Симптомите на никнене на млечни зъби при грудничков на: че изчаква за родители

Симптомите на никнене на млечни зъби при грудничков: как да разпознават и реагират правилно

Добър ден, уважаеми читатели – майки и татковци на малки деца. Днес искам да ви разкажа за това, какви са симптомите на никнене на млечни зъби при грудничков, как да ги разпознават и как да реагират правилно. В края на краищата, когато мъника капризничает, ние често не знаем какво с него, как да му помогне. Тялото на детето се формира и много често това е свързано с неприятни, болезнени усещания.

Първите зъби. Какво очаква родители?

Процесът на появата на първите млечни зъби на бебето е свързано с голям стрес. От силно физическо напрежение, той бързо се уморява, лошо спи и малко яде.

Това не може да не притеснява родителите, които успяват да излезе с един куп къде по-сериозни причини за безпокойство. Децата могат по няколко пъти на нощ събужда, плаче, събуди родителите си. Това се случва и така, че в яслите те да попие напълно отказват.

 1. Детето може да плаче, да се откаже от зърната или смучат пръстите си. Всички тези признаци – не е повод за силно безпокойство.
 2. В периода начални зъбите в устата на малки деца се увеличава слюноотделяне.

 3. Още един доста неприятен симптом на никнене на млечни зъби при кърмачета – възпаления на венците, подобрение на процеса на никнене на млечни. Колкото по-близо зъб до повърхността, толкова по-неприятни усещания, това ще предизвика.
 4. Система за храносмилането и се повлиява бурно проявления. Защото не си струва да се учудваме от появата на диария, повръщане или чести срыгиваниям.

Има в тази ситуация един важен нюанс. В този период децата се дърпа в устата си всички предмети, които далеч не винаги се оказват чисти. Това води до факта, че в червата се намират бактерии, в резултат на инфекциозен проявления. Те просто най-трудно за диагностициране на фона на общи симптоми. Така че, ако има диария, то не е задължително симптом на никнене на млечни зъби.

Типичнейшее проява – възпаление на венците. Те започват да се изчервявам и се подуват много преди това, като зъб ще се проведе през костите, а след това – през меката тъкан на венците.

Също така могат да се появят симптоми, приличащи на настинка. Понякога нещо се ограничава хрема. Обикновено това продължава няколко дни, а след това тялото на детето се справя и успешно се съпротивлява.

Не забравяйте, че по това време имунната система се развива слабо, защото в устата масово се развъждат вредни бактерии. Нека детето пие повече, масаж на венците му мека четка. Ако от устата му се появи неприятна миризма, това също е признак на подобни процеси в устната кухина. Не забравяйте за значението на хигиената.

Колкото по-силно слюноотделяне, по-висока е вероятността, че по брадичката на бебето може да се появи обрив. И обриви могат да се открият и в други зони. Въпреки това, трябва да се изключи алергия към някакъв продукт.

В процеса на детето руж на бузите, могат да се появят и други нетипични за него прояви. Също така не е необичайно – стоматит. Причината за него е същото, което при чревни инфекции – много чужди предмети, оказывающиеся в устата на детето.

Задължително проверете дали няма в устата на малко дете раните. Ако се появява бял налеп на езика или на мехурчета, това е ясен знак, че той има една от форми на стоматит. Усещанията при това са доста неприятни. Нормално е много трудно. Защото апетита при децата става много по-зле.

Докато са на зъбите, детето е лошо хранене, което се отразява на процеса на увеличаване на масата на тялото му. Но това не е най-големият проблем. Много по-лошо от това, което отслабва и без това неокрепший имунитет. В този период рискът от подхванат инфекция става много по-високи.

Колкото по-силно притеснен дете, толкова повече се притесняват родителите. Трудно спокойно и да реагира на викове и плач на бебето. А ако към това се добавя целия висока температура и диария, мама и татко започват да се паникьоса, да се обадя на личен педиатър, а понякога дори предизвикват бърза помощ. Аз, разбира се, не ви игнорира подобни явления, но и паника, също не трябва да бъде. Ако има съмнения за някакви сериозни заболявания, консултирайте се със специалисти.

Срокове за никнене на млечни

Да не е имало никакви различия по този въпрос, за да се изяснят, когато се появява. Много родители откриват симптоми на никнене на млечни зъби на 3 месеца. Това не означава, че самият зъб се появи на повърхността, така че рано. Първите се появяват първите по-долните резци. Това се случва от шести до девети месец. Но прояви под формата на възпаление на венците започва много по-рано. От седмия месец започват да се насочи горните резци. Вторите горни и долни резци се появяват от 9 до 12 месеца.

Температурата и други «ефекти»

Запомнете, че процесът на никнене на млечни зъби не предизвиква температура над 38,5 градуса, спазми, пълен отказите от храна, проблеми с дишането.

Ако имате подобни симптоми, незабавно се свържете с вашия лекар. Това е вероятно, че се присъедини към каквато и да е инфекция.

Треска у дете наистина може да бъде. Температурите ще се изкачи от 37 до 38-38,5. В повечето случаи педиатри и стоматолози смятат за непрактично прилагането на антипиретичен лекарства. Ги предписват само тогава, когато топлината не отзвучават за няколко дни.

Понякога се случва така, че в рамките на 3-5 дни показатели на температурата се променят няколко пъти. Те могат да надхвърля 38,5, а след това внезапно да падне до 36,8 градуса.

В различно време детето да се появят различни състояния. Защото не е изненадващо, че симптомите на никнене на млечни зъби на 4 месеца, като по-различно от тези, че ще бъдат 6-8. На първо място, колкото по-близо зубик до венеца, толкова по-силно това се усеща. Могат да се появят силни болки или сърбеж на венците. Това води до факта, че децата или се отказват от гърдата, или могат да го прикусывать.

В аптеките се продават много средства, помага за намаляване на дискомфорта. Също така, докато зъбите са начални, може да се дава на деца на парчета от моркови или ябълки. Само вижте, че те не са попаднали в дихателните пътища.

Видео — Начални зъби при грудничков

Работа СЧ по време на никнене на млечни зъби

Много честите симптоми на никнене на млечни зъби при грудничка, свързани с храненето и работата на стомашно-чревния тракт. Ако проблемите с апетит, регургитация, диария и повръщане още могат да се отнасят до реакция на организма в която се извършва процесът, подуване на корема и «бълбукане», както и дискомфорт при натиск може да е сигнал за чревни инфекции.

Имайте предвид, че от повръщане – рядък симптом. Ако тя се случва детето няколко пъти на ден, това все още е нормално. Ако по-често – по-добре да се консултирате с лекар. Често повръщане придружено от висока температура. Паника не си струва, но е по-добре да се уверите, че бебето не придобива чревна инфекция, погребан с паднали приличен на пода играчки или мръсни ръце.

Що се отнася до диария, той също не трябва да бъде постоянна. Ако подобни прояви са редовни и се появяват повече от шест пъти на ден, има слуз или кръв — най-вероятно, това е инфекциозно заболяване.

Фалшиви настинки, симптоми

Когато децата са първите млечни зъби, може да се появи кашлица, хрема и т.н., Всичко това прилича на АРИ, което кара бърка не само майките, но и педиатри. Да предоставим истинската настинка симптомите, причинени от прорезыванием на зъбите, това се случва доста лесно.

 1. Да започнем с хрема. Ако тя продължава повече от три дни, това е знак, че симптом едва ли е свързан със зъбите. Жълти/зелени секрети, които се появяват непрекъснато, най-вероятно са свързани с респираторни заболявания. Тяхното лечение трябва да се ангажира с педиатър. «Нормалните» трябва да се счита воднисти безцветни секрети от носа, които преминават след няколко дни.

 2. Кашлица. При прорезывании зъби той обикновено мокър и се отнася за дете на не повече от 2-3 дни. Причина за възникване – натрупването на излишък на слюнка. При това не трябва да се хрипове, проблеми с дишането, променя неговата честота, сила. В противен случай ще си струва да се провери за инфекция.

Като се има предвид масовото размножаване на бактерии, при деца може да се появи зачервяване на гърлото и редица други симптоми. Помислете върху това, за да не звъни преди време. Консултирайте се с педиатър. Той съветва как да се премахне възможността от възникване на възпаления и инфекции на дихателните пътища.

Съвети и препоръки

Съществуват множество средства, лекарства, които улесняват симптомите на никнене на млечни зъби при грудничков. Мненията за тях са различни. Защото организми при деца реагират за употреба на лекарства далеч не е еднакво.

 1. При топлина и болки могат да се прилагат Панадол, Нурофен, Калпол, Эффералган.

 2. Някои лекари се отделят Нимулид. Но има и редица изследвания, резултатите от които показват, че децата до 14 години да го приема опасно.

 3. Лекарства за венците местно действие – Холисал, Дентинокс, Калгель, Камистад, Пансорал.

 4. Ако има хрема, се препоръчва ежедневно по няколко пъти на ден да се стича две капки етерично масло от зелен чай във всяка ноздра. За облекчаване на подуване на лигавицата на носа, се прилагат Ксимелин (за деца), Супрастин, Тонзилгон, Фенистил (капки). Също при хрема се използва Зиртек, Деринат.

 5. При диария ефективно използване на бифиформ, лактобактерии.

Често за облекчаване на симптомите се използва с хомеопатичното лекарство Дентокинд. Прочетох състава, ето такъв разход набор от компоненти:

 • Ferrum phosphoricum d6 (железен фосфат);
 • Hepar sulfuris D12 (съединение на калций и сяра);
 • Belladonna D6 (ние си знаем как Красавку обикновена);
 • Chamomilla D6 (Лайка);
 • Pulsatilla D6 (лекарство от билки прострела).

Помага за облекчаване на болката, възпаление, чувствителност на венците, премахва други симптоми.

За да се намали възпалението, премахване на избытки слюнката от брадичката на бебето, а когато той почива, подкладывайте кърпа или салфетка, които ще го поемат. Иначе ще се намокри леглото и тя ще трябва да се промени.

Ако сте планирали по някаква причина отлъчен бебето от гърдата или промяна на графика на хранене, да отмени това решение. Детето сега трябва да се даде на гърдите всеки път, както той го иска, т. к. този процес успокоява. По време на никнене на млечни зъби се изисква още повече внимание и ласки.

 1. Ако сте си купили пръстен за никнене на млечни, не переохлаждайте им. В противен случай дете може да увреди венците.
 2. Не използвайте никакви лекарства и промивки на алкохол. Те пересушивают мазен и дори може да предизвика изгаряния.
 3. За отстраняване на болката и дискомфорта не използвайте аспирин и анальгин. Тези лекарства съвсем не са подходящи за деца.

Ако детето нещо се дърпа в устата си, следете за чистотата на този предмет, а също така уверете се, че материалът не е токсичен. Освен това, той не трябва да бъде горе, за които може да се операция себе си или убождане.

Както виждате, такава, на пръв поглед е лесен процес, като начални млечни зъби при малки деца, е свързан с маса най-различни нюанси, да се предвидят които е просто невъзможно. Но сега вече знаеш много повече и можете да се движите, да знаеш кога си струва да се обърнат към лекарите, а когато е възможно да се реши въпросът в домашни условия самостоятелно.

Видео — Са първите зъби: как да помогнете на бебето?

Ако имате някакви въпроси – оставят коментари. Не забравяйте да се абонирате за актуализации. Скоро ще се появят и други полезни статии.

READ  Корега за зъбни протези - указания за употреба

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00130 sec