Тиранти: колко облечен възрастен човек? Научете повече от нашата статия!

Тиранти: колко облечен възрастен човек?

Много хора не са достатъчно късмет да имат идеални зъби с холивудска усмивка. За изравняване на неправилно отглеждане на зъбите на всяка възраст се използват скоби. Страхотна инсталация, отстраняваща дефекти неравни зъби. Има няколко вида скоби, в зависимост от които се определя време чорапи.

Колко е необходимо да се носят тиранти?

Според международната статистика почти една четвърт от всички краища на земното население страда дефекти криви зъби. Патология могат да бъдат различни: незначително изкривяване на няколко зъби, грапавост на зъбите на горната или долната челюст, или по-global – захапка. За коригиране на подобни заболявания се прилагат брекетные инсталация. След този вид на лечение на всеки пациент може с лекота порадоваться очарователна усмивка, но има и един минус – продължителността на носенето на скоби. Определят тиранти нито един, два или три месеца, а повече от година. За това период от време, пациентът трябва да свикне с новото си състояние.

Въпреки това, всички срокове за носене брекетных инсталации се определят строго индивидуално и може да зависи от редица фактори:

 1. Колко изрази аномалия на зъбите.
 2. Продуктовата гама на брекет-система.
 3. Възраст на човека.
 4. Спазването на пациенти с препоръки и се управлява от грижи.
 5. Колко точно са били монтирани скоби.

Внимание! Средният период от време, за определяне на период на носене на скоби представляват двадесет месеца. Но, ако аномалия на зъбната редица изрази леко, а след това срокът може да се свие до дванадесет месеца. Напротив, когато патология ярко изразено, това брекет-системата е инсталирана на три години.

Често пациентите се интересува въпроса, когато може да забележите първите резултати и, може би, премахване на скоби. Разположението на зъбите се случва вече по-късно от три-четири месеца, но стреля инсталацията и при положителни резултати на този етап е забранено, тъй като през месец зъбите отново ще се върнат в необичайно положение. Ето защо терминът изравняване на зъбната кост е не по-малко от една година.

READ  Лечението на зъбите по полицата CHI безплатно — колко това е реално?

Видове брекет-система Предимство Отрицателни страни Продължителност на носене

Тази категория брекетной инсталация се отличава, преди всичко, минимум разходи, а също и надеждност в работните точки Има два основни минус:

възпаление на венците;
неэстетичный външен вид

Условно, в зависимост от индивидуалните особености на пациента, срока на носенето на брекет-системата е от 1 — 1.5 година

Основното предимство – скоби незабележими, тъй като те определят само от вътрешната страна на зъбната редица, освен това те са трайни Този вид скоби достатъчно скъп в степента на своята эстетичности. Поздрави усещания, това дискомфортность в областта на езика може да продължи до един месец. Също такава брекет-системата не е подходящ за пациенти, които имат кратък предни зъбната редица Продължителност на лингвальных скоби малко повече, така че те трябва да се носят от 1.5 до 2.5 години

Заслужава да се отбележи, че пластмасовите скоби основно поставят деца и юноши, тъй като в неговия състав ред те са многоцветни брекет-система. За по-възрастни пациенти, на които се качват скоби е с основния цвят на зъба. Основният плюс на този вид скоби – ниска цена До минус пластмасови скоби се отнасят:

Неубедителни система.
Редовно посещение на ортодонт в мярка чести счупвания на скоби.
Промяна на цветовите характеристики под влияние на оцветител, което се съдържа в използваните продукти

Срокът на носенето на подобен метален брекетам и е само на 1-1.5 години

Са едни от най-добрите брекет-системи, тъй като се характеризира със следните моменти:

незаметность на зъбния редица;
различават пълна прозрачност;
изключват вредата;
не са в състояние да влияят на дикцию;
не се оцветяват (кристали сапфир, не се поддават на въздействието на хранителни оцветители)

За разлика от посочените по-горе видове скоби (метални, пластмасови, лингвальных) сапфировые по-крехки и едни от най-скъпите. Освен това, те изискват специални грижи В зависимост от индивидуалните показатели срок на носене може да варира от една до три години

Предимство на керамични инсталации включват:

сигурност;
подбор строго под цвета на зъбния емайл на пациента;
незаметность;
якост

Също така, както и сапфировые, се характеризират с високи разходи. Освен това, имат редица недостатъци:

не може да се използва при нарушаване на привеждане в съответствие хапят в тежка форма;
лигатура е в състояние да промени цвета при излагане на хранителни боя;
объемность инсталация допринася за нарушаване на дикции

Продължителност на чорапи се определя ортодонтом индивидуално, но средно отговаря на показателите от 1 до три години

Прилагането на брекет-системи за деца

Отделно си струва да се разгледа въпросът за носенето на скоби деца. В този случай, специалистите препоръчват да се прилага на ортодонтско лечение ненормален зъбите вече в ранна възраст. Най-добрият възраст от 11 до 13 години, когато зъбите се считат за най-гъвкава. Този период се характеризира със забавяне на растежа на лицево-зъбни системи. Въпреки това зъбите лесно могат да издържат на натоварването брекетных проекти.

Това е важно! Ортодонти не започват лечение без начални страна моляров. Това се дължи на факта, че тази категория на зъбите може да започне да расте, когато брекет-системата е инсталирана, така че в резултат смалено до нула.

Точното потвърждение на готовността на детето за инсталиране на скоби се случва след ден на разглеждане на рентгенова снимка. Всяко дете расте и се развива индивидуално, така че да се установи точно възрастова показател за инсталиране на брекет-системата не може да бъде.

Въпроси и отговори

Защо не може да се инсталира тиранти на детето в ранна възраст?

Ако да постави края на брекет-система (до 11 години), а след това на детето могат да се развият кореновата патология, която изпълнен с пълна загуба на зъбите.

Какво да правя, ако детето е в ранна възраст сериозна патология на зъбите?

Ако дефект ярко изразени, то до момента на инсталиране на скоби на детето се предписват носенето на устата охрана. Приложение на данни на устройства подготвя за системата на брекет-системата и значително намаляване на срока на носене.

Какъв е срокът на носене на брекет-системи за деца?

Тъй като младият организъм по-податлив на промените, а след това носенето на скоби в продължение на половин година по-малко, отколкото се изисква за възрастни, а ретенционный период на два пъти се намалява.

Помощ! Ретенционный период – това е периода след отстраняване на брекет-система, която се характеризира с лечението. На този етап трябва да се заключва полученият резултат. За тази цел се прилага ретейнер – приспособление, което се прилага за монтаж на вътрешната част на челюстта. Показана носят, както на децата, така и за възрастни. Продължителност на носене надвишава два пъти самият период на носене на брекет-система.

Има ли противопоказания за инсталиране на брекет-система?

Възрастови ограничения няма, но има няколко определени фактори, при които не се препоръчва да инсталирате дизайн:

 • заболявания, психически характер;
 • болестно състояние на имунитета;
 • На ХИВ;
 • заболявания венерического характер;
 • ендокринни заболявания;
 • ако вие нямате голям брой зъби.

Възможно ли е да полагаме използвате элайнеры, а не тиранти?

Под элайнерами подразбиращи се система за носене на подвижни cvr. Особено често към него се прибягва мъжете. Обаче специалисти категорично се отнасят до прилагането на элайнеров в зряла възраст.

Ясно се запознаете с процеса на инсталиране на брекет-системи, може гледане на видео.

Видео — Монтаж на скоби

Видео — Колко носите тиранти?

MAXCACHE: 0.4MB/0.00117 sec