Средства за избелване на зъби, които работят: най-добрите методи + народни рецепти

Средства за избелване на зъби, които работят

Усмивка, сияйна естествената белота, да попаднете само собствениците на изкуствени зъби. Изключение – малки деца с млечни зъби, които не пушат, не пият кафе/чай и червено вино. Оригиналния цвят на човешки зъби – не е бяло, а жълтеникаво, като слонова кост. Този факт е внимателно скрити производители на рекламни продукти, като се гарантира сто процента от белотата почти не след еднократна употреба на средства с избелващ ефект.

Митът за бели зъби като символа на здраве и благополучие, толкова здраво укрепен в общественото съзнание, че много хора са готови на всичко, само за да стане техен собственик. Но тъй като изходният цвят априори бял не е същата плака от ежедневната употреба на продукти с красящими пигменти, въпреки най-грижи за редовно почистване, все още частично остава, избелите зъбите си възрастен човек, не е лесно. Но, разбира се, индустрията за красота се е погрижил за това, да направи усмивката клиенти максимално чисто бели, без протезиране и фасети-накладки (това също начини, макар и доста радикални).

Представяме начини да избелите зъбите си, които наистина работят.

Защо зъбите не се бели

Освен това, че цвета на зъбната тъкан на всеки човек има една или друга степен на страхливост, загуба на белотата на постоянни зъби е свързана със следните причини.

 1. Старчески патология, в резултат на нарушаване на пигментацията.
 2. Пигментирани напитки, храна.
 3. Алкохолът и пушенето.
 4. Ненавременно лечение.
 5. Неправилно или недостатъчно почистване.
 6. Пренебрегването на посещения при зъболекар за превантивна клинична почистване и премахване на плака.
 7. Генетични прояви.
 8. Хронични заболявания.

Един или няколко фактора от този списък могат да се открият в почти всеки. Но това не е причина да дръпнете куплунга на здравето на зъбите, да спре да се грижи за тях и да мечтаят за една чисто бели усмивки. На всяка възраст може да се приложат избелващи процедури, и след това запишете резултата си, поддържайки го достъпни методи.

Методи на избелване

Всички съществуващи избелващи процедури могат да се разделят на три вида.

 1. Клинично.
 2. С помощта на аптеки лекарства.
 3. С помощта на домашни средства.

Има още алтернативни клинични начини, които включват накладки-фасети или протези, вътрешно избелване и бондинг (покритие кварцова смола).

Таблица. Методи на избелване на зъбите

Техника Видове

Лазерно.

Ултразвук.

Фотоотбеливание.

Химикал.

Паста.

Ленти.

Гелове.

Моливи.

Киселина (лимонов сок).

Абразиви (сода).

Абсорбатори (активен въглен).

Водороден пероксид.

Дъвченето на дъвка.

Паста за зъби за ежедневно почистване на зъбите с избелващ ефект.

Протези.

Фасети.

Бондинг.

Вътрешно избелване.

Клиничните начини позволяват да се получат най-бърз резултат, въпреки че разходите им за много от пациентите е твърде висока.

Аптечные средства са с различна стойност и степен на ефективност. Те се нуждаят от редовна употреба.

Домашни методи – най-евтини и достъпни. Но, за да се постигне видим резултат, може да се наложи месеци.

Между другото. Твърде често и многократно се отрази на зъбния емайл сода за хляб, лимонов сок и други подручными средства, не може да бъде – има голяма опасност да боли.

Избор на начин, когото ще даде усмивка на желаната белота, се основава на няколко критерии. Важна е финансовата страна на въпроса. От голямо значение е времето, необходимо за процедурата. Но най – важното е състоянието на зъбите. Степента на тяхното потъмняване и причината за загуба на белота. Наличието на противопоказания за прилагането на метода, хронични заболявания и други фактори, на които трябва да се обърне внимание на лекар-стоматолог, преди да се посъветва какво да направите избор.

Важно! Преди да започнете да избелите зъбите си в домашни условия с «незначителна» водороден прекис или инструмента за аптека, помолете зъболекар. Консултации трябва да се отнасят за конкретния метод и неговата безопасност за живота на емайла. Също така попитайте вашия лекар, за да даде предвидима оценка на ефективността и срокове за постигане на резултат.

Клинично избелване

Технологичное съвременно избелване в клиниката – най-продуктивните процедура, която наистина ще ви помогне да постигнете резултат на еднократно посещение. Но пречка за нейното извършване може да бъде не само цената на въпроса, както и различни противопоказания.

Лазерно

Този начин на избелване с прилагането на лазер е ефективен и в почти всяка патология, доведе до прекалено потъмняване на зъбни тъкани. На повърхността на емайла се нанася специален гел. Върху него влияят концентриран светлинен поток. Под въздействието на лазер от гела се отделя кислород. Молекула кислород разграждат пигментированный плаката не само в емайла слой, но и прониква навътре.

Между другото. Ако зъбната тъкан затъмнени отвътре, избледнявам като по този начин си няма да успее. Също отбеливанию лазер не подлежат на изкуствени зъби и пломби.

Фотоотбеливание

Технологията е подобна на лазерна. Точно на гел ефект светлинен поток, но той е от друг характер. За извличане на кислород от гел се използва специална лампа. Тя също така, между другото, сушени фотопломбы от композитни материали.

Ултразвук

Тук избелване се случва под влиянието на ултразвуков апарат. Това е механичен метод за почистване, който позволява да се постигне изсветляване на зъбни тъкани в няколко тонове, чрез почистване емайл от плаки и натрупвания. Вътре в кърпа, както при първите два начина, ултразвук не прониква. Но този метод е най-нежния, плюс едновременно с избелване, той внимателно почиства устната кухина.

Химическо избелване

Не му се извършва при сколах емайл, пукнатини и други дефекти, при които е нарушена повърхност. Въздействието на химията разъест повредения слой, като до сериозни негативни последици. Най-добре се поддават на химически отбеливанию жълти зъби. Тук почистване също работят молекули кислород, но те се отделят от специален състав в резултат на окислителни реакции с химични агенти.

Алтернативни начини

Най-гарантиран начин за закупуване на бели зъби е протези. Фарфорово-керамични протеза-коронката завинаги ще направят вашия зъб бял. Проблемът е в това, че той ще се различава от останалите зъби в реда. Така че с помощта на този метод голливудскую усмивка може да получите само на пациенти, прибегнувшие поради пълна липса на зъби, до съемному протези на двата реда.

Вариант, който да изберат победителите много силно пигментирани генетично или в резултат на хронични болести на зъбите, – фасети. Това фарфорово-керамични накладки на зъби отпред. Лигавицата се прилагат само на предните зъби, поради изравняване на цвят, с жевательными също е проблем. Освен това за фасети, както и за някои видове протези, се изисква спиливание на зъбите.

Най-съхраняващи от алтернативните начини е бондинг. Кварцевая смола се нанася върху зъбния плат, изпълнителка на ролята на предпазен щит, който не дава подсигурява на емайла тъмен замах. Строго погледнато, това не е начин за избелване, а начин на опазването на природното светъл цвят, ако имате добри зъби.

Вътрешно избелване – една нова технология, налична в случаите, когато зъбът помрачи отвътре, и всички клинични методи са неефективни. Задължително условие – зъб трябва да бъдат подложени на пломбированию (макар и затъмнени отвътре зъби почти винаги с кариозным поражение, така че подлежат на пломбированию). В кухината на зъба се поставя специален избелващ гел. Всичко се затваря временно пломбой. За пълно избелване нужда от няколко етапа, за да гел е проникнала дълбоко в тъканта на зъба.

Между другото. Почти всички средства за клинично избелване на ефективни са за сметка на гел и избиране от него, под въздействието на различни реагенти, кислород. Начини за бързи, ефективни, но, както всички други, не е гаранция за вечно бяла усмивка.

Въпреки факта, че клинично избелване – не е евтина процедура, тъмна патина се появява отново, тъй като факторите, които допринасят за появата му, от човешкия живот никъде не изчезват. Така че да се обадите в клиниката се налага редовно. Ако тези разходи не е по силите на бюджета, и по принцип, достатъчно да свали няколко тъмни слоеве, за да се облекчи до емайла на 2-3 цвята, можете да се възползвате от аптечными избелващи препарати и провеждане на процедури в домашни условия.

Аптечные избелващи средства

За тези, които не обичат да ходят на зъболекар, но иска да облекчи зъбите, измислени аптечные средства. Въпреки наличието на подробни инструкции в опаковката на всеки аптека на лекарството, преди да го прилагат желателно консултации на зъболекар.

Гел

На първо място в линията на аптеки средства са капы с избелващ гел. Те продават комплекти или можете да поръчате капуа в стоматологична клиника – я изготовят специално под зъбите и да се насладите на продукта може да бъде многократно. Гелът се поставя в капуа, която се облича върху зъбите. Време на процедурата зависи от състава на средства, понякога пет минути, а понякога и половин час, и по-дълго. Този метод позволява да се облекчи зъбите на 4-5 тонове в продължение на един месец. Да ги използвате може да бъде на всеки няколко дни.

Молив

Избелващ молив или контейнер с пискюл – удобен за прилагане и помага да се облекчи зъбите на 3-4 тона. След цялостно почистване на повърхността на зъбите се обработва (оцветена) с молив или четка с нанесен на нея не средство. Това е средство за дисциплина и прави по-качествена процедура за почистване на зъбите. Освен това избелване се случва щадяще. Средство остава по зъбите, докато не се отмие слюнка. — Не може да се прилага продължително време и ежедневно – внимателно прочетете инструкциите.

Ленти

Доста е бърз и лесен начин избелващи ленти. Те са за еднократна употреба. Използват се два пъти на ден, държат се за половин час. Курс за не повече от две седмици. Резултатът – зъбите на 3-4 тона по-светла.

Важно! При използване на ивици има един нюанс – в десневой тъкан може да се появи ефект на усещане за парене. Той е описан в странични ефекти и, от декларациите на производителите, не е противопоказание за прилагането на ивици.

Паста

Избелващи пасти – най-лесният и достъпен начин, който избират много, тъй като тук ефектът на «две в едно» – и почистване на зъбите, и едновременно избелване. Видимо осветляющих емайла на 2-3 тона пасти за зъби в продажба много. Но трябва да се отбележи, че те да се ползват ежедневно, е невъзможно. Максимум три пъти в седмицата и не повече от два месеца. След това отново трябва да отидете на обикновена паста за зъби.

Видео — Средства за избелване на зъби, които работят

Домашни средства

Народни избелващи средства много. Ще се спрем на пет от най-ефективните, но първо трябва да се отбележи, че честото прилагане на всички народни средства еднозначно се развалят, а след това и разваля емайла. А от рядка употреба ефектът ще бъде не толкова бляскав, както от клинични или аптека за избелване. Вие трябва да бъдат наясно, че ако трябва да холивудската усмивка на 100% и спешно, например, до сватбата, не си струва ежедневно се втрива в емайла на сода за хляб, а по-добре да отидем в клиниката. Домашни средства могат да се прилагат за поддържане на емайла в светло състояние и периодично прочистване на зъбите от храненето и пиенето на плака. Осветление в два цвята – това е максималното, което може да се постигне.

 1. Активен въглен. Бял или черен – ефектът е еднакъв. Таблетка се разпадна на прах, който се нанася върху зъбите. Разтривайте в емайла мека четка. Задръжте в продължение на 10-15 минути. По-често от два пъти на седмица, за да използват не си струва.

 2. Сода. Я абразивен ефект, премахва плаката, дори дълбоко, доста успешно. Но сода много разваля емайла, което я прави рохкава и слаба. Затова използвайте сода за хляб най-рядко. Но дори и след еднократно използване облекчи зъбите могат да бъдат в един тон. За процедурата е щадящей, може да се добави сода за хляб, паста за зъби, която използвате. Но след нея трябва да си миете зъбите всеки ден, а в свободни от сода дни се насладите на обикновена. Повече от две седмици се избелва с паста със сода за хляб зъбите, не си струва.

 3. Лимонов сок. Почти толкова ефективна, колкото сода за хляб. Осветление става за сметка на въздействието върху емайла киселина. Сок от лимон не разрушава емайла твърде много, но все пак е агресивно средство, а при микротравмах емайл категорично е противопоказан (обаче, както и всяко киселина избелване).

 4. Водороден пероксид – още един химикал, който се използва за домашно избелване доста успешно. Три пъти в продължение на една седмица емайл протирается прекис. Резултатът – осветление в два цвята. В този случай е по-добре да спре и да даде на зъбите кратка пауза поне няколко месеца.

 5. Зелен чай. Ето така неочаквано стоматолозите съветват осветлять зъби. И този начин е признат за най-безвредни от всички домашни средства. Ефектът на две и дори на три заека е очевидно. На първо място, да се откаже от черен чай в полза на зелено, трябва да намали броя на пигментированного на плака върху зъбите. На второ място, зеленият чай съдържа и флуорид, който избелва зъбите. На трето място, зеленият чай е полезен за здравето, на парчета, на целия организъм. Разбира се, дори ако го пиете три пъти на ден, напитка не ще жълти зъби, чисто бели, но като поддържане на резултата избелване или за изсветляване на тон-друг зелен чай е идеален.

READ  Правилната захапка човек - снимка, видове привеждане в съответствие хапят, характеристики

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00100 sec