Средство за чувствителни зъби — преглед на най-ефективните средства

Защита за чувствителни зъби

Повишена чувствителност на зъбите най-често се появява при по-възрастни пациенти, което е свързано с характеристиките на доставките и по-голям риск за появата на заболявания на лигавицата на устата, защото от тютюнопушенето и пиенето на алкохолни продукти. Важно е навреме да се подложат на лечение, тъй като в някои случаи този симптом се нарича нововъзникващите кариес, който може да се елиминира, като се използва редица средства срещу повишена чувствителност. Преди използването на каквито аптеки лекарствата е желателно да посетите кабинета на зъболекаря, той да се постави точна диагноза, може би, се наложи по-сложна комплексна терапия.

Домашно лечение гиперестезии

Ако болестта е само началото се притеснява, първо може да опитате традиционни методи да се отървем от проблема. За тази цел се използват специални разтвори, които осигуряват успокояваща и заживляющий ефект. Част от тези средства, в чийто състав влиза въздуха, също създава тънък филм върху зъбите, който премахва болка и не се развива кариес.

Средство Изображение Начин на приготвяне Дневното количество Курс на лечение

Масло от мащерка+рози

По една капка в 200 мл топла вода Не повече от 2-3 пъти 2 седмици

Масло от мента+чаено дърво

По една капка в 150-200 мл вода със стайна температура До 4 пъти 1-3 седмици

Масло от мента+здравец

4 капки мента и 2 капки здравец в 200 мл До 4 пъти 1-3 седмици

Масло от лавандула+ела

По две капки на всеки компонент До 6 пъти 4 седмици

Мащерка

Заваривается супена лъжица в 250 мл, настоява 1 час 3-10 пъти 2 седмици

Манган фармация

Няколко малки кристалчета на 200 мл разтвор трябва да бъде с леко розов 3-5 пъти Не повече от две седмици

Лайка

Супена лъжица в чаша вода, около 30-45 минути До 6 пъти 4 седмици

Внимание! Понякога може да се намери информация, че на пране сапун също помага за премахване на прояви на гиперестезии, а също и защитава зъбния емайл от унищожение. Курс на подобно лечение включва използването на миещ разтвор веднъж на ден. При почистване трябва да се спазват правила за хигиена и да се предотврати поглъщането на вода и сапун, по-добре завист отделна четка за такива грижа. Да се грижи за зъбите с помощта на икономическото сапун може неограничено време, но е по-добре да използвате курсовое лечение за 4 седмици с една и съща пауза.

Защитни гелове срещу гиперестезии

Флюокаль

Модерен медикамент, който задължително се прилага директно върху повърхността на заразените с висока чувствителност на зъбите. Поради големия брой на минерали и витаминизированного на комплекса ви дава възможност да предпазите зъбите от кариозного разрушения и болести на пародонта. Преди да нанесете първо ще изисква внимателно почистване на зъбите и на цялата устната кухина, за тях не остава никаква плака и храна.

След тези действия е необходимо широко отвори устата си и с помощта на памучни тампони внимателно подсушете обрабатываемую емайл. На всеки зъб се нанася малко количество гел, за да го използват на предната и задната част на короната. В продължение на четири минути на устната кухина не може да се затвори и да убивам, така че надолу под езика по-добре също така да сложите памук, която ще поглъщат слюнката. Провеждане на повторно нанасяне, че е необходимо не по-рано от шест месеца при добро състояние на зъбите процедурата обработка се повтаря всяка година.

Бифлюорид 12

Лечебно средство е на разположение под формата на гел-лак, който предвижда създаване на фин филм върху емайла, което позволява не само облекчаване на симптомите на гиперестезии, но и не даде на вредни бактерии провокира кариозное унищожаване и възпаление. В състава на Бифлюорида се намира голямо количество флуор и калций, който е особено полезен за пациенти с лоши зъби. Според някои пациенти и специалисти, именно този гел-лак осигурява най-дълъг и забележим резултат.

Преди да се приложи активното вещество е необходимо внимателно почистете устната кухина, е важно да се използват за това средства, в които няма флуор, това може да се постигне при използването на професионални пасти за зъби. Както и в случая с Флюокалем, ще изисква внимателно подсушете цялата повърхност на зъбите, за това също ще отговарят на обикновен памучен тампон или марля. След това се нанася директно самият гел-лак върху задната и предната стена на зъбни коронки. В продължение на 5-10 минути не може да си затваряш устата, за да гел и обилно напоена емайл и е създал необходимата филм. Не е препоръчително след процедурата да ядат и пият в продължение на 2-3 часа. Също така не си струва в деня на провеждане на процедура за почистване на зъбите, тъй като фолиото може лесно да се блъскам. Ако състоянието на зъбите се изисква, процедурата може да се проведе през 12 седмици отново. В други случаи Бифлюорид се прилага само веднъж на всеки 6-12 месеца.

Внимание! Гелове е желателно да се използват в кабинета на стоматолог. Можете да ги закупите от себе си, но поради доста висока цена и поради рядка употреба, по-лесно е да се потърси помощта на зъболекар.

Пасти за зъби срещу повишена чувствителност на зъбите

Lacalut Extra Sensitive

Според много се смята за най-добрата паста за пациенти страдащи от гиперестезии. В състава на професионално средство има само две съставки, които имат успокояващ ефект върху нервните окончания – калиев хлорид и стронциев ацетат. Освен това, входящи в състава на компоненти аминофторид палта емайл тънък филм, благодарение на която флуор активно прониква в повърхността на зъба, но преди вече не излиза. Прилага паста може да си на постоянна основа.

President Sensitive

Също така има добър състав за пациенти, страдащи от повишена чувствителност. Основното въздействие осигурява калиев нитрат, допълнително зъби предпазва натриев флуорид. Освен това, в състава на пастите за зъби включва специален ультрадисперсный изкуствено създаден хидроксиапатит. Той ви позволява да възстановите минералния баланс на емайла и я защитават от резки промени в температурата и проникване на различни дразнители. Допуска се използването на постоянно с малки прекъсвания.

Silca

Officinalis професионална паста за зъби немски производство. В състава на Детайли е включена активна съставка калиевият цитрат, който може да блокира силна чувствителност на венците и зъбите. Поради високото съдържание на флуор натрий се случва и увредена минерализация на емайла. Това е също така значително подобрява възстановяването и блокиране на нервните окончания. Допълнително карбамид не позволява на въздействието на киселини от храната, които допринасят за изхода на калция от зъбния емайл.

Други средства срещу повишена чувствителност

Ремодент

Този медикамент представлява разтвор, с помощта на който също може да направи, бр. Компреси се правят единствено при локален характер гиперестезии. За облекчаване на повишена чувствителност на зъбите, е необходимо да използвате Ремодент в концентрация 3%. За получаване на необходимите терапевтични резултати officinalis разтвор се използва три пъти седмично, като между процедурите е необходимо да се направи почивка от 1-2 дни. Време на процедурата е 5-10 минути.

Ако чувствителността се регистрира само в няколко области на зъбната редица, може да се направи приложението на зъбите. За това стерилен памучен тампон, напоени с Ремодентом и се прилага за възпалено място. Времето за обработка на зъба – около 20 минути. Компреси е необходимо да се направи също така три пъти на ден. Само трябва да се направи 15-40 сесии на обработка с оглед на степента на състоянието на зъбите на пациента.

Декстраназа

Този модерен медикамент се предлага под формата на таблетки, които бързо блокират дейността на нервните окончания, което позволява пълно отстраняване на симптомите гиперестезии. Използват медикамент в продължение на четири седмици, внимателно следвайки схемата на лечение. Приемат декстраназу сутрин и вечер по една доза. Хапчето се изисква рассасывать в устата до пълното разтваряне. Слюнка не се препоръчва да преглътне, я се изисква сплевывать в чашка или мивката, тъй като богати на активни вещества, тя може да навреди желудку. След лечение не може да има в продължение на два-три часа. Не е позволено да се използват по едно и също време Декстраназу и други лекарства против повишена чувствителност на зъбите.

Ликвид Tiefenfluorid

Медикамент се предлага в течна форма, която позволява по-бързо да кисне активни вещества в зъбния емайл. Първо зъбите се лекуват с гидроокисью на калций, който премахва чувствителността на нервните окончания, а след това высокоактивным флуорид. Той укрепва дентальную част от зъб, не позволява той да бъде разрушен. С оглед на степента на выраженности гиперестезии на пациентите може да определяни 1-2 процедури за използване на ликвида. Повторното лечение се извършва не по-рано от 6-12 месеца.

Но този медикамент може да помогне само в случай, ако проблемът на свръхчувствителност не е свързана с кариозным унищожение и клиновидными дефекти. При наличие на изразени заболявания на терапия е свързана с пломбированием и отстраняване на дефекти, по-агресивни методи.

Внимание! Решение относно използването на данни на средства отнема само зъболекар, тъй като въпреки ефективност при тях има и доста сериозни противопоказания. Освен това, е важно точно да се определи необходимия курс на лечение, с оглед на степента на тежестта на заболяването.

Видео — Проблем на чувствителните зъби

Как да се предотврати рецидив на заболяването?

За да не се сблъскате с неприятни болевыми усещания поради силна чувствителност на зъбите, е необходимо да изпълни редица мерки за грижа за устната кухина:

  • не яжте по едно и също време или с малък интервал от студени и топли ястия, това също може да стане причина за травми на емайла, което ще доведе до кариозное унищожаване;
  • задължително използвайте четка за зъби и паста за зъби сутрин и вечер, с допълнително лечение на зъби с помощта на зъбни конци;
  • не забравяйте да се насладите на ополаскивателями, които се фиксират използването на пасти, по-добре да се избере средства за чувствителни зъби, тъй като вече има склонност към тази болест;
  • след всяка хранене е желателно да изплакнете устата си с чиста вода, ако има възможност, може да се използва паста за омекотители и конец;
  • по-малко яжте сладки, остри и прекалено горещи и студени ястия;
  • посещавайте зъболекар поне 1-2 пъти годишно, дори при липса на ясни проблеми, те могат все още да е в начален стадий и няма да се усеща;
  • при поява на кариес или възпаление на венците и лигавицата веднага се обърнете за компетентна помощ;
  • за почистване на зъбите използвайте максимално съхраняващи четки за зъби и специални професионални пасти за зъби, може да използват апарати тип иригатор, той е подходящ за всяка възраст.

Внимание! При спазване на тези съвети можете няколко пъти да намали вероятността от повторно развитие на патология, а някои пациенти успяват да забравят за повишена чувствителност завинаги.

Чувствителност на зъбите може бързо да се премахнат предоставени лекарствени средства, но тя лесно може да се върне, ако пациентът не спазва правилата за грижа за устната кухина и емайл. За това residually се придържате към горните препоръки и да не позволи сериозно развитие на кариес и заболявания на пародонта. Това ще се застрахова от рецидив патология на много години, при това не забравяйте за планираните огледи при зъболекар на всеки шест месеца.

READ  Лигатурные тиранти – доказани през годините класика по-достъпна цена

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00092 sec