбите. Звукови четки често препоръчват да се използва от хора с заболявания на устната кухина, които не отговарят на ултразвукови инструменти.

Четки ултразвукови най-скъпи от всички описани. В технологично отношение те представляват сложен уред, удаляющий камък и плака, като при това не оказва въздействие върху емайла. Такъв ефект се постига чрез ултразвукови вълни.

Купуват ултразвукова четка е възможно само след консултация с лекар, тъй като тези средства имат редица противопоказания.

Заслужава да се отбележи детски електрически четки за миене на зъбите. Те разполагат с мека четка, не травматични на устната кухина, лек и интересен дизайн на бебета. Такъв инструмент изпълнява своята функция за почистване на зъбите завуалировано, под формата на игра. Лека вибрация, осветление и запомнящ се дизайн, ви позволяват да се превърне нелюбимые хигиенни процедури в интересно приключение. Някои модели се почиства без използване на паста. Има прибори за хранене с керамични четина, вырабатывающими в процеса на прочистване на отрицателни йони и възпрепятства появата на бактерии в устната кухина.

Таблица. Предимствата и недостатъците на различните видове електрическа четка за зъби.

Вид на паста за електрически четки Минуси Плюсове

Доста високата цена на продукта. Намалява количеството вредни микроорганизми, дори и в места, недостъпни за почистване на ирригатором. Ефективно унищожаване на пигментного плака с ултразвукови вълни. Максимална честота на въртене движения.

Най-високата цена в сравнение със стандартните четки. Малка честота на движения на плавниците в сравнение с с ултразвукови инструменти. Безопасно при използване на пломбах, винирах, брекет-системи, които са чувствителни венци и обекти с увредена емайл. Осигурява динамичен притока на проникване в текущата парцели течност. Въздействие на звукови вибрации позволява да се намали количеството на бактериите по повърхността на зъбите.

Риск от повреди лигавицата при неаккуратном прилагане. Ниската ефективност на почистване емайл. Скромна цена. Възможност за редуване на видовете и пулсираща (надолу-нагоре) движение.

Съвети за избор на електрическа четка

За да не изчезне пред различни електронни зъби, е достатъчно да се придържат към няколко прости препоръки.

 1. Наличието на сменяеми дюзи ще допринесе за най-добро отбеливанию и прочистване. Това важи особено за пушачите, любителите на кафе и притежателите на фасети.
 2. При избора на плавниците-добре да останат в тези щетках, където те са на различни нива. В горната част на главата трябва да бъде по-полегати и по-дълги структури, които могат да стигнат до най-отдалечените зъбите.

 3. Не мисля, че няколко малки почистващи глави — само трик рекламщиков. Техните структури се движат във всички посоки и по различни начини, благодарение на които едновременно счищается плака веднага с два зъба.
 4. Опитайте се да спре избор на известната марка, защото по отношение на четка за зъби марка действа показател за качество. Големи компании се грижиш за добра репутация и в процеса на издаване на инструменти се извършва много необходими изследвания.
 5. Важно е да се обърне внимание на ергономични дръжки, тъй като тя ще трябва да използвате най-малко два пъти на ден. Водоустойчив дръжка трябва да имат ъгъл на наклон на площ, равна на 30-45 процес.

 6. При липса на заболявания на устната кухина оптимален избор ще стане четка със средна твърдост, която не ще се нарани лигавицата и емайла, но ще има достатъчно почистваща ефект.

За използване на този вид зъби има редица противопоказания. Най-важни от тях са бели пигментирани петна по повърхността на зъбите, висока стираемость емайл, наличието на клиновидна дефекти на шейках на зъбите, а също така възпаление на лигавицата.

Рейтинг на популярните четка за зъби

Opredelivshis с помощта на специалист с проблеми в устната кухина, които изискват внимание, че е крайно време да се погрижите за избора на ефективно почистващо средство. Много известни производители (и други) ще изненада разнообразие от модели четки и техните модификации.

Каква грижа изисква четка за зъби

Освен характеристиките на четки, важно е да се следи за реда и условията на съхранение. Класически начин за съответния чашка около мивки. Въпреки това, тези условия не осигуряват дълъг срок на експлоатацията на продукта и запазване на хигиенни свойства. Особено това се отнася до инструменти, които се съхраняват в чашата, заедно с четки останалите членове на семейството. В такъв случай вредни микроорганизми лесно да се движат с четина един изделия на щетину друг.

Най-благоприятни условия създава специално използването на притежателя за зъби. Те определят инструмент за грижа за зъбите в състояние на неопределеност, благодарение на което се случва максимална вентилация. Това е в ущърб на бактерии и ги предпазва от проникване с един уред на друг.

Да Не забравяме и факта, че след почистване на четината трябва внимателно изплакнете с вода и подсушете.

Тези, които пътуват често и возит четка със себе си, трябва да си закупите калъф, който предпазва си по време на пътуването и пази чистота.

Видео — Преглед на най-добрите модели на ултразвукови четка за зъби

READ  Какво е пъпка за зъби - видове, начини на приложение и цени

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00148 sec