Тиранти Ormco — съвременен подход, изпитан

За коригиране на дефекти привеждане в съответствие хапят в съвременната ортодонтия се използват брекет-система от различни материали. Предпочитание се раздават на системи, които не травмируют десну и най-малко подложени на въздействието на различни фактори, които възникват в процеса на лечение.

Метални и керамични системи имат своите предимства и недостатъци. Основните критерии при избора се счита за якост, устойчив резултат и естетичен вид, което е важно за много пациенти.

Най-големият световен производител на скоби, както и други инструменти и материали за ортодонтия смятат компания Ormco.

Специалисти и пациентите предпочитат по брекетам благодарение на малотравматичности, гипоаллергенности и надеждност. Всички продукти са тествани за съответствие на стандарти. Предлага голям избор от системи, които имат различни функционалности и видове характеристики.

Отличен резултат с удобни процеса на лечение осигурява на световната самолигирующая брекет-система Ормко Damon Q.

Асортимент от продукти

Компанията Ormco използва при производството на метални скоби нержавеющую стомана, която благодарение на специална обработка и изглаждане на контурите да не причинява наранявания на устната кухина и без драскотина лигавицата, при това ефективно коригира захапката. Тиранти Ортос Gold имат златен спрей.

За пациенти с алергични реакции лекарите предлагат Orthos Titanium 2 — титанов скоби със заоблени ръбове. Добавяне към сплав на никел ги прави най-биосовместимыми.

Керамични брекет-системи, които все още се използват в ортодонтия, са два вида — монокристаллические и поликристаллические. За разлика от прозрачни монокристаллических скоби, поликристаллические системи имат матиран цвят и избират в зависимост от цвета на емайла на всеки пациент. Техният недостатък е, че под въздействието на слюнката те с течение на времето се променят първоначалния си цвят, така че да променят тези системи трябва по-често.

Във връзка с това Ormco дала предпочитание на пластмасова и сапфирено брекетам Damon Clear — те са най-незабележими при носенето, но поради крехкостта на проекти необходимост от добавяне на по-силни композитни материали.

При лечение на дълбоки привеждане в съответствие хапят най-ефективно използване на лингвальных скоби, STb, благодарение на совмещению предимства на метални скоби със специална накусочной вътрешната плоскост.

Те се фиксират на повърхността на зъбите с помощта на параллелометра от езика на пациента. Основната разлика на новия модел от предишния по-рано (Kurz) е възможността да се инсталира за всеки зъбната редица, дори при струпване на зъбите и наличието на изразена ротация.

READ  Катарална делене възпаление на венците: причини, симптоми, лечение, последствията

Специално безлигатурное определяне на самолигирующих скоби Damon Q чрез ключалка, която е част от конструкцията, се гарантира надеждна фиксация на дъгата. Благодарение на този дизайн е значително съкратен курс на лечение.

Иновативни технологични решения

При инсталиране на всички видове скоби Ормко се използва специален светополимеризуемый материалът не причинява вреди на зъбния емайл. Процесът преминава комфортно и безболезнено. В края на лечението на остатъци от материали за фиксиране (съдържащи активен флуор, за demineralize) се изтриват без следа, при това без да остави кариозен огнища.

Преследването на производството, служителите на компанията активно работят за подобряване на софтуера и създаването на съвременни технологии, провеждането на обучителни семинари за лекари-ортодонти.

При моделиране на скоби, Ormco се прилагат най-новите компютърни технологии, които благодарение на точността на дигиталния дисплей дава възможност за представяне на процеса на промяна на зъбната дъга на екрана в няколко равнини на началната и крайна етапи на лечение, което позволява да постигнете идеални резултати.

Служителите на компанията за първи път са използвали плетени правоъгълни дъги, диамант дизайн на изделия, плазменную обработка на възглавници.

Модерни технологии и съвременна, постоянно совершенствующееся оборудване, за издаване на ортодонтски продукти направили Ormco лидер със световно признание. Надеждността и ефективността на брекет-системи с отлично качество потвърди своя избор на водещи специалисти в тази област.

Характеристики производство и монтаж на

Съвременните системи за корекция на привеждане в съответствие хапят помагат да се постигне желания ефект в минимални срокове. Прозрачни тиранти, при производството на които се използва изкуствено отглеждани монокристалите сапфир, не са толкова забележими в устната кухина, което е добре дошло за взискателни клиенти, въпреки, че курсът на лечение е малко повече, отколкото на други системи.

Отличителна черта на скоби Damon Clear е липсата на лигатури, самозащелкивающийся механизъм, позволяващ постепенно, но ефективно се движат зъбите до определена насока.

В тяхното производство се използват поликристаллы алуминий, въпреки че се равняват на сапфирено брекетам. Висока твърдост, малка сила

експозиция с ниско триене, устойчивост на хранителни красителям, липсата на петна върху зъбния емайл след прилагане правят възможно да се прилага такава система за лечение на най-взискателните пациенти.

Сферична форма от малки циркониевых сфери със специално покритие, дъг, без да уврежда зъбния емайл, има сапфировая брекет-система на Inspire Ice. Тя малозаметна на зъбите и безболезнено се отстранява след края на процедурата за корекция.

READ  Спондж Альвостаз: определяне и прилагане в стоматологията

При избора на ортодонтски системи лекар–ортодонт отчита експлоатационните характеристики на материалите и индивидуалните особености на пациента, от които зависи продължителността на корекция аномалии привеждане в съответствие хапят.

Преди процедурата на инсталиране трябва да пролечить зъби, да се направи професионално почистване и избелване (ако е необходимо).

Правила за хигиена на устната кухина

Компетентни грижи и спазването на правила за хигиена на устната кухина след инсталацията на всички системи на корпорацията Ormco ще осигури положителна динамика на процеса.

Продължителността на лечението в зависимост от аномалии привеждане в съответствие хапят може да бъде от шест месеца до две години. В началния етап На корекция може да се наблюдава временно неприятни усещания. Посещение на зъболекар за разглеждане и активиране на дъгата зависи от избрания тип система и се назначава индивидуално (средно по 1 път на месец).

Опростен процес на грижа за брекетами на пациента, обяснява д-р, осигуряване на необходимите гигиеническими средства. Освен

специална четка за зъби с V по наклон, използва се малка ершик и омекотители за неутрализиране на зъбната плака, съдържащ флуор.

Четки от този тип трябва да бъде твърда, иначе може да навредят на венците и зъбния емайл. За почистване на площи под дъга брекет-системи се прилагат ершики.

Удобно да се използва иригатор, осигуряваща подаването на хигиенни разтвор и вода под лек натиск, за по-добро почистване на трудно достъпните места в устната кухина от остатъците от храна.

Надежден начин за премахване на остатъци от храна между зъбите – използвайте флоссы. Тези специални приспособления се продават в аптеките, но е важно да знаете как да ги използват правилно.

В процеса на корекция обикновено се прилагат различни лечебно-профилактични пасти за зъби и специални ополаскиватели, които предпазват повърхността на зъбите от увреждане.

Мнение брекетоносцев

Мненията на хора, които носят тиранти Ormco.

Всички добър ден! Историята на моя запознанства с брекет-системи, Ormco не е съвсем проста. Преди това е лекуван при друг специалист. Две години носенето на скоби на друг производител не донесе желаните резултати, отчаяно се опитва и разочарован.

Случайна среща с училищната приятелката си променя моята идея в зародиш. В детска възраст у нас са почти еднакво неравни предните зъби, а сега си усмивка завидят много!

Тя ме запозна с ортодонтом, който се проведе курс на лечение. Песента на д-р и тиранти аз нито за миг не съжалих (жалко само две години напрасных разходи и очаквания). Сега след края на всички процедури, аз също мога да се усмихвам без колебание! Цената и качеството на приятна изненада.

READ  Боли ли млечните зъби при децата? Виж отговорът тук!

Елена 35 години

Много удобен за лечение в клиника. След прегледа д-р предложи лечение с помощта на брекет система Ormco. Имам от детството алергии и не всичко е подходящ при лечение.

След посещение в градската клиниката дълго време, не се поколеба да започнете лечението отново. Приветливият екип от специалисти и почти безболезнена процедура лечение, препоръчвам на всички.

Антон 25 години

Цената на корекция

При изчисляване на разходите за лечение са взети предвид следните параметри:

  • цената на използваната модели и компоненти брекет-система Ormco;
  • подготвителната работа;
  • допълнителни консумативи;
  • цена на монтаж;
  • продължителността на обслужване на инсталираната система.

При инсталиране на брекет-системи едновременно на двете челюсти може да намали значително финансовите разходи.

Като посетите официалния сайт Ормко ще намерите цялата необходима актуална информация за състоянието на цените към днешна дата. Има сделки на едро за клиники.

Цената на дъгата зависи от модела и сечение. Например, цена на дребно на дъга TMA Revers и T вериги сечение от 16-22 состав1200 рубли за единица, а стандартната дъга модел VS SS (правоъгълна) с подобен сечение продават за 200 рубли.

Цената на замъка на самолигирующиеся модели тиранти Damon и Damon Q — 1500 рубли. Заключване за етикети Mini – 635 лева, а лингвальный STb – 1250 рубли.

Пръстени на моляры – 850 рубли, перемоляры – 1050 лева, пръстени, за да губного броня – 1400 лв.

Компанията Ormco — най-известният ортопед компания в света съществува от началото на шейсетте години. Произвежда голям асортимент от продукти — сред най-популярните брекет системи и инструменти за тяхното инсталиране и поддръжка.

Специално внимание към издаването и развитието на брекет-системи, позволява да се подобри обслужването на клиентите и повишаване качеството на ортодонтско лечение на високо ниво. Сред подобни проекти брекет-системи, тази на корпорацията по право се считат за най-издръжливи, надеждни и ефективни.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00105 sec