Средство срещу кровоточащих на венците — най-ефективните и бързи

Средство срещу кровоточащих на венците

Кървенето на венците може да възникне по различни причини. Но независимо от провоцирующего фактора е необходимо да се използват добри средства, които могат да спре процеса на ранен етап, като се развие му в пълно възпаление. Ако кървенето на венците не се лекува, впоследствие пациентът може да се сблъска с подобни проблеми, като гингивит и пародонтоза. За да ефектът от лечението е бързото, специалистите препоръчват да се използват едновременно няколко народни и лекарства, но само при условие, че тяхната безопасна комбинация.

Причините за кървене на венците

Сред основните причини за болестта се открояват следните:

  • увреждане на венците, при това провокира проблема може да е дори малка раната, която може да се получи по време на активното почистване на зъбите, използването на избелващи пасти, с твърда храна;
  • лоша хигиена на устната кухина, обикновено проблемът възниква, когато между зъбите и в придесневой област се натрупва голямо количество храна, което води до възпаление и развитието на основните проблеми;
  • наличието на инфекциозни и вирусни заболявания на други органи;
  • сериозният дефицит На витамин к, което води до силно разжижение кръв;
  • химични дразнители, които най-често са в алкохолни напитки и тютюн;
  • промяна в хормоналния фон, което води до силна подпухналостта тъкан, те стават по-широки, по-лесно пострадали и се възпаляват.

Внимание! Много е важно и да се спазват правилата на рационалното хранене с много витамини и минерали. Тяхната липса може да стане причина за слабост на тъканите на венците, което и ще доведе до кровопотере.

Метрогил Дента гел против кървене

Използвайте това лекарство може да с шестгодишна възраст. При това се препоръчва предварително да изплакнете устната кухина, за да премахнете всички частици храна и в резултат на плаката. След това Метрогил Дента гел се нанася на венците с тънък слой, за това е добре да се използва ватную пръчка.

При необходимост се разрешава предварително внимателно измийте ръцете и нанесете на активното вещество пръсти. Важно е при това да не надавливать върху засегнатата област, за да не засили болестния процес. Добър резултат от използването на Метрогил Дента се вижда вече на третия ден, но се препоръчва да се продължи нанасяне на средства до 10 дни.

Внимание! Основните вещества на гела са хлорхексидин и метронидазол. Тази комбинация ви позволява да лечебен, кръвоспиращо, болкоуспокояващо и противовъзпалително въздействие.

Listerine «Защита на венците»

Този продукт представлява омекотители за устната кухина. В началния етап той може да помогне дори и без комбинации с други средства, но само при условие, че пациентът се отказва от лоши навици и се храни нормално, а също и следи за състоянието на своите зъби. При по-сложен етап кървене на венците омекотители е необходимо да се прилагат с други продукти.

За постигане на необходимия резултат е необходимо изплакване на устната кухина два пъти на ден. Това не само ще намали основният симптом, но и силно укрепване на венците и освежава дъха. Добре ви помага по време на бременност и в периода след раждане, кърмене.

Внимание! Омекотители Листерин се препоръчва да се използва постоянно, а не само по време на основния курс на терапия. При това при остра брой изплакване може да се увеличи до 3-4 пъти.

Хлорхексидин и Холисал срещу кървене на

При поява на подобни проблеми, тези средства се препоръчва да се използва в комбинация един с друг. За начало е необходимо добре да си зъбите, се ополаскивателем и конец за зъби. След това пациентът в продължение на няколко минути полощет устата чист разтвор на хлорхексидин в концентрация 0,05%. На една процедура изисква около 20-50 мл разтвор.

След това с помощта на памучен тампон или на хартиен носител чаршафи ще трябва малко да се намокри и сухи венците. Към тях след това се нанася Холисал гел. От него се изисква намажете на шеечную област отпред и отзад на зъбната редица. И двете процедури е необходимо да прекарват два пъти в денонощието. Препоръчва курс на терапия е 10 дни.

Внимание! След използване на двойна комбинация се препоръчва да не се яде в продължение на два часа. Но не е забранено да се пие. Единственото изключение е през първите 30 минути след обработка на венците.

Мараславин за отстраняване на заболявания

Този officinalis лекарството се предписва при тежки случаи процедурата се извършва само под контрола на зъболекаря. Той обилно мокри памучни тампони Мараславином. След това тези тампони, поставени в костни джобове, където те трябва да бъдат около 5 минути. По време на първата сесия вата се променя до шест пъти.

Последващото брой процедури се определя зъболекар. Обикновено за това се изисква 17-20 обичаи Мараславины. При това е важно да се направи при кръвоизлив сесии на обработка лечебно средство, извършени на интервали от не повече от 24 часа.

След шест месеца е задължително да посетите кабинета на зъболекаря, за да оценят текущото състояние на венците. Но независимо от резултата, обикновено се провежда още две обработка на Мараславином.

Внимание! Преди да започнете да използвате този дезинфектант е необходимо първо да премахнете зъбния камък. Ако това не се направи, лечението може да даде само временен резултат.

Гивалекс срещу кървене на венците

Officinalis лекарството се предлага под формата на спрей. След обработка на устната кухина Гивалексом е строго забранено да се пие и яде в продължение на 10 минути, за да активното вещество добре впиталось в тъканите, засегнати от заболяване на венците.

Продължителността на лечението за всеки пациент може да се определи само лекар с оглед на сложността на протичане на болестта. След 15 години на лекарство се предписва в доза от едно пръскане до 6 пъти на ден, минимален брой процедури е равно на четири. Продължителността на курса на лечение е пет дни.

Лекарството се предлага в удобен вид на разтвор. За лечение на кровоточащих на венците е необходимо в 50 мл вода се разтварят 10 мл Гивалекса, че още две чайным ложкам. Препоръчително е да течност е имала температура от около 30-35 градуса. При никакви обстоятелства не може да се преглъщат хоросан, това може да доведе до силно отравяне.

За постигане на необходимия терапевтичен ефект се препоръчва да се правят процедури промивка 2-4 пъти на ден с оглед на степента на выраженности заболявания. Продължителността на използването Гивалекса разтвор е пет дни.

Внимание! Ако след пет дни терапия на пациента са запазени всички симптоми на заболяване или те само леко са намалили своята интензивност, е важно да се преразгледа схемата на терапия и при необходимост да се въведе комбинация от други медикаменти.

Мирамистин за изплакване против кървене на венците

Използвате лечебно средство могат да бъдат в разредена и неразведенном формата. Чист разтвор Мирамистина се разрешава да се използва само от възрастни пациенти, с изключение на жени по време на бременност. При поява на кървене на венците трябва да се 1-2 пъти на ден гаргара на устната кухина 20 мл. Желателно е да има процедура продължи не по-малко от пет минути.

Ако лечението се провежда в детска възраст или в период на бременност, е необходимо първо да се разрежда с разтвор в съотношение 1 към 1 с чиста вода. Ако пациентът се страхува от странични ефекти, може да се разреди разтвор 1 към 2, където две части вода. Мирамистина винаги трябва да вземе 20 мл.

Внимание! Лечебно средство е строго забранено да се използва от над 10 дни. Допълнително лечение може да доведе до дисбактериозу устната кухина. При това специалистите препоръчват да се използва средство само след установяване на точната причина, за да получите траен резултат.

Стоматидин при кървене на венците

Прилагат officinalis лекарство е възможно по два начина. В първия случай тя се нанася с помощта на памучни тампони до три пъти на ден върху засегнатите зони на венците. При тежки случаи на заболяване на броя на процедурите може да се увеличи до пет. Интервалът между обработки трябва да бъде не по-малко от четири часа.

Също така може да Стоматидин се използва като разтвор за изплакване. За това в една процедура се приема 20 мл лекарство. Гаргара на устната кухина трябва да бъде не по-малко от 30 секунди, преглъщат, е строго забранено. Препоръчва курс на лечение и в двата случая е седем дни.

Пасти за зъби при кървене на венците

Паста за зъби «PresiDENT exclusive»

В състава на паста са включени гексидин, който оказва антисептично влияние, както и възстановява увредени венци. Предоставя въздействие антисептично колекция от лечебни билки. Препоръчва курс на терапия е две седмици. Надвишава му е строго забранено, тъй като тази паста се отнася до лечебната и може да предизвика странични ефекти.

Видео — Как се лекува възпаление на венците

Горски балсам с екстракт от растения

Officinalis паста се състои от голям брой лечебни растения, които позволяват да имат силно противовъзпалително и стягащо въздействие. Това позволява бързо отстраняване на проблема и не навредят на зъбите, тъй като паста е с не висока степен на абразивно. Въпреки нисък коефициент на абразивни свойства, Горски балсам отлично премахва също плака, която предпазва зъбите от твърди отлагания. Използвате паста може да си на постоянна основа.

Пародонтол Актив срещу кървене на

В състава на лекарствената паста влиза хидроксиапатит, той има добро влияние за венците, зъбния емайл. Благодарение на този компонент е бързо намалява чувствителността, което често причинява кървене и възпаление на венците. Стягащо въздействие се постига билки. Въпреки факта, че на паста могат да се насладят на постоянна основа, по-добре да го прилагат четири седмици с една и съща пауза.

Внимание! Освен използването на пасти, не забравяйте да премахнете всички твърди отлагания, лекува болни венци и да се ползва паста за зъби. Ако това не се направи, резултата от паста не ще.

Народни методи за лечение на кървене на венците

Средство Изображение Правила за ползване Брой дневни процедури
Дъбова Кора

Две супени лъжици в 200 мл, се вари в продължение на половин час, се почистват 2-4 изплакване
Сок от алое

Смазване на зоната на корените на строго свежевыжатым сок 2-6 обичаи
Лайка officinalis

1-2 супени лъжици в 200 мл вода, за да настояват в рамките на 30 минути 4-10 изплакване
Картофен джаджи

Пресни картофи разтривайте на малък ренде, се прилага към болните части на 15-30 минути 2-4 изплакване
Копривата officinalis

1-2 супени лъжици в 200 мл вряща вода, се влива в продължение на 30 минути 4-10 изплакване

Внимание! Лечение по този начин е възможно да продължи до пълното възстановяване на пациента, но само в случай, че се наблюдава положителна динамика.

Въпреки, че се бори с кровоточивостью на венците може да бъде самостоятелно, ще бъде полезно да посетите кабинета на зъболекаря, за да се установи точно причината за патология. Това ще помогне да се избегнат проблеми в бъдеще, тъй като е важно не само за провеждане на навременна терапия, но и за в бъдеще да спазват превантивни мерки за предотвратяване на рецидив.

READ  Колко трябва да се носят тиранти за изравняване на зъбите: най-доброто време

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00097 sec