ТОП 10 на медицински пасти за зъби за укрепване на зъбите и за възстановяване на емайла

С изтъняване и свръхчувствителност на зъбния емайл пред много хора. И такъв проблем може да предизвика осезаем дискомфорт. След пиене на гореща или прекалено студена храна, човек се чувства зъбобол. Ако своевременно да реагира на този проблем и да започнат да се насладят на специална паста за зъби, а след това възстановяване на повредения емайл работи за доста кратък период от време и без посещение на денталната клиниката.

Паста за зъби, лечебното и стягане истонченную емайл, може да има свое лечебно и ефективно действие само в случай, когато става дума за начален стадий на разрушителните процеси. Да се определи това може да се бял матово петна, появляющимся на зъбната повърхност.

В случай на работещ процес, дори най-добрата паста за зъби с възстановителен ефект ще бъде недостатъчно средство за възстановяване и укрепване на емайла. В този случай най-добрият вариант ще бъде да се потърси помощта на специалист. В стоматологичен кабинет могат да се дълбоко флуориране.

А в най-напредналите случаи се предлага стертый слой да се възстанови специални пломбировочными материали. Също така може да използвате протезированием с прилагането на фасети.

Топ 10 на най-добрите пасти, с възстановителен ефект

Сред представените зъбни пасти на пазара, които могат укрепване и възстановяване на емайла, могат да се разграничат следните десет:

 1. PRESIDENT Sensitive. Паста от италиански производител, в състава на които се съдържа хидроксиапатит калций и флуорид

  натрий. Това е средство за миене на зъбите може да се дължи на низкоабразивным медикаменти, поради което зубное покритие не е изложена на сериозни последици. Основният действащата съставка е калциев хидроксиапатит, който просто е необходим за поддържане на здрава и силна емайла и дентина. При тази паста за зъби предпазва зъбите от появата на кариеси, прониква в микропоры емайл и запълва им, като запълващ материал, допълнително лечебното минерален баланс на повредени части, която осигурява свежест на дишането и отстраняваща зъбната плака. И ако PRESIDENT Sensitive се ползват редовно, а след това на емайла ще бъде гладка, както и неговата чувствителност се намалява.

 2. СПЛАТ Биокальций. Това е средство на руското производство. Активен компонент е вещество кальцис, което лабораторна, като се извлича от черупка на яйце. Чрез този компонент, за да се елиминират всички пукнатини и повреди, на разположение на повърхността на зъбите. Отстранява чувствителност, се възстановява променена структура. В основата на средства е избелваща система, която осигурява естествен и красив цвят на емайла, без агресивно въздействие на основа на зъба. Това почистващо средство за освежаване на дъха, което му ментов аромат. Плюс е това, че в състава липсват вредни вещества и флуорид.
 3. SENSODYNE. Осезаемо предимство е, че пастата за зъби има способността реминерализировать повредения емайл, ефективно подходящ за нейното укрепване и възстановяване. Такъв ефект се постига чрез присъствие в състава на такива вещества като стронциев ацетат. Точно тази съставка намалява чувствителността, както и затваря канала на зъбни тъкани, като не позволява дискомфортному импульсу се стигне до нерв. В състава на паста съдържат флуориди, които заздравяват зъбния емайл и предпазва от развитието на кариес. Въпреки това по почистващ препарат трябва да се ползват постоянно, тъй като след спиране на прилагането е налице намаление на цените в естествено състояние.

 4. Miradent Mirafluor C. Благоприятна за изграждане на допълнително покритие. В състава се съдържа такова вещество, като аминофторид. След като човек започне да го използват, в слюнката се абсорбира концентрат флуор, а зъбите по-късно защитава от demineralize и от развитието на кариес. При това сам процент на абразивни вещества толкова ясно выверен, че те не вредят на горния корицата на зъбите.
 5. GLOBAL WHITE. Паста за зъби от известния американски производител, ефективна за възстановяване и една реминерализираща емайл, насища с четка за плат витамин вещества. В състава на средства се съдържа хидроксиапатит и калиев нитрат. Тези вещества се попълва образовани на зъба микроповреждения и намаляване на чувствителността на тъканите. Както и витамини E, C и A укрепват венците и премахва възпалителни процеси, протичащи в лигавицата на устата. Също така в състава е включен екстракт от водорасли. Той активира обмяната на веществата в тъканите на устата. А Д-пантенол перфектно овлажнява лигавицата, спира развитието на възпаления и спомага за зарастването на рани по него.
 6. R. O. C. S. съдържа калциев глицерофосфат, който спира процеса на разрушаване на повърхностния слой на емайла. А ето вещество бромелаин и ксилитол възпрепятстват образуването на зъбен камък и предпазват от размножаване на бактерии.
 7. Pomorin Maximum Protection. Тази паста се произвежда в България, тя възстановява зъбния емайл, убива бактериите и спира тяхното размножаване, намалява чувствителността и се противопоставя на образуването на кариес.

 8. Silca (паста от серията Herbal Complete и Natural Extrakte). Основните съставки на германската паста е натриев флуорид, както и много витамини и растителни екстракти. За сметка на такива компоненти се възстановява емайла, венците значително се засили, намалява кървенето, блокира развитието на възпаление.
 9. Colgate серия Элмекс. В състава се съдържа вещество, което се нарича аминофторид. Паста за зъби допринася за реминерализазации и подобряване на структурата на емайла.
 10. Biorepair. Паста за зъби с лечебни дестинация, бързо лечебното тънка зъбния емайл, запълва пукнатини, получени върху повърхността на зъбни тъкани.

Комплекс помощни средства

Освен пасти, които пречат за изтъняване на емайла, с задача да го засили се справят чудесно и разнообразни гелове реминерализующего характер. В състава им се съдържат калций и фосфор, благодарение на което се случва мигновено възстановяване на структурата. Тези лекарства

създават на повърхността на зъбната тъкан на един вид филм защитни свойства. Именно тя пречи на процеса на разграждане на киселини, които се открояват под въздействието на кариозен бактерии.

За това, за ефективно използване на тези гелове в домашни условия, трябва допълнително да се прилагат специална каппу. Тя е пълна с гел и се поставят в устата за 15 минути два пъти на ден. За провеждане на тази процедура, самостоятелен, като могат да бъдат закупени следните лекарства:

 • R. O. C. S. Medical предлага се с ментоловым и плодов вкус, цената на един флакон е на 350 руски рубли;
 • гел Зъб Mousse — неговият състав се състои от активни ензими, а цената няма да надвишава 1500 рубли;
 • средство GLOBAL WHITE заздравява зъбите и намалява чувствителността купя такъв гел за 330 лева.

Защо се случва разрушаването на зъбите?

За да се запази здрава и твърда емайл в бъдеще, трябва да се знае кои фактори могат да повлияят върху нейното постепенно изтъняване. Това ще помогне да се сведе до минимум вредното въздействие, и по този начин да забрави за съществуването на такъв проблем.

Една от най-честите причини, което води до унищожаване на най-горния слой на зъбите, е некачествена хигиена на устната кухина. Тук се отнася прилагането на прекалено твърда четка, както и за нарушение на правилната техника на почистване на зъбите, когато човек по време на процеса твърде много се поставя сила. В крайна сметка се случва механично увреждане на емайла, както слой с течение на времето става прекалено фин.

Още един важен фактор, който влияе върху състоянието на зъбни тъкани, е храна. Ако в организма се формира съществен недостатък на този минерал, тъй като калций, това веднага се отразява негативно и върху структурата на тъканите на зъба. Също така да повлияе на деструктивен процес може да

включването в диетата на сладки и кисели храни. След тяхната употреба в устната кухина се размножават микроби, които оказват своето вредно въздействие. След приемането на храни, кисели плодове и сокове чупене киселина започват да влияят на зъбния емайл, истончая си. А съдържащият се в тях захарта допринася за разпространението на кариозен бактерии.

Повърхностно покритие на зъбите може да се стопила в този случай, ако е проведено неправилно или непрофесионално стоматологично лечение и при нарушаване на отделяне на слюнка. Много често при аномальном прикусе също се случва счесывание повърхността на зъбите.

Най-честата причина за постепенното стачивания емайл могат да бъдат толкова вредни навици, като злоупотребата с алкохолни напитки и тютюнопушенето. Да Не забравяме, че такива промени могат да настъпят и в сила възрастови ограничения.

Мнение на потребителите

Изберете лечебна паста за зъби за укрепване на зъбите и за възстановяване на емайла ще отзиви опитен потребителите.

С течение на времето започна да забележите, че по време на распития чай или кафе зъби намалява болката. Оказа се, че имам повишена чувствителност на зъбите. За да го възстановите аз опитах с паста Pomorin Maximum Protection. И това трябва да се отбележи, че в рамките на три седмици проблем се поколеба.

Ани, 32

Добър ден! Казвам се Лидия. По-рано аз постоянно се радваше на твърда четка и силно повредени горния зъбния слой. Не може да е нормално да яде студени и топли ястия. Лекар посъветвал да започне да се прилага специална паста за възстановяване на емайла. Купих такова средство американски продукции и сега отново се наслаждава на любимия си сладолед.

Лидия, 40

Паста Miradent Mirafluor С станах да се ползват във връзка с това, че зъбите са се появили бели петна, те се сринаха. Но след един месец използване на състоянието на повърхностния слой се затвърждава. Всички съветват!

Виктор, на 45 години

Ценова въпрос

Паста за зъби PRESIDENT Sensitive (туба 50 мл) на стойност 160 руски рубли. Руска паста за зъби СПЛАТ Биокальций (100 мл) ще струва 120 рубли. Останалите средства за възстановяване може да се закупи по следната цена:

 • SENSODYNE (50 мл) за 180 лева;

 • Miradent Mirafluor С над 370).
 • GLOBAL WHITE (100 мл) за 300 рубли;
 • R. O. C. S. (туба 60 мл) може да се купи за 350 рубли;
 • средство за почистване на зъбите Pomorin Maximum Protection (100 мл) на стойност 250 лева;
 • паста Silca ще струва 100 руски рубли за 100 мл.

Емайла на зъбите е в състояние да се руши и става по-тънка в сила от различни фактори и причини. За да се сами в домашни условия бързо се справят с този проблем, си струва да си купите една от лечебни пасти, която ще укрепва зъбите и попълни налични пукнатини полезни компоненти.

READ  Пульпит зъб, видове, методи на лечение и профилактика на заболявания

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00163 sec