Средства от зъбобол бързи и ефективни — над 10 на най-добрите лекарства

Средство срещу зъбобол, бързи и ефективни

Зъбобол се отнася до най-трудно выносимым и това може да провокира проблеми в организма, като повишена телесна температура, проблеми с лимфната система и гнойни новообразувания. Ако се появи болка в зъба тя не може самостоятелно стихнуть, а само нараства с по-голяма интензивност, особено през нощта. При поява на дискомфорт, трябва незабавно да направи едно добро и бързо работещо средство при наличието на болка в зъба или венеца.

Хапчета срещу зъбобол

Дексалгин

Се смята за по-подобрени медикаменти, най-вещество, което е декскетопрофен. Лечението включва използването на половин таблетка при умерена дискомфорте. При дискомфорте по-висока от средната интензивност е разрешено да се пие цялата доза. Приема за 24 часа може да се 3 дози на Дексалгина, но само при условие, че е добра преносимост, при това между отделните изисква да се придържат към задължителните четири часов интервал. При намалена функция на бъбреците и черния дроб не е строго препоръчително да се използват повече от две таблетки Дексалгина за 24 часа. Максимален курс на лечение с помощта на тази упойка е 5 дни, но е препоръчително да се преустанови използването на медикамент през първите три дни.

Фламадекс

Много добро обезболяващо средство, което може да елиминира зъбния на болката в първите 15 минути. Приема на препарата се изисква терапевтична разумни дози, които представляват 0,5-1 таблетка с оглед на интензивност болка регионална синдром. Вземете Фламадекс желателно е след основното хранене, за да се намали агресивното въздействие на стомашния тракт. При заболявания на бъбреците трябва да се приемат минимални дози медикамент. Максимален брой дози на ден е 3 таблетки, в някои случаи се допуска да се вземат 4 дози, но само при реална нужда.

Мелоксикам

В повечето случаи се използва за потискане на болка регионална дискомфорт, причинени от патологиями на ставите. Също много помага да се справят с болката от всякакъв вид в зъба и венеца. За получаване на оптимален терапевтичен резултат, трябва да вземат 7,5 mg лекарствения продукт, ако болката е различна пульсацией и тежка поносимост, може да увеличи броя на Мелоксикама два пъти. За един ден строго не се препоръчва да се пие повече от 15 мг медикамент.

Эффералган

Подобрена форма на класически парацетамол. Пие средство се препоръчва само в случай, че пациентът няма заболявания на бъбреците, и той добре понася лечението на подобни вещества. За постигане на оптимален ефект се приема от 0,25-0,5 г на активното вещество. Предварително определената ви доза трябва да се разтвори в 100 мл топла преварена вода. За 24 часа не е позволено да пият над 2 г Эффералгана дори при силни пулсиращи болки и отоци. При интензивни болки е възможно веднага да се вземе 1 грам лекарство, но при това останалата част от дозата трябва да се раздели на два приема.

Панадол

Също производни на парацетамол, който позволява бързо да се нормализира състоянието на пациента. Панадол се предлага под формата на ефервесцентни таблетки, които се изисква предварително разтворен във вода, на определената ви доза се вземат 100-150 мл филтрирана ostuzhennoy до стайна температура вода. За ден и може да се разтваря не повече от два грама Панадола, тъй като той оказва неблагоприятно въздействие върху цялата мочевыводящую система, включително и на бъбреците.

READ  Начини шинирования и цени на услуги

При необходимост се разрешава да вземе допълнителна доза Панадола, ако пациентът се събра лечение на засегнатия зъб. Това трябва да се направи за 20-40 минути преди предстоящото намеса. Подходящ за прием в детска възраст и през всеки период от бременността.

Нурофен

Традиционните болкоуспокояващи лекарства, които се използват за намаляване на повечето видове дискомфорт под формата на болезнените усещания. Отлично премахва проблемите при минимални количества таблетки. За постигане на оптимален резултат се назначава от 0,2 грама на Нурофена, да споделят и да дъвче таблетките не си струва. През деня можете да се вземат 4-6 таблетки на лекарствения продукт през еднакви интервали от време.

Внимание! Използването на билкови препарати под формата на таблетки може в продължение на не повече от 3-5 дни, за да не се провокира пристрастяване или други неприятни последици. При правилно подбрани дози активни вещества в резултат от въздействието на таблетки продължава в продължение на 5 часа, понякога болният забравя за болката в 12 часа.

Гелове за потискане на зъбобол

Солкосерил дентальный

Най-често се използва officinalis лекарство за потискане на болка, локализирана в областта на лигавицата, като едновременно я предпазват от по-нататъшно излагане на бактерии. При необходимост продуктът може да се използва и за намаляване на интензивността на зъбобол. За това е необходимо да се прилага върху засегнатия зъб лента от паста с дължина не повече от 5 мм. Гел внимателно се втрива и при това е задължително да се избягва здрави райони и зъбите. Процедурата може да се повтаря до 5 пъти на ден.

Холисал

Лекарството се отнася към противовъзпалително и болкоуспокояващо средство. Използват за облекчаване на зачервяване и възпаление на венците, което значително облекчава състоянието на пациента. При остри и умерени зъбни болки е необходимо да се прилага върху засегнатата област ивица гел с дължина 5-10 мм. Активно вещество, е необходимо старателно се втрива в засегнатата зона. Използвате Холисал не трябва да е по-често от три пъти на ден, за да не предизвика алергична реакция. Строго забранено е да използвате гел за потискане на болка повече от 5 дни, особено при наличие на свръхчувствителност.

Камистад

В състава на медикамент е включена лайка officinalis, която помага за намаляване на възпалителния процес, както и лидокаин, който е в състояние да намали болката вече в първите 5 минути, след което напълно се успокои в продължение на 30 минути. Нанесете средство трябва да бъде на десну на засегнатия зъб, леко триене гел, като се избягват удари на здрави участъци. Камистад може да се прилага до 3 пъти за 24 часа. Допуска се прилага гел след залечивания на зъб, ако това ще доведе до болки в възстановителен период.

Пародонтоцид

Този гел е най-добре да се използва като помощно средство, тъй като самостоятелно тя може да се успокои само несильную болка. В нощта Пародонтоцид рядко успява да се справи. Едновременно може да се свали и възпаление и намаляване на гиперемию на лигавицата на устата. При използване на лекарствения продукт за първи път след нанасяне може да се наблюдава леко парене. Върху болния зъб трябва да се прилагат 0,5-1 см от гела, леко триене в засегнатата област. Използвате Пародонтоцид може да бъде до три пъти за 24 часа.

Внимание! В повечето случаи гелове добре се прехвърлят пациенти, тъй като те имат съхраняващи вещества в състава си. Но при повишена чувствителност, те могат да предизвикат силна подуване, парене и зачервяване.

Разтвори за изплакване

Стоматофит

Представлява силно концентриран разтвор, приготвен от лечебни билки. Могат да се използват в комплекс с други лекарства. Стоматофит трябва да се разреди с чиста преварена вода в съотношение една част от концентрат на пет части nother течност. В състава има спирт, който оказва допълнителен дезинфектант въздействие. Гаргара на устната кухина по този начин могат да бъдат до пет пъти на ден. Използвате Стоматофит може в продължение на две седмици.

READ  Какво да направя, ако след изваждане на зъб го боли ухото и стреля в сб?

Тантум Верде

В състава на лекарственото средство се предлагат единствено нестероидни компоненти, които оказват мощно противовъзпалително въздействие. Разтвор за изплакване непременно трябва да се разрежда с вода в равни пропорции. За провеждане на една процедура отнема 15 мл разтвор и толкова вода. В състава на медикамент също така разполага с алкохол, че трябва да се вземат предвид при лечението. Използвате Тантум Верде може да бъде до три пъти на ден не повече от 10 дни.

Хлорхексидин

За изплакване е необходимо да използвате разтвор с концентрация 0,05% от активното вещество. Различава добра ефективност и по-евтини в цената на голям флакон. Използването на разтвор за премахване на болката трябва да бъде в рамките на една минута, за един ден могат да се направят три изплаквания, по-добре да се прилага за комбинирана терапия. Едновременно с болката премахва възпалителния процес и намалява вероятността от гнойни възпаления.

Аква Maris

Медикамент представлява физиологичен разтвор от морска вода, която оказва значително противовъзпалително и дезинфекциращо въздействие. Гаргара на устната кухина трябва да се неразреден разтвор, за една процедура могат да 15-30 мл разтвор. Също така е разрешено само за напояване на болния зъб с помощта на приставка, която често върви в комплект при закупуване на големия цилиндър на Аква Мариса.

Внимание! Подобни вещества дават забележителен, но който ще се проведе в рамките на 1-2 часа резултат. Ето защо е толкова важно да ги включи само в комбинирана терапия.

Цената на лекарства при зъбобол

Лекарство Изображение Цена в РУСИЯ в рубли Цената на РБ в рубли Цена в Украйна в евро

Дексалгин

400 13 164

Фламадекс

300 10 123
Мелоксикам

300 10 123
Эффералган

100 3,33 41
Панадол

100 3,33 41
Нурофен

100 3,33 41
Солкосерил

400 13 164

Холисал

300 10 123
Камистад

300 10 123
Пародонтоцид

150 5 62
Стоматофит

200 7 82
Тантум Верде

400 13 164

Хлорхексидин

50 1,6 21
Аква Maris

300 10 123

Внимание! Всички представени лекарствени средства са описани изключително в възрастни дози, така че преди да ги използвате за деца, е необходимо внимателно да се запознаете с инструкциите на производителя.

Отколкото да се допълни с лечение на зъбобол?

Първият съвет е – да, трябва веднага да се обърнете към зъболекар. Ако такава възможност в този момент няма да се допълни с медикаменти за лечение на следните съвети:

  • откажете се от много студена или гореща храна, тъй като тези продукти значително се засилват болката и травмируют десну;
  • също така възпаление на лигавицата на устата и на засегнатия зъб може да провокира остри и сладки храни;
  • на устната кухина може допълнително изплакване разтвори на сол, сода, билки, особено добре да се помогне на една серия, лайка, салвия и невен;
  • след всяко хранене задължително се изплакват болен зъб обикновена вода със стайна температура, това ще ви предпази от частици от храна, които могат да попаднат в засегнатия зъб;
  • допълнително може леко да се разхождате между зъбите паста за зъби, но това е строго забранено сам да извлича някаква храна от кариозного джоба с помощта на пръчки и други измишльотини.

Внимание! Спазването на подобни препоръки значително ще се намали възможността за развитие на опасни усложнения под формата на гнойни образувания и силно възпаление на венците, включително преминаването на подобни състояния на здрави участъци.

Видео — Как да се лекува зъбобол народни средства за защита

READ  Апикальный периодонтит: симптоми, класификация, лечение

Аптечные билки срещу зъбобол

Градински чай

Това средство се използва като изплакнете. За това се изисква в чаша вряла вода вземете една супена лъжица билки с малка горочкой, повече от 5 г от сместа. Я се запарва в продължение на четвърт час и се използва за изплакване. Повторете процедурата до 5 пъти на ден. При това трябва да бъдат за всеки нов изплакване се готви пресен разтвор градински чай, тъй като са необходими за облекчаване на болката вещества бързо се изпарява. Градински чай не трябва да се смесва с други билки. Ако е необходимо едновременното използване трябва да издържи на 20 минутен интервал между полосканиями. Може да се прилага само на обикновена трева, без мускат и други добавки.

Видео — 5 рецепти за лечение на зъбобол

Алкохолен екстракт от невен

Също така се прилага за лечебни изплакнете. Бързо премахва възпаление и подуване, което и помага да се отървете от болката. За приготвяне на лекарствени средства, необходими за 200 мл вряла вода, температурата му трябва да бъде повече от +40 градуса, добавят се 5 мл разтвор от невен. Изплакнете болен зъб може да бъде до три пъти на ден. При повишена чувствителност може да се опитате да добавят само 2,5 мл алкохолен разтвор. Да Не се използва по време на бременност и в детска възраст. По-подходящ за комбинирано лечение, премахва само умерена болка.

Внимание! Както и всяко друго лекарство, аптечные билки могат да станат причина за развитие на алергична реакция. Че това не се случи, трябва внимателно да се следи реакцията на организма. Ако се появи гадене или подпухналост, която не е свързана със зъбни болки, добре е да се прекрати използването на аптека билки.

Трябва да се разбере, че използването на всякакви лекарства – това е само временна мярка. Задължително, след като се появи възможност, е необходимо незабавно да се потърси съвет от добър зъболекар. При това не може дълго време да изключите зъбобол в детска възраст и по време на бременност. При използване на описаните по лекарствата е необходимо внимателно да спазвате дозировката на лекарствата и да не надвишава терапевтични дози.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.43MB/0.00134 sec