ТОП 10 на пасти за зъби с флуор: важни бележки за използването на

Първите, които използват флуор в пастите за зъби са станали американци над 100 години в 1914 година. В резултат на множество изследвания, е установено, че даден елемент е отлична защита от кариес, при използването му скорост на унищожаване на зъба се намалява с 30 – 45%, тъй като емайла стават устойчиви на въздействието на киселини, произвеждани от кариесогенными микроорганизми.

Фторсодержащие паста са задължителен обект на грижи за зъбите си след всяко семейство, те активно се препоръчват зъболекарите и се предлага за закупуване от много производители.

Фторсоединения в средства за хигиена на устната кухина

Флуор и неговите съединения — флуориди притежават висока противокариесной активност, при използването им по-бавно се оформят почистването на зъбния камък и зъбната плака.

Флуориди проникват само в пастите за повърхността, да попадне вътре в организма е невъзможно, ако не поглъщане на паста, което гарантира безопасността за здравето.

Паста за зъби може да бъде както с флуорид в състава, така и да съдържа връзки флуориди:

 1. Монофторфосфат натрий – тази връзка не е подходяща за хора, намиращи се в постоянна нужда, тъй като тя допринася за постепенното освобождаване на йони, за което се изисква да си миете зъбите не по-малко от 3 минути.

 2. Натриев флуорид – с данни за връзка се случва точно обратното е, распадение на йони се случва доста активни, което осигурява емайл крепост и нужната енергийна наситеност елемент за броени минути, ефективно за бърза употреба, вещество, широко се използва в пастите за зъби, предназначени за деца.
 3. Аминофторид или олафлур – е най-прогресивен съединение, тъй като има високо реминерализирующим имот и палта емайл фолио, обезпечаваща зъб продължителна защита.
 4. Флуорид, алуминий се използва като противовъзпалително и уменьшающего кървене на венците компонент. Във връзка с флуор, той образува флуорид, алуминий, лесно натрупване в клетките на мозъка, които действат в тях разрушително. Въпреки това, алуминий, заедно с неговите отрицателни действия е необходим на организма, като регенериращо вещество на костите и съединителните тъкани.
 5. Флуорид калай – този компонент в съвременната практика малко се прилага, тъй като, въпреки високите показатели реминерализующего свойства, той допринася за промяна на цвета на повредени части на емайла и пломбите, което ги прави по-тъмни, че от гледна точка на естетиката не е много привлекателна.

Фторсодержащие паста не са предназначени за деца до 5 години, както и за хората, живеещи в региони с по-високо съдържание на този компонент в питейната вода.

Ефект върху зъбните тъкани

Флуор и неговите съединения е необходими компоненти за организма, по-специално те се влиза в състава на водата и много продукти, като при техния недостиг в организма, човек започва да се развие кариес, разрушени зъби.

За да се избегнат подобни главоболия в пастите за зъби и се съдържа флуор. Сам по себе си елемент не е активен, но първи в устната кухина под въздействието на температурата на тялото, той започва да се разпада на активни йони.

READ  Омекотители за устната кухина СВ12 — свежест и чистота на дишането

Ползите от прилагането на пасти за зъби със съдържание на флуор:

 • укрепване на емайла – покритие на зъба се състои от калций под формата на хидроксиапатит, който е връзката с флуорид образува по-устойчиво вещество по отношение на кариесогенным на микроорганизми;
 • и бактерицидно действие – това е естествен антисептик, вредни в качеството на вредни микроорганизми;
 • предотвратява образуването на зъбни плаки чрез влошаване на струпването на микроорганизми на повърхността на зъба;
 • подобрява качеството на слюнката – доказано е, че под въздействие на вещества на слюнчените жлези работят по-активно, продуцируя повече слюнка, съдържаща фосфор и калций в нужното количество, за да се предотврати развитието на кариес;
 • благотворно влияние върху работата на храносмилателния тракт, флуорид подобрява храносмилателния процес, регулира обмяната на веществата, подобрява състоянието на целия организъм като цяло.

Флуорът е необходим за организма минерал, липсата на който може да започне сериозни проблеми със здравето, особено в тези региони, където количеството му е във водата под необходимата норма.

Негативното влияние на флуор в зъбите почти липсва, с изключение на възможността за появата на флюороза, който може да се развие в детска възраст поради неправилно хранене на бременната майка. В резултат на повишено съдържание на вещества в кръвта на бебето по време на маркиране на зъбите се отразява на формата след никнене на млечни.

Флуороза, за обикновеното население не са свързани с производството на флуорид съвсем не представлява опасност.

За да се избегне последиците, свързани с переизбытком флуорид в организма, особено на бременните майки, трябва правилно да използвате паста за зъби и да се учат на своя състав, съдържанието на флуор в нея трябва да е в рамките на допустимата норма, която е до 1500 ppm.

ТОП -10 пасти за зъби със съдържание на флуорид в състава на

Съединения флуор се съдържат в много от пастите за зъби, избрахме ТОП 10 на най-добрите, с акцент върху мненията на потребителите и собствено мнение:

 1. Президентът на istockphoto. Италианско производство средство съдържа в състава на антисептик гексетидин, натриев флуорид, екстракти

  мащерка и прополис. Разполага с ярък антибактериално и противовъзпалително действие. Важно: не е проектирана за постоянна употреба, курс за използване се ограничава до 1 – 2 седмици на месец.

 2. Президентът на класик съдържа в състава на натриев флуорид и ксилитол, с цел да се предотврати размножаването на патогенни микроорганизми. Също така влиза в състава на голямо количество екстракти от билки, като лайка, маточина, градински чай, масло от мента, за да се отървем от възпаление на венците, стоматит и пародонтоза. Паста за Президент с флуорид е отлично подходящ за ежедневна употреба от хора със средна чувствителност на зъбите, като превантивна мярка за предпазване от развитие на кариес или за лечение на заболявания в начален етап. Се отнася до средствата за средно абразивно.
 3. Пародонтакс съдържа само натурални вещества според рецептата създадена още в миналия век, в която членуват

  флуорът, екстракт от ехинацея, лайка, градински чай, смирна, ратании, а също така минерални соли и цинков цитрат. Средство има кръвоспиращо, стягащо, антибактериално и противовъзпалително въздействие.

 4. Лакалут актив съдържа флуорид, алуминий, хлорхексидин, като противомикробный компонент, както и алантоин и бисаболол, които пречат на възпалителни процеси. Е предназначен за лечение на стоматит, работеща форма на кариес с усложнения, като възпаление на венците. Важно: не може да се използва средство за редовно, тъй като той е в състояние да потуши полезна микрофлору на устната кухина. Я предписват като основно терапевтично средство при лечение на стоматит курс 1 – 2 седмици.
 5. Элмекс съдържа като основен компонент аминофторид без примеси антисептици. Такава низкоаброзивный състава дава възможност да се прилага паста, като основно средство за хигиена ежедневно. Элмекс предпазва зъбния емайл и предпазва от развитието на кариес. Производител пуска серия от средства, които да ви помогнат в качество на грижите за устната кухина, например, е чудесно допълнение към зъби е омекотители, укрепване на нейното действие.
 6. Glister от Amway. По повод на това средство има много противоречиви мнения, е в основата на съмнение се дължат на

  производителя. Въпреки това, Глистер има много полезни свойства, благодарение на своя състав, в който влизат флуориди и съединения на калций, който помага за укрепване на емайла. Ниска абразивность дава възможност да се прилага паста за зъби ежедневна грижа за зъбите. Някои хора твърдят, че Glister допринася за увеличаване чувствителността на зъбите.

 7. Силка — средство на германското производство, паста е представена в няколко варианта, има в състава натриев флуорид и карбамид, а ткже различен състав от билки. Има противокариесным ефект, карбамид се разтваря плаката, което улеснява отстраняването му, трева не дават воспаляться деснам.
 8. Нов перли — интегрирана паста за цялото семейство, не съдържа флуорид и калций и притежава всичко необходимо за заздравяване и избелване на зъбния емайл, активно се бори с бактериите и прояви на възпаление на венците, предотвратява появата на петна.
 9. Блендамед в състава си съдържа гидрофосфаты, които появата на плака и кремниевого камък, внимателно премахва отлагания от повърхността на емайла. В този състав има голям избор на средства, предназначени за всеки отделен случай.
 10. Джейсън спечели голяма популярност, благодарение на липсата на консерванти и мека полирующему свойство, благодарение на което емайл остава не е увредена. Разположение сред компонентите на флуорид унищожава бактериите и укрепва зъбния емайл, а екстракт от периллы не позволява на зъбни бляшке здраво да се задържи на повърхността на зъба.

Развенчивая митове

Митове за опасностите от паста за зъби със съдържание на флуор и неговите съединения, причинени от наличието на резултатите от научните изследвания, свързани с влиянието на този елемент в организма при неговата излишък.

Например, Белгия, се оказа една от първите европейски страни, в която след проведени независими изследвания, лекарства (не само пасти за зъби) със съдържание на флуор могат да придобиват само по лекарско предписание.

На решението На европейската общественост реагира двусмислен, защото флуорът се съдържа в много храни: ябълки, орехи, мляко, вода, морски дарове, а за техните ползи у никого не възниква съмнение. Без него се усвоява лошо желязо, се развива кариес, страдат ставите.

Обаче, излишъкът на веществото в организма води до проблеми с щитовидната жлеза, така че, ако флуорът се съдържа в храната в количества от 10 мг на 1 кг, а след това започват да страдат костите, ако от 5 мг на 1 кг, променя се цвета на емайла.

Въпреки това, имайте предвид, че:

 • в пастите за зъби съдържанието на флуор е минимален, така че да навреди на организма, те не са в състояние още повече да доведе до отравяне или рак, а ето и ползите от прилагането им несомнена;
 • развитието на флюороза също е свързано не с флуорирана паста, а зависи от храненето на бъдещата майка или от вредното производство;
 • на емайл връзка разрушително не влияят, а напротив укрепва я, тъй като се бори с вредните бактерии, се промени от излишък на флуор може само цвета на зъбите.

Има мнение

Мнение на зъболекар и мнения на потребителите за флуор пастите за зъби.

Аз съм стоматолог с дългогодишна практика, но такива изобретения, като на опаковката паста от Глистер не съм виждал, сама по себе си тя е добра, въпреки, че има скромен състав и ниски показатели, но присъствието в нея SYLODENT или алюмисила, който не е в природата, е очевидни манипулации на съзнанието на хората.

Андрей Николаевич, зъболекар

Паста за зъби Пародонтакс – полезна и връх едновременно. Тя за седмица подлечит венци, премахване на възпалението, премахване на кървене, но този посочени отвратителен вкус… аз съм до него, може би никога не привыкну.

Олег, 37

След раждането на второто дете на зъбите стават чувствителни, се появи кариес и кървене на венците, обърнах се към зъболекар, който като лечение ме посъветва 2 седмици да се прилагат Лакалут за почистване на зъби, и наистина това ми помогна, сега с интервали от по няколко месеца аз си купувам това средство вече 2 години. Никакви кръвни изтичане или тъмни петна, зъбите ми са абсолютно здрави!

Елена, 28

Паста за зъби с флуорид е незаменим средство за хигиена за хора, които искат да имат здрави зъби и красива усмивка, тъй като именно това вещество предотвратява развитието на бактерии в устата. Не може да разчита на нищо не потвърди слуховете за вредите, които като цяло се разпространяват производители в конкурентната борба.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00110 sec