Тайландски паста за зъби: колко безопасно и ефективно прилагането й?

Много от руските туристи, провеждане на почивка в Тайланд, се чудят една чисто бели усмивки на местните жители. Повечето тайландците могат да се похвалят с безупречен състоянието на зъбите.

И това не винаги е благодарение на генетиката, от голямо значение е качеството на грижа за устната кухина с прилагането на местни пасти за зъби, които са получили широко разпространение в последно време.

Производство Тайланд

Паста за зъби от Тайланд не се запознаят на нашите сънародници. Тя коренно се различава по консистенция, състав, аромат и вкусови характеристики. И най-важното, което тя оказва магическо въздействие върху зъбите.

За производството на средства за почистване на зъбите, тайланд използват само естествени съставки, билки, растящи върху тяхната земя, известни лечебни свойства. Всяка от съставките има свое действие: отбеливающее, препятствующее появата и развитието на кариес, както и освежаващ дъх.

Почти всички тайландски пасти за зъби имат следните свойства:

 • висока почистваща способност;
 • благотворно влияние върху състоянието на зъбния емайл;
 • помощ, за да се отървем от кървене на венците;
 • теглене на възпалителни процеси на устната кухина.

Трябва да се помисли, че в състава на пасти са налице етерични масла, които могат да станат причина за алергични реакции при хора, не събирането на поне един от компонентите. С повишено внимание трябва да се прояви и при висока чувствителност на венците и зъбите. За тях данни пасти за зъби могат да се окажат опасни.

За началото на използване на средство трябва да притежават четка по повърхността на открито на тръбата, е достатъчно наличието на минимално количество паста за ворсинках, за да е качествено почистване на зъбите.

За да съхраните свойствата на паста за опаковане е необходимо да затворена, не се допуска попадане на вода вътре.

Противопоказание за употреба може да послужи като индивидуална непоносимост към отделните компоненти, влизащи в състава.

Преглед на тайландски пасти, които, съдейки по коментарите, са популярни сред нашите съграждани, даден по-долу.

Punchalee — сертификат за получено!

Твърда паста за зъби, една от малкото, сертифицирана на територията на Руската Федерация и са на разположение на рафтовете на магазините.

Направена с помощта на изключително природни компоненти:

 • карамфил етерично масло;

 • камфорное масло;
 • ментол;
 • калций;
 • сода.

Резултатът от прилагането на тази паста, лечебно въздействие, която настъпва след една седмица на употреба:

 • качествено избелване;
 • силна паста за емайл;
 • здрави венци.

Към недостатъците може да се дължи не само много приятен вкус и специфичен аромат. Въпреки това, след почистване се усеща свежестта и липсата на плака.

Още един плюс висока ефективност на разходите. За едно приложение се изисква съвсем малко количество средства, поради паста не е достатъчно за един месец.

Натурално средство за Herbal Clove Toothpast

Един от най-известните пасти за зъби, продавани в различни козметични магазини и места за посещение от туристи. Паста за зъби, която е напълно натурална основа, богат на екстракт от карамфил.

Средство има следното действие:

 • елиминира тъмните петна върху зъбния емайл, които се появяват при консумация на кафе, чай и активното пушене;
 • ефективно дезинфекцира устната кухина;
 • не позволява да се размножават бактериите в устата;
 • дишането става хубаво на чист;
 • след две седмици употреба на паста оттенък на зъбите е ясно осветляется.

Значим плюс е икономичен разход. За една почистване е необходимо минимално количество паста.

Към недостатъците на паста са солен вкус и неприятна миризма.

Внимателни с прилагането на тази паста трябва да бъде при повишена чувствителност на венците и зъбите. В този случай се препоръчва да се разрежда средства в четири части обикновена.

Информация за наличие в състава на Натриев Laurilsuiphat предизвика противоречиви отзиви сред клиентите на тази тайландски паста, тъй като съществува мнение за неговата токсичност. Но за направата на пасти се използва напълно безвредни формула на съединението.

Wangrom — и вкусно, и полезно

Приятен аромат и вкус са главните отличителни черти на тази марка. Въпреки това почистване и антисептични качества при нея няма да ни мерят с колеги.

Премахва плаката и повърхността на зъбите, предотвратява образуването на камъни, провежда профилактика на заболявания на устната кухина.

В основата на състава:

 • камфор;
 • сорбитол;
 • борнеол;
 • натриев хлорид.

Thipniyom — ефективност+сигурност

Качествена естествена тайландски паста, водене жив зъбите и венците в отлично състояние и удаляющая отлагания на зъбен камък. Билков действа безопасно и ефективно.

Помага да избелите зъбите си, премахване на петна от цигари, кафе и чай. Приятен вкус изгодно се отличава на фона на тези.

Калциев карбонат, е на разположение в състава, не позволява да се развива кариес. Композицията се състои от етерични масла и растителни елементи, като например:

 • лайка син;

 • градински чай;
 • смирна;
 • мента;
 • карамфил.

Всички тези компоненти помагат за облекчаване на възпалението и подобряване на състоянието на лигавицата. Прилагане на паста два пъти на ден ще ускори обидно очаквания ефект.

Abhai herb — и си заслужава да опитате

Растителни компоненти обагрени в този вид паста в необичайно тъмен цвят. Освен това тя има доста неприятен аромат и вкус.

Все пак благодарение на отличното си дезинфектант качества на тази паста намира широко приложение. Тя помага да се справят с редица проблеми на венците и оказва лечебно въздействие върху устната кухина като цяло.

В състава на пюре:

 • екстракт от листа от гуава;
 • масло от мента;
 • етерично масло от портокал дърво;
 • кора mangosteen, истертая в прах.

Пет по-малко популярни, но все пак достойни…

Други тайландски паста за зъби:

 1. Herbal Prim ‘ S Perfect. Този вид паста, прилича по структура на прах за почистване на зъбите. Той е обеззараживает на устната

  кухина и предпазва емайла на зъбите от появата на плака неприятен жълт цвят.

 2. Twin Lotus Fresh Cool. Тази паста е идеална за използване от хора с повишена чувствителност на зъбите, защото нейните компоненти въздействат не толкова агресивни, колкото в други. Предлага се тази паста в тубах, което прави използването му по-удобно и обичайно.
 3. Baan Somjeed. Тази паста може да се използва при несильной зъбобол, помага временно облекчаване на нея. Влизат в състава на елементи, имат местен анестезирующий ефект и помагат за подобряване на състоянието на венците. Нанесете тази паста и като средство за профилактика на заболявания на устната кухина.
 4. Twin Lotus Herbal Toothpaste original. Паста да ни води да се справят с пародонтозом и възпрепятства неговото възникване и развитие. След проучване на качеството на продукта в научни лаборатории, това е средство сертифицировали на територията на Русия. Добър резултат е видим и при борбата с отделни видове вируси, както и с покритие, оставени от бактерии.
 5. Борнеол. Медицинска паста за зъби, применяющаяся за лечение на увреждане на лигавицата на устата, например раните. Използването му помага за облекчаване на болки в гърлото и намаляване на възпалителния процес. Всички тези свойства се проявяват благодарение на наличието на лечебните съставки в устната кухина.

Избелващ ефект?

Съществува мнение, че избелваща тайландски паста за зъби е в състояние да облекчи зъбите едва ли не за едно-две приложения, при това съставът му е 100% натурален.

Трябва да се вземат предвид:

 1. Струва си да се внимава при използване на тези средства, не е излишно да и консултация от специалист.

 2. Избелващ ефект се дължи в по-голяма степен механично поставяне на зъбния емайл. Осветлението се осъществява чрез премахване на кафе и чай плака, пигментация от тютюнопушенето.Такова действие може да има нежелани последици: изтъняване на емайла, откриване слой на дентина, което ще увеличи чувствителността на зъбите и ще ги.
 3. Не е необходимо да се избелва твърде усърдно, за избягване на непредвидени посещения в зъболекарски кабинет.
 4. Прилагането на тайландски избелващи пасти е добре да се комбинират с традиционните, и да се използва само за здрави зъби.

Мнение на стоматолозите

Мнението на стоматолозите за използване на тайландски на паста за зъби са различни, ето какви коментари оставят:

Като цяло Herbal паста Prim ‘ s Perfect е приличен, има оздоравливающее и антисептично въздействие върху устната кухина. Но като зъболекар, искам да предупредя хората, които използват тази паста за зъби, за спазване на повишено внимание.

Препоръчвам нанасят с четка съвсем малко количество паста. Ако сте приели по брой равни на броя на обикновените гелевой паста, тогава може би появата на неприятни последици, като чувство за парене на лигавицата и изтъняване на емайла. Затова стриктно следвайте инструкциите.

Сергей L., ортодонт

Паста от Тайланд прекрасно освежава, оказва истинско отбеливающее действие. Но повечето пасти имат сертификат за съответствие на качеството, валиден само в Тайланд, и са по-подходящи за азиатския тип на зъбите.

Зъбите европейците не са съвсем такива действия. Следователно, такива средства не трябва да се ползват непрекъснато и надвишава определеното количество за една четка. По-добре е да редувате използването на тайландски паста за зъби с традиционните европейски.

Зъболекар от Новосибирск

Като зъболекар с десет годишен опит, мога да кажа, че тайландски паста не са толкова безвредни, колкото ги представят. Основен елемент от състава е обикновен глинозем с нетретирани с пелети и силни абразивни качества.

Поради това се използва, като паста е възможно само в комбинация с меки четки и изключително рядко. В противен случай са гарантирани с повишена чувствителност и тъп емайл. Също така съмнение причинява 100% натуральность, защото опазване на растителни съставки, без консерванти невъзможно.

Никон Кириллович, 57

Закупуване на паста за зъби от Тайланд, за да е пълна подмяна на традиционните не съвсем правилното решение. Подобни преживявания могат да доведат до нежелани последствия и да се обърнеш значителни разходи за възстановяване на зъбите в кабинета на стоматолог.

Но желанието да се опита новост е напълно оправдано, най-важното – липсата на фанатизъм.

При пълно следване на инструкциите, точност и коректност за използване на тайландски паста няма да навреди, а ще бъде полезна.

READ  Стоматит на сливиците: как да се лекува язви и отстраняване на бели петна по гландах?

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00145 sec