Тиранти Forestadent: използвани технологии, предимства и мнения

Скоби за кратко време извършили революция в ортодонтията. Съвсем наскоро, много от нас дори не знаят нито имената, нито как изглеждат тиранти, а сега вече те са толкова пръснати, че дори и най-малко известни от тях се считат за мода.

Сред тях са германските качество на лингвална скоби Forestadent, които вече са успели да спечелят популярност.

Фирма Forestadent — намира се в Германия, град Pforzheim. Това е един от най-добрите производители на ортодонтски продукти в света.

В Русия тази фирма стана известен благодарение на своите лингвальным брекетам, както и още в 70 страни, където се предлага продуктите на компанията.

Качеството на продуктите Forestadent се дължи на дългогодишни традиции на фирмата. Чрез създаването на първия си брекет през 1979 г., тя се превърна във водещ производител в областта. Компанията непрекъснато се подобрява, наскоро тя запатентовала иновативно удобно основата на скоби, което допълнително гарантира надеждността на определяне.

Тиранти Форестадент широко се използват в цял свят, и са подходящи както за лечение и предотвратяване на неправилно привеждане в съответствие хапят, така и за изравняване на зъбите.

Наскоро компанията пусна третото поколение на лингвальных скоби 2D. Те са подобрени, така че заедно с проста техника на употреба, те са много удобни за клиентите стоматологични кабинети.

Характеристики на дизайна

Лингвална скоби, за разлика от вестибуларния, се прикрепят към лингвальной (вътрешна, оттам и името) страна на зъбите, така че остават невидими за околните. Този начин е признат за ортодонтами най-естетически от всички методи на лечение с помощта на фиксирана системи.

Един от недостатъците на лингвальных системи е признато за известно намаляване на вътрешното парцела на устната кухина. На първо време човек може да изпита известен дискомфорт, който може да се отрази и на дикции. След известно време, най-често — на 2-3 седмици, пациентът се адаптира към новия размер на устната кухина.

READ  Избелване на зъбите belle: характеристики процедури и мнения на клиенти

Лингвална скоби фирма Forestadent — това е точното попадение, ако имате нужда от комфорт. Това е ниско (от 1,3 до 1.65 мм), със заоблени ъгли и полирана повърхност тиранти, които почти не осязаемы в продължение на цялото лечение. Нов 3-то поколение серия от 2D липсва този недостатък, като дискомфорт и промяна на реч след инсталацията.

Серия 2D представя следните видове изделия:

 • изделия, участието на Т-образно една кука за възможностите за използване съвместно с еластична веригата;
 • лингвална проекти, които за подобряване на закрепване на отделни зъби бразда частично направен квадратна;
 • mini лингвальный брекет е създаден специално за този дефект, като силна изтласкване на зъбите, така че той се различава особено малки размери;
 • лингвальный заключване-тръба на 1-во и 2-ро моляры.

Тези продукти гарантират деликатна лечение на различни нарушения на привеждане в съответствие хапят.

Предимства и недостатъци

При брекет-системи фирма Форестадент си има своите плюсове и минуси. Сред положителните страни могат да се разграничат следните:

 • незаметность при използване, тъй като конструкция е отвътре;
 • самолигирующие тиранти гарантират лекота на използване;
 • има различни конструктивни варианти;
 • ефективно се изравни зъби;
 • коригиране на дълбоката захапка;
 • не травмируют на лигавицата на устата;
 • не увреждат емайла;
 • остатъците от храната не остане на предната страна на зъбите;
 • липсата на алергични реакции.

Отрицателни страни на инсталацията лингвальных скоби фирма Forestadent:

 • високи цени — това е може би основният недостатък, който пречи на бъдещи клиенти;
 • характеристики за грижа за устната кухина;
 • има няколко противопоказания за употреба: периодонтит, комплекс функционални разстройства височного-нижнечелюстного ставата;
 • по-дълъг процес на лечение, в сравнение със системи за вестибуларния тип;
 • не всеки ортодонт има такава квалификация.

Дълго решавах на такъв отговорен във всички отношения стъпка. На мен ми беше трудно да се преодолее себе си, защото се страхуваше от това, че лечението ме разочарова. Но всичко беше като в мъгла: уютна клиника, внимателен и професионален лекар! Ми тиранти още се носят повече от половин година, но резултатът вече има!

READ  Прилагането на материала Форфенан за пломбировки канали

Didito До

Какви видове продукти производство на фирмата

Лингвална скоби произвеждат по два начина: по индивидуална поръчка или стандартни. Индивидуални системи са произведени с помощта на 3D-моделиране с помощта на прецизно леене. Такива проекти по-малко и по-удобно обикновени, но значително по-скъпи заради тромави процедури за тяхното осъществяване.

Система за 2D Forestadent може да се определи не за всяка патология привеждане в съответствие хапят, сложни отклонения тя не е в състояние да променяте, но лека корекция на местоположението на зъбите й е по силите. С тази задача система за 2D успява да се справи на 100%.

Тиранти BioQuick — метални самолигирующие безлигатурные скоби. Основното им предимство в нисък профил (по-малко от височината на предните зъби) и идеалния прилегании.

От други качества могат да бъдат следните:

 • новият дизайн на затягане, той е по-широк и мощней, ако е необходимо да смените, можете бързо и без проблеми да го направя;
 • намален профил;
 • заглушаване на дъгата и отслабването на триене се постига от наличието на 4-те контактни точки;
 • най-добрата фиксация е осигурена монолитна корпус замъци;
 • прилепване и анатомичность скоби се осигурява чрез проучване на зъбите 4000 пациенти;
 • опростен начин за манипулация: олекотена конструкция брекета с допълнителен пазом за опростяване на неговото откриване от страна на венците;
 • удобни брави за моляров оборудвани с клипс, което прави лечението по-бързо.

Процес на изработка и монтаж

Ортодонти знаят, че инсталацията лингвальных скоби много по-дълго и по-трудно, отколкото на вестибуларния. Понякога е необходимо да се подготви и да определят за всеки зъб отделна клипсу. Лекарят идва, за да е в името на удобството на пациента.

READ  Гангренозный пульпит: проява и лечение на заболяването

Първоначално човек минава санацию на устната кухина, тъй като корекция на привеждане в съответствие хапят може да отнеме от 6 месеца до една и половина години. За лечение е удобно, трябва да се премахнат всички недостатъци, ако има такива. Тъй като инсталацията на скоби на болни зъби е забранено, пациентите пломбируют зъби, лечение на кариес и си мият зъбите от камък.

След това трябва да се направи рентгенова снимка, за да сте сигурни в ефективността на лечението.

При бременност скоби се постави невъзможно именно заради посещение на рентген на кабинета.

След това лекарят прави гласове на зъбите, за да го използвате за направата на брекет-система. При тази дъга извършват на специални машини, за да се избегнат грешки.

На следващия етап може да отнеме около три часа. Предварително накладки се поставят само в долната челюст, а след 2 седмици — на горния. Това постепенно установяване на система ще осигури пристрастяване и удобство при разговор и прием на храна.

По-късно пациентът посети ортодонт още 6-8 пъти, а след премахване на проекти трябва да 1-6 месеца носенето на специална каппу, за да закачите резултат.

Цената на корекция

Разбира се, цените зависят от много фактори, но ще се опитаме около оценка за себе си в каква сума ще струва инсталиране на брекет-система Форестадент.

Самите скоби ще бъде на стойност от 25 хил. до 120 хил. рубли. Консултации, рентген, санация и аксесоари проучване разбираме от 7000 до 50 000 рубли. Инсталация, настройка, отстраняване и ретейнеры — от 25 хиляди до 80 000 рубли. Обща сума: приблизително от 57 000 до 250 000 рубли.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00106 sec