ТОП 10 на пасти за зъби от кървене, възпаление и заболявания на венците

Има богат избор на пасти за зъби се продават в супермаркетите, а също така и огромен избор от така наречените лечебни средства, регистрирани зъболекари, като част от интегрирано лечение, които могат да бъдат закупени в аптеките.

Освен банального почистване на зъбите, понякога трябва да се премахнат редица патологични процеси, възникващи с венците. В състава на специално разработен от медицински пасти за зъби за здравето на венците се съдържат медикаментозные вещества, действието на които е насочена към негативно облекчение възпаление, отнемане на кървене, дезинфекция на колонии от микроби и гъбички, както и меко, но ефективно лечение на такива заболявания, като пародонтоза, гингивит, пародонтит и други заболявания на пародонта.

Медицинска паста за зъби на венците съчетават гигиеническое и лечебно въздействие върху устната кухина. Тези средства значително се различават от обикновените средства и се продават в аптеки мрежи.

Пасти за зъби за здравето на венците са насочени към избавяне от възпаление и кървене на лигавицата на тъканите на пародонта, унищожаване на бактерии, които провокират развитието на заболяване на венците и пародонтит. Тези средства съдържат в състава си антисептици, антибиотици, минерали, ензими и витаминни комплекси, абразиви за премахване на камъни и други вещества.

Характеристика на състава на

Противовъзпалителни зъбните пасти за венците могат да съдържат в състава си следните компоненти:

 • хлорхексидин, триклозан, които се показват при инфекциозни заболявания на устната кухина;
 • метронидазол, действащ срещу гъбични инфекции;
 • сол флуор, които се прилагат за заздравяване на рани на венците, укрепване на емайла, засилване на обменните процеси;
 • съединения на алуминий, които имат антибактериално действие;
 • екстракти от билки, приложим за заздравяване, укрепване, за дезинфекция на венците и твърди тъкани;
 • прополис и други продукти на пчеларството, които оказват тонизиращо действие.

Трябва да се помни за това, че лечебните пасти предписва от лекар-стоматолог, с оглед не само на определени симптоми, но и индивидуалните особености на организма на пациента.

ТОП 10 на пасти за зъби за хора, които имат проблеми с венците

По ниво на популярност, коментарите на потребителите, търсене и честотата на дестинация отделят редица на най-добрите пасти за зъби, които могат да бъдат препоръчани при възпаление, кървене и други проблеми с венците:

 1. Mirra Dent Gel Toothpaste Applicator. В състава на средства, редом с други лекарствени съставки, съдържащи се бактериофаги, — специални компоненти, унищожавайки бактериите. Ефективно успокоява инфекциите и лекува кървене от венците, също и паста за зъби Смирна Дент добро профилактично средство при кариесе и пародонтите. Действие въз основа на обеззараживании устната кухина, нормализиране на микрофлора. Бързо облекчава възпалението на венците, е ефективна за укрепване.

 2. Vivax Dent (pink paste) се прилага при гингивити, кариесе, кървене на венците. В състава на средства пептиди, министерство на силикати, които въздействат върху процесите на регенерация на тъканите. Паста за зъби премахва възпаление на венците и допринася за тяхната зарастването, предотвратява процеса на оголения вратовете на зъбите, характерному при пародонтит.
 3. PRESIDENT Classic се назначава и при възпаление на венците, пародонтите, гингивити, кървене на зъбите. В състава на средствата за активни вещества натриев флуорид и ксилотол в повишена концентрация, така че инструментът не може да се прилага по-дълго от десет поредни дни. Ефективно премахва възпалителни процеси за сметка на антибиотик в състава. Растителни компоненти допринасят за регенерацията на тъканите.
 4. SILCA Herbal Complete и SILCA Natural Extrakte. Данни лечебна паста се прилагат при зъбната плака и в началните стадии на заболяване на венците. Средства за защита са ефективни и при развитието на възпаление на венците. В състава са на натриев флуорид в лечебните пропорции, чиято цел – разтваряне на зъбен камък. Етеричните масла в състава спомагат за премахването на кървене и заздравяването на венците.
 5. El-ce med TOTAL CARE съдържа алантоин, натриев хлорид и цинк и витамин в комплекс. Тази паста за зъби е показан за хората в напреднала възраст, тъй като съставки възпрепятстват развитието на възпаление на венците и бактериални инфекции на устната кухина, поради влиянието на местен имунитет.

 6. Колгейт Элмекс ефективно премахва зъбния камък, за сметка на съдържанието на меки абразиви. Има натриев флуорид в състава, спомага за разпадането на зъбната плака, подходящ за укрепване на венците, е показан при пародонтит и гингивити.
 7. LACALUT fitoformula е в състава на алуминиев лактат и натриев флуорид, които са ефективни за минерализация на емайла и премахване на възпаление на венците. Растителни компоненти допринасят за регенерацията на увредените на венците. Препоръчва се при пародонтит, возникшем поради натрупването на зъбен камък.
 8. LACALUT aktiv се състои от антибиотици, като хлорхексидин, в терапевтични дози. Курс на приложение не трябва да надвишава десет дни, тъй като в противен случай средство допринася за развитието на дисбактериоза и изсушаване на лигавицата. Това лекарство е показано при стоматит и началните стадии на заболяване на венците.
 9. Parodontax по свой медицински състав има два варианта: с флуор и без него. Вариант с флуор предписани, ако възпалителни процеси на венците, са придружени от деминерализацией на зъбите. Вариант без флуор е показан в местностите, където чешмяната вода е с високо съдържание на веществото. Паста Парадонтакс показва при гингивити, началните стадии на заболяване на венците. Растителни екстракти ефективно намаляване на възпалението на венците.

Средства за деца

Лечебни средства за деца трябва да имат специални характеристики:

 • хипоалергенност;
 • липсата на абразивни вещества;
 • понижаване съдържанието на активните компоненти;
 • понижаване съдържанието, или пък пълна липса на флуор в състава.

Децата се нуждаят от специален режим на лечение на заболявания на устната кухина, което се провежда само под лекарски контрол.

Като лечебни пасти са написани средства, съдържащи голямо количество растителни съставки, които допринасят за заздравяването на венците и противоположни инфекции на устната кухина. Има редица лечебни средства, показани при заболявания на венците при деца, ние подбрахме най-добрите:

 1. Пародонтоцид – ефективно средство за лечение на стоматит и възпаление на венците при деца. В състава има редица противовъзпалителни компоненти, които влияят благоприятно на венците. Освен това средство оказва анестезирующий ефект. Растителен състав на паста спомага за укрепване на местния имунитет. Обикновено се прилага заедно с разтвори и спреями една и съща марка в продължение на десет дни.
 2. Полиминерол. Това лечебно средство, показано за лечение на възпаление на венците, както и за възстановяване на здравето на венците след хирургична намеса по повод на заболяване на венците при деца. Паста за зъби премахва нуждата от кървене на венците, е анестезирующий ефект. Обикновено се прилага в комплекс с особен състав за изплакване.
 3. Солкосерил много ефективно лекува възпаление на венците. Препаратът е показан при эрозийных нарушения на венците, бързо облекчава тяхното възпаление. В състава на паста съдържа вещество полидеканол, действащо като болкоуспокояващо. Растителен комплекс действа на местен имунитет.
 4. Oralcare Protezione Gengive. Това лекарство е показано за лечение на възпаление на венците и стоматит децата си само с шест години. Съдържа витаминен комплекс и хиалуронова киселина, които спомагат за заздравяването на засегнатите венците и положително влияние върху местните имунни процеси при децата.

Лечебна паста за деца се прилагат с повишено внимание, при стриктно спазване на указанията за употреба, за да не навреди на тънка емайла на зъбите, без да предизвика дисбактериоза на устата и няма да доведе до друго увреждане на бебето.

Има мнение

Многобройните отзиви на потребителите потвърждават приложимостта на изброените по-горе пасти за зъби във връзка с решение на едни или други проблеми с венците.

По съвет на зъболекаря си купи LACALUT fitoformula. Освен, че успях да се отървете от възпаление на венците, зъбите стават много бели, а дишането си.

Олга, на 56 години

Прилагат Колгейт Элмекс за лечение на възпаление на венците. За кратък период от време възпаление на венците избягал за нищо, а кървенето е значително намален.

Майкъл, 43 г.

Много доволен марка Parodontax. Средство на даден производител премахна ме от натрупване на плака и камък, заживило венците и лигавицата.

Марина, на 38 години

Характеристики на приложението: правила и продължителността на курса

Лечебна паста се прилагат при специални показания, тъй като те съдържат лекарствени вещества в необходимата концентрация. Редица

средства, например, Mirra Dent Gel Toothpaste Applicator, предписани като апликации, които са наложени върху предварително изчистени зъби на няколко минути сутрин и вечер строго определен брой дни.

Обикновено с лечебна паста се прилагат курс, чиято продължителност е от десет до петнадесет дни, след което задължително се нуждаят от почивка.

Ако се сравни с лечебна паста с ежедневните, основните им различия ще бъдат следните:

 • прилага се само по препоръка на лекар;
 • използват за ограничен период от време;
 • при бесконтрольном прилагане може да предизвика нежелани реакции.

Лечебни пасти за зъби, не трябва да се използват самостоятелно, тъй като, както и терапевтични лекарства, те могат да окажат върху организма на редица непредвидени негативни въздействия:

 • дисбиоз в резултат на високото съдържание на антибиотици;
 • нарушения в дисбактериоза за сметка на действие бактерицидни и фунгицидных вещества;
 • флуороза, което е, хронична интоксикация соли флуорид;
 • отравяне с метални съединения;
 • алергични реакции.

Лекарствени вещества, които се съдържат в строго балансирана пропорция, при излагане на всяко средство е решен определен проблем.

READ  Пародонтоза - как се лекува правилно, деца и възрастни

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00103 sec